eski nişanlımın annesiyle konuştum bugün. bana çok kırgın olduğunu söyledi. bizden korkmana gerek yoktu kızım, senin hakkını kimse yemezdi dedi. ben seni hep oğlumdan üstün tuttum, kız çocuğusun sen çünkü. babanla her yolu konuştuk, emlakçı bizi yönlendirdi. sizin ikinizin kredi çekmesi halinde iki eksper ücreti, iki dosya masrafı, iki tapu harcı gibi ücretler çıkarmış. hiç bi zorluğa girmeyesiiniz. daha yeni evli olcaksınız, elinizde kalanı verin diye en iyi yolun bu olduğunu düşünerek seçmiştik dedi. benim kızlarımın kayınpederleri oğullarına ev alsa, yardım etse biz teşekkür ederdik, senin baban ise bize bu olanrları şık bulmadığını söyledi.. zaten baban her türlü ödemesini senetle yapar, sizde öyle yapacaktınız. güvenmemeniz için bi neden yoktu ..sevinemedik biz, çok kırıldık dedi.. hiçbir evlilik ayrılmak için kurulmaz ama allah korusun öyle bi durum olsa veya ölüm olsa benim kızlarım o ev babamın mı diyecekti, benim kızlarım oğlumdan önce senin hakkını teslim ederdi. biz seni hiç bi zaman kızlarımızdan farklı görmedik. yaşanmış bi çok sorunu da sadece senin için görmezden geldiki sineye çektik dedi.. ha sen belki bu durumu sezemedin ama baban susturmalıydı seni. kızım bak ne güzel size yardım ediyolar, ev alıyolar, sıkışmayın diye tüm borcu yükleniyolar demesi gerekirdi, o bile bu olayı etik değil diye değerlendirdi dedi..ççok üzüldüm ve ezildim bu konuşmaları dinlerken..
şimdi bilemiyorum. acaba biz geçekten iyi düşünmeyi unutmuşmuyuz? her şeyin altından bi kötülüğün çıktığı bu dünyada çok mu kirlenmişiz?
Kv uyanık ağzı iyi laf yapan bir kadın anlaşılan.
Seni duygusal anlamda iyi hırpalamış!
Geçsin bu ayakları kızımızdan ayırmadık da cart da curt.
Hiç kibar olamayacağım valla ben bu fasafisolara
kusura bakmasın fasafiso evet palavra evet!
Evlendikten sonra görüyoruz o kızımların nasıl el kızı, gelin işte olduğunu!
Kendi canı için başkasının canlarına neler ediyorlar biliyoruz.
Masal değil bu sitede yazılanlar!
Geline takılan altına bile göz dikiliyor boşanma olduğunda takıları
vermem diyorlar ya böyle pis niyetli insanlar var.
Lafla sözle güvenip evlendik hepimiz şamarı yedik oturduk!
Çok kırılmışlarmış aman ne üzüldük.
Sen ne söyledin bunlara merak ettim.
Bence gereken cevabı verseydin bu kadar rahat uzun konuşamazdı.
Bir kere ayrı ayrı kredi çekerseniz çift masraflar olur tekiniz üzerine çekilecekti
kredi! Tek iyi niyetli onlar zaten onlar melektir hep.
Senin baban sen, biz, hepimiz kötü niyetliyiz.
Onlar iyi insan biz kötü insanız.
Ya bir gitsinler yaaa..
Çok iyi niyetli adamlar senin annen baban var dimi sahipsiz değilsin.
Geçer karşılarına oturur fikir sorarlardı.
Saygı yok saygı yemişim iyi niyetlerini..
demagoji yapmış hem de çok güzel yapmış. keşke orada sorsaydın, onlardan arabanın parası geri istenmiş mi diye yada araba babasının üstüne mi yapılmış diye.. ayrıca neden düşündüklerini söylemedin. ben olsam, kırılmış olabilirsiniz ama bizde çok kırıldık. bu ev mevzusunda fikrim sorulmadı, benim bildiğim eve birlikte bakmaya gidilir ayrıca iyi niyetinizi keşke baştan belli edip hiç ödeme kabul etmeseydiniz yada ödemeyi toplu şekilde yapsaydık benimde güvenim zedelenmezdi. kusura bakmayın ama biz sizinle birlikte büyümedik siz doğru yaklaşımlarla gelmeden niyetinizi nereden anlayabilirim diye söylerdim.
hepimiz kötü niyetliyiz bir tek onlar sütten çıkmış ak kaşık.. her şey adabıyla yapılsaydı kimsede burada böyle konuşmazdı. onlar kendi haklarının hepsini kanunlarla korurken senin hakkını iyi niyetlerine bırakmışlar. sen güveneceksin onlara ama onlar sana güvenmeyecek. ben hiç görmedim çevremde böyle bir iyi niyet..
kendilerine göre haklılarsa bırak öyle kalsınlar.
