Ev almak istiyorum ama korkuyorum da

Latinachica

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Mart 2011
405
958
228
36
Merhaba
Uzun zamandir yatirim amacli ev almayi dusunuyorum. Ama ilerde orda oturmak gibi bir planim da var eger evlilik gibi bir durumum olmazsa. Ama korkuyorum odeyebilir miyim nasil ederim diye. Acikcasi ailem de risk almayi pek seven insanlar degil o yuzden elimden tutan kimse de yok dogru duzgun. Al diyorlar hep lafta kaliyor ben de tek basima cesaret edemiyorum. Bu arada kamudayim. Kredi cekip alicam. Ailemle yasmaya devam edecegim en azindan bir sure. Ne dersiniz bu isler nasil olur gozu karartmak mi gerekir

Birikmis paraniz var mi?
Maasiniz ne kadar?
Almayi dusundugunuz ev ne kadar?
Yatirim amacli ev almak gerilerde kaldi,bence her ay maasinizdan bir miktari dovize ya da altina yatirmak daha mantikli.

Bir de dikkatimi ceken su oldu,evlenmezseniz orada oturacaksiniz peki. Evlenirseniz neden oturamayacaksiniz? İlle damadin mi evi olmali?

Ille damadin evi olmamali. 1 +1 almayi dusunuyorum cunku. Ayrica evlenmek gibi bir beklentim olmadigi icin o ihtimali hic dusunmedim oraya oturmak istemedigim icin degil

Ille damadin evi olmamali. 1 +1 almayi dusunuyorum cunku. Ayrica evlenmek gibi bir beklentim olmadigi icin o ihtimali hic dusunmedim oraya oturmak istemedigim icin degil
Her ihtimali dusunun o zaman. Hayat ne getirir bilinmez. Bakarsiniz seneye evlilik durumu olur. Nerden belli yani hic evlenmeyeceginiz?

Su anda 100bin lira cekip neredeyse 200 bin odeyecek bir durumda olmak size yatirim saglayacak mi?
Ailenizin yanindan hemen ayrilip o evde oturacaksaniz evet mantikli. Ama sadece birikim icinse mantiksiz bence

Elinizde peşinat mevcut ve aylık ödeyeceğiniz tutar sizin kişisel giderlerinizi etkilemeyecek ise ev almak tabi ki mantıklı fakat bekar olmanız ve o evi şuan kullanmayacak olmanız nedeni ile altına yatırım daha sağlıklı geldi bana

Yani dedigim gibi sadece yatirim degil amacim. Kendim de oturabilirim bir iki sene sonra. Yalniz yasamak da cok istedigim bir sey

ailenle yasiyorsan evi alip kiraya verip kirasiyla krediyi destekleye bilirsiniz kamudaymissiniz isiniz daimi sonucta
risk almadan elini tasin altina sokmadan hic bir sey olmuyor
bekarken calistim yedim gezdim inan cok pismanim sunun icin pismanim 2 bardak cay eksik icseymisimde geriye 3 kurus atsaymisim
bak burda bir suru konu aciliyor evlenip bosanip gidecek yeri olmayanlar anasi babasi tarafindan kovulup ortada kalanlar
gencken heybeni doldur arkadasim

Çok mantıklı düşünmüşunuz
Hem kirası da kredi odemenize yardımcı olur.
Hem ev sahibi olursunuz.
Cesaret Edip alım bence.
Tek maaşla ev gecindirip çocuk okutan var. Siz ailenizle yaşıyorsunuz, rahatlıkla ev alırsınız,

Yatırım amaçlı ev almak çok saçma bu devirde. İleriyi bilemem ne olur ama ben olsam başka şekilde yatırım yaparım. Kenarda param olduktan sonra istersem evi sonra da alırım neden faiz ödeyeyim

Kamudaysaniz sizi korkutan ne? Ben bankaciyim evli coluk cocuk sahibi tek maaş gecinen çok insana konut kredisi kullandirdim.bekarsiniz bakmakla yükümlü olduğunuz kimse yok.kullanij gitsin borç yiğidin kamcisidir

Kesinlikle al. En azından birikim olur. Arkadaşlarım asgari ücretle aldılar ev. Üçğde bekar. Kiraya verdiler üzerinede kendileri koyuyor az bişey. 10 yıl sonra başlarını sokacak bir evleri olacak. İmkanınız varsa girin krediye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…