Ev alma asamasinda yasanan sorunlar

artık anaları babaları nasıl işliyorsa dediğin gibi damat adayları hayata kazık çakma derdine düştüler çok yazık..kız tarafı neler neler yapıyor adını bile anmıyor ki görevimiz biliyolar ama erkek tarafı öyle değil bunları çok gördüm inşallah yaşamam bu tip bişey..

eskiden sadece aldatılırsam bu iş biter diyordum ama böyle kendi ailesini kuracak kadar bile insiyatife sahip olamayan hayatını KENDİ kararlarıyla yürütemeyen bir insan olursa da bu iş biter..midem bulanıyor çünkü böyle şeyler olunca..şimdiki bayanlar daha cesaretli ne nedir ne değildir yeri geliyor ailelerini bile ikna edebiliyorlar ama bu erkeklerdeki başıboşluktan kaynaklanan ve kolay olan yönetilme durumları beni çığırdan çıkarıyor..

vay vay vay!! Allahım daha neler duyucaz.. öyle kitlendim ekrana aklımdan geçenlere klavyem yetmez öyle sinirlendim.. sen tüm tepkinde , şüphelerinde haklısın canım.. üzerine çok şey yazılacak bir durum bu.. ama kısaca kaç ordan arkadaşım.. o aileden ve nişanlından hayır gelmez ileride.. görünen köy onlar kılavuz istemez.. çok net... ileride ağlayacağına şimdi ağla.. hep bunu derim insanlara.. sonra insanın kucağında çocuğuyla ağlaması daha zor be!! zararın neresinden dönersen kardır.. demesi kolay biliyorum ama tekrar bir düşün derim..

ben çok şaşırdım arkadaşım.. telefon görüşmesi hiç beklediğim gibi geçmemiş, kayınvalidenin ağzı çok iyi laf yapıyormış, çok iyi anlatmış, süreci anlatmamış olsan ben de inanırdım.

çift masraf olmasın istiyorlarsa oğullarının üzerine yapsalarmış, tek masraf olurdu yine. kayınvalidenin mantığıyla gidersek, siz onlara borcunuzu nasılsa öderdiniz, sonuçda siz de iyi niyetli insanlarsınız.

evlenmeden önce edinilen mülk zaten oğullarının olacaktı her halukarda, ayrılık yada ölüm gibi birşey yaşansaydı sizin hak almanız çok çok zor olurdu.

biz burda daha çok işin maddi kısmına yazdık oysaki sen zaten gönlünün yapılmamasına kırılmıştın. seninle paylaşımcı olmamışlar. şimdi bahane olarak anneni gösteriyorlar ama sonuçda sen annene rağmen o evliliği yapacaktın. o zaman düğünüde yapmasınlar sonuçda annen oraya da gelecekti, ben bu mantığı geçerli bulmadım.

Kotuyum, cok kotuyum.. Enistesi babasi kredi cok cekmesin diye 50bin vermis babasina. Korktugun enistem para verdi, ama tapu istemedi dedi.. Cok ezildim..

Tum bunlari duyunca gercekten iyiliklerine yaranamadigimi dusunuyorum. Hataliyim. Tarzlari degisik ama İyi insanlardi sanirim. Artik bilemeyecegim bunu..

belki de bi taktikti bu bilemezsin ki
insanlar artık eskisi gibi değil
belki de dur bak gösterelim büyüklük bizde kalmış mı kalmamış mı triplerindelerdir
hem belki de hayır vardır bunda yarın bigün evlenince seni ezmez eşin tavrını bilerek hareket eder
bazen bişeylerin önceden yaşanması iyi oluyor bakma sen..

Yok ya, zannetmiyorum. Fazla bencil ama iyi insanlardi. Kizina bile borcla para verdgini bildgim bi adamin ogluna ew bagislamadgina sasirmam hataydi.

Annemin nisan gunumde oflayip poflayp evden kovuldugunu hisseden İnsanlarin ailemle karsi karsiya gelmek istemediklerini anlamam lazimdi..

Ailesi bizim iyiligimiz icin cabalarken, nisanlimin benim 'niye benim haberim yok' triplerime hak vermesini beklememeliydim. Benim ailemin tum cirkinliklerine ragmen ailesi bana tek laf etmemisti cunku. Guvenmeliydim..

