Ev gecindirmek zor

Ya cok secici yemek konusunda yani oyle herseyinyemiyor cok da yiyor ayiptir soylemesi simdi yapmasam ona ozel 4gunluk yanina geldi idare etseydin azicik derler ama ben o 500 u kac ayda gidim gidim biriktiriyorjm :KK43:((
Kimse kusura bakmasın ben ne yiyorsam öğrencide onu yer. Bir kaç istisna hariç tabii. Benim çocuğumun meyvesi eksik olmaz zaten yermi yemez ama bulundururuz. Öyle kilolarcada almayız gramla alırız mevsim meyvelerinden. Ne yedide bu kadar bütçe gitti? Kuzu eti olacağına dana eti yesin kilosu ne kadar max 50 tl. 10 gün et yesen 500 tl yapar kii bu mümkün değil biraz şişirmişsiniz sanki toplamı.

500 biraz çok olmuş
İkramlıklarınızı günlere bölebilirdiniz
Pastayı tatlıyı evde az maliyetli olanlardan yapın şerbetli parmak tatlısı mozaik pasta gibi
Bunlar az malzemeli pratik tatlılar
Hergün et balık ikram etmektense birgün etli yemek ikinci gün patates salatası kısır börek gibi gün menüsü yapın
Öğrenciler o yaş grubu sever bu tarz yiyecekleri
Kahvaltıya birgün sucuklu yumurta yapıyosanız ertesi gün hamur kızartın yanına domates salatalık zeytin peynir yeterli
Siz daha çok plansızlıktan ve aklınıza geleni almaktan dolayı çok harcamışsınız
Olsun , helali hoş olsun harcanan yerine konur. Hayat pahalı ama bütçenizi de düşünün tabi
Misafir bereketiyle gelir tabi ama imkanlar ölçüsünde ağırlanır
Elde olmayanla borçla harçla ağırlanmaz
Evimizde olanı esirgemez misafire ikram edersek , az da olsa getirip birlikte yersek bereketlenir.
Birde her zaman yeteceğini artacağını düşünün . Yetmez az olur vs dedikçe de yetmiyor gerçekten
Sizi zora sokan menüler hazırlarsanız o bahsettiğiniz misafir bereketi gelmez
Çünkü aklınız o yenilen içileni nasıl ödeyeceğinizde nasıl altından kalkacağınızı düşünmemelisiniz.

Asıl sorun 250 lirayla siz Ocak ayı sonuna kadar mı mutfağı geçindireceksiniz orasını anlayamadım
Eğer öyleyse işiniz zor mümkün değil yetmez
Yada kenarda birikiminizden kullanacaksınız yada eşinize durumu anlatıp ekstra para vermesini söyleyeceksiniz

Bu kadar zorlanacaksanız,gözünüze batacaksa daha hesaplı davranın.
Kahvaltıda siz ne yiyorsanız onu yesin.
Öğrenci dediniz,ev yemeği yapsaydınız bol bol.
Atıyorum köfte mi yapacaksınız,bol patatesli izmir köfte yaparsınız yanına pilav ,sadece köfte yapip koymaktan daha hesaplı ve bereketli olur.
Baklava,pasta bu tip şeylere girmenize zaten gerek yok. Yaparsınız,kek,sütlu tatlı vs daha hesaplı daha bereketli olur.
Hadi akşam yemeğine misafir aliyor olsanız koyun baklava,pasta bir öğün en nihayetinde ama uzun süren bir misafirlik durumunda evde ne yapılıyorsa o yenir.
Hatta ev yemeği makbuldur öğrenciye bence.
Ha yapıyorsanız yakınmayın.
İnanın yaptığınız hayra geçmiyor böyle.

Ben 2 günde 800 TL ya da 500 TL harcanan bir misafir de ilk defa görüyorum söz kestik o kadar para harcamadık o kadar insana. Her şeyimiz de tamdı. Bence sizde bir sorun var

Herkesi alintilayamadim kusura vakmayin alisveris listem
Screenshot_20171231-140648.webp
Screenshot_20171231-140545.webp
Screenshot_20171231-140515.webp

Ben hala anlatamiyorum cocuk 500 u yemedi misafir geliyor diye genel o kadar gitti bazisi da benm eve gitti tabiki ama derdimi anlatamadim herkes sacma sapan cocugun yedigine takildi yoruldum daha cok dertlendim neyse.. normal sartlarda evinde de yemek pisiyor daha az cesit ve daha acil ihtiyaclari erteleyerek ..

