Ev Cehennem gibi adeta kızlar çok canım acıyor, ağlıyorum :(

Yemek dediğin nedir ki?her kadının Fitratin da vardır temizlik yemek yapmak
Bir an önce taşın.

Cevren yoksa yoktur. Benimde arkadas cevrem bekarken yoktu evliyim yine yok. Ben az ve öz insanla görüşmeyi severim ve genellikle kendi halime tek basima takilmayi severim ( böyle yazınca asosyalligin dibine vurmusum gibi hissettim ama yapı meselesi napim).

Eger imkanın varsa baska şehire tayinini iste. Bu sekilde itilip kakilan bir cocuk olarak evde yetistirilseydim memur olur olmaz hemen o evden uzaklasirdim.

öyle tabi.ama ben ömrüm boyunca arkaaş olmakta, çevrelere girmekte zorlandım. ergenlikte yaşadıklarım iz bıraktı.annemin bakışına göre bol arkadaşın varsa çevren varsa bu gurur duyulacak bişeydir, üst insan özelliğidir. arkadaşın yoksa da eziksindir, arkadaşın yoksa kesin kimse seni sevmiyodur ondan yalnızsındır.

arkadaşsızlığım konusunda hiç kendine suç bulmuyo. "sen oldum olası böyleydin" deyip çıkıyo işin içinde.

Yapmayin bunu kendinize gidin o evden. Bu ne bicim aile insan cocuga hava atar gibi cevrem cok genis der mi? Ruhsal problemliler bence
annemde aşağılık kompleksi var gibi. köyde büyümüş kız olduğu için ezmişler okula da göndermemişler. hep kendini ona buna, sülaleye ispat etme çabası içinde.

2 sene önce beni isteyen biri vardı evlililk yolundaydık. ailesi köylüydü ve annem ailesini köylü diye beğenmiyordu. "anne sen ingiliz kraliyet ailesinden misin, sen de köylüsün" deyince de bağırıyordu: "ne köyü, ben köyden çıkalı 20 sene oldu,ben kendimi geliştirdim, ben belediye başkanı karılarıyla gün yaptım, ben çarıklı mıyım kaynanan g,ibi." böyle burunlarını soka soka mahvettiler o ilişkimi.

İyi misin sen memursun maaşın var o evde işin ne? Neden gönüllü olarak cehennemde yaşıyorsun. Kaç kurtar kendini. O insanların senin aileniz demeye bir gram hakkı yok.
Sırf bir kere seviştiler de sonra seni doğuruverdiler diye senin üstünde hiç bir hakları olduğunu kabul etmiyorum. Çık git. Mecbur değilsin. Tayin iste tayinli bir işteysen başka şehre git. Asla bir daha konuşma görme.
Böyle aile mi olur?
İnan bana tek başına olunca, özellikle de yeni bir yere gitme şansın varsa hayata yeniden başlamış gibi olacaksın. Ayaklarının üzerinde durabildiğini gördükçe kendine güvenin gelecek. Ve o insanların seni bu hale getirdiğini aslında her şeyi başarabilecek birisi olduğunu açıkça anlayacaksın.
Tek başına yaşamanın her zorluğuyla başettikçe daha da mutlu olacaksın.
Ancak onlardan uzaklaşırsan mutlu bir hayatın olabilir.
Çık git.
İzin vermiyorlar deme.
Hukuken üzerinde hiç bir güçleri yok. Geniş ailenden de kimseyle konuşma kimse baskı yapamasın.

Ne güzel işin bar paran var beklememibb manası ne . Bir küçük ev tut çık kurtul

Herkesin hayata bakis acisi farklidir. Illa arkadas cevren olmak zorunda degil saglamindan 2-3 tane olsa yeter. Annen konuyu açınca sevmiyorum öyle kalabalik çevre bende boyleyim deyin. Bu bir eksiklik değil onu demek istiyorum. Belki cevre edinebilmekte zorlanmiyor sende benim gibi az insanla gorusmeyi seviyorsundur. Annenin baskilari yuzunden eksiklimis gibi goruyorsundur.

Bende arkadaşlara katılıyorum . Kendi hayatını kurman Lazım ama evlenerek değil. Önce kendi ayaklarının üzerinde durarak .
Emin ol kimse mükemmel değil, herkesin hassas noktaları, hataları, takıntıları var.
Bunlarla yüzleşip çözmen gerek. Ben şöyle düşündüm bu psikoloji ile evlenirsen yine pek çok olay seni yaralayacak mutlu olamayacaksın aileni çok takacaksın vs vs vs
Önce takmayacak umursamaz bi seviyeye gelmen lazım. O da ayrı ev ile kendi özgüvenini sağlayarak olur

toxic family diye geçiyor bunlar.

öncelikle fiziki şiddeti bırakman gerek.

sonra kendini kollayacaksın. sana fiziki şiddet etmelerini engelle.

sonra küfür olduğunda cevap vermeyeceksin.

son aşama aileden uzaklaşmak. ama fark ettirmeden.

uzaklaşmayı onlara inat yaptığını fark ettirmeyeceksin.

bir arkadaşın yok madem ufak bir ev ara. 1 göz olsun yeter sana bi kanepe al bi ocak yeter şimdilik sana. gerekirse cama gazete yapıştır ocakta su kaynat yıkan ama yine de bu aileyle durma

sonra ailenle kaliteli vakit geçirmeye başla. evde değil ama mutlaka dışarda. dışarda küfür şiddet olmaz. bi çay içip iki hoş beş yalandan tamam.

sonra kendi hayatına bakacaksın.

