Ev hanımları tü kakamı yahu!

Evet, bende zaten çalışmayan kadın dayak yiyemez demedim.
Bir üye "Boşanmak isteyenin önünde dağ duramaz" demiş
Beylik laf bunlar...
35ine kadar koca eline bakmışsın
Kenarda beş kuruşun yok
Sıkıyorsa boşan
Ne yapacaksın?
Öpücükle mi ödeyeceksin faturaları, kirayı?

O dağ kısmına epeyi güldüm ne yalan söyleyeyim.
Konu kimindi hatırlamıyorum.
Kadın akademisyen, boşanması için olanca sebep var.
Maddi durumla ilgili zerre bir sorun yok, boşan neden duruyorsun diyorlar.
Çevre baskısı, konu komşu ne der ayarında bir cevap geldi.
Akademisyen bakın bu kadın.
Hani dağ nerede?
Kimse kendini kandırmasın, boşanma kararı almak çoğu kadın için zaten zor bir karar.
Aldatılmayı sineye çekenimiz, çekmeye çalışanımız var.
Biz bir de maddi durumunuz önünüze engel olmasın diyoruz ama olmuyor sanırım.
Bu konuda uzlaşılamayacağı da ortada zaten.
Konu sahibi de kendi kararını vermiş herkesçe doğru bulunmasa da.
Burada fikir danışma yok ki, şuanda sadece insanlar birbiriyle tartışıyor.
Konunun açılış amacını anlayamadım.

Onu diyen benim ne münasebet opucukle odeyck mişim. Allah korusun bi aldatma bi bosanma olduğu takdirde cevremde cok insan varcok gec iş hayatına atılan , calısan.tezgahtarlık caycılık heryer fıldır fıldır eleman arayor.O da olmadı tazminat nafaka var oda olmadı baba maası var oda olmadı insanın ailesi var. E bunların hiç biride yoksa bi kursun döktürüsünüz bukadar lanette üst üste gelmez cınku. En azından ben ev hanımıyken bosanıp aclıktan olen ve ya sokakta yatan birini hiç gormedim.hayatan bukadar korkmayan hayat ucundan kıyısından yakalanır

Nafaka? Ben beni aldattığı için boşandığım adamın parasını hala yiyemezdim.
Baba parası? 30undan sonra hala babadan medet ummak? Hmmm....
Hala kendi ayaklarınızın üzerinde duracak bir profil çizmiyorsunuz...
O yüzden inşallah kocanızla aranız hiç bozulmaz...

Anneniz hayatinin kiymetini bilememis demek ki, hem evde calis hem iste.
Babaniz ne yapiyordu?
(Babanizla birlikte degilseniz, mesajimi gormezden gelin)
Ben evdeki isleri yetistiremiyorum zaten su anda.
Oglumu krese goturup getiriyorum. Otobusle yarim saat 45 dk suruyor. Gunde 4 kez binmis oluyoruz otobuse bebek arabamizla.
Yemek yap bebek bak derken zaten zaman geciyor.
Ancak camasir bulasik islerini hallediyorum.
Derin temizlik ve utu yapmayali haftalar oldu.
Buraya da cocuklari uyuturken, otobuste falan takiliyorum.

Durumunuzu bilmiyorum fakat sizde çalışsanız belki arabanız olabilirdi..zorluk çekmezdiniz.. çalışan kadınlar hem ev işi hem normal işi yetiştirmeye çalışırken sizin yetiştiremiyorum demeniz biraz garip olmuyor mu?

Sahi samantha samantha senin gibi okumus gorgulu kulturlu (!)hatunun silikonlu memik muhabbeti ne oldu finalde?? Ustun zekan ve bilginle ustesinden gelebildin dmi? Cunku sen calistigin icin konusacak daha marjinal konulariniz vardir, silikonlu kivamli memik degil mesela :KK53:

Babam da benimle oyun oynuyordu mesela :)
Ya da yemek yapıyordu, annem oynarken vs vs...
Hayatın tadını maddi imkanlarımızla çok güzel çıkardık.
Ben de çok istedim annem ev hanımı olsun beni karşılasın diye
Sonra bana sunduğu imkanlar, annemin iş yerine arkadaşlarımla gidince yaşadığım gurur, vasıflı olması, bilgisi, kültürü, görgüsü... hepsi beni o kadar gururlandırdı ki.. İyi ki çalışmış diyorum.. Ne anne sevgisinden ne de imkanlardan mahrum kalmadık.
Bakin zaten calismaya karsi olan yok bu konuda. Calismamaya karsi olanlar var. bu bahsettikleriniz elbette herkes kabul ediyor.
Herkesin hayat sartlari bir degil.
Asalaktir, eziktir, koledir falan sayip sayistirirken bir cok insanin kalbini kirabileceginizi goz onunde bulundurmaniz gerekir.
Ben ustume zaten alinmiyorum, cunku geciciyim ev hanimliginda. Ama diger ev hanimlari adina kiziyorum boyle elestirilere.
Adam sen evde otur evimize cocuklarimiza bak ben disarda calisayim size bakayim diyorsa ucuncu kisilere ne duser orasini da siz dusunun.
Herkes kendi zihniyetine uyan biriyle evlilik yapsin.
Disaridan mudahalelere gerek yok.
Aldatilinca calismadigi halde bosanan sonra is bulup hayatini yeniden kuran bir suru ornek oldugu gibi. calistigi halde kendini kocasindan ayrilmaz butun olarak goren bir suru kadin da var.
cok uzaga gitmeye gerek yok. Forumu bi inceleyin.

Ben kadınların çalışmasını ayaklarının üstünde durup eşlerine muhtaç olmamaları için destekliyorum.
Yoksa çalışın ezik olmayın mantığında değilim çünkü ailemin yarısı çalışıyorsa, yarısı ev hanımı.
Hatta şu anda halalarımın hepsi ev hanımı.
Ama istiyorum ki burada açılan "Aldatıldım, gidecek yerim yok" konuları azalarak bitsin.
Yoksa kötülüğümden ıy ezik cahil demem.

yanlış anlamayın lütfen siz ezik cahil diyorsunuz demedim
ama ne zaman bu konu açılsa konu oralara geliyor
çalışmayan bir eş ve anne olarak kendime yuh yahu bende hiçmi bir işe yaramıyorum hiç mi bir vasfım yok dedirtecek yorumlar geliyor
yazık karşıda ki insanı ezip üstüne basmaktan zevk alan hemcinslerimin yorumlarını okumak çok kötü ve iyi ki bunlarla aynı ortamda çalışmıyorum diye düşündürtüyor evimde saygı saygı var en azından para kazanmıyorsam bile

Durumunuzu bilmiyorum fakat sizde çalışsanız belki arabanız olabilirdi..zorluk çekmezdiniz.. çalışan kadınlar hem ev işi hem normal işi yetiştirmeye çalışırken sizin yetiştiremiyorum demeniz biraz garip olmuyor mu?
Arabamiz evin onunde duruyor. Ben tembellik edip ehliyet almadim.
Ama yakinda alacagim.
2. Si daha once de bahsettigim gibi 2 cocugun bakici masrafi benim maasimdan fazla tutuyor.
Isleri yetistiremiyorum cunku cocuklarim cok kucuk.

Arkadaşlar üslubuna dikkat etmeyenleri muhattap alıp cvp dahi vermek istemiyorum. Konuyu ortalık karıştırmak için açmadım, sadece yapabildiğim kadar önyargıyı ortadan kaldırmak için açtım. Herkesin düşüncesine saygım var fakat dikkat etmelisiniz. Sizin anneleriniz belki ananelerinizde ev hanımı yada ev hanımıydı...

yav he he...
önyargıyı ortadan kaldırmak için bilmem kaç yüzbin defa açılıp da tartışılan bu konuyu açmışmış,herkesin hayata baktığı açıdan değerlendireceği bir konuyu neye göre düzeltiyorsun?kaç sayfa geride de dedim şimdi de diyorum.
Amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok, bırakın herkes kendisine doğru geldiği gibi bir hayat yaşasın. Doğruluğu subjektif konularda tartışma açmak polemikten başka birşey değildir.Sen böyle mutluysan suni dert edinmek neden?
Al işte sen dahil millet birbirine sallamış da sallamış.. ötekisi asalak diyor, ezik cahil diyor beriki bana bakmakla yükümlü diyor..birbirinden aşağılayıcı ve kırıcı yorumlar havada uçuşuyor..birazdan konun da kapanır zaten :KK14:

Bakin zaten calismaya karsi olan yok bu konuda. Calismamaya karsi olanlar var. bu bahsettikleriniz elbette herkes kabul ediyor.
Herkesin hayat sartlari bir degil.
Asalaktir, eziktir, koledir falan sayip sayistirirken bir cok insanin kalbini kirabileceginizi goz onunde bulundurmaniz gerekir.
Ben ustume zaten alinmiyorum, cunku geciciyim ev hanimliginda. Ama diger ev hanimlari adina kiziyorum boyle elestirilere.
Adam sen evde otur evimize cocuklarimiza bak ben disarda calisayim size bakayim diyorsa ucuncu kisilere ne duser orasini da siz dusunun.
Herkes kendi zihniyetine uyan biriyle evlilik yapsin.
Disaridan mudahalelere gerek yok.
Aldatilinca calismadigi halde bosanan sonra is bulup hayatini yeniden kuran bir suru ornek oldugu gibi. calistigi halde kendini kocasindan ayrilmaz butun olarak goren bir suru kadin da var.
cok uzaga gitmeye gerek yok. Forumu bi inceleyin.

Ben hiç bir mesajımda asalak ezik demedim
Aksine bu konuda 1-2 kişi var, kocasına asalak ezik muamelesi yapan

Nafaka? Ben beni aldattığı için boşandığım adamın parasını hala yiyemezdim.
Baba parası? 30undan sonra hala babadan medet ummak? Hmmm....
Hala kendi ayaklarınızın üzerinde duracak bir profil çizmiyorsunuz...
O yüzden inşallah kocanızla aranız hiç bozulmaz...
Ben umutlarla bi evliliğe adım atmıs omurluk diye baslamıs be onun salaklıpı yüzünden bütün hayallerim yıkılımıssa catır catır yerim valla. Bu arada ben zaten calısıyorum. Fakat benim anlatmk istediğim secenek cok.ben clısıyorum diye calısmayanlar asalak ayakları üzerinde duramaz ve ya ayakları üzerinde durcak profil cizemez buna karsıyım. Siz sanıyor mısınuz ki herkes 5.000 lira maas alıyor. Bu ülkenin asgari ücreti .1000 liraydı düne kadar. Siz hangi ayaklar üzerşnde durmaktan bahsediyorsunuz ki? Bu ülkede herkes beyaz yakalı da değil. Gidip insanların kustuğu s.ctığı wc yi 1.000 lira karsılığı temizlemek üretip topluma fatdalı olmak mı? Herkes bi tercih yapmıs bir yok tutturmus yasıyor ni şekilde. Calısanlar ve calısmayanlar olarak bizim birbirimizden bir farkımız yok maalesef.

Kadının kadına düşmanlığını anlayabilmiş değilim. Çalışıyordum, bebeğim biraz büyüsün daha esnek saatli calismaya devam edeceğim. Ama şu an ev hanımı yim.
İki durumu da yaşayan biri olarak söyleyeyim.

Ey çalışan ve çalışmayanı ezmeye çalışan kadın,
Allah aşkına bütün gün ne yapıyorsun bir kağıda falan yaz da ne kadar üretken olduğunu görelim. Ev hanımı komsuda, günde dedikodu peşinde diyen dedikodunun alasını is yerinde yapar. Birbirinin kuyusunu kazmanin kitabı is yerlerinde yazılır. Ve tüm bunlari planlayacak zaman yine is yerinde yaratılır.
8 yıllık çalışma hayatımın yarıdan fazlası çok klas görünen yerlerde geçti. İyi bir işim iyi bir maaşım, hepsi yüksek lisanslı meslektaşlarım vardı ve durum buydu. Daha başka yerleri hayal edemiyorum bile.

