Ev Arkadaşım Evden Ayrılmıyor=(

Ayyy inanamıyorum sadece ben yaşıyormuşum bu durumu öğrenci evine dair ben geçimsizim galiba diye suçlardım kendimi..hikayemiz ne kadar da benziyor..ancak benim durumum biraz farklı..ben tek eve çıkmıştım soradan da yakın 2 arkadaşım bana yerleşmişti sadece yatak ve dolap almışlardı eve geri kalan aklınıza ne gelirse evde zaten mevcuttu ben almıştım..zamanla en yakın arkadaşlarım o kadar kanki oldu ki ben düşman muamelesi gördüm..kütüphaneye gidelim diolardı aa bende gelirim samimi olayım diyorudm sabah bi kalkıorum benden önce gitmişler arıorum nie beklemediniz aa biz zaten ayrı ayrı çıktık filan durumları..son bikaç ay bende kabuğuma çekildim sadece odama girip ertesi gün sabahtan evden çıkıp yatma saati gelene kadar eve gelmiodum ve eve her gidişimde içime daral geliyodu..mutfaktaki aldıgım yıyeceklerın sonuna kadar yenılmesı durumu ayrı bı konu tabıı..yumuşak huyluyum soramam diye etmedıklerını bırakmadılar..en son dedim ben napıyorum..ve bunlar benım kankımdı zamanında..oturdum cıkın evden dedım..sorun etmedıler ama o süreç çok zordu ufak kavgalar oldu..bende kavgaya alışkın değilim elim ayağım boşalıyodu ağlıyodum sora gizlice..neyse ki sora ortak bı arkadaş sayesınde yenı ev arkadası buldum cok ıyı gecındık o kadar guzeldı kı hersey ama 1 yıl sora doktora yaptıgı ıcın baska bı sehre atandı ve gıttı..gene sansım yaver gıttı kı erkek kardesım ankyı kazandı ve kuzumla aynı evdeyız evı tadılat ettık cok guzel oldu herseyı yenıledık..cok uzun olmasın dıye daha yazmadım ama cok zor süreç bunlar..ben çok ev arkadaşı eskittim..çok ödünler verdim..ama inanki yumuşak görünce çok eziyolar..kesinlikle tavsiyem acımasız ol ve şartlar neyi gerektiriyosa onu yap emin ol çivi çiviyi söküyor :))
Ben de geçimsizim diye kendimi yiyip bitirdim. Durup durup ağlıyorum nasıl çözülecek diye. Yüzyüze olsam kızla kavga da edemem ağlar kalırım orda. Kendimi de tutamıyorum ki keşke biraz da rahat biri olsam hiç sallamasam. Senin ev arkadaşların da fenaymış, ne kadar ayıp yaptıkları. Pasif gördükçe ezmişler neyse ki sonunda hakkını savunmuşsun. En azından öıkmayı kabul etmişler ve çıkmışlar. Sonunda huzuruna da kavuşmuşsun kafan rahat umarım benim de öyle sonuçlanır =)

Pluie, kimse kızı 1 gün içinde ya da 1 hafta içinde evden atmaya çalışmıyor ki. Evden çıkması için tabi ki 1 ay süre veririm sokakta kalacak hali yok ama bu kız bana o kadar çok diretti ki çıkmamak için, çıkarsa da 6 ay sonraymış. Ben onun sözüne nasıl güvenebilirim, bana 1 ay sonra çıkıyorum desin 1 ayda çıksın canımı yesin başka bir şey istemiyorum. Başta uzlaşmaya çalışmayan o, ya odadan çık ya evden çık diye 2 seçenek sundum, ben bunu derken bile odayı boşaltır sanmıştım ama olmadı. Benim derdim hala ısrarla pişkin pişkin evde kalmaya devam etmesi ve bu durumda artık ben de kızı kolundan tutup kapının önüne koyamayacağıma göre nasıl evden vazgeçiricem bunu düşünüyorum. Son yorumlarımda belirttim sonuç olarak 1 ay sonra çıkmaya razı oldu. Ama işte karşı karşıya geldiğimizde altta kalırsam diye korkuyorum