Bence önce kendinize güvenin. Neden ayrı eve çıkmaya korkuyorsunuz ki ! Eşyalı bir ev turun gerisi kolay. ev işi dediğiniz nedir ki yaparsınız hele yemek en kolayı int ne tarifler var zamanla alışırsınız. en önemlisi kendinizi o evden kurtarmak!!! anna baba diyoruz ama kimse dört dörtlük değil sorunlu sıkıntılı ruh hastası insanlar var hayatta ve bunlar ailemizde de olabiliyor. Onlardan uzaklaşırsan kendini toparlarsın tabi ki psikolojik destek al mutlaka al!!! bunu bir deşarj olma rahatlama gibi düşün ve keyif alarak git çünkü imkanın var yani kimisine göre bir mesleğin işin olduğu için 1-0 öndesin. Kimisi sıfırdan başlıyor sen daha şanslısın

Kendi evine çık. Gerekirse tayin iste şehrini değiştir. Yani bu anlattıkların doğruysa ki öyle farzederek bunları yazıyorum bi ailen yok zaten senin.. Kendi aileni kurmaya bak. Allah yardımcın olsun..

"kocam beni dövüyor, küfür ediyor, aldatıyor ama iyi olduğunda da çok iyi" yazan kadınların konularını okuduğunda ne hissediyorsun?
ben diyorum ki boşan, barıştığınızda ayaklarını da öpse en ufak tartışmada sana düşman oluyorsa boşan.
seninki de o hesap işte... ne olursa olsun 31 yaşında bir kadın fiziksel ve psikolojik şiddeti haketmez, bir şekilde bunlardan kurtulmadan da özsaygısını kazanamaz.

çok teşekkür ederim. sorun şu ki anneme güvenemiyorum, annem dışarda da böyle maalesef, dışarda da benle kakışıyor ve ben çok utanıyorum. 3 sene önce ağır hastalık geçirdi, ölümden döndü doktorlar da psikolojin önemli, hiçbirşeyi içine atma aklına geleni söyle demişler. O günden beri herşeyi sölicem diye dolanıyor.

1 ay önce bi kafede otururken yine bağıra bağıra konuşordu bana anne dedim kafenin sahibi adam bakıyo dedim. Saçlı sakanllı bi adamdı. Annem de "bakarsa baksın be zaten peze.enk gibi tipi var" dedi o an yerin dibine geçtim ((( adam duydu büyük iihtimalle ve ben çok utandım, bela da gelebilirdi başımıza.

Denemeden beceriksiz olup olmadığını bilemezsin. Hakaret tehdit tenkit şiddet aşağılama sizde bağımlılık yapmadı ise kurtulun o evden. Uygun bütçeli bir eve çıkın bir iki eşya ile başlayın ailenizden kurtulursanız sizin de aileniz olur

Okul okudunuz lise orta okulu hic mi bi arkadsin olmadi canimm bu sitede de kendine arkadsliklar edine bilirsin ben cok iyi bi dost kazandim bence dene hem paylasirsaan hafifler sıkıntıların ne zaman istersen ozelden konusabiliriz belki sen vicdan azabi cekiyon annenin kalbini kirma ilerde allah korusn kaybedersen uzursun canimm fazla ailenin dediklerinide tinlama 31 yas o kadarda buyuk degil idaal bi yas :)

Kendi evine çık. Gerekirse tayin iste şehrini değiştir. Yani bu anlattıkların doğruysa ki öyle farzederek bunları yazıyorum bi ailen yok zaten senin.. Kendi aileni kurmaya bak. Allah yardımcın olsun..
ama hasta olduğumda, zora düştüğümde bakıyolar. yine de yok diyebilir miyiz? şu aralar 20'lik dişlerimle ilgili sorunlarım var çok korkuyorum yine yanımda onlar olcak.

Töbe estagfurullah ... annenizin sözleri sizin sözleriniz okurken yok artık dedim . Aklım pek almıyor kusura bakmayın bir anne nasıl böyle davranır vs ... aranızda zaten artık pek anne kız aile vb ilişkisi kalmamış . Devletteyseniz memursunuz bir öğretmenevi vs geçin önce kafanızı bir toplayın sonra kendinize küçük 1+1 ev tutun ve artık cehennem diye tabir ettiğiniz o evde kalmayın . Mümkünse psikolojik tedavide almaya çalışın . Vallahi hala neden bir arada yaşamak için bu ısrarınız . Çıkın rahat bir nefes alın .

tabi oldu ama hep 1 tane oluyordu. ortamlara girdiğimde ya hiç edinemiyorujm ya da 1 tane ediniyorum ve o 1 taneye fazla bağımlı oluyorum ama o 1 tanenin hep benden başka seçenekleri olduğu için 1 tane arkadaş da yalnızlığa deva olmayabiliyor.

ama hasta olduğumda, zora düştüğümde bakıyolar. yine de yok diyebilir miyiz? şu aralar 20'lik dişlerimle ilgili sorunlarım var çok korkuyorum yine yanımda onlar olcak.
Yalnızlık kolay değil elbet ama gittiğin yerde kendine arkadaş edinip daha sonrasında evlenebilirsin. Hep yalnız kalmayacaksın. Hayatın boyunca en büyük derdin 20lik diş olsa keşke. 20lik dişini çektirdikten sonraki hayatında ne yapmayı düşünüyorsun aynı hakaretleri işitmeyi mi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…