Esyalarimi gizlice kullaniyor !

Nazarlik20

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2014
112
17
38
35
Ankara
Merhaba
Ben uc kisilik bi yurt odasinda kaliyorum. Haftasonu memleketime dondugumde odada tek kalan oda arkadasim benim makyaj malzemelerimi kullanmis ve benim kiyafetimi giymis. Bunu bir de utanmadan facebookta paylasmis!!
Buyuk ihtimalle duz renkli sari bisey oldugu icin farketmem zannetti.
Aa benimkine ne cok benziyor ne guzelmis:)) diye iyi niyetle dusunurken birden dank etti ve inanilmaz sinirlendim ama inanilmaz!
Hic birsey ellenmemis gibi yerine koymus geri.
Odada tek basimayken kendimi yalanci cikarmak icin buyuk bir umutla kizin dolabina baktim belki ondada vardir ayni bluz diye ama asla sari tek birtane seyi bile yok hatta kirli sepetine bile baktim ya..:26:

Ek olarak , haftasonlari beni hep arayip bi sekilde ne zaman yurda geri gelcegimi ogrneiyor.
Simdi bu esyalarimi kullanma durumunu yakalayinca baya iskillendim.
Demek ki beb yokken rahat rahat kullanmak icib agzimi ariyormus!!

Ben simdi ne yapmaliyim?
Boyle hirsiz gibi gitmemi firsat bilip esyalarima konmasina cok sinirlendim. Fakat pat diye soylucek yapida biri neyazikki degilim

Gunaydin arkadaslar
Ben bu durumu farkettigimi bi sekilde anlasin istiyorum
Cunku salak yerine konmus gibiyim
Napabilrim ki...

Günaydın! ^^

Bende 2 sene kadar devlet yurdunda kaldım benzer bir durumdan müzdariptim. Eğer dolabınız uygunsa ufak bir asma kilit alıp dolabınızı kilitlemenizi tavsiye ederim sadece arkadaşınız kullanmasın diye değil korkutmak gibi olmasın ama yurtlarda malesef çok hırsızlık gördüm ben.

Eğer uygun değilse aklınızdan geçirdiğiniz gibi facebooktaki bir fotoğrafın altına "Aaa ne güzelmiş bende de çok benzeri var. :)" gibi yazabilirsiniz. Ya da o odadayken makyaj yaparken kendi kendinize söyleniyormuş gibi "öfff ne çabuk bitmiş rimelim yaa dayanmıyor." diyebilirsiniz. Malesef aklıma başka bir çözüm gelmiyor.

çok sinir bozucu bir durum bence direkt deme seni suçlu çıkarabilir ama imalarda bulun mesela ya ben çok iyi koku alırım kazağımda bi başkasının kokusu var ne tuhaf nasıl olur gibilerinden bişeyler söyle ya da ben bu ruju bu kadar sürede bu kadar kullanmış olamam yurtta fareler var süslü fareler benim malzemeleri kullanıyo filan dersin şaka gibi yani dozunu iyi ayarla ama :)

dolaba asma kilit çok iyi bir fikir. böylece eşyalarını kullandığını anladığını ona fark ettirmiş de olursun biraz aslında. ortada hiç bir şey bırakmamaya bak. çok sinir bozucu bi davranış. bana kalırsa kıyafetini giymesiyle ilgili olarak da direkt konuya gir. "facebooktaki fotoğrafını gördüm benim bluzumu mu giydin?" gibi direkt sor hiç çekinme. o sen yokken özel eşyalarını karıştırırken utanmıyor sen neden utanasın?

Gunaydin arkadaslar
Ben bu durumu farkettigimi bi sekilde anlasin istiyorum
Cunku salak yerine konmus gibiyim
Napabilrim ki...

Maalesef yurt ortamlarında hatta kimi ev arkadaşlarında bile olabiliyor..
İlk önce her anlamda Allah kolaylıklar versin ve Allah iyi insanlar çıkarsın karşına..
Çok haklısın bu durumdan rahatsız olman..
Kilitli dolabın yok mu?
Eğer yoksa en iyisi yüz göz olmaktansa kilitli bi dolap al değerli değersiz herbirşeyini oraya koy dışarda en ufak bişeyin kalmasın..
O zaten anlar anlayacağını hem böylelkle tepkisini almamış olursun..
Yurtlarda binbir çeşit insan oluyor hiç muhattap olmaya gerek yok..

Açık açık böyle yapan arkadaşlara bile kızamıyor iken, gizli yapana hiç bir şey denmez. Çok sinir bozucu ama önlem alın bence. Bir arkadaşım benim göz kalemimi kullanmıştı o sıralar gözlerinde sorun vardı ayrıca. Sonra benimde gözlerim mikrop kaptı ve 6 ay uzağı göremedim gözlük kullandım. O günden beri kardeşlerime dahi izin vermiyorum belli başlı eşyalarımı kullanmaları için.

