EV ALMA KARARSIZLIĞI

Asıl evlenince ilk yıllar çocuk yokken ev alınıp borcu bitirilmeli. Çocuk olunca onun masrafları öncelik oluyor.
Kendinizden kısarsınız ama çocuğunuzdan asla.
İki tane ev kaçırdık, öyle pişmanım ki, bundan 4 yıl önce 80 bin 3+1 ev hem de geniş ikinci kat, sırf mutfak karanlık diye istemedim, şimdi o ev 200 bin. Nasip değilmiş diye kendimi teselli ediyorum.

Geçen sene 150 bine aldigimiz ev şimdi 200bin. Bir bucuk yıldır kira vermiyorum en az on bin lira da kira parası cebimize kalmış oldu yani her türlü kâr. Ben evlenirken almadigimiza çok pişman oldum yıllarca kiralarda boşuna oturduk ev taşıdık sürekli ordan oraya. Eşyaların taşınırken yıpranması nakliye parası ev sahibi derdi de cabası.. bence alın evinizi gönlünüze göre dayayin döşeyin oturun mis gibi.

Yalnız bahçe katı alacağınıza 15- 20 bin daha koyup ara katlardan almanız daha mantıklı. Aldıktan sonra değiştirmeniz zor olur soğuk ve güvenlik açısından bence üst katlar her zaman makbuldür.

Kk'da genel olarak bi bahçe katı sevmezlik var. Ben bahçe katı aldım, fena halde döküntü bi evdi ama ucuz aldım içini de istediğim gibi yıkıp döktüm. Yapısı güzel bir ev büyük bir bahçem var kendime ait hiç böcek sorunu yaşamadım. Giderleri de baştan özenli yaptırmıştım o kadar yağmura rağmen damla girmedi içeri. Mevsim geçişlerinde rutubet oluyor biraz ama yaşadığım kent rutubetli ben de orta halli bi nem alma makinesi aldım o da böyle halloldu. Geceleri o sessizlikte bahçeye çıkıp kahve içmek sabah bahçeye bakarak uyanmak bence şahane birşey. Fiyatları da uygun insan çok parası yoksa ve müstakillik hissini seviyorsa bahçeden güzeli yok

Ev almak maddi açıdan insanı zorlayan bir şey. evliliğin ilk zamanları için böyle bir maddi yük almayı doğru bulmuyorum. bir sene kira verin ne olacak. Evdeki huzur önemli. Bu zanlar bir daha gelmez.

Aynen öyle
Bursa ist u gecti:)

Ev icinize sindi mi?
Biraz arastirip sahibindencomdan falan bakip kiyaslasaniz?

Ev almak pesinatla da alakali. Sonra 5 yilda mi 10 yilda mi odenecek taksitler kac tl olacak falan.

Bebegin masrafi o kadar cok ki... cok haklisiniz. Mamasi bezi kiyafeti bu ay olan obur ay olmuyor bakicisi ozel deterjani kremleri yaglari arabasi salincagi
Ev kredisine denk geliyor hesaplasaniz... hele ki okul kurs olaylari baslayinca napicaz bilmem. Burdaki devlet okuluna oy kullanmaya gittim tuvaletler berbat. Ozel okullar 40.000 civari. Cok daha yuksekleri de var.

Cocuk yokken yapilan birikim yapilmali.

Kiradan sa bir ev almak daha mantikli fakat iş durumunuz nasıl ? Biriniz memur falansa fazla düşünme derim . Özel sektöre güvenip te borca harca girilmez. Ev şimdilik olsun giriş katı ilerde satıp daha iyisini alırsın.

Güzel bir bahçeye sahipse, evin altyapısı iyi ise, yeterli büyüklükteyse en güzeli bahçe katı bence. Hem müstakil havası da veriyor. Cocuğunuz olduğunda Alt kata ses gitti gitmedi derdi de yok. Ayrıca çocuğu bırakın bahçeye oynasın. Salincak, yaz günü havuz koyun onun icin. Öbür türlü hergun parka götürmek zorunda kalacaksınız.

G giresun25 merhaba.. Alacağınız evin kira çarpanına bakın mutlaka.. Yani evi satın alacagınız fiyat o evde kaç sene kirada otursanız karşilayacak? 20 23 senede amorti ediyorsa almak mantıklı. Tabi ki alacağınız evin konumu komşu iliskileri, evin kalitesi de büyük etken.. En alt katta olmak su sızıntısı, tuvalet taşmasina, evin soğuk ve rutubetli olmasına sebep olabilir. Ben hep oturulan evi satın alma taraftarıyım. Oturdugunuzda o evi tanımış bilmiş oluyorsunuz. Memnun olursanız satın alır olmazsanız başka ev bakarsınız çünkü. O kadar para yatırıp pişman olmak da var.. Tabi bazı arkadaşların yazdığı gibi kredi çekecekseniz bankaya ödeyeceğiniz faizi de mitlaka göz önünde bulundurun.

İçine sinmediği sürece sakın alma. Çnkü en kötü borcu bitene kadar baya bekliceksin. Biraz daha yükselt fiyatı ödemesi uzun sürsün ama içinede sinsin. Bende farklı şehrde alcağm için önce kiraya çıkıcam kaç ay olursa o sırada ev bulup almak istiyrum. Dedğn gibi kira ödemek çok pahalı ve baya koyar insana

Önce bi evlenin birbirinize alisin evlilik nasıl gidiyor her de yolun da gidiyor mu bi bakın en az 1 sene.
Sonra ev alırsınız alacaksaniz zaten ödediğiniz 1 yıllık kira olsun.
Allah korusun inşallah yasamazsiniz ama olumsuz durumlar olursa tapu kimin üstüne mal paylaşımı bilmem ne bi ton ta tantana olur.
Yanlış anlamayın her evlilik kötü olacak diye demiyorum uzak olsun sizden ama hayatta her şeyi düşünmek lazım.

Satin almak kira ödemekten cok daha mantikli ayrica bos bi yatirim da olmuyor begenmezsenizde..Zamanında ailem bi ev almıştı isinamadilar borcu bitince satıp daha buyugunu aldilar..Tabi zamaniniz varsa uygun fiyata icinize sinecek yer bulmanız daha iyi olur..

Bizim burada kiralar 700den başlıyor.. Evim bahçe katında ama denize yürüme 15 dk ve cadde üzerinde konumu baya güzel ev ve 2+1 .. Bizde dedik 700 tl çöpe gideceğine krediye gitsin

Yarın bir gün çocuk olduğunda bırakacak kimseniz var mı? Ya da çocuğa kendiniz bakmak istediğinizde eşiniz krediyi ödeyebilir mı? Tum yukarıda yazılanlara ek olarak bunu da düşünün derim

Kayınvalideme 20 dk anneme 40 dkka mesafem var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…