Bence biraz abartmissiniz, menü bu kadar bol olmiyabilirdi. Tabi sizi anliyorum, insan misafirini, hele birde akraba olunca güzel agirlamak istiyor ama bütceye göre yapabilirdiniz. Icinizden demek ki böyle yapmak geldi, bari arkasindan üzülüp buraya yazmasaydiniz. Banada biraz ayip geldi.
Benim abimler ailece 5 kisi, 3,5 ay bizde kaldilar ve bizde 5 kisiydik....tabiki cok masraf oluyor ama bunun limitini herkes kendisi koymasi lazim ve sanmiyorum ki o genc, sen yarisini yapsaydin sikayet edecegini.
Neyse, olan olmus, bundan sonra ayagini yorganina göre uzatirsin ;-)
Gerçekten bişey sormak istiyorum. 5 kişi abinler 5 kişi siz 10 kişi 3,5 ay nasıl yaşadınız, hayranım böyle uzun süre yatılı misafir ağırlayanlara. Ben de mi sorun var acaba? Ben hiç rahat edemiyorum. Kayınvalidemler 3 kişi biz 2+1 bir haftadır bizdeler, düzen denen bişeyim kalmadı. Hava felaket yağmurlu bir haftadır çamaşır yıkayacağım ama içeride asacak yer yok çamaşirlar birikti. Ütüm var yapamıyorum koşturmaktan, valla nasıl beceriyorsunuz. 3,5 ay kalsalar kafaya huni takarım artık

Annecim böyle yapardı. Kendi ailesinden de böyle görmüş.Babaannem,amcalarim gelicegi zaman annem borç yapar veresiye yapar dolu dolu agirlardi onlari. Bu dönemler içerisinde babamin işlerinin çok kötü olduğu, iş yerini kapatmak zorunda olduğu günler yaşandı . Annem babamın ailesinden yardım istedi ve aslında yardım edebilecek gucteydiler.Kimse durumumuzun kötü olduğuna, akşamları kuru ekmeği yağda kavurup yediğimize inanmadı. Az yeseydiniz,geldiğimizde bizim evimizde olmayan şeyler sizin sofranizdaydi dediler.:KK43:Yani canım misafirini ağırla ama çocuğunun yarınki rızkını harciyarak yapma.
Aynısı dayım için söyleniyor. Yengem biricik yengemdir, teyzemlerden daha çok severim. Şuan anladım demekki anneniz gibi yapıyormuş. Biz sülale olarak çok kalabalığız, onlarda deniz olan bir ildeler. Evine her giden yedirmesini içirmesini konuşur, sofrasında kuş sütü eksiktir ama hiç takdir görmedi bu durumdan dolayı. Oğulları üniversiteye başlayınca biraz dert yandılar ama hemen biz evimizde yiyemediğimiz şeyleri siz yiyordunuz vakti zamanında diye diye kınadılar. İnsanları memnun etmek imkansız, yedirsen suçlusun, yedirmesen yine suçlu.

Tabiiki yeri gelince kendin olsan belki sogan ekmek yersinde evde biru varsa yapmazsin bunu.. bence ozel yemek yapma kendine ne yapiosan her gun misafir menusu olmazki.. buarada gelecek olsn misafirlerede eger caya geliolarsa kek yaptiginda yarisini buzluga at borek vs yaptogindada ayni sekil.. yanina bi salata cay tamamdir. Yemege gelenede tavuk patates pilav salata bi mercimek corbasi bi sutlu tatli tamamdir.

