Eşyalı kiralık ev?

Esyali evde de kendi nevresim ve havlusunu kullanabilir, koltugu ve yatagi dezenfekte ettirip kullanabilir insanlar.
Gercekci olalim hepimiz toplu tasima araclarini, otelleri kullaniyor, misafirlige gittigiimizde başkalarının koltuklarina oturuyoruz, bunlrin hicbiri yeni yikanmis bir koltuk takimi kadar hijyenik olamaz.
Kaldi ki varsayalim pis, bunu burda bu sekilde dile getirerek, bir sekilde 2. El kullanmak durumunda kalan insanlari rencide etmenin kime ne gibi bir faydasi olabilir ki?
Kimseyi rencide ettigimi en azindan bu amacla konustugumu dusunmuyorum. Herkes fikrini soyleyebildigine gore bende yazabilirim dedim. Ozellikle de BENCE diye ekledim.
BENCE iyi bir fikir degil. Basima geldi ve ben tercih etmeyip kendi esyalarimi aldim. Tecrubemi aktardim. Yine de farkli dusunen siz gibi konu sahibi de farkli dusunup esyali eve cikabilir. O da beni zerre ilgilendirmez. Bir omur de mutlu olur insallah...
Not toplu tasima aracindan indigim anda dezenfektanlarla silerim ellerimi mesela :) Bilmedigim yerde ne yemek yiyebilirim ne rahatca oturup kalkabilirim. Harikadir ya da berbattir ama bu da benim huyum suyum tercihim.

Herkes otelden bahsetmiş de otele ortalama bir haftalığına, bir haftalık eşyayla gidiyoruz, çoğunlukla çekmecelere falan yerleşmeden dönüyoruz. Aynı şey değil bence. Ben olsam ucuzundan eşyalar alırdım. Asker eşi olan bir arkadaşım da evlenirken öyle yapmıştı. Yatağını bazalı almıştı mesela. Gideceğim evde ne kadar dolap olacak bilemem demişti. Halıları koltukları küçüktü mesela...

okumadım yorumları ama bence bu konu herkese çok farklı geliyor

kv min bir evi var iki kere gitti 1-2 ay kaldı

evi gelin evi gibi düzdü

neyse artık sağlık sorunları nedeni ile gidemiyor evi eşyalı kiraya verelim dediler

yeni evlenecek bir çift evi tuttu

yatak odası takımı istemiş gelin hanım kv nin evinde iki tek kişilik baza var

salonda istikbal oturma grubu

fırını ocağı buzdolabı led tv si çamaşır makinası vs vs

neyse konu bunlardan öte sonrası

ay dedi onlar bizim eşyamızı kullanmaz ki biz bizim eşyalarımızı toplayalım

nasıl dedim ben bir şok zaten kullanmayacaklarsa neden eşyalı ev tutsunlar

görümcem gidip toplamış

ne yaptın dedim ve ben şok oldum

tabağı bardağı çarşafı yorganı vs her şeyi toplamış

hadi bunlar çok anormal gelmedi de banyodaki kovayı ve viledayı da toplamış

nasıl ya neden dedim evi eşyalı verdiniz ya dedim hatta o da eşyalı deyip büyük eşyaları saydı bana

kullanmaz ki kimse başkasının kullandığı kovayı dedi neden ben kullanırım dedim

bunu da geçtim

bazalı yatakların üstüne çarşaf geçirmiş, onu da geçtim salondaki koltuk takımının kanepelerine de lastikli çarşaf geçirmiş

onlar zaten oturmazlar bizim kullandığımız koltuklara diyor

ben de dedim ki oturmayacak olan kendine koltuk örtüsü alır yatak çarşafının üstünde mi oturacak insanlar

ay pis başkası oturmuş, otururlar mı diyor

ben gayet de otururdum valla

hem de ev gıcır kv nin çoluğu çocuğu geleni gideni olmayan 2-3 ay oturulan evi neden ay iğrenç olsun ki

bu bakış açısı farkı zira ben umursamazdım eşyalı evde de evlenirdim

biz evlenmeden birlikte yaşadığımızda beyaz eşyamız bir kanepemiz iki kapılı dolabımız masa sandalyemiz ile mutfak eşyamız vardı

bir de bazalı yatak

evlenirken bunlara bir oturma grubu ekledik

aradan 10 yılı aşkın süre geçti

eskiyeni attım ama evim hala minimal

gideceğiniz şehire göre değişir olmazsa da ucuzundan ev döşeyin

Hele hele baskasinin kullandigi yatak, buzdolabi, camasir makinesi, kanepe... Bence agir gelebilir belki ama igrenc..

Kimseyi rencide ettigimi en azindan bu amacla konustugumu dusunmuyorum. Herkes fikrini soyleyebildigine gore bende yazabilirim dedim. Ozellikle de BENCE diye ekledim.
BENCE iyi bir fikir degil. Basima geldi ve ben tercih etmeyip kendi esyalarimi aldim. Tecrubemi aktardim. Yine de farkli dusunen siz gibi konu sahibi de farkli dusunup esyali eve cikabilir. O da beni zerre ilgilendirmez. Bir omur de mutlu olur insallah...
Not toplu tasima aracindan indigim anda dezenfektanlarla silerim ellerimi mesela :) Bilmedigim yerde ne yemek yiyebilirim ne rahatca oturup kalkabilirim. Harikadir ya da berbattir ama bu da benim huyum suyum tercihim.

