Ev alma ve altın meselesi

Tekrar hemen altın yapın altın yüksek bozdururkenden yuksekten bozdurmussunuzdur. Ya da bankaya atın ama faizler düşük. Esiniz neden ev aldirmaktan vazgeçti yazmışlar da
Faize koyma gibi bi durum olmaz bankada normal hesap nasıl açabilirim bu işleri hiç bilmiyorum

Canım benim eşin ve babası nasıl bir düşüncede bilmiyorum ama ev kayınpederinin üzerine olacaksa kayınpederin öldüğü zaman kaynanan dahil diğer kardeşlerde o evin vereseleri olacak yani ben evi şimdi alamam babama ayıp olur babama birşey olursa ev bana kalacak zaten diye birşey yok iş mahkemeye düşse bile vereseler var eşine düşmez ev ha kayınpederin vasiyet eder ev oğlumun diye ona birşey.yapamaz kimse.. Kendi babamdan biliyorum parasının çoğunu babamın verdiği bir taşnmaz şuan verese malı kardeşlerin de hakkı var babam birşey yapamıyor orda.. Aklını karıştırmak istemem ama tek güvencen altınlarsa onları saklaman en iyisi olur.. Aksi takdirde altınlarınız da gidecek evde de söz hakkınıs olmayacak.. Eşinle bunu güzelce ve tatlı.dille konuşup anlatabilirsin.. 🤗

Canım benim eşin ve babası nasıl bir düşüncede bilmiyorum ama ev kayınpederinin üzerine olacaksa kayınpederin öldüğü zaman kaynanan dahil diğer kardeşlerde o evin vereseleri olacak yani ben evi şimdi alamam babama ayıp olur babama birşey olursa ev bana kalacak zaten diye birşey yok iş mahkemeye düşse bile vereseler var eşine düşmez ev ha kayınpederin vasiyet eder ev oğlumun diye ona birşey.yapamaz kimse.. Kendi babamdan biliyorum parasının çoğunu babamın verdiği bir taşnmaz şuan verese malı kardeşlerin de hakkı var babam birşey yapamıyor orda.. Aklını karıştırmak istemem ama tek güvencen altınlarsa onları saklaman en iyisi olur.. Aksi takdirde altınlarınız da gidecek evde de söz hakkınıs olmayacak.. Eşinle bunu güzelce ve tatlı.dille konuşup anlatabilirsin.. 🤗
Zaten bu güne kadar en az 100 gr ona altın bozdum borçlarını ödemek için

Üzgünüm ama eşin oldukça haklı. Ha sen vermek istemezsin anlarım, ama babanın gazına gelme derim.
Zaten babamın gazına geldiğimi anlayıp altını bozdum hesabına yatırdılar 33 bin TL tuttu ama şimdi istemiyorum paranı vereceğim diyor bende parayı nasıl kurtarabilirim zarar etmem onu düşünüyorum

Zaten bu güne kadar en az 100 gr ona altın bozdum borçlarını ödemek için
Eşinin borcu bir nevi sizin aynı evin içerisinde sıkışmanız ve huzursuzluk sebebi olabileceği için bu konuda altının bir kısmını bozdurman konusunda yorum yapmak bana düşmez.. Huzursuzluk sıkışıklık olmaktanse bozduraym sonuçta iyi günde kötü günde dedik diyerek üstüne düşeni.yapmışsındır ve bunun rahatlığını içten içe yaşıyorsundur "Ben elimden geleni yaptım" diyerek.. Ama sizin üzerinize olmayacak verese malı olacak bir ev için bütün altınları elden çıkartmak biraz düşünülmesi gereken birşey sanırım. Ev eşinin üzerine olsa altınları ver çünkü herhangi bir boşanma vb gibi durumda evin yarısı senin zaten.. Ama bu durumda senin söz hakkın olmuyor ve vereseler olduğu için eşinin de söz hakkı olmuyor ne yazık ki.. Evin size kalacağına dair garantiniz varsa onu bilemem tabi dışarıdan okuduğuma göre yorum yapıyorum canım benim..

Eşinin borcu bir nevi sizin aynı evin içerisinde sıkışmanız ve huzursuzluk sebebi olabileceği için bu konuda altının bir kısmını bozdurman konusunda yorum yapmak bana düşmez.. Huzursuzluk sıkışıklık olmaktanse bozduraym sonuçta iyi günde kötü günde dedik diyerek üstüne düşeni.yapmışsındır ve bunun rahatlığını içten içe yaşıyorsundur "Ben elimden geleni yaptım" diyerek.. Ama sizin üzerinize olmayacak verese malı olacak bir ev için bütün altınları elden çıkartmak biraz düşünülmesi gereken birşey sanırım. Ev eşinin üzerine olsa altınları ver çünkü herhangi bir boşanma vb gibi durumda evin yarısı senin zaten.. Ama bu durumda senin söz hakkın olmuyor ve vereseler olduğu için eşinin de söz hakkı olmuyor ne yazık ki.. Evin size kalacağına dair garantiniz varsa onu bilemem tabi dışarıdan okuduğuma göre yorum yapıyorum canım benim..
Öyle bi garanti var mı bilmiyorum onun babasıyla arasında olan bişey hani ölmeden derse şurası bu oğlumun diye orasını bilemiyorum