Açık açık söyleseniz bile inkar edecektir o yüzden asma kilit en güzel fikir

Aman TAnrım!ne biçim insanlar var! Açıkça söyleyin ,o utanmamış siz mi utanacaksınız?

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

nasıl sinir oldum..ne demek izinsiz alıp giymek ve bunu çaktırmamaya çalışarak yerine koymak...
hani izin almadan yapmış olsa bile, sen yurda döndükten sonra, canım yaa çok özür dilerim ama senin bluzunu sormadan giydim, kızma olurmu vs diye gönlünü alabilirdi...
üstelik mahyaj malzemeleri nekadar riskli...hastalık kaparsın allah muhafaza...
resmen asalak geçinen bir tip..sen gücenmesin diye ağzını açıp tek kelam etmezsen, o daha yüzsüzlüğe vurup, nasılsa çakmıyor diye daha çok geçinir senden...mutlaka söyle...

Benim ev arkadaşımda neyim var neyim yok kullanırdı ama bizim bi samimiyetimiz vardı feda olsun helali hoş olsun diyebiliyordum
bu kadar severken bile ara ara insanı sinir olabiliyor hiç tanımadığım biri olsa delirirdim heralde sen maşallah sabırlısın
Hem kilitle hemde açık açık söyle kıyafetlerimin malzemelerimin kullanılmasını istemiyorum diye

Aynı şeyler benimde başıma geliyordu yurtta kalırken. Ojelerimi kullanırdı kendisinin bi ton ojesi olmasına rağmen evden getirmezdi. Bende eve ne zaman gitsem herşeyimi dolaba koyar gitlerdim sadece eve değil okula giderken bile kitlerdim. Kitleyemediklerimi yanımda götürürdüm parfümüm makyaj malzemelerim gibi. Çok sinir bozucu şeyler bunlar anca saklayıp kitleyebilirsin başka çözümü yok.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Haftasonu giderken,bazı eşyalarımı mecburen bırakıyorum,kullanmazsan sevinirim diyebilirsin.
Ne diyorsun filan derse facebook kanıtını gösterirsin.

Giydiğinde muhtemelen sen kokmaz. O şekilde belirtebilirsin bu ne iğrenc kokuyor ya biri giymiş gibi diye imalarda bulun bence.
Ve de dolabına kilit koymalısın.
Saygısız insanlara tahammülüm yok

Ne kadar sinir bozucu insan tiksinir sonra giymeye hele ki makyaj malzemesi :/ Bende biri kırılır diye direk pat diye söyleyemem ama imalarda bulunabilirsin asma kilit kullanmalısın her boy her çeşit kilit var en güzeli bence kafan rahat olur. İşte farklı kokuyo imaları yada ne cabuk bitiyor ya biri kullanıyor sanırım gibi imalar çok mantıklı geldi banada kendi kendine söylen o odadayken

Katiliyorum.
Ne arsiz insanlar var ya.
Dolaba kilit as .
Ve üstünde ki benim bluzuma çok benziyor de .
Bluzu göster cikarip ve arkadaslarin dediği gibi bu ne kokuyor boyle domuz ölüsü gibi de.

Çok sinir bir durum, istese neyse, istemeden birisinin eşyalarını kullanmak bildiğin hırsızlık Dikkat etmek lazım, benim bir arkadaşımın da böyle bir sorunu vardı. Oda arkadaşı sürekli kıyafetlerini, ayakkabılarını kullanıyordu, utanmaz sene sonunda apar topar arkadaşım odada yokken valizlerini toplayıp memleketine dönmüştü. Yanında da arkadaşımın bir sürü kıyafetini götürmüştü. Biz çok ısrar ettik ara iste diye, aradı daha yüzsüzce yanlışlıkla almışım karışmış filan demişti. Tabii yollamadı asla, arkadaşım üzerine bir bardak soğuk su içti. Dolabını kitle, eşyalarını açıkta bırakma, eğer az biraz aile terbiyesi almışsa anlar zaten...

canım şöyle bir şeyde yapabilirsin hafta sonu eve gidiyorsun ya mesala onunda gittiginde odada olduğu bir gün gidiyormuş gibi yapıp 5 10 dakika sonra odaya birden dalıp aaa bi şey unutmuşum sen ne yapıyorsn diyerek girersin büyük ihtimalle gitmeni sabırsızlıkla bekliyordur zaten yakalarsanda hemen kilit alırsın biraz utanmasi varsa tabii utanır dicem ama en azından yakalarsin oda anladı diye düşünür

ben olsam kesinlikle dolabımı kilitlerdim...eğer böyle bişeydende şüphelendiysem kıyafeti elime alır bunu birisi giymiş ter kokuyor vs diye mutlaka cıngar çıkarırdım...

Bu bazı insanlarda takıntı olmuş kendi malı gibi kullanmak ya bir sor kendi rızamla vericem belki yani bu nedir böyle .. Sen de yanındayken de ki ay bu makyaj malzemelerim hep ucuz cilde çok zarar veriyomuş iyi ki kullanmamışım falan bi afallasın zeki arkadaşın anca kendi kandırır..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…