Öncelikle yazdıklarını tamamen okudum. Sözlerim sana değildi , anahtarını değiştir diye tavsiye veren arkadaşlaraydı. Bu saatten sonra odadan çıksa bile , aynı evde huzurla yaşayamayacaksınız.. O yüzden evleri ayırmak en mantıklısı. İnsanın her sabah uyanıp ta odasının kapısını açmak istememesi çok kötü bir duygudur. Arkadaşlığınız çok zedelenmiş. Beraber kaldığınız sürece eziyet olacak ikiniz için de. Dediğim gibi bana kalırsa okuduğunuz şehre gittiğiniz ilk gün çal odasının kapısını , konuşmak istediğini söyle. 1 ay müddet verdik biliyorsun. Bu ay da katılırsın kiraya. Şubat sonuna kadar kendine bir ev bulursun. Seni hemen çıkartmıyorum çünkü tüm yaptıklarına rağmen gönlüm seni zor durumda bırakmaya razı gelmiyor falan dersin. Ne tepki verir bilemem. Ama zannetmiyorum olan bunca şeyden sonra çirkefliğine devam etsin..
Beni de babam her zaman " Büyüklük sende kalsın kızım , boşver he de geç kızım " mantığıyla büyüttü. Bende beceremiyorum çirkefliği. İnan bana yeni yeni öğreniyorum. Ve söylediğin o sözde yüzde yüz katılıyorum. Bu zamanda biraz dişini göstermek gerek. Ama bunu yaparken insaniyeti de asla kaybetmemek gerek. :34: O yüzden diyorum , eşyalarını ayırma. Bu durumda neresinden bakarsan bak , sen kötü olan taraf olursun. O kızın buzdolabını kullanmayıp sürekli dışarıdan sipariş vermesine , televizyona bakmayıp odasında sıkılmasına için razı gelebilir mi ? Bu kadar taş kalpli değilsindir.. Baktın olmuyor , bunca iyi niyetine karşılık alamıyorsun , helal olmasın hakkım dersin içinden geçersin. Ne olursa olsun, kötülüğe kötülükle karşılık verme.

Öncelikle yazdıklarını tamamen okudum. Sözlerim sana değildi , anahtarını değiştir diye tavsiye veren arkadaşlaraydı. Bu saatten sonra odadan çıksa bile , aynı evde huzurla yaşayamayacaksınız.. O yüzden evleri ayırmak en mantıklısı. İnsanın her sabah uyanıp ta odasının kapısını açmak istememesi çok kötü bir duygudur. Arkadaşlığınız çok zedelenmiş. Beraber kaldığınız sürece eziyet olacak ikiniz için de. Dediğim gibi bana kalırsa okuduğunuz şehre gittiğiniz ilk gün çal odasının kapısını , konuşmak istediğini söyle. 1 ay müddet verdik biliyorsun. Bu ay da katılırsın kiraya. Şubat sonuna kadar kendine bir ev bulursun. Seni hemen çıkartmıyorum çünkü tüm yaptıklarına rağmen gönlüm seni zor durumda bırakmaya razı gelmiyor falan dersin. Ne tepki verir bilemem. Ama zannetmiyorum olan bunca şeyden sonra çirkefliğine devam etsin..
Beni de babam her zaman " Büyüklük sende kalsın kızım , boşver he de geç kızım " mantığıyla büyüttü. Bende beceremiyorum çirkefliği. İnan bana yeni yeni öğreniyorum. Ve söylediğin o sözde yüzde yüz katılıyorum. Bu zamanda biraz dişini göstermek gerek. Ama bunu yaparken insaniyeti de asla kaybetmemek gerek. :34: O yüzden diyorum , eşyalarını ayırma. Bu durumda neresinden bakarsan bak , sen kötü olan taraf olursun. O kızın buzdolabını kullanmayıp sürekli dışarıdan sipariş vermesine , televizyona bakmayıp odasında sıkılmasına için razı gelebilir mi ? Bu kadar taş kalpli değilsindir.. Baktın olmuyor , bunca iyi niyetine karşılık alamıyorsun , helal olmasın hakkım dersin içinden geçersin. Ne olursa olsun, kötülüğe kötülükle karşılık verme.

