Ev almak için cesaret

Doğalgaza bende inanırım çünkü bizde gece yakıp sabah kapatıyoruz bir ara annem hasta oldu 10 gün full 20 gün gece yandı buna rağmen fatura 300 küsür geldi.

Doğalgaza bende inanırım çünkü bizde gece yakıp sabah kapatıyoruz bir ara annem hasta oldu 10 gün full 20 gün gece yandı buna rağmen fatura 300 küsür geldi.
evde hiç cihaz kullanmıyormuş karanlıkta tv izliyormuş o da az saattir olabilir yani faturası doğrudur.benim kızın sabah 9 dan bire kadar canlı dersi var.eşimin de zoom toplantıları ve pc nin gün boyu açık olması gerekiyor.ben de çok kullanırım .nevresim değişim süresi kıyafet yıkama süresi bile farklılık gösterir aileden aileye kuzum.kimi 4 günde bir değiştirir nevresimi kimi 1 ay kullanır gibi gibi

Valla çok merak ettik kk olarak biz bu durumu 2021 Şubat ayı doğalgaz faturanızın fotosunu atın da görelim hepimiz.
En fazla doğalgaz ft gelen ay atıyorum millete nasıl 500 geliyor anlamıyorum buyurun bana 192 tl gelmiş

Eklentiler

• 16217178278732497362558827060105.webp
    11,4 KB · Görüntüleme: 75
Çıldıracağım gerçekten biz sadece akşamları evdeyiz. Sadece akşam öğününü evde yeriz. Doğalgaz desen sabahtan akşama kapalı ama aylık giderimiz 4000 civarı. Yiyeceklerimiz de memleketten gelir hep.
Nasıl yaşanıyor böyle çok şaşkınım

Pardonda neden yalan söyleyeyim az gelse de ödeyecek benm çok gelse de tanımam etmem faturalar üzerinden nasıl bi polimik yaratacağım ki

En fazla doğalgaz ft gelen ay atıyorum millete nasıl 500 geliyor anlamıyorum buyurun bana 192 tl gelmiş
ben size inanıyorum zaten.ama 500 tl faturayı biz belirlemiyoruz ki.apartman merkezi sistem gelen fatura daire sayısına bölünüyor kimi ay 480 kimi ay 520 geliyor soğuklarda iyi havada da 370 civarı geldi en az.apartmanda daire boşta olsa ödemek zorundasın o faturayı.zengin de fakir de aynı faturayı ödüyor mecbur

O apartman merkezi sistemlerde öyle o zaman normal apartmanlar da oturanları sorgulamayacaksınız. Ben oturmam öyle ya evde olsanda olmasan da ödeyenler var ne saçma. Yaktığın kadar ödemelisin diğer türlüsünü kabul etmek niye anlamam

evet gayet mümkün, 3 kişiyiz 3+1 ev, en yüksek doğalgaz faturamız şubat ayı 330 tl idi. onun dışında hep 250-300 arası geldi.
ev güney cephe, güzel güneş alıyor.
arakat.
çoluk çocuk yok.
gündüz 2 kişi evde, evden çalışıyorum.
çok soğuk günlerde hiç kapatmadık, 45'te yandı.
onun dışında hep aç kapa yaptım, gece kapadım bazen idare edecek gibi hissedersek üşümezsek gündüzleri de açmadık vs.
elektriğimiz de 150 bile gelmedi ama fırın vs kullanmıyoruz.
lokasyon izmir.
hiç kapatmadan kısıkta çalıştırınca daha fazla fatura geldiğini deneyimledik. ama aç kapa yapınca ısınma kalitesi düşüyor açıkçası.
çok soğuk günlerde 1 hafta falan hiç kapanmadan kısıkta çalıştı, ay sıcak mı oldu ne diyecek kadar kaliteli bir ısınma yarattı.
tabii herkesin sıcak soğuk eşiği farklı biz öyle çok üşüyen insanlar değilizdir.

ha 500 nasıl gelir diye bir şey yok bal gibi de gelir yani, bizim üst kat dubleks, her ay 500 600 geldi adamlara. aynı güney cehpe o da.

