- 8 Ekim 2012
- 16.984
- 9.114
- 448
- Konu Sahibi mutemadiyenuzgun
-
Evet evden eve gercekten cok degısıyor kiracı olunca insan her şekilde evde yasayıp anlıyorAidata 250 ödeyen var çok şaşırmıştım çunku site de oturuyorlar bende sadece merdiven parası veriyorum. Bizim bina da yalıtımı çok iyiymiş güneşte görüyor gayet ısınıyor . Dopalgaza 400 500 ödeyen varmış benm kv evi kışın kar yağdığında en düşükte yanıyor sadece ev hamam gibi . Diğer günler de açmıyor bilr ev sıcacık.. yazın biraz fazla sıcak oluyor güneş aldığı için hepsi bu..
Ev kredisi ödüyoruz birde, nerelerden alışveriş yapıyorsunuz? Mutfaktan nasıl kısılır kiEşimin maaşı ile geçiniyoruz aylık bazen 1000 tl bazen de 1500 kalıyor yaptığı mesailer fln oluyo neden yenmesin anlamadım yetiyor eve yağda alıyorum ihtiyaçlarımı da . Haftalık 500 tl çok bu aradaben bu kadr harcama yapmıyorum .
Hanımefendi bu fatura 92 tl de gelir. Ben evi 23 dereceye sabitledim ki bence ideal sıcaklık o kimilerine göre 21 dir bu değer. Evi 23 derexeye sabitleğim kış boyunca kar yağan o yoğun ayda 585 tl ödedim. Yakarsanız çok gelir, yakmazsanız az gelir. Doğalgazı insanı şartta yakmak da lüks değildir. Elim kolum buz oturamam, kimisi de alışmıştır , kat kat giyinip ağzı burnu buz oturur. Ya inanamıyorum nasıl 500 geliyor diyorsunuz alt kat komşumun 3 çocuğu var ona 850 tl geliyor mesela ? Çünkü o çocukların hepsini ısıtmak zorunda .En fazla doğalgaz ft gelen ay atıyorum millete nasıl 500 geliyor anlamıyorum buyurun bana 192 tl gelmiş
Ev kredisi ödüyormuşsunuz normal yani.Ev kredisi ödüyoruz birde, nerelerden alışveriş yapıyorsunuz? Mutfaktan nasıl kısılır ki
Ev kredisi ayrı, maaş hiç elimize geçmeden banka direkt alıyor zatenEv kredisi ödüyormuşsunuz normal yani.
Mutfaktan kısmıyorum pazardan a101 bim gri şok indirim zamanları çok oluyor Hee bizim burada bi market var sık sık halk günleri oluyor bim den a101den ucuz oluyo o dönemler onu takip ediyorum en çok..
Yani bizde düşünüyoruz ev almak istda değil gerçi eminim hiç bir şey kalmayacak. Az çok kenara para atıyorum ama ehh işte ileri de kredi yuzunden aç kalmayalım diye:) dikkat etmeye çalışıyorum . Her şeyin hayırlısı artıkEv kredisi ayrı, maaş hiç elimize geçmeden banka direkt alıyor zatenbende bazen aylık olarak grosslardan alışveriş yaparım ama onun içinde deterjan falanda olunca daha fazla tutuyor haliyle. Hayat çok pahalı ya. Git gide daha pahalı oluyor bakalım daha neler göreceğiz
1 litre sıvıyağ, 2 limonata 5 muza 64 TL bayılıp geldim valla. Yaşamak nefes almak mı sadece ? Kışın üşümek, karanlıkta oturmak, sürekli fatura hesaplamak, tatile gitmemek, evden çıkmamak...Markete de mi gitmiyorsun be kadın 500 cokmuş alısverişe ne aliyorsun bi peynir zeytin ekmek mi ki onlar bile ne kadar öf neyse ya her mesaja şasirma emojisi at biz müsrifiz2 kişiyiz bi markete giriyoruz 200 tl öduyorum en az haftada 1 drsen 800 yapar.
ha şunuda soyliyeyim yasiyor musunuz evet yasiyorsunuz yok ısik acma eve net bağlatma keyif yapma bunlar bana göre değil
Evi alın , çünkü faizler düşünce ev fiyatları artıyor . Oldu da faizler düştü yapılandırırsınız zaten . Zor değil . Bizim 3 yılımız kaldı ve 4 yılda 2 kere yapılandırdık .Almak istediğimiz evin yüzde yirmi beşini topladık sayılır. Ev bir aydan fazladır ilanda ve bu sürede 10 bin zamlandı. Kredi ile alma niyetindeyiz. 200 220 bin çekmek gerekiyor. Tayin süremiz biteceği için 4 senelik çekebiliriz en fazla bu da aylık 6 7 bin ödeme ediyor. Toplam gelir 12 bin çocuk kreşe gidebilir ve 2 bine yakın onun masrafı olacak. Bu durumda ev almak için faiz oranların düşmesini mi beklemeliyiz ya da farklı bir önerisi olan var mı? Ev alanlar aylık ne kadar ödeme yaptılar?
