- 21 Ağustos 2013
- 26.656
- 55.301
- 598
Bu son yaa.. yani... sanırım. ..Senin var ya Allahına kurban
Okuyarak çalışan kariyer sahibi olan ne ala da,benim eşimde iş yerinde görüyorum diyor ekmek parası uğruna patrondan fırça yiyen,tacize uğrayan kadınları .Eşlerinin çektiklerinden haberi bile yoktur diyor,benim eşime başkasının emir vermesi ,fırçalaması benim zoruma gider diyor.
Hanımlar
Biz kadınların özel sektör ortamında eşek gibi çalıştıgı aşikâr buna ben de dahilim..
Devlet kurumlarında da durum öyle pek parlak degil.
Sabah 8:30 akşam 18:30 hafta sonu yok ALLAH'dan
Bazı sektörlerde cumartesi de çalışıyorsun, yarım gün diyorlar ama tüm günün gidiyor
Peki ben ne üretiyorum ? Yaptıgım tek şey masa basında belgelerle boguşmak :)
Eşimin arkadaşı mesela... Eşime 100 TL veriyorum aylık yeter diyormuş. Eşim kadının hakkı dediğinde saçmalayıp benim de 4e kadar evlenme hakkım var falan demiş. Böyle de beyinsizler var işte. .Her çalışan kadın güçlü değil maalesef
Parası var ama söz hakkı yok, maaş kartım beyim de bana az uz harçlık veriyo diyen de var
Ev hanımıyım ama eşim sigortamı da ödüyor diyende
Bence insan kendini nasıl daha iyi hissediyorsa onu seçsin
Bir diğer kadın ev hanımına laf etmesin, ev hanımı da çalışana laf etmesin
Geçinip gidelim gül gibi : ) didişmeyelim
Benim de kızım var
Doğum izninde bile zor dayandım
Bünye çalışmaya alışıksa insan kendini evde kötü hissediyo
Ben bana çalışmanın daha iyi geldiğine karar verdim, iznim bitince geri döndüm işime
Herkes nasıl mutluysa öyle olsun
Ne 6.cı çocuk mu ay yanlış mı anladım yoksa
Seninki de silikonlara muhtac kalmıştı unuttun galiba? Calisiyosun da ne oluyo? Bi git agzini duzelt, insanlara saygili ol! Cok sey bekliyorum ama olsun..
Sahisamantha senin gibi okumus gorgulu kulturlu (!)hatunun silikonlu memik muhabbeti ne oldu finalde?? Ustun zekan ve bilginle ustesinden gelebildin dmi? Cunku sen calistigin icin konusacak daha marjinal konulariniz vardir, silikonlu kivamli memik degil mesela 
Arkadaşında kabahat ki bu adamla ömür çürütüyorEşimin arkadaşı mesela... Eşime 100 TL veriyorum aylık yeter diyormuş. Eşim kadının hakkı dediğinde saçmalayıp benim de 4e kadar evlenme hakkım var falan demiş. Böyle de beyinsizler var işte. .
Bir arkadaşımın kocası uzman cavuş, adam bu son olaylardan sonra çok etkilenmiş ve istifa etmek istiyo, hem kpss ye çalışıp hem ek bi iş yaparım demiş işte garsonluk tezgahtarlik şu bu, arkadaşım bunu bize öyle bi anlatıyor ki adam cinayet işlemiş sanki,maaşı düşecek hem atanacağı ne malum şu bu
Ama aynı şeyi kadın yapabiliyor mesela,ben kpss ye çalışıcam bitti, ama asker adam canı tehlikede iş yapan bir insan bunu tercih edemez çünkü erkek
Şartlar, kişilerin birbirlerinden ve evlilikten beklentileri, hayat görüşleri bu duruma farklı yorumlar getirebilir.
Kendi adıma ailemin üzerimde o kadar emeği varken, okumus etmiş meslek sahibi olmuşken sağlık sorunu haricinde asla evde oturup ev hanımlığı yapmam, zaten hayat felsefem geregı Allah once herkesın kendısıne versın derım ve babamdan bıle gerekmedıkce harclık almamıs bırı olarak kocamdan harclık vs alamam, o sorun etmesede benım ıcın sorun olur....Mizaç meselesi biraz belkide,,, Ayrıca erkek eve maddi anlamda bakmakla yükümlüdür kısmına da katılmıyorum ben, sorumluluklarını bilmeli ama tüm yük onun üstünde olmamalı hayat müşterek....Ayrıca kımseyede guvenmem bu hayatta gun gelır sızı cok seven, destek olan adamla anlaşamazsınız, işsiz kalabılır, ecelı gelıp göçebilir o zaman madi kayba uğrarsınız ama kendi kazancınız varsa daha dik ayakta durursunuz..
Ev hanımı olmanın tek avantajı evinize varsa çocuğunuza daha fazla vakit ayırma şansınız oluyor ama çalışan bayanlarda zamanlarını doğru kullanırlarsa hem ev işlerini, hem eş ve çocukları ile geçirecekleri zamanı hemde kendilerine ayırmaları gereken zamanı eşlerinde desteği ile dolu dolu yaşayabiliyorlar.