İnsanlarin, hayat kosullari nedeniyle yaptiklari ya da yapmak zorunda kaldiklari tercihleri "igrenc" diye tanimlamak, "igrenc" bir davranis BENCE...
Keske herkes tertemiz, sifir, esyalar alip, tertemiz, sifir evlerde oturabilse, ama malesef hayat o kadar adil degil.
Neyse, size hijyenik hayatinizda mutluluklar, insallah hayatiniz hep yolunda gider de o igrenc dediginiz seylere muhtac kalmazsiniz.
İyi forumlar.

İnsanlarin, hayat kosullari nedeniyle yaptiklari ya da yapmak zorunda kaldiklari tercihleri "igrenc" diye tanimlamak, "igrenc" bir davranis BENCE...
Keske herkes tertemiz, sifir, esyalar alip, tertemiz, sifir evlerde oturabilse, ama malesef hayat o kadar adil degil.
Neyse, size hijyenik hayatinizda mutluluklar, insallah hayatiniz hep yolunda gider de o igrenc dediginiz seylere muhtac kalmazsiniz.
İyi forumlar.
Amin tesekkurler. Size de iyi forumlar. :KK54:

Benim midem bulanır başkasının yattığı yatağa koltuğa yatmaya.

Eşyayı bırak, ev alırken kiralarken bile sıfır arayıp buluyorum hep. Başkasının kullandığı banyo/tuvaleti kullanamam diye.

Ucuz ve sadece çok lazım olan türden eşyalar alabilirsiniz. Taşınırken de ikinci el olarak satar ya da öğrencilere falan verirsiniz.

Şimdi benim oturduğum şehirde ‘eşyalı’ evler genelde hacı nine eşyalı evler oluyor. Eski püskü çirkin halılar perdeler, bazası kırılmış yataklar, koltuklar ve hiç kullanışlı eşyalar olmuyor içinde. Yine eşya almak zorunda bırakıyor insanı üstelik aylık 100-200 tl daha fazla ödeniyor kirası sırf iki kanepe bi yatak var diye. Yılda zaten 1200-2400 farkı oluyor. O fiyata sıfır olmasa da çok güzel eşyalar alınıyor üstüne keyfi dekorasyona dahi para ayrılıyor. Sadece rezidans tarzı eşyalı daireler iç dekorasyon açısından hem güzel hem kaliteli oluyor, onların da kirası 2000’den başlıyor zaten. Kısa süreli yaşayacağınız şehirdeki ilanlara iyice göz gezdirin bence. İçindeki eşyalara da iyice bakın, güzel ve kullanışlı, temiz kullanılmış eşyalar varsa neden olmasın, yatak alezi değiştirip koltuklar halılar yıkamaya verilirse gayet de güzel oturulur bence eşyalı evde. Yine de beğendiğiniz evlerdeki eşyaların ederine de bir bakın bence, eşyasız evle arasındaki farka değer mi, siz alsanız daha ucuza kapatılır mı diye.

Birkaç konunuzu daha takip etmiştim, yanılmıyorsam ilk kez bir konunuza yorum yazıyorum, umarım her şey istediğiniz gibi olur.

Su elektrik dogalgaz internet dahil esyali residancelar var. Tek fiyat veriyorsunuz. 1+1 2+1 secenekleri oluyor. En mantiklisi onlar. Hem daireye ilk giren sizseniz esyalar da 0 olmus olur. Bence mantikli

Herkese iyi geceler.

Şimdi benim geçen gün nişanım oldu. Normalde eşya düzme işini halledip evlenmek istiyorduk ancak şöyle bir durum oldu, muhtemelen şu an geçeceğimiz şehirden 1-2 yıl sonra taşınmamız gerekecek. Biz de şöyle bir şey düşündük, şimdi eşyalı bir kiralık eve geçmeyi düşünüyoruz. Böylece geçtiğimiz diğer şehirdeki evimize göre alırız mobilyaları, hem de o zamana kadar biraz daha para biriktirip daha iyi mobilyalar alırız diyoruz.

Benim için sorun değil ama ailem sorun yaptı. İyi de sonsuza kadar eşyalı evde yaşayamayız değil mi? İlla ki alıcaz ve böylesi bize daha mantıklı geldi. Bu şekilde evlenen biri var mı? Ailenizi nasıl ikna ettiniz?
Fikriniz iyi hosta suistimal ederler bence nasilsa artik evlisiniz diye.esin sonradan ucuz yollu sizin isteklerinize onem vermeyip siradan esyalar alabilir.komsumuzun kizi aynisini yasadi ordan biliyorum

Bence bekar ya da öğrenci evinde eşyalı ev tercih sebebi olabilir ama yeni evli olsam ben yeni eşya alırdım sanırım. Şimdi oturduğum ev eşyalı kiralık. 1-2 sene içinde evlenmezsem 1+1 kendime yetecek bir ev alıp kafama göre döşeyeceğim. Bi de çok sık iş seyahati yaptığımdan eve haftada 1-2 gün geliyorum. Ama ben koltukların üstüne örtü aldım, evden 2-3 ufak halı getirdim. Ev sahibinin nevresim, örtü vs her şeyini kaldırdım. Mobilya ve beyaz eşyaları da iyice bi temizledim.

Baska bi yere tasininca esyalara ne olacakkiniz.biz evlenince 2 yil sonra baska bi yere tasindik.buraya geleli 3 yil oldu yine tasinacagiz.esyalarimizda tek bi cizik bile yok.bence bi kerede alin.insan evlenince yeni esyalarda yasamak daha guzel bence.kaldi ki o esyalari kim kullanmis belli degil.evinize misafir geldiginde eski esyalarla karsilamak hic guzel degil sonucta yeni evlisiniz

Back
X