Ev Arkadaşı

tantanis

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2015
7.195
9.105
118
Haftanın iki ya da üç günü evi okula yürüme mesafesinde olan arkadaşımda kalmaya karar verdim eve gidiş geliş zor olduğu için. Arkadaşım normalde ablası ile birlikte yaşıyor ailesi başka bir ülkede. Benim sorunum bu kıza nasıl bir ödeme yapmam gerekir? Evin giderlerine ortak olayım dedim olmaz dedi. Aylık bi ücret mi versem sizce? Ne kadar olmalı? Nasıl söylenir ki böyle şeyler çok gerildim

arkadaşın, ablası ve sen oturup konuşun bence. sonuçta ablası da o evin bi ferdi.
ama ödemeler konusunda nasıl bi yol izlersiniz bilemedim...

Oturun konuşun bir şekilde destek olmak istiyorum diye. Mutfak alışverişlerinde de ortak bir yol bulursunuz gerekirse kira desteği belli bir miktar. Baştan konuşulmazsa sonra problem çıkar sonra başınıza kakılır bile bir sorun çıktığında. Kadın kısmı nekadsr birbirimizi sevsekte bir arada yaşayınca rahat duramıyoruz.

arkadaşın, ablası ve sen oturup konuşun bence. sonuçta ablası da o evin bi ferdi.
ama ödemeler konusunda nasıl bi yol izlersiniz bilemedim...
Ablasıyla yüzyüze görüşmedim ama arkadaşım konuştu sorun olmayacağını söylemiş. Ödemeler benim canımı sıkıyor çünkü kıza söylediğimde gerek yok gibi bir şeyler söyledi ama kalamam da öyle. Pahalı bir yer burası kirası faturası derken ciddi miktar tutuyordur.

Mutfak alışverişini yaparım en kötü diye düşündüm ama akşam 10 11 gibi gidip sabah 8de çıkarım ben yemek yemiyorsun niye alışveriş yapıyorsun diyebilir. Ilerde sorun olmasından korkuyorum ben de. Öyle bi kız değil gerçi ama ablayı iyi tanımıyorum bi laf ederse üzülürüm

market alışverişi yapın, faturalar içinde cuzi bir miktar bırakın arkadasınıza sonucta haftanın 2-3 gunu kalacakmısız yanı ayda maksımum 10 gün...

Söylemeye gerek olmayabilir.
Sürekli dolabı falan kontrol et ona göre alışveriş yaparsın.
Ne bileyim bir şey eksik yada ödenecek olursa bu sefer ben vereyim diyebilirsin.

4 sene özel bir yurtta kaldım babam eve izin vermiyorduuu :) hoş bende cesaret edemezdim zaten kalmak istediğim arkadaşımda gidip kalıyordum. Bayanlar genellemek istemesem de bir şekilde problem yaratıyor canım. Başka bir problem olsa bile geldi burada kaldı gibi bir şey duyar üzülürsün. Faturalar için cüzi bir miktar bırakabilirsin. Yemesende destek olmak adına mutfak için ufak tefek alışverişler yapabilirsin. Ama arkadaşınla konuş önce. Bu şekilde ben huzursuz olacağım benimde içimin rahat etmesi için bir şeyler yapabilmeliyim de ve ortak bir karar alın.diye düşünüyorum :)

Anladım aylık olarak ödeme yapmak yerine faturalara atla diyorsunuz :) ben ona normalde de giderken markete girince ödeme yaptırmazdım zaten ailesi uzak ve çalışmıyor diye. Sanırım böyle devam etmek mantıklı olan.

