- 29 Mayıs 2013
- 2.926
- 5.179
- 358
Evi kayınpederiniz almış, tapusunu oğluna da vermiş olsa paranın ortada harcanmasından korkuyor olmalı. Sonuçta o "oğluma evini de aldım" diye rahattı ama şimdi oğlu o evi satıyor. Doğal olarak huzursuz. Size bu şekilde düşünme hakkını adamın iyi niyetiyle evi oğlunun üstüne yapması vermiş ki, siz de gayet ev bizim, para bizim modundasınız. Size o evi alan kişiden bahsediyoruz burada? Yok yani adam öyle ev eşyası falan değil ev almış. Birçoklarımız ömür boyu bir ev için çalışıyor size ise kayınpederiniz vermiş. Bence minnetden bile susulur bir de gelmiş burada mızmızlanıyorsunuz ilginç. Para kayınpederinizde durursa da siz ev bulunca bir havaleye bakar. Bunun bir tık ötesinin nankörlük olduğu düşüncesindeyim. Derde bak ya rabbim!
Aynı durumu ben de yaşamıştım. Eski eşim bekarken çalışmış ve para biriktirmiş kendi adına olan banka hesabında. Sonra biz evlendik. 2 yıl sonra üstüne kendi birikimimizden ve biraz da kayınpederden katıp bu parayla ev alındı. Ve kayınpederin üstüne. Eşimin o zamanki açıklaması "bizde bütün mallar, evler arabalar babamın üstüne, üzülür böyle yapmazsak" olmuştu. Arkadaki niyeti çok iyi okuduğum için gururum fazlasıyla kırılmıştı. Bana hiçbir konuda fikir danışılmamıştı.Arkadaşlar eşim çalışmış kazanmış babası da paranı harcama gel ev alalım demiş zamanında bunun üstüne eşimin parasıyla ev almış. Parasını eşim vermiş babanın hakkı yok anlatabiliyor muyum? Ev de parası da eşimin.
Kızın derdı ev degıl kı evı ustunede ıstemıyor zaten eşimin ustune olsun yıne tapusu dıye yazmıs karsı tarafın şark kurnazlıgına babanın nıyetıne kızıyor evı baba almamıs eşi kendı almıs ama baba 9 gunde olsa para bende kalsın dıyor amac ne sızceEşinizin evlendiğinizde arabası olsa siz binmeyecek miydiniz? Ya da eşinizin arabası var diye aileniz eşinize minnet mi duyacaktı da oğulları benim arabama biniyor diyorsunuz? 220 binlik, içinde 1 tl bile katkınız olmayan ev için, benim üzerime ya da ortak olmazsa oturmam diyorsunuz ya gerçekten pes. Ben böyle birşeyi düşünmeye utanırım, siz gelip burada konu açıyorsunuz.
eşin kullanıyor ama araba senin üzerine değil mi...ya da babanın.... yani araba senin muvafakatin olmadan satılamaz... bu arada altınlarının da annen de olması gerekir...takılan altınlar kadınındır...dolayısıyla eğer banka kasasına koymamışsan, altınları annen muhafaza etmeli...hakkaniyetli davranmak gerekiyor...hem kadın hem erkek açısından...ben de kızımı epey pahalı bir arabayla gelin ettim... yeri geldiğinde eşi de kullanıyor ama araba hala babasının üstünde...kızım modelini değiştirse de kendi üzerine almıyor...tabii ki evlilikte senin malın benim malım olmamalı... Allah kimseye göstermesin....kimse boşanmak için evlenmiyor ama... tedbir kuldan takdir Allahtan...çünkü boşanma durumunda kimse kimsenin gözünün yaşına bakmıyor...Bana fikrimi soran olmuyor ama eşim çatır çatır benim arabamı kullanıyor.
Evi kayınpederiniz almış, tapusunu oğluna da vermiş olsa paranın ortada harcanmasından korkuyor olmalı. Sonuçta o "oğluma evini de aldım" diye rahattı ama şimdi oğlu o evi satıyor. Doğal olarak huzursuz. Size bu şekilde düşünme hakkını adamın iyi niyetiyle evi oğlunun üstüne yapması vermiş ki, siz de gayet ev bizim, para bizim modundasınız. Size o evi alan kişiden bahsediyoruz burada? Yok yani adam öyle ev eşyası falan değil ev almış. Birçoklarımız ömür boyu bir ev için çalışıyor size ise kayınpederiniz vermiş. Bence minnetden bile susulur bir de gelmiş burada mızmızlanıyorsunuz ilginç. Para kayınpederinizde durursa da siz ev bulunca bir havaleye bakar. Bunun bir tık ötesinin nankörlük olduğu düşüncesindeyim. Derde bak ya rabbim!
