Etkisinden çıkamıyorum 🥺

calikusubloom

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2025
54
62
3
20
Hepinize merhaba. Kardeşimin sınıf arkadaşının (10.sınıf) babası yaklaşık 3 sene önce kanserden vefat etmiş. İki gün önce ise annesi yandığı için -maalesef ayrıntı veremiyorum- hastaneye kaldırıldı çocuğun gözünün önünde. Cayır cayır yanmış bildiğiniz ve bugün vefat haberi geldi. Okulda 10.sınıfların yazılısı sırf bu sebepten iptal oldu, çocuk en son benden bu kadar deyip intihara meyilli şekilde konuşmuş, destek olabildiği kadar olmuşlar yavrucağa. İki kardeşler, küçüğü kaç yaşında nasıl napıyor bilmiyorum tam. O kadar üzücü bi olay ki duyduğumdan beri etkisinden çıkamıyorum. Ağlamaktan gözümüz şişti kardeşimle. Öte yandan çocuğa üzülüp duruyoruz, kendine zarar verirse? Kötü şeyler yapmaya kalkışırsa? Lise çağında ergen bir erkek. Ne yapacak annesiz babasız ortalıkta. Neler yapabilirim, nasıl yardımcı olabilirim, nasıl etkisinden çıkabilirim hiç bilmiyorum. Öyle bir iç dökmek istedim sadece. Öksüz kalan yavrucaklar için de dua ediverirseniz çok makbule geçer. Son zamanlarda aldığım ölüm, uyuşturucu, intihar haberlerinden gerçekten psikolojim çok bozuldu.

Ah hayat kimisine çok daha acımasız. Akrabalarına ulaşsanız belki iyi biri vardır sahip çıkacak. 😭
Öyle maalesef... küçük bir şehirde yaşıyorum, hemen duyulmuştu olay ancak ben o çocuğun annesi olduğunu bilmiyordum. Tanıdık bildik biri olunca extra kötü oldum. %89u yanmış gibi şeyler duydum ama emin olmadığım bilgiyi paylaşmak istemediğim için yazmadım. Bunların hepsi çocuğun gözünün önünde yaşanıyor. Yandığı sırada misafirler de varmış evde. Sessiz bi çocuk, kardeşim de hakkında pek bir şey bilmiyor. Bu olaydan sonra yakınlaşsam ona acıdığımı düşünür mü diye çekiniyor. Umarım ortada kalmaz yavrucaklar, sağ olun yanıtınız için🥺💗

İçim acıdı. Elimde böyle bir dosya vardı olaylar tamamen farklıydı. Geride kalan çocukların elinde parası olsun diye çok uğraşmış, yüklü destekten yoksun kalma tazminatı almıştım. Helali hoş olsun, hakkımda helal olsun. Aklıma geldi yine üzüldüm. Bazı insanlar ne dertlerle sınanıyor, neler yaşıyor. Ne diyim diyecek bir şey bulamıyorum başka.
Siz ne yapabilirsiniz bilmiyorum. Okulla konuşun isterseniz.

İçim acıdı. Elimde böyle bir dosya vardı olaylar tamamen farklıydı. Geride kalan çocukların elinde parası olsun diye çok uğraşmış, yüklü destekten yoksun kalma tazminatı almıştım. Helali hoş olsun, hakkımda helal olsun. Aklıma geldi yine üzüldüm. Bazı insanlar ne dertlerle sınanıyor, neler yaşıyor. Ne diyim diyecek bir şey bulamıyorum başka.
Siz ne yapabilirsiniz bilmiyorum. Okulla konuşun isterseniz.
Takdir ediyorum sizi. Ve çok teşekkür ediyorum 🌸

Off kuzum benim.. Daha bu yaşta olgunlaşıp büyümek zorunda kaldı o çocuk. Eskisi gibi olmayacak hiçbir şey onun için bundan sonra. Nasıl dayanabilecek ki o kadar acıya, travmaya. Çocuk mutlaka psikolojik destek almalı. Akrabaları vardır diye düşünüyorum. Onların yanında kalıyordur muhtemelen. Ama umarım o çocuğu evlerinde ötekileştirip geri planda bırakmazlar ve bolca sevgi gösterirler.
Kardeşiniz arkadaşının yanında olarak destek verebilir. Arada siz kardeşiniz, arkadaşı ile birlikte dışarıda etkinlikler yapıp onu yalnız olmadığını gösterip biraz olsun kafasını dağıtmasına yardımcı olabilirsiniz. Yemeğe vs. davet ederek aile ortamına arada bir sokup o sıcaklığı hissetmesini, yanında destek olacak birilerinin olduğunu hissettirebilirsiniz. Belki üniversite zamanı için burs gibi şeyler ayarlanabilir.

Manevi olarak zaman icinde tek birakmayin gitgide yalnizlasacak simdi onemli ama 1 yil sonra da calacak kapisi olmali Hukuki destege ihtiyaci varsa, mutlaka akil vereni yardimci olan biri olmali cok uzuldum paramparca oldum ztn iyi degildim
Olay nasil gelisti ihmal varmi bir tazminat vs pesinden kosacak buyukleri varmi okul zamani haklari her acidan yardima ihtiyaclari olacak

Ne denir bilemedim, cok üzüldüm. Babanin da önemi büyük tabii ama annenin yeri apayri. Insallah sahip cikacak vicdanli merhametli yakin akrabalari vardir.

Off kuzum benim.. Daha bu yaşta olgunlaşıp büyümek zorunda kaldı o çocuk. Eskisi gibi olmayacak hiçbir şey onun için bundan sonra. Nasıl dayanabilecek ki o kadar acıya, travmaya. Çocuk mutlaka psikolojik destek almalı. Akrabaları vardır diye düşünüyorum. Onların yanında kalıyordur muhtemelen. Ama umarım o çocuğu evlerinde ötekileştirip geri planda bırakmazlar ve bolca sevgi gösterirler.
Kardeşiniz arkadaşının yanında olarak destek verebilir. Arada siz kardeşiniz, arkadaşı ile birlikte dışarıda etkinlikler yapıp onu yalnız olmadığını gösterip biraz olsun kafasını dağıtmasına yardımcı olabilirsiniz. Yemeğe vs. davet ederek aile ortamına arada bir sokup o sıcaklığı hissetmesini, yanında destek olacak birilerinin olduğunu hissettirebilirsiniz. Belki üniversite zamanı için burs gibi şeyler ayarlanabilir.

Umarım 🥺 elimizden geleni yapacağız artık, ne kadar üzülürsek üzülelim ateş düştüğü yeri yakıyor en nihayetinde. Umarım bundan sonraki hayatları çok güzel olur iki yavrunun. Teşekkür ediyorum sizlere. Paylaşmak bir nebze olsun iyi hissettirdi 😢

Manevi olarak zaman icinde tek birakmayin gitgide yalnizlasacak simdi onemli ama 1 yil sonra da calacak kapisi olmali Hukuki destege ihtiyaci varsa, mutlaka akil vereni yardimci olan biri olmali cok uzuldum paramparca oldum ztn iyi degildim
Olay nasil gelisti ihmal varmi bir tazminat vs pesinden kosacak buyukleri varmi okul zamani haklari her acidan yardima ihtiyaclari olacak
İhmal yok diye biliyorum. Çok acı bir kaza olmuş. Sessiz,sakin,başarılı,zararsız,kendi halinde, pırlanta gibi bir çocuktu. Umarım okul da peşine düşer, ışığı sönmez çocuğun 🥺😢

Back
X