Ev alma asamasinda yasanan sorunlar

Evet, çok güzel ifade ettin. Bu mesele benim paralarımın üzerine yatılması değil, çok gencim, o paraları 50 kere kazanırım. Ama 60 yaşında bi adam kendisinin ve o para üzerinde emeği olduğunu düşündüğü eşini ve diğer çocuklarının parasını, evin tüm borcu ödenene dek tapunun onun üzerinde olması yöntemiyle korurken, ben hem kendimin, hem bir süre sonra eşimin, hem beni okutan ve benim kazandığım parada hakkının olduğunu düşündüğüm ailemin parasını korumak isteyeceğim gerçeğini bencilce gözardı etmeleri. Sen kendi aileni düşün, benim ailem beni sokakta buldu ya, beni kimse düşünmesin..

Zaten bu sorunu çözemezsek, eşya alınması döneminde çok daha büyükleri ile karşılaşacağıma eminim :)

yani iyiliğine iyi insanlar ama keşke ben ev aldım, ben evlendirdim, ben kahraman babayım, ben ben ben diyeceklerine azcık gençlere destek olalım hayata kendileri atılsınlar diyebilseler. Siz atlatmışsınız, umarım biz de sağasalim atlatırız. Tecribelerini aktardığın için çok teşekkür ederim. Sevgimin ve evleniyo olmanın verdiği heyecanla yanlış gözle bakmak isemiyorum. Üçüncü göz oldunuz, saolun tekrar..

Sizin ilerki yıllardaki konularınız aynen şöyle olacak
1. yıl: kayınvalidemler evde süreki kendi bildiklerini yapıyorlar, izinsiz girip çıkyorlar hatta kayınvalidem burası benim evim diyor.
5. yıl: evin borcunun hepsini ödedik fakat kayınpederim evi bize vermiyor ben aldım diyor.

hayatta bazı şeyler sürpriz değil gerçekten biz kendimiz yapıyoruz. Ben eşimden fazla kazandığım ve tüm parayı eline verdiğim halde düğünde oğluna aldığı altını bile son anda takmayan kayınvalideme göre ev oğlunun, eşyaları ise kendileri aldılar. Yani o kadar şeyi göz ardı edip, düzelir mantığı ile bile bile evlilikler yapıyoruz ve sonra pişman oluyoruz. Daha bugün bile sizin söz hakkınızın bulunmadığı bir yuvanın ilerde düzelebileceğine gerçekten inanıyor musunuz. Bugün bile bırakıp gidemeyeceğinizi düşünüp bunları yapan adan yarın kucağınızda çocuğunuzla kalınca neler yapmaz. tabi benim nacizane görüşüm. Allah kolaylık versin.

Allah kolaylık versin.tabi ev almak kolay değil madem böyle sorunların var şimdilik kirada oturun.fazla eşya almazssınız.evlendikten sonra kendi isteğinize göre birikim yapıp istediğiniz yerden alabilirsiniz.belki kayınbaban allah gecinden versin ölecek insanoğlu çiğ süt emmiş kardeşleri filan hayır o ev babamındı diyebilirler.bence sen hiç kayınbabayı olaya dahil etme.bekleyin sonra alırsınız geç olsun güç olmasın.
eşimin üzerinde bir evimiz vardı.biz başka şehirde olduğumuzdan kaynanamlara siz oturun dedik,eşim parayı onlara gönderiyormuş fazla fazla k.b. canı isterse yatırıyormuş.sonradan evin borcu çıktı.kiredi çekildi ödendi falan filan.sonuç biz onlara siz oturun sonra biz otururz deyince kayınbabam ne dedi biliyomusun zaten orası benim hakkım siz ödediyseniz 1-2 taksit vermişsinizdir diyor.aman kendiniz alın derim hiç karıştırmayın.

Kpder parayi veren dudugu calar diyor da ,
nisanlinda da hayir yok

O evde sen oturacaksan, elbette ki sorulmasi, hatta senin begenmen gerek ...

Bunlarin zihniyeti su;
O ev "size" degil sadece "ogullarina" aliniyor...

Hal boyle olunca da sormak soyle dursun, sen fikir beyan etsen kotu olursun ...

Nisanlina kimseye minnet etmeden evi kendiniz ilerde alabileceginizi soyleyin,
kabul ederse amenna, etmezse de kendi bilir diyip yolunu ciz ...

Cunku bu adam belli ki evlilikte senin dusuncelerine onem vermeyecek ,
verdirmeyecek...

evet. parayı veren düdüğü çalıyor malesef.. kimseye bu kadar bağlı olmayı kabul edemem..

bu saatten sonra ne yapılabilir acaba diye düşünüyorum.
bence nişanlını ikna et, kayınpederine ödeme yapmayın kendi birikim hesabınızda biriktirin. birkaç yıl sonra toplu olarak ödeyip kendi üzerinize alırsınız. en mantıklısı bu.

ama nasıl ikna edeceksin bilmiyorum

evde senin de payın olacaksa ikinizin üzerine yaptırın. Seçim konusunda bu hata yapıldı bari başka bir hata yapmayın..

babalar konuştu. kayınpederim ben o evi onlara aldım, ister kıra verirler, ister vermezler, ister evi benden alırlar, ister almadan otururlar, ben o evı onlara aldım dedi. isterlerse tapuyu yarı yarıya yaparım. ben onlara her turlu opsiyonu tanıyorum dedi. Meğer nişanlım, aramızda olan iletişim sorunu nedeniyle seçenekleri benimle tartışmadan kendi tercihini dayatmış. babalar konuşurken, bu konuşmaları yapmaktan duydukları rahatsızlığı dile getirdi ama sonuçta tüm bunlar konusulmus oldu.

bir yuva daha kurulmadan para mevzularıyla kirlendi. ve nişanlım durumun düzelmeyeceğini söyleyerek bitirdi.

hakkımızda hhayırlısı olsun..