Gelelim ben çocuğumu kendim büyütürüm, öyle kreş kapılarında sürünmesin diye çalışan annenin vicdanını sizlatan ev hanımına,
Harika bir çocuk mu yetiştirdin? Kreş ten fazla çocuğuna ne vaad ettin? Günde 3 saat cizgi film mi? Eline yeterki sussun diye verdiğin telefon-tablet mi? Senin o vicdanına dokunduğun anne çalışmak zorundadir belki? Hayat şartları uygun değildir. Yada psikolojisi öyle rahattır. Kendini başarılı ve ise yarar hissederken çocuğuna daha verimlidir. Ailesi binbir zorlukla okutmustur emeklerini boşa çıkartmaya gönlü razi gelmemiştir. Kendi
isinde en iyisidir?

Yapmayın. Kadını kadına kirdirmayın. Burada tek nefeste 2 durum içinde sayfalarca şey yazabilirim. Ama gerek yok. Bir şeyleri seçerken başka şeylerden vazgeçmiş oluruz. İki seçimde doğrudur. Herkes haklıdır. Mükemmel ev hanimi anneler ve mükemmel çalışan anneler olduğu gibi her ikisinin kötüler de var. Ve nedense kötülerin sesleri daha yüksek sözleri daha yaralayici. Mükemmel olanlar ise zaten birbirine destek oluyor, onlara da teşekkür edeyim bu vesileyle.

Maalesef okumakla adam olunmadiginin cok guzel bir ornegini gostermissiniz, insanlara asagiliyici ve elestirici konusmakla okumus cahilliginizi kanitladiniz!!!! Evde oturmak egitimden uzakta olmak demek olmuyor. Ben okudugum okulumu egitimimi cocuklarima sevgiyi, saygiyi, guveni ve ozgurlugu bizzat kendim onlarla vakit gecirerek asilamak istiyorum. Evde oturuyorum diye hayattan bi haber yasamiyorum. Okuyorum, arastiriyorum ve cok sukur esim eve geldiginde konusacak cok seyimiz oluyor. Cocugumu sirf calismak namina krese ya da bakiciya atmaya kiyamiyorum, onu yanlizliga sefkatsizlige birakip ise gidemiyorum, ama ciddi maddi sorunlar yuzunden goturmek zorunda kalan annelerinde cok isteksiz yaptigini biliyorum!!! Eger cocugumu paradan once tutmam beni asalak yapiyorsa ne mutlu tum asalaklara!!!
Tamam arkadaşa verdiğiniz tepkide haklısınız da, kendinizi haklı çıkarmak adına işaretlediğim kısımla insanları yaftalamış olmuyor musunuz?
Ne demek şefkatsizlik? Ne demek çocukları bakıcıya, kreşe atmak?
Okul öncesi eğitim almayacak mı sizin çocuğunuz bir sene de olsa ya da okula gitmeyecek mi?
Sizin tabirinizle siz de çocuğunuzu kreşe atmayacak mısınız?

çalışmayan bir eş ve anne olarak kendime yuh yahu bende hiçmi bir işe yaramıyorum hiç mi bir vasfım yok dedirtecek yorumlar geliyor
yazık karşıda ki insanı ezip üstüne basmaktan zevk alan hemcinslerimin yorumlarını okumak çok kötü ve iyi ki bunlarla aynı ortamda çalışmıyorum diye düşündürtüyor evimde saygı saygı var en azından para kazanmıyorsam bile

Şöyle ki, çalışmak istemeyen evde duran kadına tamam eyvallah, ezik demem.
Ama benim tepkim "Kocam bana bakacak, mecbur, ben evdeyim tüm parayı o getirecek ben yiyeceğim" diyenlere...
Yani bunu dillendirenlere...
Çocuğuna bakmak için çalışmıyordur, hastadır çalışmıyordur, canı istemiyordur çalışmıyordur bu ayrı
Ama banane kocam baksın ben kendimi yıpratamam demek çok farklı

Benim annem çalışıyordu, emekli oldu. Her kış bize ördüklerini giyiyorum
Resmen emekli olduktan sonra bereye atkıya para vermez oldum
Üretirse üretir yani...
Ama kocam bakacak banane demek de ne bileyim o kocaya haksızlık

