Ev hanımları tü kakamı yahu!

Bu calisan kadinlarin herkes calissin herkes uretsin tribi de bi bitmedi ya. Cogu meslekte bir sey uretildigine zerre inanmiyorum. Kendi isim dahil. Elalenin cebini doldurmak icin emek satiliyor ve bu cok normalmis gibi gosteriliyor.
Sabah 8.30 aksam 19.00 hadi 18.30 olsun calismanin neresi normal ya? Ki ozel sektorun genel standardi bu, idari kadroda degilsen arti mesailer vs vs. Normallestirmeyin soyle sacmaliklari.
Yok baskasinin eline bakmakmis, yok koca parasi yemekmis. Nasil insanlarla evleniyorsunuz da yediginiz giydiginiz ictiginiz gozune batiyor ya da batma ihtimalini goze alarak evleniyorsunuz, hayret. Erkeklerin poposunu arsa degdiren zihniyet asil bu. Kadinlara kotu davranma hakkini veren zihniyet bu. Ekmegini ben veriyorum kafasini yasatmayin su erkeklere. Evlilik boyle bir seyse ben bayagi yanlis yapmisim.
Insanlara niye saygi gosterilmiyor anlamiyorum. Calismiyorum, istemiyorum. Maddi olarak ihtiyacim olmadan da calismayacagim. Ben bundan mutluyum. Benim hayata bakis acim rahat tatil yapabileyim, gordugumu alirken 50484 kere dusunmeyeyim, surada kahve icerken "bardagina 10 tl verdim keske evde icseydim" demeyeyim, bir kiyafet alirken digerini 2 ay sonra alirim planina girmeyeyim. Duz insanim ben. Boyle mutluyum.
Herkes ayni seylerden zevk alacak degil. Ben evimde olmaktan, yemek yapmaktan, temiz olmaktan, kurabiye pisirmekten mutluyum.
Kime ne?

Annem babama kardeşime bana sizin için işi bıraktım derdi biz de bize ne bırakmasaydın derdik. :) ne bencillik görün işte.
bir gün bi tartışma esnasında babam annemde duran ve sadece market alışverişi yapılan kredi kartını geri istedi!
kredi kartımı kullandın bunca zaman diyerek!
Annem o gün çok ağladı ve tekrar işe başladı 15 yıl aradan sonra
Babamdan bi daha eve ekmek almak için bile para almadı.

Ayneen bende takıldıgım durum budur. Ev hanımı demek farklı bı kategorı mi? Calışan calışmayan butun kkadınlar zaten Ev hanımı degıl mıdr ?nice çalılan kadınlar tanıyorz hem çocuguna hem evıne hem işine yetişen. Bence ev hanımlıgı küçümsenıyor gıbı gelıyor bana da. Halbukı eger maddı olanaklar musaıtse kadın cocuklarıyla vakıt gecırmektn zevk alıyorsa onu basklrına emant etmktense kendı evınde kendısı bakmalıdr.

dünkü kapanan konuyu gördün galiba :) kadına kocası çalışacaksın diye baskı yapmasına karşı çıktım diye 5-6 kendini bilmez toplanıp üstüme geldi :)

Sanırım dün ki konuya istinaden açıldı bu konu, kendi adıma hayır ev hanımı olmanda hiçbir sıkıntı yok, neden yok çünkü eşinle ortak bir karar almışsınız ve bu doğrultuda yaşayıp gidiyorsunuz

Dünkü konuda mesele erkeğin kadından çalışmasını beklemesiydi, kadın ise istemiyordu, bu olunca illa ki bir sürtüşme başlıyor aralarında

Eleştirdiğim bir diğer nokta erkeğin görevi diye lanse edilmesi, kadın ister çalışır ister çalışmaz ama erkek mecbur,erkek karısından böyle bir beklentiye giremez düşüncesiydi

Çiftler birbirlerinden her anlamda talepte bulunabilirler, bakın her anlamda diyorum,ortak karar alındıktan sonra millete bal yemek düşer,hani çift ilişkisi kadının çalışıp erkeğin ev erkeği olmasi da olabilir, öyle karar alındı ise o da makuldür cık cık yapılmaz

Hasılı ortak karar kilit nokta

Bu konuda herkesin düşüncesine saygım var

Kızım okula başlamadan önce çalışan bir anneydim şuan tekrar çalışmış oldugum kurumda 3 yıl çalıştım ve çıkmak zorunda kaldım kızım için.