Çocuklar için işe bırakma yada ara verme kısmındada, bende anne adayıyım, çalışmayı sevıyorum ve çalışmak ıcın mecburıyetlerımde var, bu nedenle yasal ıznımı kullanıp işime geri döneceğim ve bebeğimi anneannesi ve dedesine emanet edecegım, kendi evimizde bakacaklar..
Ama egerkı borc harc olmasaydı, bırıkmısımız olsaydı yada esımın kazancı suankınden en az 2-3 kat fazla olsaydı (özelde ve kazancı benden dusuk, özelınde garantısı yok) ılk bır yıl bende cocuguma kendım bakmak ısterdım tabıkı 1 yıl sonrasında işe geri dönerdim daha fazlasını cocugum ıcın bıle olsa evde gecıremem..
Bende çalışan anne baba çocuguyum, anneannem baktı bana, onu severım sayarım yerı bende ayrıdır ama kendı aılemle de dolu dolu yıllarımı gecırdım, hıc eksıklıklerını hıssetmedım....Hatta bu durumlarından oturu sorumluluk almayı erken yasta ogrendım bununda cok faydasını gordum...
ıkı kısı çalıştıgı ıcın herseylerını kendılerı yaptılar ev araba vs..., kendı adıma ıyı sartlarda egıtım aldım, eksıgım olmadı hayatta ama yokluguda bıldım onu da ogrettıler ve sımdı ıkısıde emekli, su an ıstedıklerını rahatca alıyorlar, ne ısterlerse onu yıyorlar, nereye ısterlerse gıdıyorlar hayat standartları yuksek...
Bılmem anlatabıldım mı ?
Ben varim. Gelirim 20 bin de olsa 30 binde çalışmak istiyorum mesela. Ama şöyle hem saatleri rahat hem de gitmesem de olur tarzı bir işte. .. Hem de memurluk olsun. Var ya öyle işler gerçekten. ..Benim kastettigim de buydu :)
Sen daha guzel anlatmissin.
3 kere universiteye gittim. Birini bitirdim. Digerlerini kendi istegimle biraktim. Guzel bir isim daha dogrusu guzel kazandiran bir isim vardi. Hafta ici 7ye kadar calismak farz. Cumartesi sozde yarim gun ama 1,5 senede tas catlasin 5 kere saatinde cikabildim. Ki yurtdisiyla calisiyorum ve musterilerimin hicbiri cumartesi calismiyor. Bu arada hafta ici de ucaga numune yetisecek diye 9da ciktigim gun sayisi en az 2!
Esim de ayni sartlarda calisiyordu. Hani konu illa kadin erkek meselesi degil. Birakti. Insan cunku. Ozel sektorun genelde insan gibi calistirmamasina deginmiyor kimse. Her yer kurumsal sirket degil.
Calismanin temelinde kesinlikle maddiyat var. Zaten oyle de olmali. Biz yasamak icin calismayip calismak icin yasiyoruz ve buna ev hanimlarini asagilayarak adeta canak tutuyoruz.
Biri de bana desin ki aylik 20 bin tl gelirim var ama yukaridaki sartlarda milletle cebellesir 3 4 bin lira için çalışırım. Delirdigini dusunurum.
Ki idari kadrolardan bahsediyoruz hep. Gorumcem var, 6 7 aylik bebegi de var. Gece calisiyor, aksam 8den sabah 6ya. Gunduz o gece kocasi bebege bakiyor. 1200 tlye yapiyor bunu. Yazik gunah degil mi? Disaridan bakinca o calisan kadin ben ev hanimi. Ooh azicik da suralarima.
Hayat baskasina ahkam kesecek kadar kolay olmamali.
Ben universite okudum ama Çalışmıyorum çünkü calismaya ihtiyacım yok. sırf senin gibi ay ben çalışıyorum çok büyük bir haltim havasında olup çalışmayanları asalak gören asalak kadınlar yüzünden 1 2 milyara kendimi hebami ediyim. Asıl senin gibi hem evle hemde çalışarak kendine bakmayı bırakmış erkek olmaya yüz tutmuş bitkin kadınlar aldatilmaya musait. Eşim benle gayet sohbet ediyor uçan kuşu konuşmuyoruz çalışmayan bayanların hayatı senin sandığın kadar boş değil pc ekranina bakmaktan beynin bulanmış senin çık bi tatil yapta beynine oksijen gitsin.
ama tek çalışansa evde bir yerde mecbur. eşim de polis ama işini bırakma mevzusunu aklının ucundan bile geçiremez.. tabi ben de öyle bir fikri düşünemem bile..
Ya evet daha senin benden haberin yok muNe 6.cı çocuk mu ay yanlış mı anladım yoksa
Bi de cidden 88 liyim de düşüp bayılayım
Allah sizi elden ayaktan düşürmesinde omur billah calısın. Cunku calısmadığınız takdirde vajinadan ibaret olacaksınız sizin fikirinizle
Ay maşallah sabrına hayranımYa evet daha senin benden haberin yok mu88liyim gerçekten. ... Erken anne olduk diyelim
Aralarındaki özeli bilemem belki para biriktirmemiz gerekiyor falan deyip alıyor. Halbuki ikisi de memur ve adamın maaşı kadının neredeyse iki katı.Arkadaşında kabahat ki bu adamla ömür çürütüyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?