Ev alma asamasinda yasanan sorunlar

sakın üzme kendini,suçlama da... kadın zeki...dönüş olursa kapıyı açık tutmaya çalışıyor...

ne denir ki Papatya, yaşınız daha çok genç...burada hangi lisandan yazarsa yazsın hemen hemen herkes nişanlınızın tavırlarında sorun oldugunu ifade etmiş.Bende nacizhane aynı fikirdeyim.Daha evlilik bağı aranıza bağlanmadan emin degilmiş nişanlınız.Aşk meşk evlenme istegi insan boşanmayı tapuyu bu kadar hesaplamaz.Sizin sorgularınız gayet yerli yerinde.Çok kibar bir hanımsınız.
Ama şunu geç öğrendim ki kimse sizin kadar size kibar davranmayacak.Etik elit namuslu kibar ve sizi sizden önce düşünecek insanlar malesef bu devirde yaşamıyor.İnsan kendi ailesinden olmadık darbeler yiyor zaman bunun zamanı.Sizin fikirlerinize ,ortak geleceginize bu tarz kesin ve sert setler çekebilen bir erkekle hayat kolay olmaz zaten.Evlenmeyin.Ayrılmak istedigini duyunca şaşırmadım.1-size ders vermek rapt-ı zapt altına sokmak istiyor olabilir 2- zaten evlenme -bağlanma konusunda şüpheleri olabilir.Bu iki sebeple de olsa neresinden dönerseniz dönün geçmiş olsun.
Kayınvalideniz hakkında ise üzülmeyin kendinizi suçlu hissetmeyin.Size yapmak istedigi şey bu.Önce böyel kibar kibar suçlarlar sonra dilediklerini yaşatırlar.Tecrübeyle sabittir...hala acısını çekiyoruz...Tersi bir durumda telefon denilen alet,bir uçuş kadar kısa zamanda insanlar çok kolay iletişim kurabiliyor.Sizin fikirlerinizi sorar rızanızı alır,sizi BİR YETİŞKİN,BİR FERT,AİLEYE GİRECEK BİR EVLAT olarak dikkate alır,kaale alırdı...

Kayınvalide şeytana papucu ters giydiren cinsten..
Sakın kendinizi üzmeyin. Sorunlu olan siz değil, onların "ben bilirimciliği"

Eğer ev alınırken size fikir sorulsaydı, sizin istediğiniz ev alınsaydı, ya da düşündükleri kredi masraf olayları sizinle paylaşılsaydı bunlar yaşanmayacaktı.. Müneccim değiliz olay bittikten sonra konuşacağına önce konuşsalardı belki siz de bu kadar tereddüt yaşamayacak gönlünüz rahat bir şekilde evi alacaktınız.

Kendinizi ezdirmeyin. Çalışıp o evin bir kısmını siz karşılayacaktınız elbette bunu sorgulamak hakkınız.

Bi insan karşınıza geçip, ben aslında öyle düşünmemiştim, iyi niyetle hareket ettim de gıy gıy ederse bilin ki "öyle" düşünmüştür.

İyi niyetle hareket eden kişinin demesi gereken; kızım tereddüt etmekte haklıydın biz düşünemedik... gerisi fasafiso...

Kendini suçlamana hiç gerek yok inan ki.
Madem öyle kendisi arabulsaydı...

Madem öyle o evi oğullarına alacaklar alsınlar bitsin,
niye geri kalanını size ödeteceklerdi?

Ben zaten hiç anlamam böyle işleri...
Daha düğün olmadan, sen o eş ile aynı evin için girmeden,
anlaşıp anlaşamayacak mısın, bunu anlamadan ev işleri falan yapılmaması durumlar bana göre..
Önce aynı eve girilir, bir hayat paylaşılır, aile olunur,
gelecek planları da gidişata göre şekil verir...

Ha bir tarafın durumu iyi olur evi hediye der vs tamam,
ama sizin borcunu ödeyeceğiniz eve de her kafadan bir ses çıkması oldukça ilginç..