Çalışan çalışmayan muhabbeti okumuş okumamış muhabbetine dönmüş resmen ayıp ya...
Ayrıca yorumum,
Kocanız size maddi olarak destek olmayı tercih ediyorsa, karım evde otursun işleri yapsın diyorsa çalışmazsınız.
eğer kocanız ev işleri çocuk bakımı vs konularında destek olmayı tercih ediyorsa çalışabilirsiniz
yani biraz kocanıza da bağlı bence. bu ortak alınacak bir karar. ben kocama ben evde oturcam sen bana bakmak zorundasın diyemem hani hayat müşterekti derler adama

Şöyle ki, çalışmak istemeyen evde duran kadına tamam eyvallah, ezik demem.
Ama benim tepkim "Kocam bana bakacak, mecbur, ben evdeyim tüm parayı o getirecek ben yiyeceğim" diyenlere...
Yani bunu dillendirenlere...
Çocuğuna bakmak için çalışmıyordur, hastadır çalışmıyordur, canı istemiyordur çalışmıyordur bu ayrı
Ama banane kocam baksın ben kendimi yıpratamam demek çok farklı

Benim annem çalışıyordu, emekli oldu. Her kış bize ördüklerini giyiyorum
Resmen emekli olduktan sonra bereye atkıya para vermez oldum
Üretirse üretir yani...
Ama kocam bakacak banane demek de ne bileyim o kocaya haksızlık

Ben hiç bir mesajımda asalak ezik demedim
Aksine bu konuda 1-2 kişi var, kocasına asalak ezik muamelesi yapan
o adam esinin evde durmasini istiyorsa neden kole muamelesi olsun ?
Parayi kadinin yonetmesini istiyorsa?
Benim esimin hesaplarini da ben yonetiyorum internet uzerinden. Faturalar, kira vs onlarla ugrasmak istemiyor. Sahsi heaabina da ozel giderleri icin gonderiyorum. Bir kismini birikime atiyorum. Bir kismini cocuklarin birikimine. Dogum izni param yeni kesildi biraz da kendi hesabima gondermeye basladim. Yani esim istiyor benim yonetmemi. Bu kole yapmaz onu, beni onun muhasebecisi yapar.

Ben umutlarla bi evliliğe adım atmıs omurluk diye baslamıs be onun salaklıpı yüzünden bütün hayallerim yıkılımıssa catır catır yerim valla. Bu arada ben zaten calısıyorum. Fakat benim anlatmk istediğim secenek cok.ben clısıyorum diye calısmayanlar asalak ayakları üzerinde duramaz ve ya ayakları üzerinde durcak profil cizemez buna karsıyım. Siz sanıyor mısınuz ki herkes 5.000 lira maas alıyor. Bu ülkenin asgari ücreti .1000 liraydı düne kadar. Siz hangi ayaklar üzerşnde durmaktan bahsediyorsunuz ki? Bu ülkede herkes beyaz yakalı da değil. Gidip insanların kustuğu s.ctığı wc yi 1.000 lira karsılığı temizlemek üretip topluma fatdalı olmak mı? Herkes bi tercih yapmıs bir yok tutturmus yasıyor ni şekilde. Calısanlar ve calısmayanlar olarak bizim birbirimizden bir farkımız yok maalesef.

İyi de bende çalışmayan ezik demedim ki...

:KK47:Lisans ve farkli bir dalda yuksek lisans diplomam var. Uzmanlik aldigim baska bir alan da var. Bir sure calistim iki uc yildir calismiyorum. Kafama silah dayasalar bile calismam oh evimdeyim

Sahi samantha samantha senin gibi okumus gorgulu kulturlu (!)hatunun silikonlu memik muhabbeti ne oldu finalde?? Ustun zekan ve bilginle ustesinden gelebildin dmi? Cunku sen calistigin icin konusacak daha marjinal konulariniz vardir, silikonlu kivamli memik degil mesela :KK53:
Siz yazınca baktım konusuna yerlere yattım gülmekten o ney ya :KK70:
İcimden bu hanımefendinin arastırma görevlisi olduguna inanmak gelmiyor hic
Calısmayan kadınlarımızı sadece vajinadan ibaret gören bir kadınımız
Kadına en büyük kötülüğü yine bir kadın yapıyor ne acı..
Hayat cok tuhaf gercekten :KK51:

Back
X