Babası bile nişanlınızdan daha esnek davranmış.
Bu kadar kolay bitirebilen biri için fedakarlığa, alınan
risklere gerçekten değmeyeceğini göstermiş oldu.
Üzülme demek dile kolay.
Üzüleceksin. Ama emin ol bu bitiş senin suçun değil kp bile değil
nişanlının suçu.
Hayırlısı buymuş diye düşün.
Umarım her şey güzel olur bundan sonra..

blöf yapıp gözünü korkutuo
çok ciddyim iki gün sonna arar bu işler hep böledir ayını ben eşime yapmıştım:)
kafamı bozdu ceza olsun kıymetimi anlasın vedeeeeee BANA PARA KONULARINDA CAZ yapmasın diye ayrıldım:)

ha eğer ciddiysede kendi bilir seni kaybetmiş!!!!!!!
ama sanmıorum bitceni bu kadarda kesin konuşuorum sen dogru olanı yaptın
üzülme sakın arama onun aramasını bekle belki 2 gün belki 1 hafta ama arıcak.......!!!!!

bence nişanlın çok içten pazarlıklıymış çok üzülme eğer gerçekten ilişkinizi düşünseydi böyle sonuçlanmazdı.
ya da ne kadar üzülürsen üzül, inan evlendikten sonra olacaklara daha çok üzülürdün.
kurtulduğuna sevin ne olursa olsun ev konusunda geri adım atma

doğru.. en kolay vazgeçilen ben oldum..

koca bi boşluktayım şimdi, 24 saatte herşey tepetaklak oldu. nolduğunu anlamadım bile

geçmiş olsun ama kendini üzme sen sonuna kadar haklıydın...kayınpederin de bence doğrusunu yapmış...kısaca bir ev almış ve oğluna oturma hakkı vermiş...burda tek suçlu nişanlın...olayları sana yanlış aksettirmiş...iletişimsizlik, başka bir şey değil... yoksa herkes kendi açısından haklı...bence sizin işiniz bitmedi araya ''akil'' birinin girip ortayı bulması lazım....

Nasıl yani ?

Sırf şu ev meselesi yüzünden bitiren taraf nişanlın mı oldu?

Kpderin de hakkını yemişiz.
Nişanlın adam değilmiş.

Neyse ki verilmiş sadakan varmış.
Pişman olup dönmek isteyecek , asla kabul etme...

Dedim ya bu adam senin düşüncelerine önem vermiyor, verdirmez de...

babam olayın daha çok ticarete dökülmesinden, şöyle öderler, böyle öderler tarzı planlar yapılmasından, manevi bir müessesenin kurulmadan madden planlandığından duyduğu şikayeti dile getirirken, karşı taraf daha çok ben o evi onlara aldım, tapuyu isterlerse ikisine yaparım, isterlerse kredi çeksinler vs. diyerek sankı derdimiz tapuymuş olarak anlamış sanırım. böyle anlamasına rağmen gayet esnek konuşmuş dediğiniz gibi..

ayrılık acısını hisetmekten daha çok, dedimiz tapuymuş gibi algılanmasına olan kırgınlığımı iliklerime kadar hissediyorum.. çok acı.

Gerçekten çok üzücü bir durum ama buradan dönmesiyle iyi olmuş bence İlerde eşin olacak adam hiç bir konuda yanında olmayacaktı. Nişanlıyken daha kolay ayrılmak evliyken zor... Çocuk olsa da olmasa da zor. Bu kadar müdahale etmeleri zaten hiç hoş değildi. Allah hakkında hayırlısını vermiş. Dilerim en az zararla atlatırsın bu dönemi

Canım sen çalışacaksın, ödeyeceksin tapu elbette sizin üstünüze olacak ya.
Bu kadar duygusal bakma. Ne anlarlarsa anlasınlar.
Başlık parası değil, altın,takı değil istediğin. Adamdan malını istemiyorsun sen.
Ödemesini yapacağın evin kendi üzerinize olmasını istiyorsun bu en doğal hakkın!
Gençliğini çalışarak, kazanarak geçiriyorsun ne için kendine ait evinin
olması için.
Şuan hayal kırıklığı yaşıyorsun anlıyorum ama evlendikten sonra büyük hayal kırıklığı
yaşamış biri olarak yazıyorum. O gün keşke aşk aşk diye bu kadar kapatmasaydım
gözlerimi derdin emin ol.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…