- Konu Sahibi regarde-moi
-
bimin baklıyatları ve temızlık malzemelerı ucuz dıyorlar ordanmı alıyorsunuz bunları.pirinç,kurufasulye,nohut vs vs az tutmuyor hanı
Liste yaparım ben.Neye ihtiyacım varsa onu alırım.Birde indirimleri takip ederim.Markete girince hepsini oradan alıcaksın diye bişey yok.Hangisi uygunsa oradan alırım.Aşağı yukarı fiyatları ezberimde zaten:)Sebzeyi meyveyi pazardan alırım ama akşam pazarından.O zaman uygun oluyor.Yoğurdumu kendim yaparım.Haftasonu sütçüm geliyor.
Bozuk paraları kumbaramız var mutfakta ona atarım.Aylık 100-150 TL birikmiş oluyor.
Ekmeği fazla almam olurda bayatlamaya yüz tutarsa küflenmeden robottan geçiririm köftede lazım olur.
Birde akşam pazarından alışveriş yapınca üstüne pazarlık ediyorum.Süper bilgiler olmuş, 2,5 ay sonra bana da çok lazım olacak..
baklıyatları hıc denemedım bılmıyorum onu ıc anadolulu esım memleketıne gıdınce koylerden stokluyorum..pirinci kendı memleketımden :) ayrıca ben sır agda aldım bımden dıger aldıgım 16 lıra ıken 6 tl mı ne ıdı deneme amaclı aldım, inanılmaz memnun kaldım, hem pudralıydı sonrasında yağ ile silmeme gerek bıle kalmadı(yüzde kullanındım sadece), zaten hangı fabrıkalarda yaptırdıgına bakıyorum... yogurdu dost marka sanırım ulker yapıyor o da guzel..
pirincide bir donem sok a tmo dan gelıyordu hem uygun hem kalıteli ordan denedım suan goremıyorum... hangı ıl sızın?
bimin temızlık malzemelerınden sadece sir ağda,tuvalet kagıdı ve kagıt havlu denedım ve cok begenıyorum, diğerlerini kullanmadım..
agdayı kendım yapamam kuaföre gıdıyorum.yogurdumuz ucretsız gelıyor.tek sıkıntım baklıyat ve temızlık malzemelerı.az bıraz tutmuyor pirinç,kurufasulye tavukla yarışıyor valla
oncelıkle gercekten hayat cok pahalı.şimdi baktım kart ekstremıze sadece 600 market alışverısımız.tabı ekstralar harıc.3 kişiyiz bebişimiz var.600 tutmuş ama ben ekstra harcama yaan biri degilim düşün.dikkat ederım ama esım dıkkat etmez.mesela kagıt havlumu alacagım bakar en hesaplısını alırım esıme aklam gelırken al desem dırek gözune carpanı alır hıç dikkat etmez.o yuzden onu tek göndermem oncelıkle....benım yaptıgım hata şu ben hiç bime şoka gitmiyorum yanlış yapıyorum ama esıme gıdelım dıyorum aman şimdi orda secenek yoktur hıç boşa ugrasmayalım dıyo hop gene mıgros,kıpa .....sonrada yuksek meblaglar öduyoruz tabı
bim,şok ,a101 e gıdenler neleri ordan alıyorsunuz???? ben a101 e gıttım bıkere cok şeyı bulamadım
yok kesınlıkle cok haklısın, atlamısım sadece arada aldıgım baklıyat bombaı fasulye dıye baya bomba bir fasulye :) az daha zorlasa kıyma dıye satılır :) , temel gıdalar olacak bır de... bence bimi bir deneyin, kendi markaları ama yaptırdıgı yerler genellıkle markalı urunlerın yapıldıgı yerler oluyor, sırf bıme ozel uretıldıgnden uygun...
Hemen hemen herşeyi ordan alıyorum. Örneğin pirinç, un, Bimden alıyorum efsane marka çok memnunum hem de hesaplı. Yoğurdumu kendim mayalarım ama eğer mayalamadıysam A101 den alırım birşahın yoğurt ve sütünü çok beğeniyorum. Şeker (torku 15, 45) , bulgur, çay (doğuş 13,50) , yağ , deterjan , yumuşatıcı (abc fiyatı hatırlamıyorum), Kaşar peynir (tarım kredi kooperatifinin ben 10.95 'e aldım indirimden normal fiyatı 13,50 kesinlikle harika kaşarı), sirke, salça, bunlar aklıma gelenler bunları A101 den alıyorum indirim günlerinden falan çok hesaplı oluyor pasta kek malzemelerini şoktan alıyorum hem hesaplı hem kaliteli migrosun kapısından bile geçmiyorum canım çook pahalı. Bi de 101 den tüm tavuk almıştım geçen 3.99 du şen piliç.
yani günlük fırınlardan çıkan taze ekmeklerden almalısın.Haftasonu alışveriş yapmamıza rağmen ben haftaiçi de eksikleri alıyım diye markete uğrarım neredeyse hergün. Mesela ekmek almak bile sıkıntıydı benim için. Şu hazır paketlilerden alıyordum 5 lira günlük ekmek için çok gelmeye başladı. Onu değiştirdim mesela. Evimin yakınında büyük bir market var ama biraz pahali. Benim vakit sorunum olduğu için maalesef marketlerde araştırıp alamıyorum. Ne güzel pazara gidebiliyormussun sen. Keşke öyle bir şansım olsaydı. Sanırım ben aldigim şeylerin daha ekonomik olanlarına yönelmeliyim.
