- 23 Ağustos 2011
- 5.411
- 9.344
- 148
dünkü kapanan konuyu gördün galiba :) kadına kocası çalışacaksın diye baskı yapmasına karşı çıktım diye 5-6 kendini bilmez toplanıp üstüme geldi :)Merhabalar ben üniversiye ve 6 yıllık kariyerden sonra ev hanımı olup çocuklarıma bakmayı tercih edenlerdenim. Elbetteki tercihimi çalışmaktan yana kullanabilirdim ama çocuklarımı kimseye teslim etmek istemedim. Varsın bir oyuncakları olsun ama anneleriyle oynasınlar. Varsın bir alışverişte et almayalım fakat yorgun bir anne ile olmasınlar. Hep ilk eğitimi benden alsınlar istedim. Şuan büyük 3,5 küçük 2,5 yaşında. Bende vakit değerlendirmek ve daha çok ilim için 2. üniversite tercihimi kullanıyorum. Belki oğullarımı okula gönderince çalışabilirim, bu benim tercihim. Eşim asla ve asla karışmaz bu konuya. Asıl konuya dönecek olursak; ben toplumumuzdaki ev hanımına bakış açısını anlayamıyorum. Çalışan hanım güçlü ve ayakta ama! ev hanımı yatıyor modundalar. Niyetim karşılaştırma yapmak değil, bana göre çalışanda, ev hanımıda değerlidir. Çünkü en önemlisi bizim, hepimizin güçlü bireyler olmamızdır. Eşim bana bakmak zorunda, çünkü ben onun hayat arkadaşıyım, çoucklarımda biricik evlatlarıdır. Toplumumuzdaki bu eş eline bakma meselesi yüzünden ara sıra eşime karşı hatalarım olmuştur. Ama sağolsun hep 'ben parayı kendim için değil, sizin için kazanıyorum' der. Yani biz yoksak hayatını bir şekilde zaten idame ettirir, onca yıl okuyup emek vermesine gerek yokki. Yapmayın hanımlar! Ev hanımlarını sadece dedikodu yapıp, totosunu devirip yatan hanımlar olarak görmeyin. Çalışma hayatınıda ev hanımlığınıda tatmış biri olarak, toplumumuzdaki çifte standartı kınıyorum.
Para tabii ki önemlidir.Amaç değil araç olmalı. Zaman geçip gidiyor.Para yerine gelebilir ama evlatlarımızın büyüdüğünü ,her anını yakalamak ,her hareketinde yeni birşeyler öğrendiğinde yanında olmamanı acısı yerine gelemez diye düşünüyorum.Elbette iyi bakıcılar da var.İyi babaanne ,anneanne var ama anne sevgisinin yerini hiçbir şey tutmaz.Mecburiyet karşısında ,yoklukta çalışılır da,mecburiyet yoksa bence çocuğa annesi bakmalı.
evet dünkü konuda bundan dolayı kapandı.herkes kendi tercihini başkasına dayatmaya kalktı.her kadın çalışmak zorunda değillll.kadının biri biz babamdan para alamazdık annemden alırdık çalışmasaydı ne yapardık mantığında.iyide senin baban demekki mesafeli soğukmuş.ben ve kardeşlerim hala başımız sıkıştımı babamıza gideriz dağ gibi arkamızda.senin bababn öyle diye milletin babasıdamı öyle olacakTercihlere saygılı olmayı bir öğrenemedik ki ! Herkes her şeyi çookk iyi biliyor çünkü.
Ehhh ben de tam bu kafadan bahsediyordum.
Kadın da erkek de homo sapiens, farkli türden değiller o zaman neden sizin yediğinizin içtiğinizin parasını vermek o adama düşüyor? Aileyseniz maddi sorumluluk da 50-50 olmalı. Adam yıllardır sabah 6da kalkıyor onun canı yok mu??? Çocuklar sizin de çocuğunuz neden maddiyatlarını üstünüze alınmıyorsunuz?
Diğer konuya da yazdım. Kadınlar her konuda ahkam kesiyorlar, eşitiz saygı istiyoruz bik bik bik ama iş eli taşın altına koymaya, çaba göstermeye gelince arazi oluyorlar. Konu finansa gelince kadınlar hep toz oluyor!!!! Ama erkekkjj bana bakmak zorunda kafası bir tek bizim toplumumuzda var. Benim şimdi yaşadığım toplumda herkes kendi birey olduğunun farkında, kimse yiyeceğini ödemekten başka birini yükümlü tutmuyor....neyse. Türk erkeklerine acıyorum, yıllardır konu finansa gelince birden aciz kalan yarım bireylerle evlenip onları hayatboyu sırtlarında taşıyorlar.
Gidip temizlediniz mi peki?Sana kesinlikle katılıyorum. Başımdan geçen bi olayı anlatmak istiyorum. Benim gayet güzel bir mesleğim var ama çalışmıyorum. Çocugumda yok. Etrafımdaki herkes çalışıyor kv görümce teyze Vs. Birgün eşimin anneannesi aradı beni ve gelin bize gelde evi temizle nasıl olsa evde yatıyosun dedi. Sanki benim evimin hiç işi yok sanki ben akşama kadar biyerlerimi devirip yatıyormuşum gibi. Ve bunu her zman yapıyor sanki ben çalışmıyorum diye boş oturuyorum çok zoruma gitti.
slimsigaraBu calisan kadinlarin herkes calissin herkes uretsin tribi de bi bitmedi ya. Cogu meslekte bir sey uretildigine zerre inanmiyorum. Kendi isim dahil. Elalenin cebini doldurmak icin emek satiliyor ve bu cok normalmis gibi gosteriliyor.
