- 24 Nisan 2015
- 6.965
- 7.155
- 398
Siz mesleğinizin size kattıgı güzellikleri baz alarak bunu yazabiliyorsunuz işte ne mutlu size.
Ama herkes aynı kalitede iş ortamlarında çalışmıyor..
Bende zamanında eşimi 1 sene okuttum ben çalıştımben asla ne "kocam bana bakmak zorunda bakamayacaksa evlenmeseymiş yeeaaağğğğ" kafasında , ne de "kocamın eline bakmam ona muhtaç değilim" kafasında değilim. çalışmak istemek ve istememek çok farklı ve saygı duyulması gereken düşünceler. asla ve asla eşimle senin paran benim param olmadığından belki bu kadar rahat konuşabiliyorum bilmiyorum. ama hayatın gerçeği birkaç örnekle size anlatırsam sanırım olayın özünü göreceksiniz. ;
umarım özetleyebilmişimdir.
- evlendik. 2 ay sonra eşim iş değiştirmek zorunda kaldı. geçici süre 1-2 ay sonra alıcaz dediler ama inanmadık başka iş aradı. çok şükür 10 gün içinde yeni iş buldu. akşamlara kadar didindi durdu ama adamların berbat zihniyeti yüzünden saçma bir sebepten eşimi işten çıkardılar. ha şansımız yaver gitti 1 hafta sonra çok şükür çok daha iyi bir iş buldu. bu süreçte neler mi oldu? iş değiştirmelerden dolayı manevi olarak yıprandık ama maddi olarak yıpranmamıza bile gerek kalmadı.neden? çünkü bende çalışıyorum! evet harcamalarımızı biraz kıstık , 2 iken 1 aldık ama hayatımızı çok rahat geçirdik bu birkaç ay. şu an zaten rayına girdi. eğerki ben çalışmasaydım evin ihtiyaçları nasıl karşılancaktı? yani görüyorsunuz sağlık,başka nedenler gibi durumlardan dolayı eşiniz işsiz kalsa ne yapacaksınız? "çalışmak istemiyorum" derken bunu da düşünün. çocuğumun her anının görcem diye çocuğunuz rızkından belki olacaksınız. o "her an" lar dediğiniz akşam siz eve gelincede tekrarlanır.
- başka bir durum ise eşinin çalışmasını evlenmeden önce istemeyen tanıdığım bir erkek evlendikten sonra ev hanımı olan eşinin kurulması gereken bi ev eşyasını kız beceremediği için kocasına birkaç kez kurması için rica etmesinden sonra yanıbaşımızdan kıza "tüm gün evde bi tarafını yaycağına sen yap ben akşama kadar çalışıyorum sen neye yarıon evde" diye çıkışmasından sonra dedmki benim kocam asla öyle demez o bilir evin tüm yükünü alır kafası diye birşey yok!!!!
süpersinYahu oyle yaziyorlar ki sanki uzay araci tasarliyorlar.
Bazi isler var ev hanimi kadar bile uretimi yok, kaldi ki isin icinde cocuk(lar) varsa. O bahsettigim kpss kazanip koltugu garantilemis eski spider solitaireciler anca dedikodu giybet uretiyor.
Yaw bi de su "cocuklarin her anina tanik olmak" meselesini bu kadar abartmayin lo.
Oturaktaki ilk p.kunu gorsen ne olur gormesen ne olur?
Çok genç değilim derken yas kaç öncelikle belli bi yaştan sonra bünye kaldırmaz zor olur evlatlar zor büyüyor bunun hastalığı gece uyumsuzluklari var bir yas ara çok az daha ilki anne çocuğu sana muhtaç hemen ikinci yi yapip ilkini senden mahrum etmeye ne hakkın varKonuyla alakasız ama 1 yaş arayla iki çocuk zor oluyor mu? Eşim öyle yapalım beraber büyürler diyor ama ben korkuyorum çok genç de değilim yapabilir miyim bilmiyorum :/
Kendi adıma soyliyim kendime ait yüklü miktarda param var. Eşimin asla karışamadığı. Ama bu demek değil ki evde oturmaktan hoşlanıyorum. Şu anlık mecburiyet diyelim. Ama elimde olsa da biri şu temizliği yemeği yapsa temizlikciye verdiğim para kadarini almaya razıyım ben dışarda faydalı bi işte çalışsam. .. yıllarca türev integral muhasebe organik kimya yi ev temizlemek ve yemek yapmak için öğrenmedim ben. Bu sefer bebek falan demeyip çalışmayı düşünüyorum. Okulun bitmesine 5ay kaldı.Eş eline mahkum değilse ev kadınları nasıl geçiniyorlar? Bizi de aydınlatın.
Bende zamanında eşimi 1 sene okuttum ben çalıştım
ya aslında bu düşünce bence eski yaşamlardan kaynaklıKontesim ama erkekler de bayıla bayıla çalışmıyor ama, eşim polis, nerdeyse tüm arkadaşları ataması yapılmayan öğretmen biliyo musun, sevmiyo ama napsın hayat, yani biz bu hakkı bir tek kendimizde görüyoruz, iş ağır ortam kötü vs vs, ben sıkıya gelemem ama o erkek gelsin demek ne biliyim bana çok acımasızca geliyo
Ha kadın çalışıyodur erkek ev işlerinde çocuk bakımında ona yardım etmez o da acımasızca mesela
Kendi adıma soyliyim kendime ait yüklü miktarda param var. Eşimin asla karışamadığı. Ama bu demek değil ki evde oturmaktan hoşlanıyorum. Şu anlık mecburiyet diyelim. Ama elimde olsa da biri şu temizliği yemeği yapsa temizlikciye verdiğim para kadarini almaya razıyım ben dışarda faydalı bi işte çalışsam. .. yıllarca türev integral muhasebe organik kimya yi ev temizlemek ve yemek yapmak için öğrenmedim ben. Bu sefer bebek falan demeyip çalışmayı düşünüyorum. Okulun bitmesine 5ay kaldı.
İlk bi sene falan zor oluyor. Sonra ne oyun isteyen oluyor senden ne ilgi bekleyen. Hep birbirleriyle oluyorlar. 2 3 yaşında sohbet etmeye fikir üretmeye başlıyorlar. Kardeş dusununuyorsan kesinlikle geç kalma bence. Sil baştan büyütmek çok daha zor..Konuyla alakasız ama 1 yaş arayla iki çocuk zor oluyor mu? Eşim öyle yapalım beraber büyürler diyor ama ben korkuyorum çok genç de değilim yapabilir miyim bilmiyorum :/
ya aslında bu düşünce bence eski yaşamlardan kaynaklı
eskiden erkek çalışır haneli bir eve yetermiş kadın da ev işleri yaparmış yanı
aile babası deyınce insanın aklına cefakar çalışkan bir tipleme geliyor en azından ben öyle düşünüyorum çok acayıp bir ailem olduğu içindir belkide
mesela anneanem dedem yemek yemeden yemezdi o erkek ya o yiyecek et alınır eve çocuklar yağına ekmek batırımış dedem köftesini yermiş fln
erkek ya gardaşım her şey ona hak gibi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?