Ev geindirme sanatn beceremiyorum...

Şu an yaz mevsimindeyiz öncelikle gri ve lacivert iki pantolon ve 3-4 gömlek alarak başla.. Özellikle ikisi ile de giyebileceğin tonlarda olsun ki kombine et... Bunlardan biri mutlaka beyaz ve şık bişey olsun, toplantı falan gibi durumlarda giymen gerekebilir...
Zaten halihazırda başka kıyafetlerin de vardır...
Önümüz sonbahar sezon başlamadan mağazalara bir bak... Keten pantolon ceket takım al, şimdi alırsan çok pahalı olmaz ama ağustos sonu gibi yeni sezon çıkacağı için pahalı olur...

Yiyecek içecek konusunda bahçelievlerde neredesin tam olarak biemiyorum ama işley bir semt orası migros tansaş dia hepsi var... İnternetten katalogları var hepsini otur incele hangisi nerede ucuz tespit et... Ona göre tüm eksiklerini tamamlarsın.. Bazan migrosta sıvı yağ 3 milyon ucuz oluyor ama yanında bir pirinç bir şeker bir un almaya kalksan 3 milyon ucuza yağ aldım diyorsun ama un şeker pirinç diğer markete göre toplamda 5 milyon daha pahalı olabiliyor...
Yemeklerini sakın atma, daha önce arkadaşlar önerilerde bulundu tekrar etmiyim bayat ekmeklerini değerlendir falan filan...
Ben kek poğacça yaptığımda da yarısını buzluğa atıyorum, 2 kişi olduğumuz için çabuk tüktemiyoruz bayatlıyor, onra da lezzeti kalmıyor ve atılıyor, o yüzden yarısını buzluğa atıyorum...
Ne bileyimşimdi öyle ha deyince aklına gelmiyor insanın... Bak merterde ekstilcilerin olduğu bir bölge var, hafta sonları orada dükkandan sepete bazı şeyler çıkarıyorlar, çok uygun oluyor.. Ayrıca uyduruk da değiller, oradaki tekstil atölyeleri çoğunlukla yurtdışına üretim yapıyorlar, yani kaliteli şeyler....

Haa bu arada daha önce de söyledim ama karambole geldi... amaşır bulaşıkiçin boşuna geceyi beklemeyin, akıllı sayaç artı üç zamanlı tarifeniz yoksa sabah akşam gece geceyarısı abaha karşı ne zaman ne çalıştırdığınızın hiçbir önemi yok...

ahsemez canım bizim saatler yeni değişti önceden eskiydi farketmiyordu ama şimdi dijital oldu o yüzden ben dikkat ediyorum daha 1 ay oldu değişeli dikkat etmeme rağmen bu ay fatura biraz farklı geldi malesef.

allah yardimcin olsun santiyeciligin kotu tarafi bu iste proje bittimi eger baska yerde santiyesi yoksa firmanin gule gule oluyor.. biz sigaraya baya yuklendik buaralar 3 gunde bir karton gidiyor davidoff iciyoruz baya yuklendik azaltmamiz lazim

sağol canım ama 3 günde bir karton sigara çok fazla, bırak parasını ciğerlerinize yazık.

ahsemez canım bizim saatler yeni değişti önceden eskiydi farketmiyordu ama şimdi dijital oldu o yüzden ben dikkat ediyorum daha 1 ay oldu değişeli dikkat etmeme rağmen bu ay fatura biraz farklı geldi malesef.

Canım peki bedaştan sözleşmeni değiştirdinmi çoklu saat tarifesi olarak...

ben şuan kiradayım ev sahibi halletmiştir.ama yakında kendi evime taşınacağım yeni bina olduğu için otomatikman öyle olur heralde.

Bence öncelikle karar vermeniz cok önemli bizde borc öderken zorlanıyorduk, sonra bir gün dedimki kendi kendime, neredeyse haftada 4 gün dısarıda yemek yiyoruz, yediğimiz seyler para tutan seyler degil, yok lahmacun yok ıvır zıvır. Sonra bir hesapladım o yediğimiz ıvırzıvırlar hem cok tutyuyor hemde saglıksız oluyor eşimle karar verdik, mesela haftada 1 dısarıda yiyecegiz ama canımızın istediği birseyi yani sadece karın doyurmak amacıyla degil, sonra bir baktıkki masrafımız azalıyor.
Simdide mesela eşimle alısveriş yaparız bazen cok masraf ederiz saat gec olur karnımız acıkır, eşim hadi yemek yiyelim der hemen kafamdan hesaplarım simdi bir yemek yesek 50 lira vercez aldığım birseyin neredeyse fiyatı hemen derim ki yürü eve gidelim yumurta kırar yeriz. Yani benim mantığım zararın neresinden dönülse kardır, battı balık yan gider diye düşünülürse o balık asla düzelmez...

