Ev arkadaşım her şeyi yiyor

Can'ım sen en iyisi odana küçük bi dolap al ordan takıl bence
Ay ben dicektim ama gizli alsin arkadaş saklasin görürse orayida acar yer yani.bence ev arkadasin çok rahat ve yüzsüz.böyle tipler den kacacaksin.o hiç almiyormu bireyler.hep sizden mi yer ne kadar oburmus öyle bence tek yasa veya herkes kendi alışverişini ayrı yapsın.
Bu çözüm bulmassan iflas edeceksin

Ima et eve kıtlık cokertigini cüzdanına monotof attığını baktım anlamıyor zikkimin kökünü ye. De

Bence ne yesem kardır diye düşünüyor bu kız yada aç kalmaktan korkuyor ilginç...

Benim ev arkadaşım da peynir ve domates delisiydi 1 kilo da alsak 10 kilo da 2 güne kalmaz bitiyordu en son dayanamadım yeter yaa para dayanmıyor peynirle domatese ortak giderden çıkarıyorum bunu diye tepki gösterdim kedi gibi olunca dayanamadım almaya yine kesintisiz devam ettik Bence tatlı bir şekilde uyarın eğer yine devam ediyorsa ve arkadaşlık yönü ağır basıyorsa görmezden gelin ileride birbirinize anlatıp gülersiniz, ev arkadaşı çok başka, çok güzel kötü şeylerle gölge düşürmeyin.

benimde böyle bi ev arkadaşım vardı.
kavga ettik ayırdık herşeyi. benim hiçbir şeyimi yemiyeceksin bundan sonra diye utanmadan bangır bangır bağırdım. bana "annenin gönderdiği reçelden de mi yemiyim" diye sorunca sinirle karışık bi gülme tuttu kavganın en ateşli yerinde

ama gizli saklı yemeye hep devam etti ne yazıkki. taaaa ki evleri ayırana kadar kurtulamadık eli sürekli benim yiyeceklerimdeydi. çok sinir bozucu bişey.

En iyisi bu ay param çıkışmıyor yetişmiyor ben niye böyle oluyorum gibilerinden konu açabilirsin
Markete bu kadar gitmiş bu ay, halbuki yetecek kadar alıyorum diyebilirsin
Söylemezsen senden çok gider , biraz durması gereken yeri bilmeli
İyi insan ayrıdır ama yük olan bencil düşüncesizce davranan ayrıdır.

Ben öğrenciyken bizde de böyleydi. Çok sessiz birisiydim, asla kalp kıramazdım. Dolabımdan kıyafet bile istedikleri gibi seçiyorlardı. Kozmetik ürünlerim, şampuanıma kadar... Yemek muhabbetini hiç saymıyorum. Mezun olalı 10 sene oldu hala kendime gıcık oluyorum neden ses çıkartmamışım diye. Onlar senin değil anne babanın binbir zorlukla okutmak için sana gönderdiği paralarla alınıyor. Kendi kazandığın parayı değil ailenin parasını yediriyorsun. Bizim zamanımızda öğrenci arkadaşlar küpe yapar satardılar. O zamanın parası tanesi 5 tl den. Ben de bi arkadaştan çok beğenmediğim halde 2 küpe aldım. Oda arkadaşım dedi ki; bari bir tane alsaydın. Dedim öğrenci o destek olmak istedim. Arkadaşım da sen nesin öğrenci değil misin salak dedi. O arkadşaım benden 5 yaş büyüktü. O an aydınlandığım andı :))) Direkt söyle.

bence ailem artık dha kısıtlı bütçe göndercek ortak yemeği ayıralım çünkü kısıtlamam gerekicek yediklerimi deyin uzun süreli yettirmem lazım dyin ayyy çok sinr bozucu yaaa

ayy böle bi iş arkadaşım vardı nefret ettirdi kendinden.kendisi yemeğe giderdi kilo problemim olduğu için evden tek çeşit getirirdim.yemekten dönünce aa ne yaptın der iki çatal alırdı canım çekti deyip.zaten hepi topu 5-6 yemek kaşığı yemek getirmişim paylaşırdık.sabahları simit alırdı bendeki peyniri zeytinide istedi.haftalık getirirdim peyniri bir kibrit kutusu yerdim günde kendisi kalıpla alırdı dolaptan.ayy aklıma geldi bide homur homur tısılayarak yerdi.

çok zordur bilirim çok az bir sürede olsa yurtta kaldım oda arkadaşımda böyleydi kendime ne alıyorsam ona da alıyordum en son kız kendi rahatsız oldu ya sen niye bana bişiler alıp duruyorsun dedi bende kendi yiyeceğimin yenilmesinden hoşlanmıyorum mesela peynir kabımdan zeytin kabımdan başkası bişi yese iğreniyorum e seninde canın çekiyor madem sana da alayım diye düşündüm demiştim kız bi daha senden almam sende bana artık bişiler alma demişti bozulmuştu ama anlamıştı sonrada yurttan çıkmıştım kızda beni okulda görünce selam bile vermeyi kesmişti

açıkca söyle ya babam sana mı çalışıyor böyle olmaz cınım falan de

ben ilk atandığımda doğunun bir iline atandım.
çok ücra olduğu için tek eğlencemiz yemek yemek haline dönüştü. ev arkadaşım ben gittiğimde çok kiloluydu 100 kilo falandı boyuda 150 cnm işte. ben de ona eşlik ettim oldum mu 82 kilo!!!

