Ev gecindirmek zor

Tamam da siz uzatmışsınız ayağınız siz gidip yaş pasta alırsanız yer tabi neden yemedin ki ?
Birazcık uygun menülerde yapabilirsiniz gayet güzel . Siz aşırıya kaçmışsınız.
Birde lokmalarını saymanız hoş olmamış.

şimdi biz bu konudaki bazı arkadaşlarla niye anlaşamadık?

çünkü,hayat görüşümüz,hayata bakışımız farklı.konu sahibini ayrı tutuyorum.o tatlı bir dille,kalan parayla nasıl geçinebileceğinin yollarını arıyor.diğer arkadaşlarla,çok farklı dünyadayız.

allah bağışlasın,herkesin çocuğunu.35 yaşında oğlum.tek çocuk ama hiç prens gibi yetiştirmedim.

yapılanlar söylenmez bizde ,çok ayıptır.ama ne kadar verdiysem,allah bana 2 katını verdi.

deneyin siz de,verdiği manevi huzuru,hiç bir şeyde bulamazsınız.

Aslında tüm mesele bütçemize göre harcama yapmak.
Yanı evet misafir berekettir iyi ağırlamalı ama sizin bütçeniz belli bütçenize göre agirlamaniz gerekir.
Mesela yaş pasta da bir seçenek bisküvili pasta da.Ki öğrenciler ekstra sever bu pastayı sevmeyeni görmedim.
Öyle baklavalara gerek yok çok güzel pratik sütlü tatlılar var mesela.

Bir de evet helâli hoş olsun yesin ama misafirlikte yemek seçme olayı olmaz ne bulursan onu yersin biraz şımarıklık gibi geldi bana.
Ben de dün misafir ağırladım mesela ama sürekli onu yapma zahmet etme hadi otur diyen bi misafirdi bu.
Böyle dedikce ekstra yapasım geldi yani her zaman gelsin böyle misafir.

Bence gelen misafire bu kadar masraf yapmayın. Kendi bütçenize uyun. Yemek seçmek de uygun değil. Herkesin beğenmediği düşkün olmadığı şeyler olur. Ama misafir bulduğunu yer.
Bana bu kadar ikram yapılsa ben rahatsız olurum heralde misafir olarak kendimi kötü hissederim :)

Ya cok secici yemek konusunda yani oyle herseyinyemiyor cok da yiyor ayiptir soylemesi simdi yapmasam ona ozel 4gunluk yanina geldi idare etseydin azicik derler ama ben o 500 u kac ayda gidim gidim biriktiriyorjm :KK43:((

Çok harcamışsın canım ya, 500 nedir dört gün misafir ağırlamak için
Cuma akşamı 8 kişi misafirim vardı, İzmir köfte, ortaya tavuk baget, pilav, közlenmiş patlıcan salatası, turşu kavurma, etli çorba, zeytinyağlı barbunya yaptım. Dışarıdan hiç bir şey almadım, hepsi buzluktan. Çayın yanına kek ve kurabiye yaptım, çok da memnun oldular, normal zamanlarında biraz buzluk hazırlığı yapsan, evde misafire hazır bir şeyler olsa, bu kadar harcanmaz diye düşünüyorum, normal alışveriş yaptığın zaman biraz fazla alıp evde hazır tutabilirsin bu zamanlar için

Cok abartmissiniz hazırlık isini evinizde olandan yesin sizle birlikte çayın yanina yada sabah kahvaltiya börek kek tarzi seyler yaparsiniz hoşluk olsun diye tamamdir nedir 500 tl harcamak. Yalniz Bisey dikkatimi cekti Masallah lokmasi lokmasinada saymissiniz :kk77:

Yok artık daha neler.. yok şu kadar yedi yok bukadar yedi okurken ben utandım ve destekleyen bukadar insan görünce daha da utandım.. insan kardeşinin evinde de mi rahat etmeyecek? Siz kardeşinize gitseniz eşi arkanızdan bu şekilde konuşsa hoşunuza gider mi? Lüxe kaçmadan bütçenize göre yemekler yapıp ağırlayabilirdiniz misafir ama şu konuşulanlar çok ayıp..

