• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev almak için cesaret

Bizde ev alacağız ama şimdilik 1 yıl erteledik faiz oranları çok yüksek düşer inş bakalım ..

Size aylık 3_4 bin yetmez mi ? Faturalar mutfak vs Max 1500 gitti 1500 ,2000 kalır yetmez mi anlamadım sanki yeter gibi biraz kısarsanız..
Mutfak masrafi tek basina en kotu 1500 ediyordur, hele birde çocuk varsa

Benm aylık fatura ve mutfağa 1350 tl gidiyor 😉 kışın yakıtım 250 geçmiyor evde atlet ve şortla oturuyorum kışın . Herkesin farklı demek ki 😏eşim maaşı ile geçiniyoruz ev kira üstelik yetiyor üstüne kenara az da olsa para atıyorum ..
benim apartman aidatım 250 sadece ki lüks bir apartmanda değil.yakıt en az 500 gelir kışın.elektrik 270 su 180 ocak doğalgazı 70 netflix vb gibi kanallar 50 internet 2 telefon 200.mutfak ta indirim takibiyle deterjan şampuan vs ile 4000 e yaklaşıyor büyük şehirde.size o yüzden şaştım kaldım :rolleyes: araba bakım kasko vergi benzin masrafları kıyafet maske vitamin ilaç farkları hastane farkı derken uçuyor.kuaför makyaj malzemesi dışardan yemek tatilde yok pandemi de buna rağmen geçinilmiyor.eve eşya taksidi oluyor eskiyen bozulan .yaniiii hayat pahalandııııı:KK53:

Benm aylık fatura ve mutfağa 1350 tl gidiyor 😉 kışın yakıtım 250 geçmiyor evde atlet ve şortla oturuyorum kışın . Herkesin farklı demek ki 😏eşim maaşı ile geçiniyoruz ev kira üstelik yetiyor üstüne kenara az da olsa para atıyorum ..
Vayyy 😉😏😉😏😉😏

Kalan parayla geçirebilir misiniz bilmiyorum ancak son cümlenize bir cevap vereyim. Faizlerin düşmesini beklerseniz evin fiyatı çok yükselir. Faizlerin her düştüğünde çoğu ev minimum 100 bin tl üzerine eklendi benim birkaç yıldır gözlemlediğim. Kredi yüksekken ev alıp kredi düştüğünde yapılandırmak her zaman en mantıklısı. 2019 sonunda faizler o kadar düşmüştü ki 2015’te çektiğimiz ev kredisini yapılandırdık ve toplamda 20 bin tl kadar daha az ödemiş oluyoruz.

Biz 2.500 ödüyorduk, yapılandırmadan beri 3.000 ödüyoruz. Babam emekli ve artık çalışmıyor, emekli maaşı ve (annem engelli olduğu için) evde engelli bakım aylığı ile geçiniyoruz. Krediyi ödeyemeyecek duruma geldiğimiz için evi kiraya verip dedemden kalma bir apartman vardı, kentsel dönüşümle yenilendi, oraya geçmeyi düşünüyoruz.
Daha onceden cekilmis kredilere yapilandirma izni vermiyorlar sanirim artik.
Kuzenime oyle oldu.

Gercekten fatura artı mutfak nasıl 1350 oluyor. Bizim sadece faturalar 400 o da yazın. Kışın olsa 1000 de, sen ona. Mutfak da hep evde yedigimizde 3000 civarıdır. Yani mutfak nasıl 1000 liradan az olabilir memleketten mi geliyor mesela

Kışın atlet ve şortla oturuyorsani yazın nasıl oturuyorsunuz? Çok ütopik

Faizler duserse ev fiyatlari artar emin olun almadiginiz her zaman ev fiyatlari yaya devam edicek aylik odemeniz 5 bini gecmesin tayin cikinca kredi bitene kadar kiraya verir sonra satarsiniz illa giderken satmak zorunda degilsiniz bahsettiginiz miktarla yasamak zor olur ne gerek var okadar kismaya

Fatura ve mutfak 1350 nasıl olur lütfen bir anlatın bize de bilelim.
Daha dün hesap çıkardım sadece market+ köydeN yumurta süt getirenle= 2300tl tutuyor. Ki çocuğumun mama masrafı bez masrafı yok sadece evde yemek yapmak için aldgmz meyve sebze kuru gıdalar.

Gercekten fatura artı mutfak nasıl 1350 oluyor. Bizim sadece faturalar 400 o da yazın. Kışın olsa 1000 de, sen ona. Mutfak da hep evde yedigimizde 3000 civarıdır. Yani mutfak nasıl 1000 liradan az olabilir memleketten mi geliyor mesela
Bizim memeleketten geliyor ama gene de günlük ortalama 50-70 TL gidiyor, ki çok boğazlı da değiliz

Son düzenleme:
ben de öğrenmek istiyorummmmm :KK53:

Kışın atlet ve şortla oturuyorsani yazın nasıl oturuyorsunuz? Çok ütopik
Ben de kışın şortla oturuyorum, Benim evim merkezi sistem geceye kadar açıyorlar, mesela bende kışın şortla oturuyorum kombi hep yanıuor
Yazın da şortla ama şort eskidiği için yazın yenisini alıyorum

Hahahhaha girdaba girdik aha da çıkabilene aşk olsun. Çıldırmaya delirmeye var mısınız bacılar 😂😂😂
yeminle 3 4 markete geze geze en uygunlarına baka baka alıyoruz gene de 4000 e dayanıyor.memleketten gelen hiç bir şey yok bize.nasıl 1350 ye hem market hem de fatura olabiliyor ki.açlık sınırının da altında bir rakam ki rakamları devlet veriyor

Ben de kışın şortla oturuyorum, Benim evim merkezi sistem geceye kadar açıyorlar, mesela bende kışın şortla oturuyorum kombi hep yanıuor
Yazın da şortla ama şort eskidiği için yazın yenisini alıyorum
Ama 250 TL değil degil mi? benim de merkezi yaz kış 400 ödüyoruz

Aranan kan bulundu.
Birazdan kalem kalem harcamalar yazılır, menüler karşılaştırılır, sonra da bir iki kişi banlanır.
Siz sağ ben selamet...
12 gündür banlıydım bugün açıldı.o yüzden ben 1000 tl ile geçinene de 5000 ile geçinene de haklısınız diyeceğim Nasreddin Hoca gibi :rolleyes:

Back
X