Boşver önemli olan nişanlının tavrıydı o da en baştan belli etti kendini...

Son düzenleme:

Ben pek cevap veremedim tabi. olayın aslında tapu, para vs. meselesi olmadığını, sürece dahil edilmediğimi, saf dışı bırakıldığımı hissettiğimi anlattım. ben sizinle beraber hiç ev bakmaya çıkmadım, ben bu süreçte toplamda 5 tane ev gördüm, 10 gün boyunca aynı şehirdeydik 2 gün anca nişanlım bana vakit ayırabildi, o evin kadını ben olacaktım o yüzden bu sürecin her adımına dahil olmayı beklerdim, seçiminden ödemesine kadar dedim. evin alınacağını bi gün öncesinden öğrendim, evin ödenme yöntemini aynı gün öğrendim. ben beklerdimki nişanlım beni arasın canım bak şöyle şöyle düşünüyoruz, sen ne düşünüyosun deseydi ben o evi zaten beğenmiştim, hayır istemiyorum demezdim dedim.. o da şöyle bi karşılık verdi. malesef ama maalesef nişan aşamasında bazı tatsızlıklar yaşandı. annem iyi ev sahipliği yapamadı, ayrıntısına girmeyeceğim ama haklı olarak anneme ve aileme karşı birraz uzaklaştılar. nişan safhasında yaşanan bazı tatsızlıklardan dolayı, sen gelsen ailende gelirdi o yüzden pek beraber çıkmak istemedik dedi. anne ben niye ailemi getireyim, ne zaman böyle bi şey yaptım. kaldı ki ben nişanlıma tüm aile gidelim demedim benide götür dedim. sonra sen şehirdışındaydın falan dedi. oysaki dediğim gibi 10 gün aynı şehirdeydik vs.

işin özünün iletişim sorunu ve fikrimin önemsenmemesi sorununu yaşanan biyik küçük bazı olaylarla anlatmaya çalıştım. derdim para değil istenirse evlilik sözleşmesi dahi imzalardım hiç sorun değil ama hal böyle olunca ben o evi sahiplenemedim. ki hala bize en ufak sorunda isterseniz kiraya çıkarsınız kızım dyosanız demekki kimse o evin bizim olduğunu sahiplenememiş dedim. her genç kız 10 yaşından itibaren evllilik hayaliyle büyür, ben bu süreçte hevesimi yaşayamadım dedim. atlatılır kızım bu sorunlar üzülme vs. denerek telefon kapatıldı.

çok anlamadı beni farkındayım çünkü biz size iyilik yaptık yaranamadık görüşü konuşmada ağırdı.. bazı şeyler de açık açık konuşulamadığı için, sizinde mesajda yazdığınız gibi şimdi herkesin iyi olduğunu diyemiyorsunuz tabi..

çok çirkin bunları konuşmuş olmak ya....

işte o örneği verirken aslında istemeden bizlerin korktuğu konuyu düşündüğünü belli etti. yani damada araba aldık, onn üzerine yaptık, boşandı, bak şimdi hala o arabaya biniyo. yani şimdi evi senin yada oğlumun üzerine yapıcam boşansan sende hak sahibi olcaksın. o hatayı bi kere yaptık der gibi....

ben zaten konuşmanın temelinde tapu vs. den ziyade, ev alma sürecinde fikirlerimin sorulmamasından, olup bitip düşünüldükten sora haberdar edildiğimden bahsettim. o ise biz zaten sizin için en iyisini düşündüklerini anlattı..