Ay sonunda hak verdiğim bi yorum.
Gelen misafir kırk kat yabancı bile olsa yediğinin hesabı yapılırmı ayıp gerçekten.

Gerekirse kendiniz soğan yeyin misafirin önüne yemek koyun evinize bereket gelir.

Ne kadar harcarsanız eli bol olursanjz Allah kat kat bereketini verir evinizin.
Böyle bi mantıkta milletin yediğini hesaplamakla bereket beklemeyin derim Z Zeynep feray

500 biraz çok olmuş
İkramlıklarınızı günlere bölebilirdiniz
Pastayı tatlıyı evde az maliyetli olanlardan yapın şerbetli parmak tatlısı mozaik pasta gibi
Bunlar az malzemeli pratik tatlılar
Hergün et balık ikram etmektense birgün etli yemek ikinci gün patates salatası kısır börek gibi gün menüsü yapın
Öğrenciler o yaş grubu sever bu tarz yiyecekleri
Kahvaltıya birgün sucuklu yumurta yapıyosanız ertesi gün hamur kızartın yanına domates salatalık zeytin peynir yeterli
Siz daha çok plansızlıktan ve aklınıza geleni almaktan dolayı çok harcamışsınız
Olsun , helali hoş olsun harcanan yerine konur. Hayat pahalı ama bütçenizi de düşünün tabi
Misafir bereketiyle gelir tabi ama imkanlar ölçüsünde ağırlanır
Elde olmayanla borçla harçla ağırlanmaz
Evimizde olanı esirgemez misafire ikram edersek , az da olsa getirip birlikte yersek bereketlenir.
Birde her zaman yeteceğini artacağını düşünün . Yetmez az olur vs dedikçe de yetmiyor gerçekten
Sizi zora sokan menüler hazırlarsanız o bahsettiğiniz misafir bereketi gelmez
Çünkü aklınız o yenilen içileni nasıl ödeyeceğinizde nasıl altından kalkacağınızı düşünmemelisiniz.

Asıl sorun 250 lirayla siz Ocak ayı sonuna kadar mı mutfağı geçindireceksiniz orasını anlayamadım
Eğer öyleyse işiniz zor mümkün değil yetmez
Yada kenarda birikiminizden kullanacaksınız yada eşinize durumu anlatıp ekstra para vermesini söyleyeceksiniz

Yeter artık kapanmış gitmiş bir konu yüzünden çocuk gibi atışmayın. Konuyu sabote ediyorsunuz.
Atışmıyoruz, yorum yaptı cevap verdim.
Görmek istemiyorsanız gözardı edebilirsiniz.
Rahatsız oluyorsanız da kibleyin alıntılamak yerine :KK66:

Bu kadar zorlanacaksanız,gözünüze batacaksa daha hesaplı davranın.
Kahvaltıda siz ne yiyorsanız onu yesin.
Öğrenci dediniz,ev yemeği yapsaydınız bol bol.
Atıyorum köfte mi yapacaksınız,bol patatesli izmir köfte yaparsınız yanına pilav ,sadece köfte yapip koymaktan daha hesaplı ve bereketli olur.
Baklava,pasta bu tip şeylere girmenize zaten gerek yok. Yaparsınız,kek,sütlu tatlı vs daha hesaplı daha bereketli olur.
Hadi akşam yemeğine misafir aliyor olsanız koyun baklava,pasta bir öğün en nihayetinde ama uzun süren bir misafirlik durumunda evde ne yapılıyorsa o yenir.
Hatta ev yemeği makbuldur öğrenciye bence.
Ha yapıyorsanız yakınmayın.
İnanın yaptığınız hayra geçmiyor böyle.

Ben 2 günde 800 TL ya da 500 TL harcanan bir misafir de ilk defa görüyorum söz kestik o kadar para harcamadık o kadar insana. Her şeyimiz de tamdı. Bence sizde bir sorun var

Back
X