Ev hanımlığı mı, çalışmak mı?

sess_s

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2014
3.217
4.661
133
38
Hanımlar, bugünlerde hep aynı sorunlarla uğraşıyorum biraz eşim sebebiyle. Çocuk mu kpss mi diye düşünür dururdum, size sordum, derkeen..Kadın doğumda bazı sıkıntılarım olduğu ve dersane saatlerimin geç olması eşimi bıktırdı. Tartıştık da, konuştuk da.

Bana diyor ki, senin öğretmenlik koşturmanla ömrümüz geçiyor. Sen evi seviyorsun, eğitimi seviyorsun. Geçim sıkıntımız yok, kendi ayaklarım üstünde duracağım diye uğraşma. Beraber hep ertelediğimiz Arapça kursuna gidelim mesela. Ailene zaman ayır. Kurslarına git, falan filan.

Bir de annem rahatsız olduğu için onunla da ilgileniyorum. Mesela, onlara misafir gelmesi demek iki gün benim orada olmam demek. Geçen sene, formasyonum sırasında ne bana ne onlara misafir gelemedi doğru düzgün. Eşim sağolsun, götürür yardım eder ama iki evin koşuşturması ona da yansıyor.

Bense yorgunum galiba, zihnim yoruldu, hevesim kırıldı. Şu iki haftadır dersaneyi durdurdum düşünmek için. Ailem o kadar okudun bir şey yapamadın diye düşünüyorlar. Biraz onları memnun etme çabası da var bende. Eşim para kaygısı olmadan zamanı müsait kurslarda keyfine göre ders ver diyor eğer öğretmenliğini geliştirmek için.

Kaygılıyım, siz olsanız ne yapardınız?

Kac senedir evdesiniz bilmiyorum ben 1.5 sene oldu ve cildirmak uzereyim
Kendi parani kazanmak gibisi var mi, yani bende daha kazanmadim ama yoktur heralde.

Ben hayatımda hiç "sonsuza kadar güvenilecek adam" görmedim; hep bir şüphe içimde. O yüzden ben olsam ne olursa olsun çalışırdım.
Aynen öyle canım parası yok diye katlanan tonla kadın var ne yazık ki dersanede arkadaşım yolunmuş saçını gösterdi kadın iki çocuklu boşanamıyor atanmaya uğraşıyo

çocuğun henüz yokken çalışmalısın bence..çocuk olduktan sonra hayallerini erteleyecek, hatta öteleyeceksin..önceliğin hep çocuk olacak.. ha bir de şu var atanacaksın, kimbilir nereye çıkacak tayinin eş durumundan vs. tekrar evine yakın bir yere atanana kadar bu defa çocuğu erteleyeceksin..off kadın için hem çocuk hem kariyer neden bu kadar zor.. ( aynı dertten muzdaribim, kızımı bırakıp çalışmaya başlayamıyorum bir türlü..)

Üç hafta önceki benle aramda dağlar kadar fark var. Hevesim tuzla buz oldu sanki. Bunun için ona kızmalı mıyım, mantıklı deyip kendime ona göre bir yol mu çizmeliyim bilemiyorum. Oğlum neredeyse 6 şimdi, eşimde 37 yaşında. Onun başlıca sıkıntısı kendi yaşının geçmesi ve oğlumun kardeşsiz büyümesi; benim ales, formasyon, dersane derken iki senedir ertelemem sebebiyle.

İki haftadır başımda ağrı, uğultu.. Sessizliğe bıraktım kendimi. Burdaki hanımlardan mantıklı tavsiyeler almak istedim.

aslında ailenizde haklı okadar okumuşsunuz mesleğinizi yapmalısınız..evet keseinlikle çok yorucu ama sadece ev hanımı olursanız kendinize emeklerinize saygısızlık etmiş olursunuz..dershaneler haftasonuda çalıştığı için sıkıntı oluyor. hiç olmadı özel ders verin..mesleğinizden kopmayın

onca emeğinizi heba etmeyin, bu zamana kadar verdiğiniz mücadele var onları düşünün.. insanın kendi parasını kazanıp istediği gibi gönül rahatlığı ile harcaması kadar güzel bir şey yoktur inanın...

içinizden hangisi geliyorsa onu yapın...

maddi ve manevi anlamda sizi iyi hissettirecegine inandıgınız, kendinizi guvende hissettiginiz ve emeklerinizin karsılıgını alabilecegini dusundugunuz sey calısmaksa eşinizin evde vakit geciremiyoruz sersenizlerini duymayın.

sizin calısmak istediginizi, egitiminizi ve atanmak icin ugrastıgınızı bilerek evlendi.

Geçen sene 72 puan aldım kpss den, ki ilk çözdüğün kpss girdiğim kpss ydi formasyon ve çocuk olduğu için. Aynı puanla arkadaşlar Diyarbakır, Erzurum vs. Atandı Doğu fa kontenjan çok olduğu için. Bn çocuğu alıp gitmeyi düşündüm ama biZimki çocukla seni bir başına gönderemem dedi. Annem rahatsız dediğim gibi, kayınvalide yok. İsanbul kazanmam gerek, yükseltmem lazım ama mat yok. ben okuldan saat 10 da geleyim diye bekleyen bir çocuk var. O saatte beni okullardan almaktan yorgun bir eş.

Aslında ben çok hevesliydim ama dalgaya karşı yüzüyor gibi hissediyorum kendimi.

Ne olacagi belli olmaz ileride. Ben olsam calisirdim.
Aynen öyle canım parası yok diye katlanan tonla kadın var ne yazık ki dersanede arkadaşım yolunmuş saçını gösterdi kadın iki çocuklu boşanamıyor atanmaya uğraşıyo

Ben de gelecek kaygısıyla çalışmayı önemsiyorum zaten. Bu dünyanın bin türlü hâli var. Ki gördüm de. İlk 4 sene müthiş sıkıntılar çektik. Ama iki senedir eşim toparladı. Ben de hemen kendimi okullara attım. Ama ev araba alınca kendine güveni yerine geldi. Onlara dayanıyor biraz da. Kendimi güvende hissedeyim diye benim üstüme yaptı. Araba değiştirecek bu sene. Benimkini sana veririm, istediğin git gel diyor. Özgürlüğümü parayla satın almaya mı çalışıyor bilemedim Maddi rahatlık derken harika değil, rahatız ama mesela kirada kötü bir dairede oturuyoruz çocuğu bırakabileceğim tek kişi üst katımdaki eltim olduğu için. Çok seviyorum onu.

Eşim de ikna için uğraşıyor. Daha önce beim kazandığım parayla biz geçindik. Hiç bilmiyorum yani, paranı kazanırsın istediğin gibi harca kısmını.

Ne yazık ki öyle şeyler yaşanabiliyor işte.

Konu sahibinin eşi belki dünya iyisidir, belki asla olmayacak böyle şeyler; ama temkinli olmakta fayda var bence.

Dersane derken kpssye hazirlanmak icin gidiyorsun sanirim. Eger oyleyse gercekten zor esimden biliyorum

Siz bilirsiniz ama ben onceligi aile huzuruma verirdim. Hicbirsey huzurumdan onemli degil

Maddi kayginizda yokmus ne guzel.. Esinizde mantikli bir alternatif sunmus aslinda secim sizin..

Hakkinizda hayirlisi olsun

çok zor bir karar ama insanın kendi kazanığı parayı harcaması gibi güzel ve güven veren bi duygu yok.bide çalışma hayatınızda olmuş,ev hanımı olmak sizi epey zorlayabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…