sadece et ve balık için mi 800 verdiniz yoksa aylık market masrafınız mı bu.İki kişiyiz. Eşim ve ben. Et ve sebze tüketimi başa baş oluyor genelde. Yani her akşam et yemeği de sebze yemeği de olur ama zaten iki kişi çok yemiyoruz ki. Et stoku var buzlukta marketten et ürünü olarak tavuk ve arada da balık alırım ki onlar da çok tutmuyor zaten. Örneğin geçen ay 800 tl verdim. Çok değil mi? Bana mı çok geliyor acaba bilmediğim için.
ben şöyle yapıyorum.. biz eşimle 2 kişiyiz... aylık 500 lira ayırıyor eşim mutfağa ama ben 100 lirasını alıp yatırım yapıyorum.. eşim para işlerine karışmaz.. kalan 400 üde haftaya bölüyorum.. haftalık 60 lira harcıyorum.. aylık 240 tl yapıyor.. eğer fazladan evin ihtiyacı varsa alıyorum ki hep oluyor :) ay sonuna kalırsada yatırama ekliyorum.. kredi kartından çook şükür ki kurtuldum.. önceden ya param olmazsa lazım olursa deyip kapatamazdım ama ona para yatırmaktan param olmuyormuş meğer.. şimdi nakit varken 2 kere düşünüyorum almak için. buda gereksiz masraftan ister istemez alıkoyuyor beni:) çok hesaplı kitaplı gibi konuştum ama aslında çok savurganımdırama bi kaç aydır zor bela uyguluyorum ve memnunum :)
Bimin Berk harmanı doğuşa 5 basar.Fiyatı 9.75 ti sanırım.bilginize.Hemen hemen herşeyi ordan alıyorum. Örneğin pirinç, un, Bimden alıyorum efsane marka çok memnunum hem de hesaplı. Yoğurdumu kendim mayalarım ama eğer mayalamadıysam A101 den alırım birşahın yoğurt ve sütünü çok beğeniyorum. Şeker (torku 15, 45) , bulgur, çay (doğuş 13,50) , yağ , deterjan , yumuşatıcı (abc fiyatı hatırlamıyorum), Kaşar peynir (tarım kredi kooperatifinin ben 10.95 'e aldım indirimden normal fiyatı 13,50 kesinlikle harika kaşarı), sirke, salça, bunlar aklıma gelenler bunları A101 den alıyorum indirim günlerinden falan çok hesaplı oluyor pasta kek malzemelerini şoktan alıyorum hem hesaplı hem kaliteli migrosun kapısından bile geçmiyorum canım çook pahalı. Bi de 101 den tüm tavuk almıştım geçen 3.99 du şen piliç.
Bim in peyniri felan çok güzel.Sütü de a1001 e göre 10krş daha ucuz.Yımırtaları çift sarılı çıkıyor:))))çok haklısınız bız genelde mıgros kıpa yapıyoruz pahalı gercekten.a 101 de pek birşey bulamadımda şoku,bimi denemek lazım
çok haklısınız bız genelde mıgros kıpa yapıyoruz pahalı gercekten.a 101 de pek birşey bulamadımda şoku,bimi denemek lazım
101 de nasıl bulamadın anlamadım canım 101 in ürünleri Bim in ürünlerinden daha kaliteli bence . Mesela A101 in bakliyatları falan daha kaliteli. Temizlik ürünleri falan 101 in daha kaliteli ve tanınmış markalar. özellikle 101 in aktüel günlerinde hep markalı ürürnler oluyor bim de bu yok. Mesela Geçen calgon aldım A101 den 1200 gr 12,5 Tl filandı. Ya da bana mı denk geliyor bilemedim. Bunlar benim hatırladılarım. Daha dün bulgur aldım 101 den 1 kilo bulgur baharoğlunun 1.95 hem de çok güzel. Kuru fasulye nohut falan köyden kayınvalidem getiriyor bana onları bilemiycem ama.
Bimin Berk harmanı doğuşa 5 basar.Fiyatı 9.75 ti sanırım.bilginize.
salça ve atıştırmalık almak ıcın gıttım tek marka vardı alternatıf yoktu almadım.baklıyat ıcın demedım cnm.
Hem ekonomik hem güzel.Tomurcuk seviyorsan harika oluyor.Fiyatıda uygun.Gerçekten mi komşumda onu alıyor hiç denemedim çayım bitince bir deneyeyim tşkler
Hemen hemen herşeyi ordan alıyorum. Örneğin pirinç, un, Bimden alıyorum efsane marka çok memnunum hem de hesaplı. Yoğurdumu kendim mayalarım ama eğer mayalamadıysam A101 den alırım birşahın yoğurt ve sütünü çok beğeniyorum. Şeker (torku 15, 45) , bulgur, çay (doğuş 13,50) , yağ , deterjan , yumuşatıcı (abc fiyatı hatırlamıyorum), Kaşar peynir (tarım kredi kooperatifinin ben 10.95 'e aldım indirimden normal fiyatı 13,50 kesinlikle harika kaşarı), sirke, salça, bunlar aklıma gelenler bunları A101 den alıyorum indirim günlerinden falan çok hesaplı oluyor pasta kek malzemelerini şoktan alıyorum hem hesaplı hem kaliteli migrosun kapısından bile geçmiyorum canım çook pahalı. Bi de 101 den tüm tavuk almıştım geçen 3.99 du şen piliç.
Tomurcuğu da mı berk alıyorsun ?? Yoksa çayın içinde mi tomurcuk canım ??Hem ekonomik hem güzel.Tomurcuk seviyorsan harika oluyor.Fiyatıda uygun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?