kız kardeşim üniversitede okurken mesafe olarak en yakın bendim.en az 2 ayda bir bize gelirdiyurtta kaldığı için pek çok şeyden mahrum kalıyordu.onun için o geldiğinde sevdiği yiyemediği ne varsa onları alır yapar yedirir,giderken yanına koymak içinde aynı konu sahibi gibi hazırlıklar yaprdım.heee o zamanlar durumumuzda iyi değildi ama Allah razı olsun eşim hiç lafını etmedi,böyle hesap kitap yapsaydı çok üzülürdüm.
evet konu sahibi kendince iyi niyetli ama kalem kalem yaptıklarını dillendirmesi,gelip konu açması ne kadar doğru.madem bu kadar yapmasaydı.:KK43:
ayrıca birileri kardeşime bosalsında semerini yesin desin:KK11:

kız kardeşim üniversitede okurken mesafe olarak en yakın bendim.en az 2 ayda bir bize gelirdiyurtta kaldığı için pek çok şeyden mahrum kalıyordu.onun için o geldiğinde sevdiği yiyemediği ne varsa onları alır yapar yedirir,giderken yanına koymak içinde aynı konu sahibi gibi hazırlıklar yaprdım.heee o zamanlar durumumuzda iyi değildi ama Allah razı olsun eşim hiç lafını etmedi,böyle hesap kitap yapsaydı çok üzülürdüm.
evet konu sahibi kendince iyi niyetli ama kalem kalem yaptıklarını dillendirmesi,gelip konu açması ne kadar doğru.madem bu kadar yapmasaydı.:KK43:
ayrıca birileri kardeşime bosalsında semerini yesin desin:KK11:
Konu kapandı ama neyse size de cevap vereyim. Emek verip vakit ayırıp hatta dişinden tirnagindan ayırdığı parayla yemek yapıyor konu sahibi kaynina. Yemeği beğenmeyen adama ne demeli hani o kadar harcanmış yemekler yapılmış vs vs insan bi teşekkür eder begenmese de eline sağlık der ya neyse benim kardeşim yapsa burun kıvırsa evimden kovarım onu.

Konu kapandı ama neyse size de cevap vereyim. Emek verip vakit ayırıp hatta dişinden tirnagindan ayırdığı parayla yemek yapıyor konu sahibi kaynina. Yemeği beğenmeyen adama ne demeli hani o kadar harcanmış yemekler yapılmış vs vs insan bi teşekkür eder begenmese de eline sağlık der ya neyse benim kardeşim yapsa burun kıvırsa evimden kovarım onu.
bu kadar zoruna giden yapmasın,yapıp söylemek ne kadar etik.

bu kadar zoruna giden yapmasın,yapıp söylemek ne kadar etik.
Ya tamm ama orası öyle ben sinir oldum kaynına. Sonuçta bir yumurta kırmakta bile bir emek var ben konu sahibinin yerine koydum kendimi ve boşalda da semerini ye derdim kaynına ve ciddiyim çünkü emeğime saygı duymayana ben hiç duymam.

Konu sahibi sıkıntısını yazmış yani ben olsam yazmazdım ama kaynım yemeğime burun kıvırıyor diye konu açardım kesin.

Evin genel alışverişini yapmışsınız zaten, Listenizde deterjan,kahvaltılık, un şeker , yağ, kızartma tenceresi vs var. misafire harcanmış sayılmaz. Misafir berekettir. Allah başka yerden verir onu. Evde de bakliyat falan varsa, rahat rahat idare edersiniz. Genç adam yapıp yedirmişsiniz elinize sağlık. Bir dahaki sefere dertlenmemek için ikramlıkları fazla abartmayın.

Baya harcamışsınız o para bizim 1 aylık yemek çocuğun ekstra bezine mamasına filan gidiyor misafirim gelince de genelde tavuklu patates yaparım ya köfte patates en lux yemeğimizdir bizim hem misafirler hem bizim için hem kıymaya ekmek filan da koyarız çoğalsın yetsin diye hep böyle olduğumuz için kimse garipsemiyor hani fazlasını beklemiyor çok şükür bi kağıda yazın ihtiyaçlarınızı başka da bşy almayın daha iyi olur bazen ipin ucu kaçabiliyor hesap yapmayınca

Eee sende evini misafire 5 yıldızlı otele cevirirsen böyle olur..maşallah 7 24 açık bufe:) bulduğunu yese olmuyor mu öğrenci kardeş..

