EV ALMA KARARSIZLIĞI

Kira öder gibi kredi ödemek mazide kaldı. Nakit paranız çok fazla yoksa ödeyeceğiniz kiranın en az 3 katı kredi ödemeniz gerekiyor. Malum faiz oranları aldı başını gitti.
evet aynen öyle
800 tl kiradan cıktım
2650 tl kredi ödüyorum her ay
ama suanda 800 tl olan kira 1500 tl oldu:)
bir senede

bırkac yıl snr 2500 olursa kredimize denk gelecek işte
kira öder gbı kolay odenmıyor yani

Şimdi Allahin emri gibi, yeni evlenenlerin ev alma olayı var. Tamam kira boşa giden para gibi geliyor evet. Kiraya verilecek parayı bankaya öder ev sahibi oluruz diyor insan ama aslinda öyle olmuyor.. Coğu yeni evlinin ilk seneleri böyle stres ve kendini sıkma halinde geçiyor ev kredisi ödeyeceğiz diye. Ne sosyal, hayat ne tatil.. Neden ? Çünkü ev kredisi ödeniyor . Bu karı koca iliskisine bile zarar veriyor. İyi düşünün, geç olsun da güç olmasın bence.

Son düzenleme:
Bahçe katıda değilde yüksek girişler daha sıkıntısız oluyor sanki

Bahçekatı şakın düşünmeyin bile
Bir yağmur yağsa tüm evi su ile dolan bahçekatı oturanları var
Biraz daha fazla verip katta almaya çalışın

Valla bence alin. Orda kiralar ne kadar bilmem. Ama istanbulda 2000 liradan asagi kira yok. Biz bu hataya dustuk. Ama kadar kita oderken tek kurus birikmedi. En guzel zamanlarin kredi derdiyle gecmesini anlamiyorum diyenler, malesef kiranin da krediden pek farki yok. En azindan ev sizin olur. Ilerde satar daha farkli bir yer alirsiniz. Ama odediginiz kiralarin geri donusu yok.

evet aynen öyle
800 tl kiradan cıktım
2650 tl kredi ödüyorum her ay
ama suanda 800 tl olan kira 1500 tl oldu:)
bir senede

bırkac yıl snr 2500 olursa kredimize denk gelecek işte
kira öder gbı kolay odenmıyor yani
Sizin hesaplarda bir yanlışlık olmasın?
Geçen sene 800 tl olan kira bu sene nasıl 1500 olur?
%100 mü zam gelir?
Ayrıca 3 senede ev fiyatı 150 binden mümkün değil 450 ye çıkamaz. Nerde oturuyorsunuz?
Bu işlerle uğraşıyorum ama hiç böyle bir şey ne gördüm, ne duydum.

durumunuz ona el veriyorsa bahçe katı alın kira boşa gitmez sonra satarsınız

Konu sahibi arkadaşım. Evin fiyatı gerçekten uygunmuş.
Güvenlik problemi olmaz ise, ve böcekten falan korunmak için düzenli ilaçlatsanız bence alın.
Altında bodrum var dimi?

evet kiralar 1500 tl oldugu için bız de ev almak zorunda kaldık
mx kira 600-800 arası iken suanda en uygun kıra 1500 tl
bursanın luks sayılabılen bir semtinde yasıyorum
burada evın yanına bır avm yapılıyor , ya da otoyola bir baglantı yolu acılıyor
direkt fiyatları etkılıyor
zaten sanayi hat safhada
bu da etkılıyor
ya siz?

arkadaşa sormuşsunuz ama, oluyor böyle durumlar,
bundan 4 yıl önce şu an oturduğum eve taşındığımda sitedeki kiralar 650-700 tl satılıklar 250-350 bin arasıydı,
ben şu an sitenin en geniş ve cephesi en iyi dairelerinden birine 900 tl kira ödüyorum, sitede 1500 ün altında kira, 500 bin liranın altında satılık yok,
nedenine gelince, tam karşımıza avm açıldı, metro geldi, o kadar.

sizde istisnai bir durum gerçekleşmiş.
ama yine de bi senede bu kadar artması hiç normal değil.
siz içinde otururken 800 ödediğiniz eve, yıl dolunca 1500 ödemeniz istenirse zaten üfe tüfe oranlarına göre yeni kiranız hesaplanırdı. max. 1000tl olabilirdi. o fiyata oturabilirdiniz. değişik.
ya siz? derken, neyi sorduğunuzu anlamadım. o yüzden cevap veremiyorum.

şeyi kastetmiş olduğu yerdeki kiraları geçen sene 800 den verilirken şimdi yeni kiralamak istesem 1500 demiş.. çıkmış zaen o evden kendi kirası zamlanmamış yani o kadar..

işte ben de tam sizin yazdığınızı anlatmaya çalıştım üstte alıntıladım.
içinde otururken 800 ödüyorsanız, artarsa 1500 olursa bile yine siz oturan olduğunuzdan üfe tüfe ye göre hesaplanır. hepsi 1500 oldu olmaz. nitekim sizinki de böyle olmuş. herkes 1500 öderken siz 900 ödüyormuşsunuz.
bir senede kira istisna bir sebep yüzünden artarsa kirası, ki bir senede 800-1500 uçması abartı geldi. 4 senede tabiki olabilir.

sizin oturduğunuz evin kirasını mı 800 den 1500 e çıkarmak istedi ev sahibi?
kontratınız yok muydu?

sizin oturduğunuz evin kirasını mı 800 den 1500 e çıkarmak istedi ev sahibi?
kontratınız yok muydu?
işte 1500 olduğundan çıktım gibi yazınca, aynen sizin sorunun cevabını almak istemiştim.
arkadaş benim dediğimi mi anlatıyor, sizin dediğinizi mi karıştı

bu arada, bu metro olayları gerçekten çok etkiliyor.
benim şu anki evim, metro güzergahında.
ama henüz metro yapılmadı , inşaatı bile başlamadı.
fiyatı şimdiden güzergah üzerinde diye 600bin.
metro yapılırsa ne olur düşünemiyorum

10 yıldan uzun kredi çekmeyin, hatta mümkünse 5-7 yıllık falan çok çabuk ödeniyor.
Kredi ödemeniz, ödeyeceğiniz kira ayarında veya biraz yüksekse hiç düşünmeyin bile, kira verip boşa gideceğine evi ödersiniz.
Mümkün olduğunca az kredi çekin peşinatı yüksek tutun.
İki maaşlıysanız çok da zorlanmadan ödersiniz, hiç korkma. Ama dediğim gibi kredi çok yüksek olmamalı. Önceliğiniz evse, eşya, düğün vb. Masraflarını minimumda tutun. Gerçekten ev sahibi olmak bir yönde zor gibi ama bir yöndende kolay ve çok büyük konfor, büyük rahatlık ve güven veriyor.

Bende yeni evliyken ev amak istiyodum peşinatımızda vardı almadık hala kiradayız 5sene geçti borcu neredeyse biterdi. İmkan varsa alın gittikçe ev fiyatları artıyo almak dahada zorlaşıyor.

Bahçe kat tavsiye etmem, arkadaşların da dediği gibi. Hırsızlık olayları, evde yalnız kalıyorsanız mesela korkarsınız. Belli değil çünkü bu zamanda ne olacağı. Buna pencerelere balkona demir yaptırarak çare bulsanız da, bu defa görüntü kötü oluyor. Ben olsam bir süre kirada oturur sonra güzel bir araştırma yapardım. Aceleye getirmeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…