1.5 sene boyunca evdeydim ama aktiftim bir arkadaş gurubum vardı ev,iş,yemek,temizlik zorlanmıyordum açıkçası

Şuan tekrar çalışma hayatına geri döndüm kızımla gün içerisinde uyuyana kadar geçirdigim zaman dilimi 2 saat !

Üzülüyor muyum ?

Evet !

hafta sonu çalışmıyorum 2 gün tatilim var gönlümüzce egleniyoruz,sinemaya gidiyoruz, onun istedigi etkinlikleri gerçekleştirme gayretine bürünüyorum.

Ha yorulmuyor muyum ?

Hem de çok.

Eşim sadece hafta sonları yanımıza gelebiliyor, İstanbul trafigi malum ev ile iş arası 3 saat, o sebeble bütün yük suan benim omuzlarımda.

Şuan ikinci dönem okullar açılacak hem iş,hem ev, hem okul, hem kendim, hem eşim vs vs vs.. derken ev hanımı iken sergiledigim performansın 2 katını sergilemek zorundayım.

Gerekirse evim temiz olmasın ama iki gram huzurum olsun o bile kâfi..

Tek üzüntüm çocugum acaba bu duruma üzülüyor mu ? Bazen dert ediniyor bunu kendine , anne seni çok özlüyorum desede sebeblerini açıklıyorum onun anlayabileceği dilde.

Son düzenleme:
deynepnaz bak burada hemfikiriz.:)

Tercihlere saygılı olmayı bir öğrenemedik ki ! Herkes her şeyi çookk iyi biliyor çünkü.
evet dünkü konuda bundan dolayı kapandı.herkes kendi tercihini başkasına dayatmaya kalktı.her kadın çalışmak zorunda değillll.kadının biri biz babamdan para alamazdık annemden alırdık çalışmasaydı ne yapardık mantığında.iyide senin baban demekki mesafeli soğukmuş.ben ve kardeşlerim hala başımız sıkıştımı babamıza gideriz dağ gibi arkamızda.senin bababn öyle diye milletin babasıdamı öyle olacak

Dünkü konuya da yazmıştım.

Ben çalışmayan kadına 'muhtaçsın' algısından çok rahatsızım.

Bu bireysel veya 2 kişilik bir karardır.

Aile içinde problem yoksa niçin çalışmayan kadına 'muhtaç' vurgusu yapılır?

Herkes çalışmak zorunda değil, başkasının ailesine uzanarak çalışmak zorunda vurgusunun yapılmasını hadsizlik olarak görüyorum.

Kadınlar arasında bitmeyecek bir tartışma bu sanırım.

:)
şimdi kızanlar olacak ama erkek çoğunluklu bir ofiste çalışıyorum. kimisinin eşi çalışıyor, kimisinin eşi çalışmıyor. ama hepsinde evin sorumluluğu bende havası var, ama bazen bu durumun onları çok gerdiğine üzdüğüne ve hatta hayattan soğumalarına neden olduğuna tanık oldum. Erkeklerin gözünden de durum senin anlattığından çok farklı değil gibi sanki.

yine de ben kadın erkek eşitliği için; istemeyen çalışmasın diyorum :)

ama benim kocam çalışsın, bizim kültürde böyle. mesela o çalışmasa kendine yediremez, anlatabiliyor muyum. ama oldu da bir iş değişikliği oldu, oldu da bir sağlık problemi oldu, bilir ki aslan gibi karısı arkasında, eşime bu konularda hep destek olmuşumdur. sanki evlilikte ara ara birbirimizin yüklerini hafifletmemiz de gerekli.
mesela çocuk olduktan sonra da o da bana dedi, istediğin kadar ara ver, kendini hazır hissedince işe başla diye.