ucuz market arıyorsanız en uygunu bim
migros tansaş falan bunlar burjuva sınıfı için marketler
üstelik ürünleride kaliteli..ben hep alıyorum

eşim çalışırken 1100 lira maaş alıyordu kira vermiyoruz .mutfak masrafımız 250-300 ü buluyordu .kredi kartıydı ev eşyasıydı derken hiç birikim yapamıyorduk.ama en büyük sebebim işimin her girdiği işte 2-yada 3 yıl çalışıp çıkıyor olması.hal böyle oluncada aylarca işsiz kalıyor kenerda ne varsa gidiyor yada borç yapıyorduk.ve eşim yine işsiz yemeği kayınvalidemde yiyoruz şimdilik böyle idare ediyoruz.kenarda bileziğim vardı onuda geçen gün faturalar için bozdurdum işte böyle .

ucuz market arıyorsanız en uygunu bim
migros tansaş falan bunlar burjuva sınıfı için marketler
üstelik ürünleride kaliteli..ben hep alıyorum

çok haklısın canım bende destekliyorum bu yorumunu...
bim gerçekten fiyat ve kalite bakımından bana çok uyuyor...
düşün fazlasıyla alış veriş yapıyorum kuru erzaktan tuvalet kağıdına kadar koca bir araba dolduruyorum kasada en fala ödediğim miktar 60 tl :)
mutlu ve şükürler ederek çıkıyorum bimden....
ve bu aldıklarımı 1 ay bazen bir ayı bile geçiyor kullanıyorum...
reçelleri çok ucuz kaliteli makarnası-pirinci-deterjanları vs..
örneğin art matik diye bir çamaşır deterjanı getirmişler önce tereddüt ettim ama aldım
sonra bir kullandım inananmadım hem kokusu çok güzel hem fiyatı mükemmel
üstelik tüllerimi bile yıkadım ben bununla ve bembeyaz çıkardı hayran kaldım bu belki 4. alışım olacak...
eskiden ariel de ariel diye tuttururdum artık favorim art matik :)
şu an tüm çabam yaşadığım bölgeye bim mağaza açtırmak onun için mail yağmuruna tutuyorum bimi :)
kesinlikle öneriyorum bimden alışveriş yapın!
tasarrufunuz artsın...

Pregantcım tokide eve girmişsiniz ya o çok önemli sizin en büyük para biriktirmeniz o ev olmuş işte. Belki evin borcu bitene kadar biraz dikkat etmeniz gerekir ama olsun bence düşündüğün kadar savurgan değilsin:)

bim hakkinda iyi seyler duymadim ama siz bilirsiniz tabi :) toplanan paralar farkli kurumlara gidiyormus

evet bir zamanlar böyle bir söylenti çıkmıştı bende uzun uzadıya araştırmalarım sonucu bunun sadece bir karalama kampanyası olduğunuöğrendim.
öyle bir şey olsa idi devlet bu işe muhakkak el koyardı kaldıki bim market sayısını günden güne arttırıyor...
ben paramı burjuva sınıfı marketlerde çarçur edecek kadar zengin değilim.
herşeyden önce kendimi ailemi geleceğimizi ve cebimizi düşünmek zorundayım.
yoksa söylentilere inanıpta yüksek paralar harcarsam vay halimize.
benim için önemli olan ürünlerin kalitesi ve fiyatı.
bu yüzden benim bütçeme en uygun kurum bimdir.

evet bim uygun bende zaman zaman bimden alış veriş yaparım ama içimde hep bir tereddüt vardır acaba bu paralar kimin yada kimlerin cebine gidiyor diye.işin ekonomik yönüne bakarsak büyük marketlerle arada çok fark var.bence bimin ucuz olmasının bir sebebide diğer marketler gibi olmayışı herşey sanki toptancıymış gibi toplu dizili birde diğerlerine göre eleman sayısı daha az geldi bana bununda etkisi olabilir.

nursunazcım bende konyada yaşıyorum. şu penye üreten yerler neresi?mağazalar gerçekten çok pahalı olyor. biz de bu ara tasarruf etmeye karar verdik başarabiliriz inşallah

benim eşim bana her zaman şunu der sana sınırsız limit var ( tabi benim gereksiz harcama yapmayacağımı biliyor) git istediğin şeyi beğen al, kızımıza al, kuaföre git, bakım malzemeleri al, vs. vs... deee ben de istek yok hele doğumdan sonra aldığım kilolardan dolayı bezgin haldeyim

Kızlar elektrilk sayacınızı akıllı sayaçla değiştirin, ve bedaş yada bulunduğunuz ilin elektrik dağıtım kurumuna bir dilekçe vererek çoklu zaman tarifesine geçmek istediğinizi bildirin...
Aksi takdirde gece çamaşır bulaşık yıkamanızın ütü yapmanızın hiçbir faydası yok...
Bimde uygun fiyatlar var ama kalite herzaman tatmin edici olmuyor... Ben seçici alışveriş yapıyorum, internetten bir gün önce tüm marketlerin broşürlerini inceleyip hangisinde ne ucuzsa onu oradan alıyorum...