Anladım, yanlış anlamışım anahtar olayını. Bu sabah eve geldim o da odasındaydı ama karşılaşmadık biraz önce evden çıktı. Ayakkabılarını kaldırmış poşetlemiş sanırım başlamış toplanmaya. Kira konusunda da babamla konuştular daha doğrusu babam konuştu kız bağırdı, bu aydan itibaren kira vermeyecekmiş. Eşyalarının burada kalması için de 1 ay süre verdik. Ayırmadım hiçbir şeyi şu an, bakalım evde karşılaşırsak durum ne olacak. İşte dediğin gibi taş kalpli olamıyorum ben aynı durumda kalsam utanır sıkılırım ama kız ne kadar rahat hayret ediyorum. Yani onu evine alan benim, şimdiye kadar tek bir lafını etmedim kullandığı eşyaların da. Rahat etsin misafir gibi olmasın ikimizin evi olsun diye huzursuzluk çıkarmadım. Ama birazcık da bunları düşünüp onun alttan alması lazımdı. Aynı durumda ben olsam minnettar kalırım ezilirdim üstüne sesimi de çıkaramazdım oda değişiminde. Hala anlayamıyorum bu huzursuzluk canımı çok sıkıyor, salak yerine koyuluyorum. Ailem de sürekli sen çirkefleşme boşver diye diye bu haldeyim.

ben de evden kovmuştum ilk ev arkadaşımı
ama gitmemişti :) :)
hayatımıza kaldığımız yerden devam etmiştik :38:

aaahhh ahhh bende neler çektim ünv.tede ev arkadaşlarım yüzünden... senin gibi bizim öğrenci evimizdeki bütün eşyaları ben getirmiştim.. koltuk takımları, halılar, perdeler, mutfak eşyaları, buzdolabı, ocak, ütü, ütü masası, tencereler, tabaklar, bulaşık sepetine varana kadar hatta ev aarkadaşımın yatağını bile ben getirmiştim.. ayrıca bir araba tuttuk bütün eşyaları taşıyıp yerleştirdik ailemle, arkadaşım memleketinden gelmesin zahmet etmesin dedik.. okul açılınca annesiyle beraber geldi, evdeki ufak tefek eksikler için alışverişe çıkalım dedi annesi, kesim tahtası, mandal, kova vs gibi şeyler için.. hepsi alındı 50 tl gibi bişi tuttu ve utanmadan bu paranın yarısını istediler, babam çirkefle çirkef olunmaz kızım boşver verelim dedi verdik... evdeki tek eksiğimiz çamaşır makinesiydi, onuda sen al ortak olmasın ilerde satarken veya başkasına verirken sorun olmasın dedim ama onuda ortak almamız lazım dedi utanmadan.. ve nitekim bende almadım.. benim memleketim bir saat uzaklıktaydı haftada bir götürüp anneme yıkatıyodum kız 3 yıl elinde yıkadı yinede pintiliğinden almadı... evet bu kızla ben 3 yıl aynı evde yaşadım, hiç bir şeyi sorun etmez hep susardım yoksa çekilecek biri değildi...

sana yardımcı olamadım ama benim içimde kaldı biçok şey şimdi keşke o zamanlar susmasaymışım diyorum. bence susma sende hakkını koru.

ayyyyyhhhh anlattım rahatladım, meğer ne kadar içimde kalmış...

bu arada o arkadaş okul bittikten sonra evlendi ben düğününe gittim, bir sene sonrada ben evlendim ama o düğünüme gelmedi, kocası izin vermemiş.. yalaaaan pintiliğindennn...

Önce başlıgı açana cevap verecektim ama sana cevap vereyim dedim. Kızın sana yaptıklarına gerçekten üzüldüm. Ama son yazdıgına da çok güldüm :D :D

Asıl olaya gelecek olursak, Baroyla iletişime geç. En yakın zamanda attır gitsin. Çekilir mi o . Manyağa bak manyağaa. Utanmaz arlanmaz bunlar

yazdıklarını okurken geçmişte ev arkadaşlarımla yaşadıklarımı düşündüm. O zamanlar çok kötü gelen anlar, çok güzel anılara dönüşmüş onu farkettim :)
İlk çıktığım evde sorunlar yaşamıştım.Önyargısız bi şekilde bana hiç benzemeyen kızlarla eve çıkmıştım ve dilim fena yanmıştı.
Beni dışladılar iletişim kurmaya çalıştım cevap vermediler. Uğraştım baktım olmuyo ne yapıyorum ben deyip yeni arkadaşlar edindim. Ve güzel günler başladı böylelikle...
Sonra iki kez daha ev değiştirdim ama aynı arkadaşlarımla ve aşırı mutlu bir şekilde. Hatta son evimde on kişiydik aramıza katılanlar oldu. Ama birgün bile ne kavga ettik ne de sesimizi yükselttik.
İyiki açmışsın konuyu o günlere döndüm :) kovdun mu o kızı evden bu arada ? (:

Back
X