ev hanımları ve harçlık ?

Ben de ẢYri pảra alirim ésimden,hẻr zâmn sunu dẻr senin pảran ảyri cebinde dủrmali,canin ne ístiorsa almalisin,ảkadslrinla kahveni icmelisin yêmgini yêmelisin,mutfak másraflari icinse ảyri pảramiz vảrdir kutuda,yalniz ben ésimin tam mâasini bilmiorum,yani tahminen biliorum da net deil,âma onun dísinda bỏrcumuzu,ney nẻeye gidior,aylik hảrcamalarimiz ne kdr hépsini biliorum.ÂMa gêcn gün canim sen tam olarak ne kadar mâas aliorsun đedigimde bundan pek hóslanmadi,biliorsun zaten neden sỏuorsun,sen de calissaydin ben sâna sỏrmazdim,tüm hảrcama,giderlerimzi biliorsun zaten diye.Bilmiorum bu nỏrmal mi.

bana kalırsa değil.
madem bildiğinizi düşünüyor,tekrar söylemesinde ne sakınca var anlamadım?

bende eşimin aldığı paray bilmem sormadım bile hiç .para muhabbeti yapmak bana göre değil pek .çok şükür iyi kazanıyor bize yeter .genelde haftalık bırakıyor alışverişe gitmem gerekiyorsa söylerim ona göre bırakır .kendime birşeyler almak istiyorsam kartımı kullanırım daha çok oda öder sağolsun .ne kadar harcadığımı yazmam ayıp olur .

insan ister istemez kafayı takıyor,çoğu yazmış eşim geitir direk parayı elime verir yada tüm harcamalardan hberim olur diye,biz mesela öyle değiliz,eşimin borcunuda bilmem kazandığı parayıda ,çünkü sürekli birşeyler alıp satar ,ne kadar kazanır bilmem, zararda çok ediyor,bende merak ettim benım gibi olanlar var mı diye,ben çalışmıyorum eve bir katkım yok böyle susmamam mı gerek yoksa eşime hergün hesap mı sromalıyım diye düşünmeye başladım:26:

Bence gerek yok..
Her erkek bir değil ki...
Ben de hiç bilmem..
Mobilya sektöründeyiz, kendi işimiz..
Geçen ay dedi mesela "Kış tasarruf dönemi başlamıştır, duyrulur diye..
Ben anlarım ki ek kartı azaltıyorum :1:
Gerçi tasarruf öncesi 200-300 gelen ekstre 550 gelmiş :1: :1:
Annemin ameliyatı etkiledi gerçi işin şakası bu..
Ben maaşımı direk altın hesabına aktarıyorum, ev alıcaz inşallah..
Eşim de harçlık veriyor bana...
Babam memurken annem bilmezdi maaşını, ben de alışkınım yani...

Ben hiç harçlık almadım eşimden yani ver dememe hiç gerek kalmadı çalışmadığım dönemde. O hep çantamı birkaç günde bir kontrol eder azalmışsa falan ilave eder ben var dersem bile koyar para muhakkak ihtiyacım olur diye. Belli bir miktarı yok karttan alırız ihtiyaçları ama aklıma gelmeyen şeylerde o yokken de aldığım olur ya da arkadaşımla o gün aniden buluşmaya karar veririz mesela hep yanımda olmasını ister ne olur ne olmaz diye. Şimdi çalışıyorum ama bazen yemek kartı paramı o verir, bazen ben ikimizinkini çekerim, bazen ben para çekmeyeyim hesabımdan diye kendisi para verir ama yine de ortak olur herşey çalışırken tabii bir pazar ben yaparım bir pazarı o yapar falan.

Ben birkaç aydır işsizim 3 aylık evhanımı sayılırım.Eşim her zaman maaşını çektiği gibi avcuma tutuşturur.Annemde bol bol harçlık verir sağolsun:55: Bir tane ek kart annem çıkarttırdı bir tanede eşim çıkarttırdı:37:Garibim kendisi harçlık ister benden param bitti aşkımmm der:9:

Ben hiç bir zaman eşimden bunu yapmasını istemedim nişanlandığımız zaman kendisi böyle yapmak istediğini söyledi bende kabul ettim.Sanırım insanın yapısına göre değişiyor

Nekadar şanslı olduğunuzun sanırm farkındasınız.Benimki ben çalışıtığım halde kartım kendinde durur.Kredi kartım yok.Beyefendi ayın ortası ve ayın başında bir miktar verir o kadar.Sırf tatsızlık çıkmasın diye ses çıkarmam fakat arada patladığımda üç beş kuruş verir .Birde ben paraya hiç değer vermem der.of ki ne of.

14 aydır işsizim. çalıştığım dönemde eşim benim parama dokunmadan öderdi borcu,kirayı. ama benim içim rahat etmezdi. kredi kartını filan öderdim. işsiz kalınca da eşim maaş kartını ve kredi kartının birini bana bıraktı. masrafımızı maaştan düşeriz kalanı ortak harçlığımız olur. eşim kendisine çok az harçlık alır. gerisi bende durur. bittikçe ister.

paralar iç işleri bakanına gelir..yanı bana;) bende ona 3-5 veririm işte bişeyler..aza kanaat etsın:)

Back
X