Okulun yurdu aşırı pahalı ve haftanın 3 günü özel ders veriyorum çocuğun evi ailemin evine yakın o yüzden gitmek zorundayım zaten. Istanbul trafiği insanın canına okuyor ders çalışamıyorum bu sefer de. Azıcık ajitasyon yaptım eve onay çıktı
Tekrar konuşmayı denerim arkadaşımla bu defa kabul eder umarım. Sonradan sorun yaşamaktan daha iyi

Ne yaparsan yap mutlaka maddi olarak bir şeye katıl sonra hiç ummadığın bir zamanda yüzüne çarpılıverir hatırlarsın beni uyarmışlardı diye.

kesinlikle maddi açıdan birşeyler vermelisiniz...alışverişe ortak olmalısınız..

En iyisi kiraya belli bir miktar ortak olmak her zaman verecegin parayi bilirsin hem bedavdan bizim yanimizda kaliyor diyemezler
Market alisverisleri bazen kiradan pahali tutabilir toplama vurunca

Sonradan problem olur gözlerine batarsın sürekli kalacaksan eğer aylık bir ücret öde yada elektriğe suya ev alışverişlerine yardım et ama sürekli kalmayacaksan alışverişe falan yardım et yine

Kızlar çok fazla problemlidir. Aklına hayaline gelemeyecek konulardan sorun çıkarma potansiyeline sahiplerdir hatta mutlaka sende de vardır o potansiyel, yüzde 1 oranında bile olsa. Aynı şey ben dahil herkes için geçerli ne yazık ki. Hiç unutmam, bu olay beni aslında zerre kadar ilgilendirmiyor ama şahit olduğum için anlatmak istiyorum. Ben de yurtta kalıyorum ve geçen sene 2 tane oda arkadaşım vardı. Bu iki oda arkadaşım birbiriyle çok samimiydi falan neyse, marka adı vermek yasak mı bilmiyorum ama bir kozmetik firmasının katalog üzerinden satışını yapan bir kızdan birkaç ürün almışlar sanırım 20-25 TL bişey. Ayın 10'unda ödemenin yapılması için de anlaşmışlar. Ödemenin yapılacağı günün akşamı kız bizim odaya geldi ve ödemeyi rica etti. Hatta rica edene kadar da sohbet falan etti hani belki kızı görünce parayı çıkarıp kendileri verirler diye. Bizimkiler kendiliğinden vermeyince kız parayı istedi. Bizimkiler kudurdular resmen vay efendim biz kaçıyor muyuz, odamız belli, yerimiz belli, ne acelen var, biz yarın da buradayız falan resmen tartıştılar kızla ikisi birden. Ben anlamıyorum yani ödeme dediğin şey söz verilen tarihte yapılır, sen ayın 10'unda ödeyeceğini söyleyip ayın 11'inde kafana göre ödemeye nasıl karar verirsin yani. Demek istediğim şey bir şekilde otur konuş ya da hallet, maddi destek şart.

Şimdi benim aylık gelirimin 850 tl olduğunu düşünecek olursak 150 vermem az mı olur onlara? Arada da alışveriş yaparım diye düşündüm. Gün aşırı gitmiş olacağım arkadaşıma. Duş çamaşır işleri vs olmayacak orda. Çok çok üstüne çıkarsam da beni zorlayacak ailemden isteyemem. Ayıp olur mu bunu teklif etsem?

Evet zaten benim maaş günüm belli anlaşmış olsak aldığım gün veririm de bir şey söylemiyor bunlar bana ben de ne desem karar veremiyorum bir türlü. 150 de az galiba evin kirası 850 tl idi.

kiranın çok az miktarına ortak olursun o zaman canım sonuçta biraz bilgin vardır kira faturalar vs. giderler hakkında

Evet zaten benim maaş günüm belli anlaşmış olsak aldığım gün veririm de bir şey söylemiyor bunlar bana ben de ne desem karar veremiyorum bir türlü. 150 de az galiba evin kirası 850 tl idi.
150 az olur kira için. Şimdi istemeseler bile ilerde sorun olabilir.

150 az olur kira için. Şimdi istemeseler bile ilerde sorun olabilir.
Haftada 10 gün için hesap yapmıştım ama düşününce az evet. En sağlıklısı ilk gün ablayla konuşmak olacak sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…