Sabah 8.30 aksam 19.00 hadi 18.30 olsun calismanin neresi normal ya? Ki ozel sektorun genel standardi bu, idari kadroda degilsen arti mesailer vs vs. Normallestirmeyin soyle sacmaliklari.
Yok baskasinin eline bakmakmis, yok koca parasi yemekmis. Nasil insanlarla evleniyorsunuz da yediginiz giydiginiz ictiginiz gozune batiyor ya da batma ihtimalini goze alarak evleniyorsunuz, hayret. Erkeklerin poposunu arsa degdiren zihniyet asil bu. Kadinlara kotu davranma hakkini veren zihniyet bu. Ekmegini ben veriyorum kafasini yasatmayin su erkeklere. Evlilik boyle bir seyse ben bayagi yanlis yapmisim.
Insanlara niye saygi gosterilmiyor anlamiyorum. Calismiyorum, istemiyorum. Maddi olarak ihtiyacim olmadan da calismayacagim. Ben bundan mutluyum. Benim hayata bakis acim rahat tatil yapabileyim, gordugumu alirken 50484 kere dusunmeyeyim, surada kahve icerken "bardagina 10 tl verdim keske evde icseydim" demeyeyim, bir kiyafet alirken digerini 2 ay sonra alirim planina girmeyeyim. Duz insanim ben. Boyle mutluyum.
Herkes ayni seylerden zevk alacak degil. Ben evimde olmaktan, yemek yapmaktan, temiz olmaktan, kurabiye pisirmekten mutluyum.
Kime ne?
Iste bu tarz erkekler yuzunden millet daga cok calismaya merakli..cocuklarivarsabi kadin 2 gun filan calissin.. Hem harclik eder hemde evde cocuklariyla olan vaktin kiymetini daha iyi anlar. Birde cocuk bakmak cok zor hatta calismaktan.daha zor.. Iste bir isle mesgulsun evde 1000. Is yerinde azicik kafani dinliyorsunAnnem babama kardeşime bana sizin için işi bıraktım derdi biz de bize ne bırakmasaydın derdik. :) ne bencillik görün işte.
bir gün bi tartışma esnasında babam annemde duran ve sadece market alışverişi yapılan kredi kartını geri istedi!
kredi kartımı kullandın bunca zaman diyerek!
Annem o gün çok ağladı ve tekrar işe başladı 15 yıl aradan sonra
Babamdan bi daha eve ekmek almak için bile para almadı.
Siz mesleğinizin size kattıgı güzellikleri baz alarak bunu yazabiliyorsunuz işte ne mutlu size.Annem ben 13 yaşıma gelince tekrar çalışmaya başladı. Artık sizi büyüttüm diyerek.
Ama ben bir çocuk olarak,
ev hanımı bir annedense, ben 2-3 yaşındayken çalışmaya başlamış, bakımlı, işe süslü püslü giden, üretken, örnek bir anneyi tercih ederdim.
Evde saçı başı hep aynı, günleri hep birbirinin aynı bir anne iyi bir rol model olamaz. Kabul etmek istemeseniz de ev hanımligi korkunç rutin bir şey.
Çocuğum olduğunda da belki ilk başta ücretsiz izin alırım. Ama sonra mutlaka çalışırım. Çocuğum şık, işine hakim, yurtdışına giden (ve onu da yanında götüren), her gün kendini yetiştiren bir anne görsün isterim.
Tabii meslegimin de etkisi büyük. Bankada köle gibi çalışma şeklinde bir işe sahip degilim. Gerçekten üretken bir işim var.
Merhabalar ben üniversiye ve 6 yıllık kariyerden sonra ev hanımı olup çocuklarıma bakmayı tercih edenlerdenim. Elbetteki tercihimi çalışmaktan yana kullanabilirdim ama çocuklarımı kimseye teslim etmek istemedim. Varsın bir oyuncakları olsun ama anneleriyle oynasınlar. Varsın bir alışverişte et almayalım fakat yorgun bir anne ile olmasınlar. Hep ilk eğitimi benden alsınlar istedim. Şuan büyük 3,5 küçük 2,5 yaşında. Bende vakit değerlendirmek ve daha çok ilim için 2. üniversite tercihimi kullanıyorum. Belki oğullarımı okula gönderince çalışabilirim, bu benim tercihim. Eşim asla ve asla karışmaz bu konuya. Asıl konuya dönecek olursak; ben toplumumuzdaki ev hanımına bakış açısını anlayamıyorum. Çalışan hanım güçlü ve ayakta ama! ev hanımı yatıyor modundalar. Niyetim karşılaştırma yapmak değil, bana göre çalışanda, ev hanımıda değerlidir. Çünkü en önemlisi bizim, hepimizin güçlü bireyler olmamızdır. Eşim bana bakmak zorunda, çünkü ben onun hayat arkadaşıyım, çoucklarımda biricik evlatlarıdır. Toplumumuzdaki bu eş eline bakma meselesi yüzünden ara sıra eşime karşı hatalarım olmuştur. Ama sağolsun hep 'ben parayı kendim için değil, sizin için kazanıyorum' der. Yani biz yoksak hayatını bir şekilde zaten idame ettirir, onca yıl okuyup emek vermesine gerek yokki. Yapmayın hanımlar! Ev hanımlarını sadece dedikodu yapıp, totosunu devirip yatan hanımlar olarak görmeyin. Çalışma hayatınıda ev hanımlığınıda tatmış biri olarak, toplumumuzdaki çifte standartı kınıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?