Ev Cehennem gibi adeta kızlar çok canım acıyor, ağlıyorum :(

üzülmeyin sakin olun
tayin isteyip o ilden ayrılın bence
tek derdiniz yemek temizlik olur ama kafanız rahat olur biraz kendinize guvenin kitap okuyun bol bol dua edin bi psikologla surekli gorusun burda sayfalarca yazsakda sizi siz kurtarcaksınız

biraz da onu tecrübe edersin. problemlerle karsilastikca cozum uretmeyi ve cozmeyi de ogrenirsin. Böyle sürekli "ezigim ...vs" diye kendini etiketlemenin alemi ne ? Kaç yasindasin kim bilir.kazık yiye yiye hayat ogreniliyor zaten. kenarında köşesinde durarak ogrenilmiyor hayat.

Neden ayrı eve çıkmıyorsunuz? Okurken ben delirdim burda. Lütfen kendinize bu eziyeti yapmayın,o lanet evden ayrılın.

aslında ben bir döngü yaşıyorum. ailemle hep böyle değiliz aslında, arada huzurlu dönem oluyor. o huzurlu dönem olunca ben huzurlu döneme kanıyorum, tamam işte herşey yolunda diyorum. "ev rahat, akşam gelince yemeğim oluyor, para da biriktiriyorum" diye düşünüyorum. sonra bam ! hiç umulmadık anda huzursuzluk oluyor annem birşeye kızıyor ve benden hırsını çıkarıyor.

mesela 2 ay önce babam eve 7 tane misafir çağırmış. annem ona kızmış. akşam misafirler gidince hıncını benden çıkarmaya kalktı ve yine dövüştük maalesef. sonra 1 hafta falan acısını çekiyorum bu olayın,moral kalmıyor çünkü. Ben bu tür olayların çok etkisinde kalıyorum ve kendimi günlük işlerime veremiyorum. Çünkü annem her defasında bana beddualar ediyor. 1 hafta sonra yavaş yavaş huzur geliyor. sonra huzur gelince ben huzura kanıyorum. sonra 1 ay sonra birşey gene patlak veriyor.

Öncelikle yıkılan özgüveni inşaa etmeye devam edin. Bunun için de üzerinizdeki şu etiketleri çıkarın: "ben beceriksizim, ben yapamam, ben korkağım.."

Ayrıca takılan o lakap nedir? Bunu özellikle soruyorum çünkü o sadece bir lakap, bu kadar söylenilmeyecek kadar anlamlı birşey değil. Siz o lakaba bir anlam yüklediğiniz sürece sizin canınızı acıtacaktır. Oysaki o boş bir sözcükten başka birşey ifade etmiyor.

Ailenin sana faydası yok ki. Şimdi de hayatta yalnızsın zaten. Eğer sana destek olan bir ailen olsaydı kimse sana evden çık demezdi. Memur olman senin şansın. Kendi hayatını kur. Kaybolan özgüvenini yerine getir. Sen kendini sevmez ve kendine güvenmezsen ilerde eşin olacak kişi de seni ezmeye çalışır. Gerekirse destek al. Yaşın küçük değil. Sıfırdan başlayabilirsin bir şeylere. Emin ol şimdiki halinden çok daha mutlu olacaksın

Terapiye ihtiyacın var annenle beraber valla biri bana lakap taksa ben ona on takarım ne umursayacağım

evet bende özgüven problemi var zaten ve aşmaya çalışıyorum. evde böyle şeyler, o eski günleri hatırlatıcı onur kırıcı lakapları duyunca benim özgüven yine diplere iniyor (((

Derhal tain iste baska sehire ayri bir hayat kur kendine.bu sacma durum ya ckxuguna lakapla seslenmek hakaretler etmek

Terapiye ihtiyacın var annenle beraber valla biri bana lakap taksa ben ona on takarım ne umursayacağım
aslında öyle de olmuştu. ben ortaokuldaydım bana onur kırıcı lakap takıldığında. sonra babam, annem ve abim benievde o lakapla çağırmaya başlamışlardı. ben deliriyordum,ölüyordum adeta ama umurlarında değildi. çok hırçın bir çocuk olmuştum o dönem ve ben de anneme babama ve abime kendi bulduğum lakapları söylemeye başlamıştım, "onar canımı yakıyor onların da canı yansın ve bana takılan o lakabı söylemesinler" di amacım ama bir işe yaramadı, abim defalarca dövmüştü beni. dün annemle münakaşa ederken o bana onur kıırıcı lakapları milyon kez söylerken sonuna kadar dayandım,"hyır canacisi sen söyleme, o eski kötü günleri hatırlatcak şeyler söyleme" diye sıktım kendimi ama sonunda dayanamadım ben de ortaokul yıllarıma kendimi savunmak için anneme taktığım lakabı haykırdım sonunda ((((

Denemeye değmez mi?
31 yaşında gayet olgun biri olarak.
Özgüven kazanmak, o silikliğinizi atmak için hayata karışmalısınız.