şu mesajınız için çok çok teşekkür ederim. yani beni burda cevap yazan 100 kişi anladı, inanın nişanlım anlamadı. bana sorulsaydı, fikrimin önemsendiği hissettirilseydi ben zaten o zorla dayattırılmaya çalışılan "biz iyiniyetliyiz" fikrini kendim geliştirirdim, minnettar olurdum, saolsunlar beni düşünüyolar,soruyolar, uğraşıyolar derdim. bir kız evladı annesi olarak ve kötü bir tecribe yaşamış bir kadın olarak bende hak verilmesini bekledim ama malesef "biz iyilik yaptık, yaranamadık" fikrinden arındıramadım. sağlık olsun...

aslında mesele oğullarına ev alınması meselesi değildi. biz nişanlımla en baştan kendi evimizi alma planı yapmıştık zaten. yani bu bizim fikrimizdi. iyi bi gelirimiz var Allaha şükür. ve harcamayı bilmiyoruz, dedikki paramızı geleceğimiz için değerlendirelim ev alalım. biz aileleri karıştırmayı hiç düşünmedik, sadece peşinatın borç alınması aşamasında destekçimiz olacaklardı. şu an benim hayallerime konuldu o evi biz değilde onlar alarak aslında...

birde işte akıl akıldan üstündür. malesef bi istişare ortamı olmadı. o istişareyi emlakçıyla yaptılar.. eksper, harç masrafını düşündüler de, bankaacı arkadaşlar daha iyi bilir. 1.nişanlımın babası yaşlı ve hastalıkları var. ona kredi çıkmazdi üksek ihtimal, çıksa da faizi yüksek olur, riski fazla. 2. nişanlımla benim gelirim 10X diyelim, biz aylık 6X ödemeli bir plan yapacaktık. oysaki kayınpederimin geliri 6X diyelim, dolayısıyla onun gelirine ancak 4X'lik bir ödeme planı çıkardı. yani bizim ödemelerimiz daha kısa vadeli olacağı için daha düşük faizli olacaktı, yani bizim yöntemimiz daha maliyetsiz olacaktı. her şeyi çok iyi düşündüklerini zannederken, aklın akıldan üstün olacağını kaçırdılar...

sana şunu dicem güzelim kaynananın dediği çok çirkin
SENİN ANNEN NE YAPMIŞ OLURSA OLSUN SENİŞN ANNEN BUNU KİMSE DEĞİŞTİREMEZ NE DEMEK SEN GELSEN ONLARDA GELİRDİ?
ÖNCE BU SÖZÜ AÇIKLASINLAR GELCEKLER TABİ SEN MANTARMISIN ?????
sen gidicektin ailende gidicekti oldu siz gelmeyin biz kafamıza göre hareket edelim oldu oclak nüfus cüzdanınıda var kütüklerine geçirsinler kızımız diye????????nani sen diosu?????

onla erkrk tarafı alttan alcaklar annen ne yaptı bilmiorum ama evden kovmadıgı sürece bence yaptıkları görmezden gelinebilirdi çünkü sen bi başına diilsin hala ailenle yaşıosun kusur abkmasınlar öle bedavadan kız alınamaz!!!!!
ayrıca damatları kazık attıysa zamanında senin suçun ne

hani demiştin ya knunun başında iyi insalar diye? güzelim bunlar iyise benimkiler melek melek ben sana diyim
bu kadın seni uyutur suya götürürü uyanmadan geri getirir!!!!!!! çok dikkat et
sana göz dağ verdiler oğullarıda akıllarına uydu !!!!!!!

eğer bu adam seni sevseydi senden ayrılmayı göze alamzdı demekki sen onun için vazgeçilebilirsin hemde nişanlıyken daha!!!
en güzel en ayrılmaz birbirinizi en çok düşünmezniz gereken zmanda

ayrıca ben herşeyin altında bu kadının parmağı olduguna inanıorum ağzı iyi laf yapıo sen bütün sülale bi araya gelsen bu kadınla baş edemzsin:) benden demesi......... iyi falan diil kamuflajı iyi bu kadının hiç kötü olamdan hem seni suçlu çıkarmış
hem aileni yok saymış laf sokmıuş hem sana göz dağı vermiş hemde biz iyiinsalarız imajı vermiş

tekrar birleşseniz bile Allah yardımcın olsun uzak dur bu kadndan......... sana yararı olmaz bu kadının
hemde bunları çirkeflikle kavga dövüşle yapmaz sinsilikle seni ayakta uyutarak yapar ruhun bile duymaz
bişey dediğinde sana iki kere düşün:) öle cevap ver altta kalma dicem ama nasıl baş ediceksin blemiorum.....

