Ev arkadaşım her şeyi yiyor

Ev arkadaşın mı oda arkadaşın mı ?

Ben öğrenciyken ortak dolabımız vardı. Herkes mutfak için ortak para verirdi sonra öğünlerimizi de birlikte yerdik. Yemekleri nöbetleşe yapardık. Her gün biri mutfaktan sorumluydu. Böyle yapmayı bir deneseniz. Eğer canın özel bişey çekersede çıkar dışardan alıp yersin

markette öğrenci kızları görüyorum
Sadece bi kişinin kullanandığı şeyleri alan kişi ödüyo
Ortak kullanım şeylerini ortak ödüyolar

Bu şekilde yapabilirsin birlikte gidin markete

Bende bu durumdan çok sıkıldığım için Allaha binlerce şükür diyorum imkanım vardı da tek başıma yaşayacağım bir eve.Çünkü bende gerçekten bişeyi alırım çokta yemek yemediğim için kalır evde istediğim zaman elimi attığımda sevdiğim şeylerin hala olmasıda hoşuma gider rahatlık verir.Önceden ev arkadaşımla kalırken oda öyleydi sevdiğim şeyleri alıyorum 2. gün akşam yok hiç bişey.Herşey bitmiş.Yada alışveriş yapıyorum bi kaç gün eve kalmaya gidiyorum dönüyorum yine ev bomboş.Yani benim içinde evimde çayın yanına koyulucak çikolata cips fındık fıstık eksik olmaması lazım ama kız onu atıştırmalık olarak değil resmen yemekten sonra ağzı boş durmasın diye bir kutu şeyi yiyip kalkıyodu.Bişeyde denmiyo.Çok bunalmıştım. Şimdi kurtardım kendimi. Nasıl söylenir onuda bilmiyorum ve bildiğim bütün ev arkadaşı oda arkadaşı olanların yüzde sekseni bu durumdan muzdarip. Saygısızlık yani buda bence vala insan biraz düşünceli olur 2 günde bir alışverişe çıkılmıyorki.Çıkılabilicek bile olsa nereye kadar.

Arkadaşım ben bu hayatta öğrendim ki karşı taraf mutsuz olmasın diye sessiz kalırsan sen mutsuz olursun aha böyle.
Tepkini zamanı geldiğinde ölçülü bir şekilde dile getiren gerekiyor.

Çok basit aksam yemekten sonra senin kahvaltiliklari çıkardı yiyor dimi mutfağa girip "yalnız bunları böyle akşamdan yiyosun sabah kahvaltı yapmaya bişey bulamiyorum. Bitireceksen maret kapankadar yenisini aliver" bu kadar basit. Sonra çık mutfaktan gel tv izle. :)
işte bu cümleyi aranızdaki ilişkiye göre sekillendir.

Biz öğrenciyken ay sonunda herkes eve yaptığı alış veriş fişlerini hesaplardı birbirimize öder hesaplaşırdık. Ortak yenenlerde olurdu . Birinin az yediği birinin çok yediğide. Hiç dert olmadı herşey kişi sayısına bölünerek ödendiği için.
Ki o evde ev arkaşaşı olarak 4 kişi yaşıyo olmamıza ragmen ev mevcudu 8 bazende 9 kişiydi
Diğer evimde ki ev arkadaşlarımı gelip geçiçi gördüğüm içinde ne onların hakkı bana geçsin istedim ne benim hakkım onlara buzdolabını ayırdık herkesin bir katı vardı.Sonuç o ev hiçte keyifli değildi dagıttık
Öğrencilik candır. Çok yedi diye arkadaşın gözüne bugün batar ama yarın özlersin. Ve inş sağlam dostluk olur aranızda yıllar sonra sen zordayken daha söylemeden sana tüm imkanını sundugunu görürsün. Ne biçim dua oldu bu afedersin kötü günün olmasın tabi ama dostluğunuz oyle guzel kalsı demek istedim.

Çok yedi derken gereksiz yerde yemesi. O kişinin ağzının hiç boş durmamasından kaynaklanıyor bence :) lise hayatında harçlıklarını hep abur cubura yatırdıysa demek ki :)

Bi de bunun markete alisverise gittigimizde ben yogurt yemem, recel yemem, muz yemem elma yemem diye kasada ayirttirani sonra herkesten once her seyi yiyen türü var
O daha beter
Zor is valla ben dan diye soyleyemem oyle uyuz ola ola biterdi ki oyle de oldu en sonunda evden cik dedim

Mutfak masraflarını ortak ödeyin.
Ayrı ayrı peynir zeytin reçel vs alın herkes kendi kaplarından kahvaltı etsin.
Abur cuburu da o an ne istiyorsan git al tüket.
Zaten akşam yemeği çok sorun olmuyordur.
Kahvaltıyı o şekilde ayrı tutarsanız sorun kalmaz bence.

Bence konuş çünkü bende üniversite de yurtta kaldım ama pazar günleri yemek ve kahvaltı çıkmazdı kızlarla herşeyi ortak alıp daha sonra hesap yapıp kimin payına ne düşüyorsa öyle öderdik hiç de sorun çıkmadı. Gerçi sonraki sene tek özel odada kaldım geçici olarak bi fesadı odama koydular kızı kovana kadar anam ağladı. Karşısında enayi var gibi herşeyimi izinsiz kullanıp birde inkar ediyordu pis.

Bizde öğrenci evinde kalıyoduk hepimiz aylık belli miktar koyup evin mutfak masrafını o parayla ortak yapıyorduk kahvaltılık bitti diyelim yine herkes ten aynı miktar para toplayıp gidip alıyorduk sadece kişisel Abur cubur olursa herkes kendine alır dolabına koyar dı

bıgun yıne aldıgınız bırseyı bıtırdıgınde
kız yakında benıde yıceksın dıye tırsıyorum valla de sakasına vurarak
:) keske senın gıbı olabılseydım herseyı yıyebılen bı ınsan degılım yemek ıcın aldıklarımda bana kalmıyor yıne ac kaldım kuzum ya de sen relax soylersen o kırılmaz bıdaha da cekınır 2 kere dusunur yerken en azından dıbını bulmaz cunku cekınmeden herseyı sınırsızca yedıgıne gore herseyı duymaya hazırdır kırılmaz emın ol
ben cok yasadım oylesı ev arkadasııyla

Tehlikeli haller, odada yemek barindirma disarda ye diycemde..
Bu kiz seni yer ac kalinca diye korkuyorum.

Bunu bende yaşamıştım. Ama şimdi kendime gülüyorum o zaman insana çok batıyor biliyorum. Şöyle bi çözüm buldum ben o zaman için. Ne alınacaksa kişi sayısı kadar adet olarak almaya başladık. Küçük paketlerde. Meyve de dahil. Böylece problem çözüldü herkes kendi hakkını yedi ister bi günde ister bi haftada

Maddi olarak sıkıştığını bu yüzden idareli tüketeceğini kendine yetecek kadar aldığını söyleyebilirsin. Masraf ortaksa yine aynı sebepten ayırmak istediğini söyle.

Bence güzel bir dille anlatsanız iyi olur, çünkü ileride daha büyük bir sorun olacak gibi görünüyor.

arkadaşınız duygusal bir boşlukta gibi geldi, belki de son olarak bununla alakalı yardımcı olmayı denemelisiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…