İşte bi kere geliyorum hu hayata keyfini çikaramayacaksam napayım bizde de de bir tek eşim calışıyor ama kenara varsin paramız kalmasın1 litre sıvıyağ, 2 limonata 5 muza 64 TL bayılıp geldim valla. Yaşamak nefes almak mı sadece ? Kışın üşümek, karanlıkta oturmak, sürekli fatura hesaplamak, tatile gitmemek, evden çıkmamak...
Büyük şehirde yasıyorsanız eger nacizane bir tavsiye verebilirimEv kredisi ödüyoruz birde, nerelerden alışveriş yapıyorsunuz? Mutfaktan nasıl kısılır ki
Dediğim gibi full evde yemiyorsa nasıl yetiyor.Biz 4 kişiyiz anne baba ve 26 yaşında 2 yetişkin :) 1000 tl aylık mutfak masrafı bizimde . Ama ben ekstra kendi yediğim içtiğimi alırım kendi cebimden aşağı yukarı 500 TL ikizim hafta sonları bile evde ollmadığı oluyor. Bende hafta içleri evde olmuyorum çoğu zaman.. Böyle bir aile dinamiği varsa yetiyor ya.
Annem ince eleyip sık dokur alışverişte ki hiç ihtiyacı yok böyle taktiklere ama böyle böyle ev araba almışlar zamanın da işte
Bu yapılandırma yapılınca dosya masrafı oluyor kar edicem diye uğraşmaya bile değmiyor dedi birkaç kişi ne kadar doğru bu? Ve ilk defa kredi çekeceğim kimseye borç bile yapmış biri değilim o yüzden cesaret noktasında sıkıntı yaşıyorumEvi alın , çünkü faizler düşünce ev fiyatları artıyor . Oldu da faizler düştü yapılandırırsınız zaten . Zor değil . Bizim 3 yılımız kaldı ve 4 yılda 2 kere yapılandırdık .
Bu yapılandırma yapılınca dosya masrafı oluyor kar edicem diye uğraşmaya bile değmiyor dedi birkaç kişi ne kadar doğru bu? Ve ilk defa kredi çekeceğim kimseye borç bile yapmış biri değilim o yüzden cesaret noktasında sıkıntı yaşıyorum
Ayyy valla öyle, evimde keyifle ışık yakmayacaksam, istediğimi yiyip içeneyeceksem yaşadığımın ne anlamı var? Bunun adı kaliteli yaşam değil hayatta kalacak şekilde yaşam. Bir teneke yağ nereden baksan 70 lira, o da en ucuzu. 2 kişi çalışılsa bile akşam evde yemek yeniyorsa öyle ya da böyle yağ kullanılıyor, 500 liraya market alışverişine nasıl şaşırılır ki? Biz markete gittik 700 küsür para verdik ki içinde 2 lt yağdan başka birşey yok, bu kadar kısmak, herşeyin alt kalitesini almaya çalışmak yaşamak değil.İşte bi kere geliyorum hu hayata keyfini çikaramayacaksam napayım bizde de de bir tek eşim calışıyor ama kenara varsin paramız kalmasın
500 ödeyenin 200 ödeyene şaşırması normal de500 elektrik (ısınmayla birlikte) veya doğal gaza saşiranıda ilk kez göruyorum hamgi türkiyede yasiyorsunuz neyse o evden tasinmayın baska bir ilçeye gidersiniz görürsünuz fiyatları hasta olursuniz
Ben bekar halimle 3bini yetiremiyorum bu insanlar nasıl getirecek ?Bizde ev alacağız ama şimdilik 1 yıl erteledik faiz oranları çok yüksek düşer inş bakalım ..
Size aylık 3_4 bin yetmez mi ? Faturalar mutfak vs Max 1500 gitti 1500 ,2000 kalır yetmez mi anlamadım sanki yeter gibi biraz kısarsanız..
Şöyle bir şey var ki her ay 100 TL azaldı bizde . Yıla vurduğunuzda 2 ay eksik ödemişiz gibi oldu . Dosya masrafı vs zaten anlaşmalı banka olduğu için çok önemli olmadı.Bu yapılandırma yapılınca dosya masrafı oluyor kar edicem diye uğraşmaya bile değmiyor dedi birkaç kişi ne kadar doğru bu? Ve ilk defa kredi çekeceğim kimseye borç bile yapmış biri değilim o yüzden cesaret noktasında sıkıntı yaşıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?