Ev babasının üzerine olacak ve eşimden hariç bir kız iki oğlan kardeşi daha var.
Babamlar 3 kardeş. babadan kalma 2 daireleri vardı. Amcam mahkeme yoluyla 2 daireyi de alırken, biz hava aldık.
Şimdi kp sağ iken hiç kimse o evden pay isterim diyecek kadar aptal değil.
Ama miras konusunda kardeş kardeşe düşman oluyor.
Ayrıca boşansanız mal paylaşımı bile yapamazsınız çünkü kocanızın üstüne olmayacak ev.
Bilmiyorum ben de sinirlendim parayı Çek getir ya altın ya da dolar yapacağım hiçbişey yapamaz Şam kendime hesap açacağım dedim ne yaparsannyap dedi
Geri vereceğini sanmıyorum. Blöf olabilir.
Eşim de ona kızıyor ya zaten
E ona bakarsanız kocanız da babası ne derse onu yapıyor.

Zaten babamın gazına geldiğimi anlayıp altını bozdum hesabına yatırdılar 33 bin TL tuttu ama şimdi istemiyorum paranı vereceğim diyor bende parayı nasıl kurtarabilirim zarar etmem onu düşünüyorum
Kurtarabilir miyim mi yoksa nasıl değerlendiririm mi hangisini soruyorsunuz anlamadım.

Öyle bi garanti var mı bilmiyorum onun babasıyla arasında olan bişey hani ölmeden derse şurası bu oğlumun diye orasını bilemiyorum
Lafta değil noterde onaylı belgeyle burası oğlumun derse o zaman kardeşlerin söz hakkı olamaz ama lafta sözde buraya şu oğlumun desteği var bana birşey olunca ona bırakın derse o lafta kalıyor ne yazık ki.. 🙄 Kendi babamdan biliyorum canım diyorum ya ... Bütün kardeşler babamın taşınmazda fazla parası olduğunu biliyor ama babam onların izni ve imzası olmadan satışa bile çıkartamıyor.. Zor durumlar.. Eğer yarın pişman olmayacağına inanıyorsan eşine kayınpederine kaynanana ve eşinin kardeşlerine güveniyorsan ver ama güvenemiyorsan temkinli davran mutlaka.. Baban bunu bildiği icin belki de seni koruma altına almak için o şekilde bir tepki gösterdi.. Ve ayrıca eşinde kendi babasının üzerine olacak bir ev için senin altınlarını istiyor eşin ya afedersin saf ya da çok kurnaz bilemiyorum..

650 bin TL'lik evde neyin tadilatı gıcır gıcır evdir o ya. 😂 (bir tek bunu merak ettim valla)

Babanız ne karışıyor ki ister tadilat için ister başka şey için babası dünyanın parasını verip size ev alıyor sizde üzerinize düşeni yapacaksınız tabi ki bunun tapu masrafı olacak vergisi olacak ayrıca babanızın dediğine de inanmadım ne alaka altını yapmış da kuyumcu da duruyormuş neden orada duruyor gider alır teslim eder size kuyumcu da neden tutuyor bence babanızın onu geri vermeye gönlü yok o yüzden kızıyor eşiniz de haklı. Eğer bu altınları alan kaynana kayınpeder olsaydı ve sizin ihtiyacınız varken vermeseydi karışsaydı ne derdiniz. Babanız borcunu versin gerisi onu ilgilendirmez zaten altın sizin siz alır koyarsınız kenara tadilat yapılınca ustaların parası verileceği zaman verirsiniz tapu masrafına vs

Babanız ne karışıyor ki ister tadilat için ister başka şey için babası dünyanın parasını verip size ev alıyor sizde üzerinize düşeni yapacaksınız tabi ki bunun tapu masrafı olacak vergisi olacak ayrıca babanızın dediğine de inanmadım ne alaka altını yapmış da kuyumcu da duruyormuş neden orada duruyor gider alır teslim eder size kuyumcu da neden tutuyor bence babanızın onu geri vermeye gönlü yok o yüzden kızıyor eşiniz de haklı. Eğer bu altınları alan kaynana kayınpeder olsaydı ve sizin ihtiyacınız varken vermeseydi karışsaydı ne derdiniz. Babanız borcunu versin gerisi onu ilgilendirmez zaten altın sizin siz alır koyarsınız kenara tadilat yapılınca ustaların parası verileceği zaman verirsiniz tapu masrafına vs
Ev konu sahibinin eşinin.üzerine olmayacak ev kayınbabasının üzerine olacakmış :KK14: Yani konu sahibinin eşi babasına yardmcı olmak için istedi altınları görünüşte evde onlar oturacak ama ev babanın üzerine olacak.. Yani yarın birgün ayrılık veya babanın ölüm durumu olursa konu sahibinin ne altınlar hakkında ne de ev hakkında ne yazık ki söz hakkı olamayacak.. Babasının karışmasına tabiki kızdk konusahibi dururken babasına pek laf düşmez ama yarın birgün istenmeyen bir durum olduğunda oda altınları verdiği için madur olan taraf olabilir.. İki tarafın da madur olmaması lazım bu durumda.. 🙄

Back
X