Tek başıma yaşayan biri olarak toptan marketlerin -özellikle Metro- hastasıyım.
Kilolarca dondurulmuş sebze, dev boyutlarda kağıt havlu, tuvalet kağıdı, kocaman makarna paketleri, deterjan ve temizlik grubu ürünlerini saymıyorum bile. Akmaz kokmaz şeyleri alıp koymak bana makul geliyor. Uzun vadede zamandan da tasarruf.
Büyük alışveriş yapıp o esnada fiyatlarını iyi bulduklarımı stokluyorum, böylece daha sonra bunlar için markete gitmem gerekmiyor. Zira markete yapılan her seferde gereksiz şeyler alma riskiniz var.
Bir de fiyat karşılaştırması yapmayı severim.
Sevdiğim bir kahve türü var, sizin gittiğiniz M markette 100gr 32.90dı, aynı gün aynı ürünü T markette 100gr 26.50 olarak gördüm, üstelik 3 tane alınca 24.90 gibi bir şeye düşüyordu. Baktım SKT 2019, aldım üçünü de, böylece bir tanesi neredeyse bedavaya geldi diğer marketle kıyaslarsak. Üstelik neredeyse 1 yıl kahve alışverişim olmayacak, kafam rahat zira her yer bulunan bir tür de değildi.
Bu durumu birçok üründe yakalamak mümkün.
Seba med şampuanlarda korkunç bir indirim yakalamış ve neredeyse 8-9 kutu almıştık bir ara, fiyat olarak market şampuanından az bir şey fark etti ama kalitesi tartışılmazdı misal.
Et fiyatları bölgesel oynuyor genelde, misal Doğu Karadeniz'de 40a alacağınız pirzola Ege'de rahat 65. Zincir marketlerde de durum aynı. Sakatat fiyatları oldukça makul ve son derece sağlıklılar, çok seven biri olarak o grubu da tavsiye edebilirim.
Kışın marul vs de saçma fiyatlara çıkıyor, onun yerine cole slaw yapabilirsiniz beyaz lahana, soğan, havuç vs ile.
Bilemiyorum ben sizde nedense parayı yönetememek gördüm sanırım.