sonra diyete başladım ona dedim hadi gel birlikte diyet yapalım o ben diyet yapamam mutsuz oluyorum yemeyince dedi. sonra ben diyette olunca aylık 400 ü geçen yiyecek masrafım 100 e indi.
onun aldığı aburcuburlara para vermemeye başladım. özellikle birgün ne kadar tuttu diye sordum paylaşacakmışım gibi söyledi utanmadan. içinde yediğim tek bir şey yoktu.
sonra sonra yiyecekleri ayırdım kendimce çünkü onun yediği hiçbir şeyi yemeden para vermemi bekledi.
ben böyle yaptım diye resmen düşman oldu bana ve psikolojik savaş açtı tayinime 1 ay kala yer aramak zorunda kaldım. bazı insnalar anlamıyorlar. o yüzden herşeyi göze alarak söyle. durum gerçekten sıkıntılı ben de rahatsız olurdum bu davranışlara çünkü.
bu arada 23 kilo verip hedefime de ulaşmıştım evden atılmama değdi yani

Seni bu durum kırıyor ve üzüyorsa ki öyle gözüküyor, bence konuşmalısın düzgünce durumu anlat. Sen de öğrencisin, o da. Birine alınacak, üzülecek diye alttan ala ala biz inciniyoruz maalesef. Bazen bu kadar düşünceli davranmak sıkıntılı olabiliyor. Bir hatamı şakayla karışık söyleseler ben alınırdım, ama oturup konuşarak anlattıldığında rahatsız olmazdım. Konuştuğunda onun ruh halinin kötü olmamasına ve ortalıkta yemek olmamasına dikkat et :)

üniversite 4 kişi kalıyorduk,4 odalıydı evimiz de.diğerleri 2.öğretimdi akşam gidiyorlar yani.ben tüm gün evde olmayınca evde yemek yemiyordum ama yapılan mutfak alışverişine katılıyordum yani para anlamında sormazdım bile ne aldınız diye.neyse bir sefer denk geldi,beraber gittik markete,ben de nutella aldım.dediler ki bu pahalı birşey üstelik biz yemiyoruz,ortak ödemeyelim demek yani..olur dedim sorun yok,ayrı ödedim.ertesi gün sabah nutella yoktu.efendim gece tatlı krizleri gelmiş yemişler hepsini...velhasıl kelam ev arkadaşlığımızın sonu gelmiş anladım ,başka yere çıktım..
eli açık olmakla enayilik arasında bir çizgi var,onu belirlemek önemli olan

Ayy anlatmazsam çatlarım. Bu model ev arkadaşından bende de var bir tane. Gerçekten yediklerinin hesabını falan yapmıyorum kendime de yakıştıramıyorum yazdıklarımı ama gerçekten sorun oluyor.
Ben daha çok şey alıyorum. Daha çok şey getiriyorum.Ve hepsini bitiriyor. Şaka gibi evden küçük kavanozda kahvaltılıklar getirdim. Mantıklı olarak iki kişiye en az bir iki hafta yetmesi lazım. Hanımefendi kahvaltıda reçeli bitirdi. Akşamına da zeytini. Ben şok. Sonra hazır poğaça gözleme falan almaya başladım. Aldığım tek kişilik şeyleri de yerken soruyorum ayıp olmasın diye sonuç benden fazla yiyor ve ben aç kalıyorum.
Sevgilisi de geçenlerde yemek yerken ye ye onu da ye, hatta gel sonra beni de ye diye şaka yapmış. Alındım diye anlatıyordu diyemedim ki çocuk haklı.
Demek istediğim oburluk bu. Ben çözüm bulamadım canım bulursan bana da haber ver lütfen. Ayıp olmasın aman kırılmasın diye bıktım yani.

Çok şükür üniversiteyi kendi memleketimde okudum o yüzden böyle sorunlarla karşılaşmadım :) lakin çalıştığım okulda çok güzel bir ortam vardı . Öğle aralarında bütün öğretmenler toplanır yemek yerdik herkes birseyler alırdı sıkıntı olmazdı. Ama bir öğretmen arkadaş vardı tam bir gorgusuz. Ne bir şey alır nede evden getirir üstelik en önce ve en çok kendisi yerdi. Hiç başkaları da yer mi diye dusunmezdi hala aklıma gelince sinir oluyorum. Üstelik bu bir erkek. Normalde öğretmenler odasına gelmez ama yemek vakti damlardi. Bakalım bayanlar ne getirmişler diye dalardi içeriye. Afedersiniz tam bir okuzdu ve bütün bayanlar bu durumdan rahatsizdik arkasından az çekiştirmedik :) baktık olmuyor yavaş ye hocam boğazına duracak falan diye espiriyle karışık söyledik . Bu sefer adam ben çocukken yurtta kaldım hızlı yemeyen aç kalırdı ondan hızlı yiyorum dedi :) biz yilmadik çeşitli şekillerde ima ettik sürekli ve artık yer misin hocam diye kimse sormaz oldu. Adamı baya adam ettik :) yada bizden çekiniyordu artık. Kısacası bu tip insanlar her yerde her zaman Carla malesef. Okumusta olsa kültürlü de olsa bu bencil ve gorgusuz olmasına engel olmayabiliyor.

Ben universitede tek kalmistim, aileden gorulen bir durum, misafir gelse, ne yapacagimi sasirirdim. Onu da ye, sundan da yapiyim diye.
Ama en sonunda farkettim ki, bunu boyle yapan sadece benim. Kendimi enayi yerine konulmus hissettim. Cunku evime kim gelse, oyle yoruluyordum ki. Perttim gecesine.
Kendi kendime karar aldim, gelen sayisi artmisti ve mutfak giderlerim bir hayli fazlaydi. Hic birsey almadim ve hizmet etmedim.
Cunku diger arkadaslarin evine gittiginde, git mutfaktan al mantigindaydilar. Universitede insanlar cok degisiyor.
Kendini kullandirma ve bunu acik acik soyle. Cunku ailenin yolladigi para bellidir, onu doyurmak zorunda degilsin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…