Dunya kotu artik. Her olayin arkasinda bi fitne fucur aramayi sart bilmisiz. Bilmiyorum yaa.. Cok kotuyum..

bence canın sıkkın ve boşlukta olduğun için böyle düşünüyorsun. onlar da sütten çıkma ak kaşık değil. ben hala doğru karar verdiğini düşünüyorum. kendini ezdirmemen en doğrusuydu

canım sen şimdi ayrılık sonrası bunalımındasın bence.. yoksa babası oğluna ev bağışlasa kimse sana demezdi burdan tapuyu üzerinize alın diye. siz alıcaktınız o evi babasına para ödeyerek.. senin ödeyeceğin, senin oturacağın evi sana sormadan alan bencil bir aile olarak gözüküyorlar. her işte bir hayır vardır canım. daha nişanlılığınızda seni dinlemeyen konuştuklarını endişelerini anlamayan biriyle evlendiğinde daha da zorlanırdın. belki de sen böyle üzüldüğün için burnunu sürtürmek istiyor o yüzden de aramıyor bile olabilir. sen güçlü ol gez dolaş seviyorsa kesin tutuşur.

Bgn bulustuk kendisiyle yuzukleri, takilari vermek icin. Sikintidan yuzunde kocaman garip garip seyler cikmis. Cokmus.cok mutsuzdu.sinirliydi..
Ailesinin tum mutlulugunun ve gururunun bi anda bittigini soyledi. Benim derdimin tapu olmadginin farkinda, zaten paraya duskun olmadgimi bilir.

Beni aramadgindan,olaya dahil etmedginden sikayetlenmek istedim. Hevesim yoktu, artik bana sevimli gelmiyodun. Nisanlandgimz gunden beri mutsuzum. Her adimimiz bi sorundu. Sesini duymak istemiyodum dedi. Artik sevmedigini cok sogudugunu soyledi..

Ev konusu vesile oldu belkide. Nisanda ailemin cok buyuk terbiyesizligi oldu, zor toparlamistim. Sogumakta hakli. Sevgi bitti. Sira bende insallah..

hayırlısı neyse o olsun tatlım hakkınızda. her şerde bir hayır var diye boşuna demiyorlarmış. sen içini ferah tut kısa zamanda toparlaman dileğiyle

sen şimdi bence duygusallığın da etkisiyle konuları birbiriyle karıştırıyorsun.. tamam annenler ile görüşmek istemeyebilirler ben zaten nişan sırasında çok görüşülmesinden yana değilimdir, arada siz anne babalara elçi görevini görmeliydiniz.. işte sıkıntı bu noktada sizin aranızda iletişimsizlik varmış nişanlın seni arasa biz ev bakacaz ama aileler bir araya gelmese daha iyi olur sen gelsen sadece, dese hayır mı diyecektin?
ayrıca bence de haklı olduğun noktalar vardı, onlar kendilerini düşündüler haliyle sende kendi haklarını savundun tek sen hatalısın sanki.. nişanlın acitasyon yapıyo vicdanına oynuyo sana ac çektirmek için.. sizin aranızdaki iletişimsizlik düğün yaklaştıkça seni daha da üzecekti.. bence sevinmelisin zararın neresinden dönülürse kardır..

Son düzenleme:
çok üzücü bi durum.Keşke senin kırılacağını bile bile sana paragöz diyeceğine biraz yürekli olup adam gibi senden soğudum deseymiş.
herşeyde vardır bi hayır umarımenkısa zamanda toparlanırsın.

İste iletisimsizligin nedeni de duygularinin azalmasiymis.. Kimse sesini duymak istemedgi birini aramaz. Ev de alip evlenmek istemez.. Vesile olmus, hayirlisi olmus. Evi planladgimiz gibi 3kisinin uzerine alsak, beni sevmeyen adam icin ev borcuna gircekmisim bide..Kurtulmak icin ugrascakmisim.

Daha olayin ertesi gunu seni cok seviyorum diyen adam bugun sevmiyorum diyebildi.. Ne diyim ki. Allah buyuk..

nişanlın başını daha çoook taşa vuracak çoook..şimdilik yaptığı sadece kendini kandırıp günah çıkarmak başka bişi değil..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…