Ev gecindirmek zor

750 tl ile market alisverisini bitirmek zorundayim sikinti degil normal zamanda bir sekilde.yetoriyorum pazar market temizlik vs

Ama misafir gelince :KK43: gecen zorla 800 tl biriktirdim kac ayda misafir geldi 1 ayda yok oldu sorun degil canlari sag olsun

Ama bugun bir misafir daha geldi 2 gundur bende kaliuor 2 gun daha kalacak kendisi ogrenci esimin kardesi aman cok iyi beslensin orda duzgun yiyemiyor tatlisi meyvesineksik olmasin arada pasta falan da yesin derken 4 gunde 500 tl harcamisim ...bogazli biri

Biriktirdigim 500 tl var ya 1 ay boyunca 250 tl ile gecinicem yada o biriktirdigim de gidecek kendime istedigim 1 bilekligi alamiycam bi turlu 1000 tl olmadan gelen misafire gidio 800 tl yi 9 ayda 500 tl yi 4 ayda zorla biriktirdim ve bnm 3 4 ayda bir misafirim olur kalici

Ya canlari sagolsun misafir evin bereketidir ama o bereket neden ugramiyor bnm parama :'(
Ne yaptın kuzu mu cevirdin balık restoranına mi götürdün. Sanki kiraya, faturalara yetismeye çalışan bekar kimsesiz evkaf memurunun romanını okuduk. Bu ne şimdi? Kocan nerde kocan? Esas ana karakterden hic bahsetmemissin. Babasından aldığı harçlığı biriktirip bisiklet almak isteyen evin haylazı gibisin

Yani evde olan seylerden yapmak lazim sahsen kaynim gelse cekinmem kuru fasulye pilav yaparim yani sen kaynananin evinde ne piser bilirsin ona gore yapmalisin 4 gün icin 500 cok yaa meyvede alsan o kadar tutmamali her meyveden de yemesin yani 2 3 cesit al tamam sorun nerde bilemedim

Misafiri her zaman en iyi sekilde agirlamak gerekir. Zaten evinize geleni yedirmek icirmek sunnettir.

Ben cocukken bize misafir geldiginde, annem misafire caktirmadan hemen abimi kasaba bakkala gonderirdi. E, her zaman dolap dolu olmuyor tabi.

Mukellef bir sofra hazirlardi.

Eskiden yokluk vardi ama misafirimizi en iyi sekilde agirlardi annem.

Her geleni yedirir icirir oyle gonderirdi. Iyi kadindi ayriyeten.

Annem vefat ettiginde cenaze evimizde "gozu tok kadindi, hep yedirir icirirdi, bu eve geliyorsak biliyorduk ki burda doyucaz, Allah gani gani rahmet eylesin" dendi. O kadar cok seveni vardi ki cenazede 3 kata bile sigdiramadik gelenleri. Esim bile sasirmisti. 20 saatlik yoldan bile cikip gelmislerdi. Eyyy gidi rahmetli eyy.

Keske annemin tirnagi olsam bu konuda ;(

Evin gecimi bende
yas pasta aldim.baklava yaptim balik yaptim cig borek yaptim ee ayrani salatasi meyvesi .. bide dedifim gjbi esim ve kucuk cocugumun toplam yemegi o yer yani oyle xxl degil ama cok hareketli tuketiyor vucudu enerjiyi
Su saydiklarinizi 50 100 tl lik pazar alisverisiyle 15 gun yetrrirm 1 misafre.2 gun e 500 lira ne yiyor kac balik hangi balik.meyvede okadar fahis deilki yemekten sonra 1 elma 1 mandaljna yesin gecsin.baliginda mevsimi oda cok pahali deil cinsine gore cok uyguna gelen baliklat var.500 me yedi 2 gunde cok emrak ettm.disarda şık bi yerde 1 ogun bile yenir tamam ama evden bahsedyrsunuz

Millet ne yiyor da pahalı diyor ben hala anlamadim .
Geçen pazartesi esimin pazar alışverişini yazıyorum buraya kalem kalem ..
Biz mi musrifiz elalem taş mi yiyor da pahalı buluyor vallahi kafam karıştı..
4 tane mezgit =35 lira
Yarim kilo sade tahin helvası= 12.5
Yarim kilo antep fıstıklı helva =17.5
1 kilo muz =8 lira
7.5 kilo portakal ( her sabah suyunu sıkıyorum) =15 lira
Bir kırmızı lahana =4 lira
1 karnabahar =5 lira
2 kilo kivi =8 lira
1 kilo tahin =18 lira
3 kilo kedi maması =22.5 lira
10 tane köy yumurtası =10 lira
1 marul =2 lira
Daha market yok
Kahvaltılık,et,deterjan,içecek yok ...
Siz hesaplayın işte..

Boşalsın da semerini yesin. Elalem ne der diye çocuğumun rızkını manda gibi yiyen bir herife heba edemem. Koy tavrını kesin şekilde.
Boşansın da yesin olmasın o?
Çok merak ettim eşiniz sizin kardeşiniz için aynı şeyleri söylese ne hissederdiniz?
Çocuğunuzun rızkını “manda gibi yiyen herif” onun amcası, kanı , canı..

Çok merak ettim eşiniz sizin kardeşiniz için aynı şeyleri söylese ne hissederdiniz?

