Ev almak istiyorum ama korkuyorum da

Esim ve ben ikimizde asgari ucretliyiz 10 yil kredili ev aldik 5 yilimiz bitti bile zaman su gibi geciyor evden zarar etmezsiniz.Hatta ben borcu bitince 5 yil sonra bir ev daha alip onuda kiraya vermeyi dusunuyorum.kira ile bir kismini oderim.esim pek istemiyor ama bende borc yigidin kamcisidir diye dusunuyorum.2.bir evim daha olur ne guzel fenami istanbul gibi bir yerde yaslaninca rahat etmek istiyorum.emekli ayligim ve kira gelirimi dusunup pek bi keyifleniyorum.Allahim o gunleri gorurum insallah

Pesinat ne kadar
Ev kac para.
Ne kadar kredi odeyebileceksiniz.
Bu sorularin cevabini bilirsek daha saglikli yorumlar yapabiliriz.

Hic pesinatiniz olmaksizin krediyle eve girmek riskli. Altin ve doviz en mantikli olani. 4 sene Gayrimenkulle ugrasan biri olarak soyluyorumki en mantiklisi bu devirde.Ilerde ne olacagi belli degil.Arttirak yola ciksaniz risklere karsi da hazirlikli olursunuz.

Bence bir sure para biriktirip belli bir meblagini karşıyayın. hic birikim yoksa zorkayabilir. Bir de kredi dışında faizsiz ev alınmasına imkan tanıyan firmalar var daha düşük miktarlarda. Veya toki gibi az odemeli secenek düşünebilirsin. Yada ilk once 1+1 gibi az metrekare düşünebilirsin. Sonra daha büyüğüne bakarsın.

Bu devirde peşinat olmadan safi krediyle ev almak saflık olur. Hadi kredi çektin diyelim o krediyi ödeyebilecek misin bakalım? Maaşın ne giderin ne? Bunları açıklarsan daha iyi olur.
Ben hep korkarım bu banka islerinden bu yüzden bulaşmam. Geç olsun güç olmasın kafası. Birkaç hanım krediyle aldığını soylemis ama aklınıza işinizi kaybedeceğiniz ya da ne bileyim maddi manada kötü bir senaryo gelmiyor mu? Bende genelde böyle olur bu tip konularda o yüzden soruyorum.

Reactions: H M
Kamudaysaniz sizi korkutan ne? Ben bankaciyim evli coluk cocuk sahibi tek maaş gecinen çok insana konut kredisi kullandirdim.bekarsiniz bakmakla yükümlü olduğunuz kimse yok.kullanij gitsin borç yiğidin kamcisidir

Ben de kamudayim
Ama elimdeki nakit çok az.10-15bin çıkar en fazla.
Ben de ev almak istiyorum ama çevreme göre cok ütopik bişey bu kadar az nakitle

Bu arada kiradayım tekim.faturavs her şey bende.

Sizce 150-200bin bi ev alma girişimim nasıl fikir?Çok zorlar mı?Bir de kredi faizleri düşecek mı yükselir mi?
Cevaplarsanız cook sevinirim
Şimdiden teşekkür ederim

Suan yatirim olarak ev alinmamasi gerektigini dusunuyorum.

Pazartesi hesaplayip doneyimmi:)

10 15 bin zaten kredi dışı masraflara gidecek. Tapu zaten 5 6 bin. Kombi masrafı abonelikler falan erir o para. Biraz daha peşinatınız olsun bence.

Küçük 1+1 ev alın büyükşehir kiraya verin. Büyük borca girmeyin. Küçükten başlayın. zbu arada faizler düştü zaten daha da düşer mi bilmem ana şöyle de bir durum var faizler düşünce bu sefer muteahhitler evin değerini yükseltiyorlar dikkat edin iyi araştırın

Teşekkürler 1+1 evi geri satması kolay olur mu acaba

Geçen Cuma yatırım amaçlı bir daire aldım. Elimizde 70 bin kadar nakit vardı. 7 sene aylık 3.000 tl ödeyeceğim. Güzel kısmı şu bir ay sonra evi 3.500 tl’ye kiraya verebilirim. Ev yatırımlık bir ev ve bulunduğu ilçeyi Ruslar istila etti. Velhasıl kelam ben iyi bir yatırım olduğunu düşünüyorum. Şu an sadece içine tadilat yaptırma kısmı kaldı. 1 ay sonra hemen kiraya verebilirim.

Sanırım Yaklaşık 250bine aldığınız ev nasıl 3500tl kiralı oluyor anlamadım? Nerede bu ev?

Sanırım Yaklaşık 250bine aldığınız ev nasıl 3500tl kiralı oluyor anlamadım? Nerede bu ev?
Bulunduğumuz yerde bir anda yabancı tesisler açılmaya başlandı. Ama küçücük bir yer olduğu için ev sıkıntısı var. 2-3 sene daha çözülmeyecek bir sıkıntı. Şu an oturduğum apartmanda 3 yabancı aile 3.500-4.000 lira kirayla oturuyor mesela.

Ev sıkıntısı olan yerde evlerde çok pahalı olur, nasıl bu kadar uyguna aldınız? Karadeniz de mi burası?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…