EV ALMA KARARSIZLIĞI

giresun25

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2013
714
128
123
Merhabalar,

3ay sonra düğünüm olacak biz nişanlımla kiralık daire bakmaya başladık fakat o kadar yükselmiş ki kiralar inanamadık artık bizde oturduk düşündük ve bütçemize uygun bir ev alalım dedik hesapladık ödemeleri vs ve bir ev bulduk 144.000 tl bahçe katı sıfır bina biraz küçük ama idare eder bizi diye düşünüyoruz ama ben biraz kararsız kaldım acaba acele mi ediyoruz kafam çok karıştı Acaba beklesek mi?

Ev yazısını görünce atladım malum çok çektim.
Sırf olsun diye beğenmediğin bi evi almak çok saçma.
Kiraya çıkıp boşa kürek çekmekte saçma.
Bu yüzden bu süre zarfında size uygun sizin beğendiğiniz bir evi bulursanız alın.
Aksi takdirde kiraya çıkıp para biriktirmenizi tavsiye ederim

Kiraya verecek olduğunuz ücreti krediye verip ev sahibi olmak bana göre daha mantıklı. Dolu borcun içinde olmasaydık yapacağımız tek şey bu olurdu... Evin konumu, rutubet durumu vs sorun teşkil etmiyorsa alın derim zamanla kendiniz içini istediğiniz gibi yaparsınız. Büyük küçük bakmayın. Konumu iyi ise zamanla o evi satar başka bir ev alabilirsiniz... Büyük paralara kiraya çıkacağma 3-5 yıl kira öder gibi kredi öderim kendi evimde otururm daha iyi diye düşünüyorum ben...

Kira öder gibi kredi ödemek mazide kaldı. Nakit paranız çok fazla yoksa ödeyeceğiniz kiranın en az 3 katı kredi ödemeniz gerekiyor. Malum faiz oranları aldı başını gitti.

ev alacaksanız dikkat etmeniz gerekenleri yazayım siz ona gore karar verın..
1-bütçenizi ayarlayın peşinat var mı yoksa ayarlayabilirmisiniz peşinatı takı vs bozdurarak, ne kadarlık bır butcenız var , krediyi ne kadarlık çekmek niyetindesiniz ve taksitler geri ödemenin toplam tutarı falan sizi kasacak mı bunlara bir göz atın.. asla bir bankadan aldıgınız bılgılerle yola cıkmayın herseyı ölçün biçin birkaç yere danışın muhakkak.
2-evli çiftler için çocuk yoksa 2+1 ev iş görür ama çocuk planınız varsa mutlaka 3+1 ve ustu evlere bakın ve mumkunse ev kullanıslı bır daıre olsun,ara kat olsun, mutfak ayrı olsun, yatak odası ve salon genıs olsun, güneş gören kuzeye bakmayan bir ev olsun (soğuk olmaması ve ilerde rutubet olmaması nedenıyle)
3-evin konumu da çok önemli yakında market ,eczane,okul,toplu taşıma var mı bunlara bakın ..
4-apartmandan ziyade sitelere bakın daha bakımlı oluyor ve ileride çocuk olursa daha güvenli oyun alanlarına sahip oluyor.
5-ev içinize sinsin bir kere alınacak birşey , borcunu ödemek en az 5 yıl ortalamada 10 yıl o süreçte kim öle kim kala değiştirme şansınız olmaz...

ben son olarak şunu söylemek isterim ben yerinizde olsam bahce katı-gırıs kat ev almam.

sizin orası neresı bizim burda deniz yok bişey yok adam gibi çok iş imkanı yok küçük ilçe sıfır evler ortalama 250bin.paris gibi burası paris.

balıkesir ya da civarı mı ora?
orada da sokağa bakan bina yeni diye 300.000 diyolar şaşırmışlar
ne site ne bişey var halbuki

Cok ucuz kesinlikle almalisiniz takilarla kapanir bir cogu cabuk odenir.
Esyanizda tasinmaz zarar gormez istediginizg ibi dosersiniz.

ne kadar ucuz bir ev
herhangi bir sorunu olmasın
bu devirde bu kadar ucuza ev kaldı mı ki

Sıfır bina bu fiyata fazla uygunmuş :)
Siz evi iyi araştırın eğer bir problemi yoksa yerinizde olsam alır, kira ödeyeceğime mülk sahibi olurdum.
Yarın öbür gün başka ev için satarsınız paranız elinizde olur.. öteki türlü kira öder boşa kürek çekersiniz...

Yarın bir gün çocuk olduğunda bırakacak kimseniz var mı? Ya da çocuğa kendiniz bakmak istediğinizde eşiniz krediyi ödeyebilir mı? Tum yukarıda yazılanlara ek olarak bunu da düşünün derim

balıkesir ya da civarı mı ora?
orada da sokağa bakan bina yeni diye 300.000 diyolar şaşırmışlar
ne site ne bişey var halbuki
toki yok bizim ilçede.balıkesir civarı evet.balıkesirın de merkezında toki olsa da yine pahalı evler anlamış değilim.

Bekle aslinda binalara arsadan giriceksin daha uygun oluyo 20 bin lira oynuyo nerdyse

Arkadaşım eğer taksitleri sizi zorlamayacasa kiraya ödeyeceğiniz parayı evinize ödersiniz kira uçup gidecek ama kredi aldığınız ev sizindir
Diyelim 700 tl kiraya ödeyeceksiniz
Kredi tutarı ortalama 1000 tl diyelim
3 yıl sonra kira kira ödeyeceğiniz banka kredisinden daha fazla olacak
Mesala 3 yıl sonra gene kredi 1000 lt kira 1200 gibi olacak 10 yılın sonunda kredi miktarı size çok cüzzi gelece
Bugün 144 000 tl aldığınız evin fiyatı konumuna görede değer kazanazak
Bence alın evinizi

biz de evlenırken alsaydık sımdı 3 yılımız bıtecektı
bız evlenırken ıstedıgımız ev 150 bındı
suanda 450 bın
3 senede bu kadar arttı fıyatlar

gecen yıl biz de kredi ile ev aldık
bır yılı bıttı bıle
240 bıne aldık
dün alt katımız 300 bıne satıldı
bu evı almasak bırdaha ben 300 bın bulup da asla ev alamazdım

alınmıs alınmıstır
illa dort dortluk olacak dıye bırsey yok
alabılecegınız evı alın
ılerde daha ıyısıne cıkarsınız, bu basamak olur size

almayıp para bırıktırelım dersenız
bır evın fıyatı şu zamanda neredeyse ayda 10 bın tl artıyor
ayda bu kadar parayı bırıktırebılecek mısınız?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…