Eşyalı kiralık ev?

Ben de evlendikten sonra bekar evimdeki eşyaları kullandım iki sene. Sonra başka şehre gidince hepsini spotçuya verdik sadece beyaz eşyaları kargoyla gönderdik. Yeni evimizi baştan düzdük. Her şeyimiz yeni ve güzeldi ama o ilk evlenirken almanın tadı başka bence. Maddi olarak çok zorlamicaksa yeni hayatınıza yeni eşyalarınızla başlayın derim. Benim içimde kaldı galiba itiraf edemesem de kendime.

bende kısa bir süre eşyalı evde oturmuştum. göründüğü kadar kolay olmadı. temizlerim falan hikaye...

şimdi evliyim tayin durumum var diye az eşya aldım. eşyalarımı sayıyorum sana. 1 yatak odası, bir yemek masası sandalyeler, orta boy bir L koltuk ve tv ünitesi bi tanecik de bazalı pufum var :) ikea ve bellonadan aldık. geri kalanı da orta halli beyaz eşyalar.

inan bana hiç kimseyi sarsmadı. tayin de olsam gideceğim eve sığdırırım bu kadarcık eşyayı.
illa yeni gelin evi gibi yapmana gerek yok. az olsun öz olsun senin olsun ve 1 küçük kamyona sığsın :) anneni de kırma. anneler haklı.
benim annem olsa benim annemde istemez. kaldı ki bende istemem. bekar erkekler için uygun olabilir bir nebze ama yeni evli çifte uygun olmaz.
bide sen 2 sene diyosun. benim evlenirken tayin olma durumum vardı ona rağmen ne yaptık ne ettik aldık.

yurdışında kiralik evlerde firin aygaz evin içinde daima bulunuyor. buzdolabi bulaşık makinede bulunuyor..
youtubede yabancı kanalini izlerken gördüm ev turu yaparken baktm..
bizde türklerde herşeyi sifir aliyoruz ;
kiralik beyaz eşya bana iyi fikir gelmedi ne bilim. evlenince bunlari dandik bulursun ilk evlenen yeni eşyasi olur. ne biim.

Eşyalı evin kira farkını vereceğinize 2 sene boyunca,alın kendi zevkinize göre oturun derim. Az ve minimal parçalar seçerseniz taşımak kolay olur.
Beyaz eşya neyse güzelce dezenfekte edilip kullanılır ama koltuk yatak vs pek hijyenik gelmiyor bana. (Zaten ankastreli evler var fazlaca,onları ilk etapta almayabilir,kiraladıgınız evdekini kullanabilirsiniz)

benim annemde evini eşyalı olarak kiraya verdi.
Belki yatak olmayabilir ama bence bir sorun yok. Otelde kalanlar tatile gidenler siz sıfır eşyalara mı gidiyosunuz

Kendi evimiz İstanbul’da. Yeni bir iş kuruyor olduğumuz şehirde eşyalı bir evde oturuyoruz.
Biraz şans işi.
Burası bir ailenin yazlık gibi kullanmış olduğu bir villa. Ev sahiplerimiz düzgün insanlar. Evin ilk kiracısı biziz.
Eşyalar neredeyse kullanılmamış.
Kendinize düzgün bir yer bulursanız neden olmasın?
Biz oturduğumuz site ortalamasında oturuyoruz bu evde kira açısından. Eşyalar için ayrı bir kira da ödüyoruz diyemem. Ölü sezonda gelmemizin avantajı oldu.

3 sene içerisinde 3 kere taşındık :) Eşyalara hiçbirşey olmadı .Bence sonraya bırakmayın böyle şeyler taze taze alınır.
Sonrasında başka ihtiyaçlar çıkar Ve ertelenir.içinizde kalmasın gönlünüzce gücünüz yettiğince alın

Sanki kimse otelde, yurtta kalmamis, kimsenin evine misafir gelmemis herkes her esyasini sadece kendisi kullaniyor gibi yazmis
Bir koltuk yikamaci cagiracaksiniz yatak koltuk vs her tur dosemmeyi tertemiz yapip gidecek, diger esyalalari da ayni sekilde dezenfekte ettirirsiniz, yennisinden daha temiz olur. başkasının yattigi yere bidaha yatamayanlar evine her yatili misafirden sonra yatirdiklari koltugu atiyorlar galiba...

eşyalı bile olsa tutacağınız ev mutfak eşyası mutlaka lazım oluyor 2 sene az bi zaman değil ki bence detaylı almazsınız

Yeni evleniyor olmanızdan yola çıkarak ailenizin buna karşı gelmesi mantıklı.
Çünkü birşeyler baştan yapılırsa yapılıyor bazen, sonra da yan yanttı çamura battı derken,
iş işten geçiyor. Ailenizin tepki göstermesindeki maksadı anlayabiliyorum.