bazı durumların en başından önüne geçilmezse gerçekten sonrasında zorlanıyor insan..
bu ev sizin eviniz..birisi size deseydi ki kızım bak bu bizim evimiz alın oturun ses etme şansın olmazdı.ama borcla alınıyor..kimseye eyvallah etmek zorunda degilsin sevmedigin bir ev icin...ayrıca bende kendi ailenide boş yere karıştırma..yüz göz olmasınlar en iyisi..

konuyu ve tüm yorumları okuyarak bende nacizane bir yorum yapmak istiyorum.

öncelikle düşüncenizde haklısınız,yani eğer babası size ev aldım diyebiliyorsa asla sizden para almamalıydı,eğer siz o eve para ödeyecekseniz(yarısını babası ödemiş dahi olsa)o evi babası almış olmazki.keşke en baştan kiraya çıkmayı yada kendiniz kredi çekip ev almayı düşünseydiniz.ama bu durumda normali tapunun yarı yarıya olması.ayrıca ev alınırken yada kiralanırken evde kim oturacaksa öncelikle o kişiler evi beğenmeli karar vermeli,burada aslında tek sorunlu kişi nişanlınız,birçok şeyi konuşmamışsınız bile,iletişimsizlik sorunu yaşıyorsunuz.

ancak bu durumu en iyi siz analiz edebilirdiniz,aileyi siz tanıyorsunuz,ileride size hile oyun yaparlarmı en iyi siz bilirsiniz,aslına bakarsanız baba kötü niyetli değil,çoğu kişi kayınvalideniz için uyanık demiş ancak ben kayınvalidenizinde kötü niyetli olmadığını düşünüyorum,tabii seni çağırsaydık ailende gelirdi lafı çok inciltici,fakat dediğim gibi biz birşey bilmiyoruz,aranızda neler geçti,neden kayınvalideniz böyle deme gereksimi duydu bunu en iyi yine siz bilirsiniz.

siz belliki iyi niyetlisiniz,bence nişanlınızın aileside öyle,belki nişanlınız da öyle orasını bilemiyorum ama bellki arada bir iletişimsizlik problemi var,nişanlınız sürekli herşeyi kestirip atıyor,kendisini hiç yormuyor,en başta sizin fikrinize saygı duyup bunun için birşey yapmıyor(bu sizi ikna etmekte olabilirdi,size hak verip başka bir çözüm üretmekte olabilirdi)

hakkınızda hayırlısı olsun,belki sorunlarınızı halledersiniz ama nişanlınızın şu kestirip atma huyundan vazgeçmeli,sevgi aşk bu kadar kolaymı biter,sevgili bu kadar kolay mı ötekileşir.ama sizin ne kadar iyi niyetli olduğunuzu,derdinizin para olmadığını 10 dk içinde yazdığınız yazılardan kurduğunuz cümlelerden biz anlıyorsak,nişanlınız anlamıyor ve bu ilişki için birşey yapmıyorsa ona diyecek birşey bulamıyorum,sizin gibi bir insanın şans olduğunu düşünüyorum,hayırlısı...