Ay dur o konu kapandı
Üyelik iptaline falan döndü olay :D

750 tl ile market alisverisini bitirmek zorundayim sikinti degil normal zamanda bir sekilde.yetoriyorum pazar market temizlik vs

Ama misafir gelince :KK43: gecen zorla 800 tl biriktirdim kac ayda misafir geldi 1 ayda yok oldu sorun degil canlari sag olsun

Ama bugun bir misafir daha geldi 2 gundur bende kaliuor 2 gun daha kalacak kendisi ogrenci esimin kardesi aman cok iyi beslensin orda duzgun yiyemiyor tatlisi meyvesineksik olmasin arada pasta falan da yesin derken 4 gunde 500 tl harcamisim ...bogazli biri

Biriktirdigim 500 tl var ya 1 ay boyunca 250 tl ile gecinicem yada o biriktirdigim de gidecek kendime istedigim 1 bilekligi alamiycam bi turlu 1000 tl olmadan gelen misafire gidio 800 tl yi 9 ayda 500 tl yi 4 ayda zorla biriktirdim ve bnm 3 4 ayda bir misafirim olur kalici

Ya canlari sagolsun misafir evin bereketidir ama o bereket neden ugramiyor bnm parama :'(
Ya bu mu dert paran var ki harcayabiliosun
Borcun harcın yoksa harca gitsin

Biraz abartıyorsunuz sanki, misafir olarak gittiğim yerdeki kişi ben gidince arkamdan böyle konu açsa çok bozulurdum ve gitmezdim bidaha,

Sonuçta size onları kimse zorla aldırmıyor, ya almayın ya da alıyorsunuz eğer lafını etmeyin,

Siz hesabınızı ve paranızı nasıl harcayacağınızı bilmiyorsunuz sanırım. 1 tane misafire 2 günde 500 harcamak nedir? Her öğün pirzola mı yedi bu kişi? Bahsettiğiniz meyve, sebze, ayran bu kadar tutmaz yani.
Öte yandan bu kadar sıkıntıdaysanız karı koca ikiniz de çalışın. Benim bildiğim bereket ancak böyle ve hesabını bilmekle geliyor.
Burada evinize gelen insanın yediğini içtiğini yazmanız ayıp zaten. Siz ister misiniz arkanızdan ev sahibi bu muhabbetleri etsin? Bu kadar zorunuza gidiyorsa evinize misafir kabul etmeyin, daha iyi.

Evin gecimi bende
yas pasta aldim.baklava yaptim balik yaptim cig borek yaptim ee ayrani salatasi meyvesi .. bide dedifim gjbi esim ve kucuk cocugumun toplam yemegi o yer yani oyle xxl degil ama cok hareketli tuketiyor vucudu enerjiyi

Bunlar 500 nasil tutsun?
Ne baligi yaptiniz? Kac kilo kiymadan cig borek yaptiniz? Butun meyveleri alin kac para tutar ki?

1ay 750 ile mutfak gecindiriyosunuz 4 gun icin 500 cidden cok .

Bidaha geldiginde daha dikkatli olun bence.
500 cok degil ama hem sizin rutin geciminiz hemde bu saydiklariniz icin cok

Mısafır kabul etmeyın

para harcamaya yer aradın heralde
allahtan ıkı kışı degıl gıtmıştı bın lıra yoksa
dıger arkadaşların dedıklerıne aynen katılıyorum

Söyleyebilir sıkıntı yok. Çocuğumun rızkını kimse yiyemez kardeşim bile olsa önce benim evladım gelir. Ben dedim mi bir bardak su vermeyin diye. Misafirliğe bile bir adabı var önüne koyulan yemeği beğenmeyen birine ne dememi bekliyordun oh oh çok çok yesin siz de aç mı kalın diyeyim. Manda tavırdır ben de çok duydum küçükken. Neyse konu kapandı açılmasın.

Söylediğin iyi oldu bak için de kalmadı. Sonra şişerdin :)

Son düzenleme:
Benim yatili misafirim ayda en az iki sefer gelir. Ama hicbir zaman 500 lirayi bulmaz ki alisverisim. Bi kardesim geldiginde eger 1 hafta gibi uzun kalacaksa biraz fazla harcarim, o da pastirma sucuk vs.. cok sevdigi icin onlara gider para. Onun disind hic ekstra o kadar masrafim olmaz. Bence siz kendiniz dikkat edin. 4 gunluk misafire 500 lira harcanir mi? Ne koyuyorsunuz sofraya kuş sütü mü?

Bence misafir için de öyle iki günde 500 harcamamalısın. Evde ne varsa onu yer artı bi iki özel jest tabiki.. ama bu kadar sınırını aşma ayıplanacak utanılacak bi durumunuz yok. Öğrenci de olsa siz ne yiyip doyuyorsanız o da onu yiyebilir. Bence daha aşma bütçeni. Yarın bigün bişey olsa kimse sana "biriktirdiği parayı x için harcamıştı ne iyi kalpli kadın" demicek "iki gün misafir ettin onun da lafını mı ediyosun" dicek.
Derdinin dermanini bu arkadas cok guzel anlatmis .Bunlar yap ,bir daha da kimse icin sikintiya girmezsin.

Back
X