Kayınvalide şeytana papucu ters giydiren cinsten..
Sakın kendinizi üzmeyin. Sorunlu olan siz değil, onların "ben bilirimciliği"
Eğer ev alınırken size fikir sorulsaydı, sizin istediğiniz ev alınsaydı, ya da düşündükleri kredi masraf olayları sizinle paylaşılsaydı bunlar yaşanmayacaktı.. Müneccim değiliz olay bittikten sonra konuşacağına önce konuşsalardı belki siz de bu kadar tereddüt yaşamayacak gönlünüz rahat bir şekilde evi alacaktınız.
Kendinizi ezdirmeyin. Çalışıp o evin bir kısmını siz karşılayacaktınız elbette bunu sorgulamak hakkınız.
Bi insan karşınıza geçip, ben aslında öyle düşünmemiştim, iyi niyetle hareket ettim de gıy gıy ederse bilin ki "öyle" düşünmüştür.
İyi niyetle hareket eden kişinin demesi gereken; kızım tereddüt etmekte haklıydın biz düşünemedik... gerisi fasafiso...
Kendini suçlamana hiç gerek yok inan ki.
Madem öyle kendisi arabulsaydı...
Madem öyle o evi oğullarına alacaklar alsınlar bitsin,
niye geri kalanını size ödeteceklerdi?
Ben zaten hiç anlamam böyle işleri...
Daha düğün olmadan, sen o eş ile aynı evin için girmeden,
anlaşıp anlaşamayacak mısın, bunu anlamadan ev işleri falan yapılmaması durumlar bana göre..
Önce aynı eve girilir, bir hayat paylaşılır, aile olunur,
gelecek planları da gidişata göre şekil verir...
Ha bir tarafın durumu iyi olur evi hediye der vs tamam,
ama sizin borcunu ödeyeceğiniz eve de her kafadan bir ses çıkması oldukça ilginç..
Boşver önemli olan nişanlının tavrıydı o da en baştan belli etti kendini...
eski nişanlımın annesiyle konuştum bugün. bana çok kırgın olduğunu söyledi. bizden korkmana gerek yoktu kızım, senin hakkını kimse yemezdi dedi. ben seni hep oğlumdan üstün tuttum, kız çocuğusun sen çünkü. babanla her yolu konuştuk, emlakçı bizi yönlendirdi. sizin ikinizin kredi çekmesi halinde iki eksper ücreti, iki dosya masrafı, iki tapu harcı gibi ücretler çıkarmış. hiç bi zorluğa girmeyesiiniz. daha yeni evli olcaksınız, elinizde kalanı verin diye en iyi yolun bu olduğunu düşünerek seçmiştik dedi. benim kızlarımın kayınpederleri oğullarına ev alsa, yardım etse biz teşekkür ederdik, senin baban ise bize bu olanrları şık bulmadığını söyledi.. zaten baban her türlü ödemesini senetle yapar, sizde öyle yapacaktınız. güvenmemeniz için bi neden yoktu ..sevinemedik biz, çok kırıldık dedi.. hiçbir evlilik ayrılmak için kurulmaz ama allah korusun öyle bi durum olsa veya ölüm olsa benim kızlarım o ev babamın mı diyecekti, benim kızlarım oğlumdan önce senin hakkını teslim ederdi. biz seni hiç bi zaman kızlarımızdan farklı görmedik. yaşanmış bi çok sorunu da sadece senin için görmezden geldiki sineye çektik dedi.. ha sen belki bu durumu sezemedin ama baban susturmalıydı seni. kızım bak ne güzel size yardım ediyolar, ev alıyolar, sıkışmayın diye tüm borcu yükleniyolar demesi gerekirdi, o bile bu olayı etik değil diye değerlendirdi dedi..ççok üzüldüm ve ezildim bu konuşmaları dinlerken..
şimdi bilemiyorum. acaba biz geçekten iyi düşünmeyi unutmuşmuyuz? her şeyin altından bi kötülüğün çıktığı bu dünyada çok mu kirlenmişiz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?