Aslında Olay şu benn de evim güneyde gündüz acayip sıcak oluyor salondan başlayıp küçük odamda batıyor güneş önüm açık . Evi yapan müteahhit çok sağlam cephesi dedi nasıl yaptıysa . Ben bazen fırını çalıştırıyorum eşime göre değişiyor ama çok fazla oynamıyor yine de . Geceleri kapanır aksam yandığı için sıcağı yetiyor .

merkezi sistemlerde de yaktığın kadar öde sistemi var.
payölçer sayesinde tabii.
herkesin ne kadar kullandığı ortaya çıkıyor, ona göre ödüyorsunuz.
bana da mantıksız geliyor diğer türlüsü, çok haksızlık oluyor. belki o ay sıkışıksın, elinde olsa doğalgazından kısacaksın 100 tl az gelse kardayım diyecek kadar sıkışıksın ama tüm apartman çok kullandı diye sen de o miktarda ödemek zorundasın vs.

Bizim de gelirimiz yaklaşık aynı. 13 e yakın ama ev işini erteledik. 115 bin nakit vardı arabayı satınca. Araba haricinde olsaydı kesinlikle alırdık aslında. Ama tayin işleri net değil bizde de. O yüzden beklemeye karar verdik. Arabayı yükselttik. 195 bine başka bir araba aldık. 3 yıl ödemesi var. Yani illa almak istiyorsanız kesinlikle vadeyi uzun tutun. Yoksa çok zorlar.

C ceycey0406 çok şükür bu akşamda saçımı başımı yolasım geldi...müsrifim desem değilim, pahalı zevklerim yok, aldığım yaptığım bişey yok ve ben hala bu paraların kat kat fazlasını harcıyorum...

bence de.
annemle kavga ediyoruz bazen
ya diyorum bütün gün yandı zaten gece niye yansın.
üşüyorum gece kapatma diyor bakıyorum sadece battaniye örtmüş.
elyaf yorgan ört üşümezsin diyorum.
ben çekmişim elyaf yorganı, kafam rahat :)

ben anladım sizi.yaşam tarzı alışkanlıklar çocuk olup olmaması oturulan evin şartları semt bile fark ettiriyor harcamaları.örnek vereyim küçük ilçede temizlik için abla günlük 100 120 ye gelirken benim muhitimde 200 den aşağı gelmez.market pazar fiyatları bile farklı oluyor bazen.sizi eleştirmek te hata o yüzden.ama siz de şaşmayın bizim faturalarımıza.ne siz yalancısınız ne de biz.iyi geceler

Ya yaşlılar aynı bende anneme elyaf örtüyorum üşürüm diyo gece yatakta neden üşür insan anne diyorum hani şu babsnne eski battaniyeler var kalın onlardan örtüyorum bi de üstüne sabah kalkmış gece terlemişim diyor tamamen psikolojik bence kesin üşürüm halbuki alakası yok

Ama söylemiştim Avrupa yakasında öyle pahalı bi yerde oturmadığımı kalabalık tutup Bakırköy flora da otursam anlarım . Benm alt kat komşumun çocuğu var bende en fazla 100 tl fazla ödüyor toplam faturalarını biliyorum. Bizim evlere de temizliğe 200 e geliyorlar ama ben çağırmıyorum. Yok ben size yalancısınız diyemem siz yaşıyorsunuz inanmıyorum yada ispat edin diyemem demem doğru yada yalan benm cebimden çıkmıyor sizin faturanız hem nedne yalan söyleyesiniz ki. İyi geceler

Kiz sen nerdesin kac konulardır seni ariyoruz
Neyse konus sahibi 12 bin gelirden 2 3 bine düsmek yapamazsınız

Buzdolapları tek başına 30 tl yakıyor

ben çok müsrif olduğumu anladım. Orkide34 hiç bir ironi içermeden tebrik ediyorum sizi . . bizim 100 tl den aşağı fatura yok arkadaş, şehirden şehire değişiyor mu katsayılar yoksa gerçekten bizim müsrifliğimiz mi bu???

konuya yorumum, "ben olsam kendimi sıkmam bekleyin" diyecektim ama vazgeçtim, ben önce kendime bakcam

edit:noktalama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…