Gidip temizlediniz mi peki?
Bu muameleyi görmemek için bile çalışan biri olmak isterim. Ya da ağzının payını verirdim. Ikisinden biri.

slimsigara

Açıkçası çalışıyorum ama henüz bir şey icat etmedim :))

Üretemiyorum

Haklısın dibine kadar

Iste bu tarz erkekler yuzunden millet daga cok calismaya merakli..cocuklarivarsabi kadin 2 gun filan calissin.. Hem harclik eder hemde evde cocuklariyla olan vaktin kiymetini daha iyi anlar. Birde cocuk bakmak cok zor hatta calismaktan.daha zor.. Iste bir isle mesgulsun evde 1000. Is yerinde azicik kafani dinliyorsun
Cocuklar buyukse gebelde durumu musait olanlar gunlere komsulara gidiyorlar gordugum ve rvet dedikodu cok.. Cok calisanin buna vakti yok.. Cocuklar cok kucukse burnunu disari cikaramiyorki zaten. Ev oturmasi baabinda demek istiyorum. Kimi kadin var evde yatar kimi is yerinde.. Herkesin durumu bir degil.. Kimi ev hanimi calismaya meraklidir kimide evde dyrmaya.. Ornek cok.. Kendim calisiyorum diger turlusunu hic yasamadim.. Bir gun isi birakmk zorunda olursam kendi istegimle olmaz sanirim.. Cunku beni dinlendiriyor ve psikolojimi diri tutuyor calismak. Ha konu sahibi arkadasim kocan cok iyi biriymis masallah ama insanin basina ne gelecegi belli olmaz.. Ilerde basina kakmayacagi ne malum? Bildigin birseyvarki o da erkeklere guven olmaz. Evet kole duzeni bi yerde cok yipraniyorsun cunku kadin calistigi halde evde daha cok is yapar her zaman. Ama secim meselesi ve her secis bir vaz gecistir!!!!

Hanımlar

Biz kadınların özel sektör ortamında eşek gibi çalıştıgı aşikâr buna ben de dahilim..

Devlet kurumlarında da durum öyle pek parlak degil.

Sabah 8:30 akşam 18:30 hafta sonu yok ALLAH'dan

Bazı sektörlerde cumartesi de çalışıyorsun, yarım gün diyorlar ama tüm günün gidiyor

Peki ben ne üretiyorum ? Yaptıgım tek şey masa basında belgelerle boguşmak :)

Annem ben 13 yaşıma gelince tekrar çalışmaya başladı. Artık sizi büyüttüm diyerek.

Ama ben bir çocuk olarak,
ev hanımı bir annedense, ben 2-3 yaşındayken çalışmaya başlamış, bakımlı, işe süslü püslü giden, üretken, örnek bir anneyi tercih ederdim.

Evde saçı başı hep aynı, günleri hep birbirinin aynı bir anne iyi bir rol model olamaz. Kabul etmek istemeseniz de ev hanımligi korkunç rutin bir şey.

Çocuğum olduğunda da belki ilk başta ücretsiz izin alırım. Ama sonra mutlaka çalışırım. Çocuğum şık, işine hakim, yurtdışına giden (ve onu da yanında götüren), her gün kendini yetiştiren bir anne görsün isterim.

Tabii meslegimin de etkisi büyük. Bankada köle gibi çalışma şeklinde bir işe sahip degilim. Gerçekten üretken bir işim var.

Bazi arkadaşların ufku genişlemiş mmaşallah masallahinsanca dusunmeye baslamislar bu konuda...tabi bagnazlarda yok degil hala....