Diğer açıdan, mantıksız da bir düşünce değil.
Taşınırken yeni alınan eşyalar malesef ki ister istemez hasar görecekler.
Nişanlıza güveniyorsanız ve sözünün eri bir insan ise, eşyalı eve girebilirsiniz.
Ancak bir çok kişinin de dediği gibi eşyalı evler bazen kullanışa yönelik eşya barındırmayabiliyor.
İyi araştırmanızda fayda var.

Yatak odası konusuna gelince.
Mobilya anlamında ben sıkıntı yapmazdım, ama yatılan yatak beni rahatsız ederdi.
O yüzden kendi yatağımı almayı tercih ederdim.

Karar sizin, iyi ölçüp biçin, iyi düşünün ve ona göre karar verin derim.
Ailelerin düşüncelerine kulak tıkamak yerine, onların söylediklerini de 2 kez değerlendirin.
En sağlıklı karara o şekilde varırsınız.
Hakkınızda hayırlısı olsun.

Eşyalı dan cok ucuz mobilyadan yanayım..esim mobilya sektörün de teshir urunleri az defolu ürünleri cok ucuza kapatıyorlar büyuk markalar bile ... depo mağazalar var peşin para ile yariyariya alabilirsin
Ben de evlendikten sonra ev almaya niyetim vardi 1 1 ev tuttum yatak odami beyaz esyami aldim iyisinden ... iki cekyat aldim mesela ... tüllerim en ucuzundan durumum olmasına rağmen .. çeyizdeki halılarım idare etti ..ev aldiğimda cekyatlari tulleri halilari verdim hayrına . Evime göre yeniden aldim .

siz de haklısınız ama aileniz de haklı.
ayrıca 1 sene mi 2 sene mi? arada koca bi fark var. 1 sene kesinse eşyalı daire idare ebilebilir. ama 2 sene ise ben olsam kendi eşyalarımı alırdım.

temiz olmayabilir ya
o yüzden en azından bir koltukları ve yatağınızı yenileseniz gideceğiniz evde iyi olabilir

siz de haklısınız ama aileniz de haklı.
ayrıca 1 sene mi 2 sene mi? arada koca bi fark var. 1 sene kesinse eşyalı daire idare ebilebilir. ama 2 sene ise ben olsam kendi eşyalarımı alırdım.
O belli değil maalesef ama 2 yıl daha yüksek ihtimal sanırım.

1 2 yil az bir zaman degil ki. Esyali ev ne maddi olarak ne hijyenik olarak mantikli. Ben de sizin tam tersinize ilk atandigimda 1 sene vardi dugunume. Yine de baskasinin esyasini icim kaldirmaz dedim. Esim o zaman sevgilimdi. Gittik beraber sevtik evi dizdik oyle oturdum. 1 sene sonra da evlendik o geldi yanima...

Hele hele baskasinin kullandigi yatak, buzdolabi, camasir makinesi, kanepe... Bence agir gelebilir belki ama igrenc..

Otelde kalirken cok zorlaniyorum ben mesela. Kendi nevresimimi havlumu goturuyorum. Evde de annem kv kp harici gelen olmuyor. Olsa da esyalara ne oldugunu neden kirlendigini biliyorsun ve temizligini aninda yapiyorsun. Yikanabilir her esyayi da misafir gider gitmez yikarim zaten. Koltuk atmiyoruz yani merak etmeyin :)

Aynen öyle. Kirada eşyalı evimiz var. O kadar pis kullanıyorlar ki bir hafta temizlik bile tam temiz olmuyor. Otelde günlük temizlik var.

Esyali evde de kendi nevresim ve havlusunu kullanabilir, koltugu ve yatagi dezenfekte ettirip kullanabilir insanlar.
Gercekci olalim hepimiz toplu tasima araclarini, otelleri kullaniyor, misafirlige gittigiimizde başkalarının koltuklarina oturuyoruz, bunlrin hicbiri yeni yikanmis bir koltuk takimi kadar hijyenik olamaz.
Kaldi ki varsayalim pis, bunu burda bu sekilde dile getirerek, bir sekilde 2. El kullanmak durumunda kalan insanlari rencide etmenin kime ne gibi bir faydasi olabilir ki?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…