Gerçekten bişey sormak istiyorum. 5 kişi abinler 5 kişi siz 10 kişi 3,5 ay nasıl yaşadınız, hayranım böyle uzun süre yatılı misafir ağırlayanlara. Ben de mi sorun var acaba? Ben hiç rahat edemiyorum. Kayınvalidemler 3 kişi biz 2+1 bir haftadır bizdeler, düzen denen bişeyim kalmadı. Hava felaket yağmurlu bir haftadır çamaşır yıkayacağım ama içeride asacak yer yok çamaşirlar birikti. Ütüm var yapamıyorum koşturmaktan, valla nasıl beceriyorsunuz. 3,5 ay kalsalar kafaya huni takarım artık

hehe gercekten hic kolay olmuyor, allahtan evimiz büyük ve bi sekil idare ettik. Zorlandik tabi ama mecburi bir durumdu. Biz almanyada dogduk, büyüdük ve abim 10 sene önce TRde yasamaya karar verdi. Orda pek yapamadilar ve almanyaya göc ettiler. Öyle keyfi felan olsa bende uzun zaman kabul etmem, kimse kusura bakmasin ;-)

750 tl ile market alisverisini bitirmek zorundayim sikinti degil normal zamanda bir sekilde.yetoriyorum pazar market temizlik vs

Ama misafir gelince :KK43: gecen zorla 800 tl biriktirdim kac ayda misafir geldi 1 ayda yok oldu sorun degil canlari sag olsun

Ama bugun bir misafir daha geldi 2 gundur bende kaliuor 2 gun daha kalacak kendisi ogrenci esimin kardesi aman cok iyi beslensin orda duzgun yiyemiyor tatlisi meyvesineksik olmasin arada pasta falan da yesin derken 4 gunde 500 tl harcamisim ...bogazli biri

Biriktirdigim 500 tl var ya 1 ay boyunca 250 tl ile gecinicem yada o biriktirdigim de gidecek kendime istedigim 1 bilekligi alamiycam bi turlu 1000 tl olmadan gelen misafire gidio 800 tl yi 9 ayda 500 tl yi 4 ayda zorla biriktirdim ve bnm 3 4 ayda bir misafirim olur kalici

Ya canlari sagolsun misafir evin bereketidir ama o bereket neden ugramiyor bnm parama :'(
Biriktirdiğin parayı güvendiğin birine bırak ben anneme verdim onda duruyor evdebiriktirdikvr bırakıyorum anneme

Kendime yatırım yapacağını zaman toplu alcam ins

Evin gecimi bende
yas pasta aldim.baklava yaptim balik yaptim cig borek yaptim ee ayrani salatasi meyvesi .. bide dedifim gjbi esim ve kucuk cocugumun toplam yemegi o yer yani oyle xxl degil ama cok hareketli tuketiyor vucudu enerjiyi
Ben bu aralar misifar kabul etmiyorum çünkü durumum yok.
Sen de evde ne pişiyorsa onu yedir mşsafir de misafirliğini bilsin...

Biriktirdiğin parayı güvendiğin birine bırak ben anneme verdim onda duruyor evdebiriktirdikvr bırakıyorum anneme

Ben oyle yaptim ihtiyacin olunca kullan dedim altin olarak biriktiriyordum 3 bilezik yaptim sonra esime soyleyecektim allahtan soylememisim annm harcamis verdiklerimi ve ne yazikki yerine koyamadi surekli borcum var sana diyor ben kabul etmiyorum unut giitsin diyorum ve daha vermek bilmiyorum vermesem de ayip mi oluyor acaba ama kendi zorlaniyor odeyemiyor ben yine amacima ulasamiyorum kismetten ote yok galiba

Bende oule yaptim 1 1.5 senede 3 bilezik biriktirdim zorla el isi falan ile sonra anneme de dedim lazim olunca harca diye sonra yerine koyarsin canim annem harcamis koyamiyor yerine surekli borcun bende diyor ben kabul etmiuorum artik ne bileyim ya simdi yanimda biriktirmeye calisiyorum diye insallah alinmiyordur ama oda harcayinca hem ben kendi istediğimi yapamiyorum hemde o surekli kendini rahatsiz hissediyor borcumu odeyemedim diye simdi yine mi versem acaba ama ya yine ayni sey olursa ya cani sagolsun harcasinda ne bileyim evime 1 cop almadan biriktirmistim simdi ev esyalari eskidi 8 senede diyorum yavas yavas onlarinda yenilerim biriktirebilirsem ama anneme versem harcasa ben de sikintiya düşüncem oda ama harcamasi da bosyere degil ihtiyaci varki

Back
X