ne hikmetse aileler bu konuda daha hevesli... ben eşimin ailesi ile hiç sorun yaşamadım şimdiye kadar ancak yaklaşık 2,5 ay önce ev aldık ev araştırma aşamasında evi bize kendi alıyormuş havalarına girdi ki 5 kuruş faydası olmadı...borç bile vermedi peşin parası yoktu belki bilemiyorum ama kendi maaşı dışında ekstra gelirleri var kira gibi . neyse Allah dan eşim bu konuda bizim fikrimize önem verdiği için bu konudan uzaklaştırdı onu ama bu defa ev alındı sıfır olmasına rağmen birkaç değişiklik yapılması gerekti ev kendininmiş gibi konuşmalarına şahit oldum.. kesinlikle terslemedim çünkü aramızda ki ilk sorundu ya da eşime söylemedim. ama bir defa birinin yanında ev aldık dediğini duyunca konuya atladım kibar bi dille bütün elimizdeki altınları verdik bir tane bile kalmadı, kredi çektik,,şükür ikimizde çalışıyoruz çok borçlandık ama olsun iyi oldu dedim.. o gün bugündür ev ile ilgili birşeyle ilgilenmedi...........bozulduğunu farkettim ama eğer bi yardım olmuyorsa ya da o evi eşim ve ben alıyorsam karışma hakkı kesinlikle yok. ev alırken onun da gösterdiği ısrar ettiği yerler oldu birkaç yere baktım beğenmeyince kendi istediğimiz yerlere baktık en son beğenince aileleri götürdük biz bu evi alıyoruz dedik o kadar.......................... en iyisi budur her zaman.. nişanlınla konuşmalısın bu durumu büyük tepkiler yerine içime sinmedi vs gibi cümleler yeterli gelir.
bu arada geriye döndüm ayrıldınız mı anlayamadım ?? tapunun yarısını kayınpederinin üstüne yapmaları vs gibi cümlelerini okudum.... üzüldüm açıkcası inşallah hakkınızda hayırlısı olsun

Son düzenleme:

bankanın alacağı ücretler 2 kere olurdu doğru ama tapu harcı tektir her zaman çıkan rakam ikiye bölünür sadece döner sermaye tutarı çift alınır o da cüzi bi rakam ...... kötü düşündüğünü sanmıyorum arkadaşım sadece oğullarının üstüne yapsalardı tapuyu bu sıkıntılar hiç yaşanmazdı. bana kalırsa onlar güvenmemiş sen değil. üzülme.

madem eski nişanlınızın annesi, bizden korkmana gerek yok,sizin hakkınızı kimse yemezdi dedi de
neden peki eski nişanlınız tapuyu üzerime yapamam,kardeşlerimin de hakkı var dedi?
keşke en baştan net olunsaydı.tapu işi konuşulsaydı.
telefon görüşmesini yorumlarsak da
eski nişanlınızın tavrından dolayı, ailesinin gözünde
daha şimdiden para derdine düştü gibi bir duruma düşmüşsünüz.
Geri adım atarsanız, kendilerini haklı görmeye devam ederler.
İnşallah orta yolu bulursunuz.Hakkınızda hayırlısı olsun

Nişanlının annesi çok bencilce sadece kendi açısından olaylara bakmış.

- biz hak yemeyiz
- ailen gelecekti o yüzden seni de çağırmadık
- tapu masrafı 2 kat olur o yüzden istemedik
- ödeme yapılırsa senet alırdık

hep cümlelerin sonunda biz biz var. Hiç senin fikrini soran olmamış. Sorun da burada. İstemediğin bir evi zoraki kabullenip beğendiğine kendini de inandırdın sonra ödemede sorun çıktı. Dediğin gibi eğer sizi çok düşünselermiş ödedikleri faizin yanında 2 tane harç parasının hiçbirşey olacağını düşünebilirlerdi.
Ayrıca da çok ajitasyon yapmış seni de paragöz konumuna düşürmüş. Sen sanki hem evi onlar ödesin hem de tapuyu istiyorsun gibi olmuş. Nişanlın seni çok kötü duruma düşürmüş. Sen kendini istediğin kadar savun nişanlın nasıl anlattıysa onlar da öyle anlayacak. Hatta zaten ailesi de sorunlu demek ki bu kızda da bir şey varmış diyorlardır. Üzgünüm ama acı gerçek