Siz mesleğinizin size kattıgı güzellikleri baz alarak bunu yazabiliyorsunuz işte ne mutlu size.

Ama herkes aynı kalitede iş ortamlarında çalışmıyor..

Kim ne derse desin.
Şuan çalışıyorum ama çocuk yapmayı düşündüğümde hamileliğimdede çalışırım daha sonra evde kalmayı tercıh edıyorum. Çünkü çocuğuma bakıcak kimsem yok. Kimseyede emanet edemem.
Çocuğum belirli br yaşa geldğinde çalışmaya yenıden başlarım. Tabii şuankı planlarım zaman ne gösterırır bilemeyız..

anlaşılan biri canınızı sıkmış..
çalışan biri olarak ev hanımını asla 2. sıraya koymuyorum ama kesinlikle çalışan insan daha kolay ayakları üstünde durabilecektir diye düşünüyorum. burda açılan konuların çoğunda kadın evi terk edemiyor . tabi kesin terk edilecek konularda. neden diyoruz hiçbir maddi gelirim yok.. ee bu cevap yetiyor sorularınızı cevaplamaya..

ayrıca çalışan hanımlar aynı zamanda ev hanımlığını da yapıyor.. ve çocuk yetiştirirken çalışmanın da faydalı olduğuınu düşünüyorum. çocukla kesinlikle çok daha kaliteli zaman geçiriliyor..

haftasonu ve haftaiçini kıyaslayınca çok net görüyorum.. gözlemlerim de dahil buna..

ben asla ne "kocam bana bakmak zorunda bakamayacaksa evlenmeseymiş yeeaaağğğğ" kafasında , ne de "kocamın eline bakmam ona muhtaç değilim" kafasında değilim. çalışmak istemek ve istememek çok farklı ve saygı duyulması gereken düşünceler. asla ve asla eşimle senin paran benim param olmadığından belki bu kadar rahat konuşabiliyorum bilmiyorum. ama hayatın gerçeği birkaç örnekle size anlatırsam sanırım olayın özünü göreceksiniz. ;

• evlendik. 2 ay sonra eşim iş değiştirmek zorunda kaldı. geçici süre 1-2 ay sonra alıcaz dediler ama inanmadık başka iş aradı. çok şükür 10 gün içinde yeni iş buldu. akşamlara kadar didindi durdu ama adamların berbat zihniyeti yüzünden saçma bir sebepten eşimi işten çıkardılar. ha şansımız yaver gitti 1 hafta sonra çok şükür çok daha iyi bir iş buldu. bu süreçte neler mi oldu? iş değiştirmelerden dolayı manevi olarak yıprandık ama maddi olarak yıpranmamıza bile gerek kalmadı.neden? çünkü bende çalışıyorum! evet harcamalarımızı biraz kıstık , 2 iken 1 aldık ama hayatımızı çok rahat geçirdik bu birkaç ay. şu an zaten rayına girdi. eğerki ben çalışmasaydım evin ihtiyaçları nasıl karşılancaktı? yani görüyorsunuz sağlık,başka nedenler gibi durumlardan dolayı eşiniz işsiz kalsa ne yapacaksınız? "çalışmak istemiyorum" derken bunu da düşünün. çocuğumun her anının görcem diye çocuğunuz rızkından belki olacaksınız. o "her an" lar dediğiniz akşam siz eve gelincede tekrarlanır.
  • başka bir durum ise eşinin çalışmasını evlenmeden önce istemeyen tanıdığım bir erkek evlendikten sonra ev hanımı olan eşinin kurulması gereken bi ev eşyasını kız beceremediği için kocasına birkaç kez kurması için rica etmesinden sonra yanıbaşımızdan kıza "tüm gün evde bi tarafını yaycağına sen yap ben akşama kadar çalışıyorum sen neye yarıon evde" diye çıkışmasından sonra dedmki benim kocam asla öyle demez o bilir evin tüm yükünü alır kafası diye birşey yok!!!!
umarım özetleyebilmişimdir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…