İş güç var, birikmiş para var, e manevi olarak bi sürü sebep var. O halde kendinize daha fazla eziyet etmeyin.
Bu psikoloji ile ileride kurduğunuz yuvada da eşiniz sizi ezecektir.
Bir an evvel kendinizin farkında olmalısınız, eminim değerli bir insansınız.

Komşularla, ev sahibiyle uyumlu olmak, samimi olmak zorunda değilsiniz, mesafeli olabilirsiniz. Emlakçı, ev sahibi, faturaları üzerinize alma vs bir kere uğraşacaksınız. Her ay yapılacak işler değil. İşyerinizde cevval birinden size yardım etmenizi veya en azından yanınızda durmasını rica edebilirsiniz.

Ev sahibinin banka bilgilerini alıp kira için otomatik ödeme talimatı verirseniz evde bir sorun olmadığı sürece muhattap olmanız gerekmez. Hatta tercihen ev sahibinin aynı apartmanda olmadığı bir ev tutmanızı öneririm.

Evi çekip çevirme konusunda burada konu açarsınız, yardım ederiz. Annenizden daha iyi yaparsınız emin olun.

Kendine güven probleminiz için iyi bir psikolog bulup gidebilirsiniz. Çocuklukta yaşanan travmaların etkilerini silmek için bir sürü yöntem var.

Bence sen halledersin,
Bir makarna yapsan yeter
En azından huzurun olur
Nefes aldığını hissedersin
Yaşadığını bilirsin
Lütfen kendine bir iyilik yap ve ayrı bir eve çık
İntihar edecek kadar gözünü karartan zavallılardan uzaklas bunu kendine için yap

Sen onların sana yüklediği sıfatlardan ibaret değilsin canım benim.icsellestirme bu hakaretleri .
Ne demek ben beceriksizim ya da iletisimsizim gecimsizim demek.Senin yerine onlar mı okudu,atandı.
En yakın zamanda evini değiştir. İnternetten toksik aileler diye araştır neyi neden yaptığını anlamana yardım edecek.
Psikologla görüş bir de bioenerji yada geçmiş yasam terapisi gibi enerji sistemlerine bir bak canım. Herseyin çaresi var..

Maddi imkanlarınız ayrı eve çıkmanız için gayet yeterli gibi duruyor. Kendinize bu eziyeti çektirmenin zannediyorum pasifliğiniz dışında başka bir sebebi yok. Burada da kimse size o konuda yardım edemez, anca gaza getirebilir. Bu hayatı siz yaşıyorsunuz, kendinize sizden başkası yardım edemez. Ne kadar destek verirsek verelim, hatta evinizi bile biz tutup oturtmak isteyelim, siz istemedikçe, pasif kaldıkça orada kalmaya devam edeceksiniz. İş sizde bitiyor, "Ailem beni pasif, ezik yetiştirdi" bahanesinin arkasına sığınmayın. Büyüdünüz, yetişkin bir kadın oldunuz, kendi kararlarınızı kendiniz verebilirsiniz, ailenizin size onları demesiyle öyle olmadığınızın farkında olmalısınız. Bahanelere sığınmadan silkinip kalkma zamanı, yoksa böyle ağlaya sızlaya ömrünüz geçer gider.

1 aydır özgüvenimi yükseltmek için güzel bir kitap okuyordum, faydasını hissediyordum. şimdi bu olay, annemin beni arkadaşım yok diye aşağılaması beni lakapla çağırması 1 ayın emeğini yerle bir etti. ((( çakıldım sanki. kendiminasıl toparlayacağım şimdi ? inançlı biriyim.bana beddualar etti hayatım berbat olacak diye düşünmeye başladım bile. bana beddualar etti.

Huzuru falan boşverin,çalışan ve belli bir yaşa gelen her kadın bir dönem yalnız yaşamalı ve kendini dinleyebilmeli diye düşünüyorum. Evi huzurlu da olsa huzursuz da olsa. Kaldı ki sizin durumunuzda bu çok fazla gerekli,evde tek kaldığınız zaman birseyleri başaracaksınız siz yapacaksınız ve bu şekilde özgüveniniz oluşacak. İnanın bir kadına yakışan en güzel şey dik duruş özgüven ve mutluluktur.
Mutlu her kadın güzeldir,mutluluğu içinde olan kıpırtı yüzüne yansır.
Kendinize lütfen yapmayın bunu,kendi hayatınızı kurun,yapamazsın edemezsinlere asla kulak asmayın,kesinlikle yaparsınız.

evet ama ben de hakaret ettim. sonuçta anne ve anneye hakaret ettim. hasta kadına "öleydin keşke" dedim ve bu da kendime nefrete sebep oluyor sanki.ben de hakaret ettiğim için özsaygımdan oluyorum

Bencede ayrı eve çıkın yemek yapmak zorunda değilsin ev yemeği yapan bi yerle anlasip mutfak masrafı yapacagin parayla ordan düzenli yemek alırsın 3 yasindasin bide super sil tamam daha ne cekiyosun ki anne demicem resmen kadın sana düşman aklım almiyo boyleleri ni ya evlat bu can parçası nasıl kiyabiliyo böyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…