anacım aynı şeyleri eşimle bizde düşünüyoruz. ikimizin elinede türkiye şartlarında iyi para geçiyor. (ev kredisi ve araba kredisi ödüyoruz yalnız) millet 1000 tl maaşla hem kira verip hem çocuk doğurup nasıl geçiniyor hiç anlamıyorum. biz öde öde bitiremiyoruz borçları. her ay hesap kitap çizelgesi hazırlamaktan ve hesapların tutmamasından yorulduk. her aymı birşeyler çıkar ekstradan yaa anlamıyorum. bir yerlerde bir hata yapıyoruz ama daha çözemedik :)

Ayy okudum herkes yazmış bende yazayım dedim.
2 yıllı deviriyoruz bu ay eşimle. Evlenmeden önce hiç para biriktiremedim çeyizim için bile bişey almamıştım hiç. kuş kadar maaşım vardı sonra eşimle tanıştım hayatımın dönüm noktası oldu. 2 tane kredi kartım vardı ve dünyanın borcunu yapmıştım (4 sene önce düşünün 400 tl maaş 3000 tl borç) eşime hiç söyleyemedim çünkü 12 yıllık iş hayatında akıllılık edip bir ev almıştı kendine ve bende çok utandım kredi kartı borçlarımı söyleyemedim ozamanlar sadece erkek arkadaşımdı çünkü...
sonra zaman geçti evlenmeye karar verdik 5 ay içinde artık dışarda buluşmuyorduk ailem tanıyordu bize gelirdi dışarda da öyle yiyip içmedik bende bu arada sıktım kendime aylarca bir şey almadım
2000 tl lik borcu kapattım bi kaç ayda sonra diğerini azalttım nişanlandım ilk işim ütümü almak oldu sonra herşeyi kendimiz aldık taksitle ve nihayetinde evlendik. evlendiğimizde sadece ev eşyalarımızın borcu vardı bu arada eşimin kendine ait evi ist dışındaydı onu satamadık ya kiraya çıkacaktık yada kredi ile ev alacaktık eşim aldığı evin dışındada birikim yapmış bir insan, üstelik çok büyük paralar kazanan bi insan değildi o paranın üzerine kredi çekip oturduğumuz evi aldık kira ödeyeceğimize kredi ödeyelim dedik 5 ay kredi ödedik eşimin şehir dışındaki evi çok şükürkü çabuk satıldı evlenirken yaptığımız tüm borclarımız 1 sene içinde kapandı ben faturalı hat kullanırdım bi arkadaşım kullandığım GSM firmasında çalışıyor ve bana faturalı hatta inanılmaz kazıklanıyorsun dediğinden beri kontörlü kullanıyorum üzerime başıma öyle çok bişey almıyordum çünkü, zaten evde oluyorduk hep ilk zamanlar. sonra eşim aldığın maaşı bankaya yatır Btipi likit fon al kredi kartının taksitini gününden önce ödeme o arada sana 1-2 lira para getirir ödeyeceğin gün ödeyeceğin kadar fon bozdur dedi o günden beri öyle yapıyorum 2 yılda 7000 tl den fazla para biriktirdim bu arada
ilk yık eve tel ve ttnet bağlatmadık çok nadir dışarda yerdik sebze alışverişini mutlaka pazardan yaparız pazar evimin önünde çok şanslıyım, market alışverişlerinde eşimle pazar günü çıkarız semtimizdeki bütün marketleri dolaşırız alacağımız ne varsa onu hangi markette ucuzsa oradan alırız indirim oluğunda büyük marketlerde mutlaka stoklara atıyorum 8 Tl olan bi sucuk 2 tl ye bile düşebiliyor bazen 10 tane alıp buzluğa atarım mutlaka indirimleri takip ederiz .. yazın taze sebze alıp buzluğa atarım ekmekleri asla atmam buzluğa atarım mutlaka maydanoz bile kötüleşse hemen rondodan geçirip dolaba atıyorum..giyim alışverişlerinde öyle marka delisi değilim ayakkabı alacaksam iisini mutlaka ama günlük kıyafette anneme para veririm bana salı pazarından yada erenköy pazarından alır bu arada büyük mağazalardan biri var onun indiriminden mutlaka giyecek alırım çünkü denedik adamlar gerçekten indirimi yapıyorlar sene 2 kez
şu an eşim çalışmıyor 6 aydır çok şükür hiç sıkıntımız olmadı dışardada yiyoruz ben ödemelerimzi yapıyorum geri kalanımıda yatırım yapıyorum eşimde işsizlik için başvurdu oda onu alıp atıyor kenara zaten daha önceden de brirktirdikleri vardı.. Kısacası ne boğazımızdan kestik ne gezmemizden nede eğlencemizden (hatta yeni geldik tatilden) ama boşa para harcamadık hiç
Allah herkesin kesesine bin bereket versin kızlarrrrrrrrrrrrrrr..,

Ah canımya bu bebek için o kilolara değer bence Maaşallah çok tatlı gözüküyor
Allah analı babalı büyütsün diyorum canım

Ha birde şu varki sen başkasına yardım et Allah sana daha çok versin olayı var..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…