ben konunun tümünü takip ettim ve en başta sizi ve nişanlınızı haksız buldum
sizi haksız buluyorum çünkü ayağınızı yorganınıza göre uzatmamışsınız.. sanırım peşinat için bir birikiminiz yoktu varsa da düğün zaten başlı başına masraflı bir durum aynı anda hem ev hem düğün çok zor... inanın muhalefer olmak için yazmıyorum sadece kendi deneyimlerim de olduğu için bunları yazıyorum.. bizde eşimle evlendiğimizde birikimlerimizi düğünümüze harcadık geriye paramız kalmadı düğünde takılanlar ve üstüne kredi çekerek bi yatırım yapmak istedik (kirada oturuyoruz bu arada) ve araba aldık.. aslında pek yatırım gibi gözükmeyebilir araba sonuçta ama hangi durumda risk yokki ilerdeki düşüncemiz de yani bir kaç yıl sonra arabayı satıp üstüne kredi çekip ev almak..ben araba alın demiyorum ama bütçenize göre bir yatırım seçebilirdiniz..
ben eşimin ailesinin diğer çocuklarına da ev ve araba almadıklarını biliyorum yani borç vemiş olabilirler ama hediye gibi verilmemiş o yüzden eğer ev olayına girseydim onları bu durumda söz sahibi yapmış olacaktım.. durum kendi ailem için de geçerli onların da hayatımıza maddi yönden müdahalelerinin olmasını istemem, içlerinden gelmiyor ise kimseye ev almak zorunda değiller bunun için onlara alınamam..
demek istediğim daha evlilik kurumunu bile oturtulmamışken hem de hiç peşinatınız yokken ev olayına girişmek biraz hayalperestlik olmuş.. aile de korumacı yaklaşımla bu tarz olayların içine girişmişler..
nişanlını da asla ailesinin hatalı olduğuna inandıramazsın çünkü onlar bu durumda size yardımcı olan peşinatı sağlayan taraf.. nişanlınıza ev alalım demişsiniz o da mantıklı bulmuş ve babasından yardım istemiş ya napıcaktı ki? baştan ev olayına hiç girmemeliydiniz zaten nişanlılık devresi çok hassastır ben olabildiğince aileleri görüştürmek istemedim çünkü bir kelime bir laf hemen arayı bozabiliyor..

gençler, bu kredi ile ev alma olayları çıktığından beri nasılsa çalışıyoruz kira yerine biraz daha zorlanıp evsahibi olalım diye düşünüp evlilik olmadan nişanlılık döneminde ev almak istiyorlar...bunu etrafımda çok gördüm ve maalesef bir kaçı da ayrılıkla sonuçlandı...bu olayı gerçekleştirmek için çok olgun insanlar(yaş olarak değil) olmak ve birbirine çok güvenmek gerekir...buda şu zamanda çok zor...insan 25 senelik eşinden bile darbe yiyebiliyor...demem o ki iki tarafın birbiriyle tanışmaya, kaynaşmaya çalıştığı bir dönem olan nişanlılığa bunların sıkıştırılması ve maddi olarak güven beklemek yada güvenmek çok riskli...eğer ailenin gücü varsa evi alıp ''otur gelin hanım ev sizin'' deyip kullanım hakkını vereceksin... (ki ben Allah kısmet ederse öyle yapmayı düşünüyorum) ... yada evliliğin gidişatına göre peşinat yardımını yapıp ev almalarına katkıda bulanacaksın ama tapu benim adıma olsun diye türlü bahaneler üretmeyeceksin...bir kayınvalide adayı olarak benim nacizane fikrim budur...size de geçmiş olsun diyorum...vardır rabbimin bir bildiği...

Cevremden su siralar bu tarz olaylari cok duyuyorum ne yazikki damat adaylari daha evlenmeden kendini bosanma durumunda guvence altina aliyorlar ev ve araba alincaksa kadinj hic karistirmadan aileden bir ferdin baba abi gibi -uzerine ailiyolar.sanirim nisanlinda bu furyaya katilmis bugun elini tutarken yarin birakicagi gunu dusunmus.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…