eşin kullanıyor ama araba senin üzerine değil mi...ya da babanın.... yani araba senin muvafakatin olmadan satılamaz... bu arada altınlarının da annen de olması gerekir...takılan altınlar kadınındır...dolayısıyla eğer banka kasasına koymamışsan, altınları annen muhafaza etmeli...hakkaniyetli davranmak gerekiyor...hem kadın hem erkek açısından...ben de kızımı epey pahalı bir arabayla gelin ettim... yeri geldiğinde eşi de kullanıyor ama araba hala babasının üstünde...kızım modelini değiştirse de kendi üzerine almıyor...tabii ki evlilikte senin malın benim malım olmamalı... Allah kimseye göstermesin....kimse boşanmak için evlenmiyor ama... tedbir kuldan takdir Allahtan...çünkü boşanma durumunda kimse kimsenin gözünün yaşına bakmıyor...
Anladığım kadarıyla evi kayınpederiniz almış ve oğluna vermiş ama kağıt üzerinde eşinize satmış mı evi yani kayınpederinizin üzerine miydi? eğer öyleyse benim evim deyip parayı size vermek istememiş olabilir zaten eşinizde ben ev alıcam deyip vermem demiş bulsun evi vermesin parayı alın evinizi o zaman ama ev kayınpederininse para bizde kalsın demeye hakkınız yok ancak eşinizin üzerineyse başka.
Ama o evi zaten zamanında alıp oğluna vermiş para neden onda duruyor ki? Gerçekten çok sinirlendim bu kadar müdahale etmelerine.
7.sayfada bayan kendisi demiş; benim, eşimin ya da ortak olmazsa o evde oturmam diye. Demek ki onun da derdi kimin üzerine olduğu. Evimiz olsun, getirisi olsun derdinde değil.
İşte kilit nokta bu cümle.. Evi Almış ve oğluna vermiş peki tapu eşinizin üzerine mi resmi bir satıl yapılmış mı o önemli. Ayrıca bulun evi dediğim gibi alın parayı da verin o eve konu kapansın.
Sonuçta araba sizin arabanız ve söz sahibi sizsiniz. Altınlar konusunda da haklısınız bankada ortak bir hesaba konulabilirdi. Fakat ev ne kayınpederinizin ne sizin. Hala söz sahibiyim diyorsunuz. Evli olmanız eşinizin kendi kendine çalışıp yaptığı birikimde söz sahibi olduğunuz anlamına gelmez.Bu zamana kadar eşimin üstüne olan ev neden Ankara'dan alınınca kp üstüne olsun? Tabii derdim o. O ev bizim onun değil kusura bakmasın ben kp evinde oturuyor dedirtmem kendime imkanım varsa ki var eşimin evi var!!!
eşinizin kötü alışkanlığı felan var mı? kp nize güvenir misiniz? belki parayı çar çur edeceginizi düşünüyorEşimin evi var evlendiğimizde şehire uzak diye satılığa çıkarttık ve kirada oturmaya başladık. Bu hafta satışı gerçekleşiyor, ama babası parayı alıp yeni bir ev alana kadar onda durmasını söylüyor. Kocam 30 yaşında adam neden parayı almaya kalkıyor anlamadım. Eşim de bir an önce Ankara'dan yemi bir ev almak için parayı vermeyeceğini parayı alıp hemen Ankara'ya gideceğini söylüyor. Ama babası evi bulun parayı gelip alın ben vermem diyor. Ne demek bu? Güvensizlik filan mı ? Ama o evi zaten zamanında alıp oğluna vermiş para neden onda duruyor ki? Gerçekten çok sinirlendim bu kadar müdahale etmelerine.
Sonuçta araba sizin arabanız ve söz sahibi sizsiniz. Altınlar konusunda da haklısınız bankada ortak bir hesaba konulabilirdi. Fakat ev ne kayınpederinizin ne sizin. Hala söz sahibiyim diyorsunuz. Evli olmanız eşinizin kendi kendine çalışıp yaptığı birikimde söz sahibi olduğunuz anlamına gelmez.
Bi kere yazmak yerine ilk mesajı editlemek sanırım daha mantıklı ve kolay bir çözüm olacak. Zira diğer yorumları okumak oldukça uzun.Kızcağız bin kere yazdı bende binkere yazdım
Evi kp almamış evi alan arkadaşın eşi kpin söz hakkı yok
eşinizin kötü alışkanlığı felan var mı? kp nize güvenir misiniz? belki parayı çar çur edeceginizi düşünüyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?