Ev alma asamasinda yasanan sorunlar

yapı itibariyle hep en kolayını seçerdi zaten, yine öyle yaptı. düşündükçe bana hak verecek eminim, öyledir. ama aileler işin içinde olduğu için bu sefer geri dönüşü olmayacak.. borcu bitmemiş, mutfağımız için aldığım eşyalarım var.. borcunu öderken, evde karşıma çıktıklarında hep aklıma gelicek. unutmam çok zor olucak, bu seferki ayrılık en zoru olucak. Allahım güç ver..

nişanlının ailesine kızdık, çünkü sana da söylenmiş şeyler vardı, ama babanla görüşürken ılımlı yaklaşmış. ben buna kıvırmak derim ama en azından kıvırmış.

nişanlına pes diyorum. bir de o bitirmiş ilişkiyi, bu adam sittin sene geçse seni yine kimseye karşı korumaz, üstelik yaşı da küçük değil ki cahil aklı bir karış havada diyesin.

çok geçmiş olsun canım. ayrılık acısı zordur tabiki, Rabbim sabrını versin. bana da arayacak gibi geliyor ama arayacağını bekleyerek günlerini geçirirsen alışamazsın yokluğuna. ama ararsa sakın taviz verme hatısını bilsin sana nasıl davranması gerektiğini öğrensin.

Ben ailenin yorumunu merak ediyorum bu yaşananlar karşısında..

nişanlın blöf yapmış kanma ona sakın ve o aramadan sen sakın arama. nişanlın hem suçlu hem güçlü bu arada o seni ailesine karşı hiç korumazdı benden söylemesi.

Babam babasinin 'ben ev aldim onlara' tavrindan rahatsiz oldugunu, ailenin iyi niyetli olsalarda kas yaparken goz cikardiklarini, çamı devirdiklerini, yontemlerinin hos olmadigini, ama en cok ta nisanlimda olayin bitmesi gerektigini, onun iletisimsizligi, uzakligi ve ailesine olan asiri bagimliligi yuzunden olayin bu noktaya geldigini, nisanlimin insiyatif kullanamadigi seklinde yorumlarda bulundu ve karari bana birakti. Ben rahatsiz oldum durumdan ama senin her kararinin arkasindayim dedi.

Ben nisanlimla son durum degerlendrmesi yapip, olaylar soguyaba dek biraz yanliz kalalim teklifi ile onu aranaya niyetlenmisken o olaylarin mide bulandirici asamaya geldigini soyleyerek bitirdi..

nişanlın blöf yapmış kanma ona sakın ve o aramadan sen sakın arama. nişanlın hem suçlu hem güçlü bu arada o seni ailesine karşı hiç korumazdı benden söylemesi.

Aramayi dusunmuyorum. Belki annesini ararim. Bu surecte bana yargimi, ilgisi,sevgisi coktu sagolsun. Kendisine derdimin tapu olmadgini, kadin olarak nisanlimin uzakligina kirildgimi belirtip her sey icin tesekkur ederim. Taki iadesi vs. Cabasi..

arama
annesini de arama
yardımcı olsaydı bi sözünü geçirir, olayların bu hale gelmesine izin vermezdi

yol yakınken kurtulmuşsun boşver
bence seni arasa da dönme
çünkü perşembenin gelşi çarşambadan bellidir
hem kendileri yapıyorlar şark kurnazlığı
hem de seni kötü gösteriyorlar
bundan sonraki sorunlarda da bu şekilde davranıcak nişanlın

kp ise baban arayınca lafı kıvırmıştır, yoksa hep beraber anlaşıp konuşulmadan yapılmazdı bu işler
çok plancılar çokkkk

çok mu tepki veriyoruz diyeceğim ama e bir de senin baban gibi lafı anlaşılır konuşanlar var.. bu adam da kız babası üstelik..
nişanlına katılıyorum mide bulandırıcı bir aşamaya geldi ama kendi yüzünden..

