az maasla ev gecindirmenin sirri paranin bereketinde... bir evde israf yoksa nimetin degeri varsa o eve giren bir kurus bin kurus kadar cogaliyor. ornekte oldugu gibi 3500 de alsan yetmiyor obur turlu. o yuzden Allaha hep bereketli kazanc vermesi icin dua ederim. yoksa cok olmasinin pek bir ehemmiyeti yok. Allah varlikla sinamasin kimseyi....
canım zaten insanları yanlışa iten bu kredi kartları.taksiti duyunca hemen aklımız çeliniyo.sanki bedava gibi.halbuki taksitin sadece biriyle,o aldığımız eşyanın markasız olanını nakit olarak piyasadan alabiliriz.ama kartlar insanları markalara yönlendiriyo.sonuçta her iki taraf mutlu.biz de göz göre göre madur oluyoruz.haklısın canım. doğumdan sonra çok kilo aldım. üzerime göre bişey bulamıyorum. gittim faik sönmezden 3 tane elbise aldım. ben galiba doğru alışveriş yapmayı bilmiyorum. mutfak giderleri malesef standart değil bizde. 2-3 günde bir markete gidip her seferinde en az 60 liralık alışveriş yapmışız. aburcuburumuz çok. bi de genelde et filan aldık. pek sebze yemedik. ama kararlıyım artık ipleri elime aldım. eşimle konuştuk ekonomiyi devraldım.
canım zaten insanları yanlışa iten bu kredi kartları.taksiti duyunca hemen aklımız çeliniyo.sanki bedava gibi.halbuki taksitin sadece biriyle,o aldığımız eşyanın markasız olanını nakit olarak piyasadan alabiliriz.ama kartlar insanları markalara yönlendiriyo.sonuçta her iki taraf mutlu.biz de göz göre göre madur oluyoruz.
dün kredi kartı borcumu sıfırlayıp kartı iptal ettirmek için yazı verdim bankaya.sabah aradılar.kartımı güncellemişler.kapanması için tekrar yazı vercekmişim.ha bu arada kartı kullanırsam tekrar açılıcakmış kartım.kendimden korkuyorum.hazır kart varken alışveriş yaparmıyım diye.ama yapmıcam.pazartesi işyerinden fırsat bulup çıkabilkirsem hemen bi yazı daha verip ömür boyu kredi kartına bidaha dokunmıcam.param varsa alırım yoksa asla.
:umursamaz:
inan bayna aynı fikirdeyim.Canım en doğrusu kapatıp bir daha el sürmemek sanırım,bende/bizde Eylül Ayını bekliyoruz tamamen kapatmak için,ondan sonra elimde varsa alırım yoksa beklerim biraz olunca alırım istediğim birşeyi...
Mesela ucuz kıyafetlern satıldığı bir yerden 5 milyona günlük evde giyerim diye bir badi almıştım,aynı günün akşamı da başka bir mağazadan 5 milyonun yaklaşık 6 katı olan bir badi daha aldım,ikiside 2 ay giyildi ama 5 milyona almış olduğum daha kaliteli çıktı,yıka yıka giy:uhm:
Taksitlerle aklımızı çelemiyecekler bundan sonrayerimseniben
canım çok teşekkürler uzun uzun yazmışsın.gerçekten çok faydası oldu. çok şey öğrendim senden. kaç yıllık evlisin?
kızlar helal olsun böyle bir konuda müthiş fikir ve yorumlarınız var ben de çok tutumlu değilim ama olmaya çalışıyorum evlenicem nişanlıyım.Nişanlım çok tutumlu değil o yüzden ben kasayı devralıcam.Şöyle yeni evlenenlerden yorumlar istiyorum hem borç ödeyip hem nasıl geçiniyorlar? Bir de evlenip 2 yıl içinde ev alanlar bunu nasıl yapıyor anne baba desteği olmadan merak ettim..
kızlar helal olsun böyle bir konuda müthiş fikir ve yorumlarınız var ben de çok tutumlu değilim ama olmaya çalışıyorum evlenicem nişanlıyım.Nişanlım çok tutumlu değil o yüzden ben kasayı devralıcam.Şöyle yeni evlenenlerden yorumlar istiyorum hem borç ödeyip hem nasıl geçiniyorlar? Bir de evlenip 2 yıl içinde ev alanlar bunu nasıl yapıyor anne baba desteği olmadan merak ettim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?