şehir dışında olmanı avantaja çevir ve nişanlını onların yaptığı gibi işle kapı arkalarında gerekirse..yaa ama ben görmedim hiç de ve hemen istediğin bi evi bulup onda diret inşallah fiyat olarak da makul olur da senin dediğini alırsınız..biraz naz yap onlar şimdi net tamamdır gözüyle bakarlar ama sen bi anda çıkıp yok ya ben bunu beğenmedim şu daha iyi değil mi diye bi de alternatifle çıkarsan karşılarına biraz geri planda kalırlar belki..hatta ailen hiç karışmamış ya mesela onlardan yardım iste bikaç kişi bakmış olursunuz en azından..böylece elinde de alternatifin olur beğenmediğin evde oturmaktan kurtulursun..kp borç veriyor ki hediye etmesi lazım bu hakkı nerden elde etmişler acaba evi bile kendileri seçiyolar..sanırım senin şehir dışında olman aa dur biz ilgilenelim gelinimiz meşgul yazık adı altında ambargo koymaktan başka bişi dğil..

Eğer ev alınırken verilen bütün parayı,evlendikten sonra ödeyecekseniz
ve tapuyu üzerinize alamayacaksanız,kardeşlerininde payının olduğunu düşünmesi çok çirkin.
burda en mide bulandırıcı olan bu işin düğün olmadan önce yapılması.
Allah korusun bir boşanma yada allah korusun ölüm gibi bir durumda o ev üzerinde hiç bir hak talebinde bulunamazsınız.
tapu babasının üzerinde olduğundan mirasla oğlunun olur.
birde en başta babası parayı verdiği için,hep babam bize ev aldı olur.
keşke hiç girilmeseydi bu işe yada babası güvenip tapunun bir kısmını sizin üzerinize yapsaydı.
hakkınızda hayırlısı olsun.

aa inanmıyorum ayrılmışsınız!!!

ailenin pek suçu yok gibi. bütün suç (eski) nişanlında . neyse inşallah halleder ve barışırsınz umarım hatasını anlar

Daha öncede yazmıştım : ayrılmalısınız dıye ama ayrılan tarafın sız değilde nişanlınızın olması benı şok etti..
Ben zannedıyordum ki : sorun despot bır kp.den cıkıyor ama mesele aslında nişanlınızmış..
Ailesinin çıkarlarını dusunen, kendınce planlar kuran ve size olayları yanlış aksettıren sorunun kaynağı hep aslında kp.değil oğluymuş.

Böyle bır insanla hayatınızı bırlestırmedıgınız ıcın bende cok sanslısınız.
Allah'ın sevgılı kuluymussunuz..

eski nişanlımın annesiyle konuştum bugün. bana çok kırgın olduğunu söyledi. bizden korkmana gerek yoktu kızım, senin hakkını kimse yemezdi dedi. ben seni hep oğlumdan üstün tuttum, kız çocuğusun sen çünkü. babanla her yolu konuştuk, emlakçı bizi yönlendirdi. sizin ikinizin kredi çekmesi halinde iki eksper ücreti, iki dosya masrafı, iki tapu harcı gibi ücretler çıkarmış. hiç bi zorluğa girmeyesiiniz. daha yeni evli olcaksınız, elinizde kalanı verin diye en iyi yolun bu olduğunu düşünerek seçmiştik dedi. benim kızlarımın kayınpederleri oğullarına ev alsa, yardım etse biz teşekkür ederdik, senin baban ise bize bu olanrları şık bulmadığını söyledi.. zaten baban her türlü ödemesini senetle yapar, sizde öyle yapacaktınız. güvenmemeniz için bi neden yoktu ..sevinemedik biz, çok kırıldık dedi.. hiçbir evlilik ayrılmak için kurulmaz ama allah korusun öyle bi durum olsa veya ölüm olsa benim kızlarım o ev babamın mı diyecekti, benim kızlarım oğlumdan önce senin hakkını teslim ederdi. biz seni hiç bi zaman kızlarımızdan farklı görmedik. yaşanmış bi çok sorunu da sadece senin için görmezden geldiki sineye çektik dedi.. ha sen belki bu durumu sezemedin ama baban susturmalıydı seni. kızım bak ne güzel size yardım ediyolar, ev alıyolar, sıkışmayın diye tüm borcu yükleniyolar demesi gerekirdi, o bile bu olayı etik değil diye değerlendirdi dedi..ççok üzüldüm ve ezildim bu konuşmaları dinlerken..

şimdi bilemiyorum. acaba biz geçekten iyi düşünmeyi unutmuşmuyuz? her şeyin altından bi kötülüğün çıktığı bu dünyada çok mu kirlenmişiz?

kayınpederim zamanında damadına/kızına araba almış. şimdi o kızı boşandı.. baban ....'a bile araba aldı, şimdi hala o arabbaya biniyo. baban evlatlarına karşı böyle bi insan, tapu derdinde bi adam değildi ki dedi.... off

Kv uyanık ağzı iyi laf yapan bir kadın anlaşılan.
Seni duygusal anlamda iyi hırpalamış!
Geçsin bu ayakları kızımızdan ayırmadık da cart da curt.
Hiç kibar olamayacağım valla ben bu fasafisolara
kusura bakmasın fasafiso evet palavra evet!

Evlendikten sonra görüyoruz o kızımların nasıl el kızı, gelin işte olduğunu!
Kendi canı için başkasının canlarına neler ediyorlar biliyoruz.
Masal değil bu sitede yazılanlar!
Geline takılan altına bile göz dikiliyor boşanma olduğunda takıları
vermem diyorlar ya böyle pis niyetli insanlar var.
Lafla sözle güvenip evlendik hepimiz şamarı yedik oturduk!
Çok kırılmışlarmış aman ne üzüldük.
Sen ne söyledin bunlara merak ettim.
Bence gereken cevabı verseydin bu kadar rahat uzun konuşamazdı.

Bir kere ayrı ayrı kredi çekerseniz çift masraflar olur tekiniz üzerine çekilecekti
kredi! Tek iyi niyetli onlar zaten onlar melektir hep.
Senin baban sen, biz, hepimiz kötü niyetliyiz.
Onlar iyi insan biz kötü insanız.
Ya bir gitsinler yaaa..
Çok iyi niyetli adamlar senin annen baban var dimi sahipsiz değilsin.
Geçer karşılarına oturur fikir sorarlardı.
Saygı yok saygı yemişim iyi niyetlerini..

demagoji yapmış hem de çok güzel yapmış. keşke orada sorsaydın, onlardan arabanın parası geri istenmiş mi diye yada araba babasının üstüne mi yapılmış diye.. ayrıca neden düşündüklerini söylemedin. ben olsam, kırılmış olabilirsiniz ama bizde çok kırıldık. bu ev mevzusunda fikrim sorulmadı, benim bildiğim eve birlikte bakmaya gidilir ayrıca iyi niyetinizi keşke baştan belli edip hiç ödeme kabul etmeseydiniz yada ödemeyi toplu şekilde yapsaydık benimde güvenim zedelenmezdi. kusura bakmayın ama biz sizinle birlikte büyümedik siz doğru yaklaşımlarla gelmeden niyetinizi nereden anlayabilirim diye söylerdim.
hepimiz kötü niyetliyiz bir tek onlar sütten çıkmış ak kaşık.. her şey adabıyla yapılsaydı kimsede burada böyle konuşmazdı. onlar kendi haklarının hepsini kanunlarla korurken senin hakkını iyi niyetlerine bırakmışlar. sen güveneceksin onlara ama onlar sana güvenmeyecek. ben hiç görmedim çevremde böyle bir iyi niyet..
kendilerine göre haklılarsa bırak öyle kalsınlar.

nişanlınızın annesi acıtasyon yapmış. başka bir arkadaşında dediği gibi ağzı iyi laf yapıyor. kısa ve öz: ortada iyi niyet olsaydı en baştan böyle sorunlar olmazdı size emrivaki yapılmazdı. duygusal davranmayın mantığınızı kullanın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…