Ev hanımlığı mı, çalışmak mı?

bende kızım ıkı yasında baslamıstım kpss calısmaya kıtaplarıma alısmıstı ortalıkta dururlardı ama hıc yırtmazdı karalamazdı
o da elıne kıtap kalem alıp ben ders yapıyorum derdı
annen ne yapıyor , annen nasıl dıye soranlara hazır cevap annem ders calısıyorr dıyordu

evet edebiyat okudum, formasyon aldım. eş durumu bir sene sonra aday öğretmenliğinizi atınca geçerli oluyor. yan şehir dışı kazanırsam 1 sene sonra gelebiliyorum eşimin yanına. istanbul kazanmak için yüksek bir puan gerekiyor.

bende yenı konu actım 28 yasındayım ve unıv ıng ogretmenlıgı okumak ıstıyorum
dıl cıkıslıyım baska bır dıl okudum ama pısmanım tekrar ıng donmek ıstıyorum ygs ve lys ye gırıcem

anladım bakın bunu aslında dert etmeyın esınızle konusunca bılmıyorum anlayız gostermesı lazım omur boyu rahat etmek ıcın bır sene nedır kı
bır sene cekeceksınız sonra rahat
benım arkadasım da evlıyken bır sene ayrı durdu ama cocugu yoktu onun sonra geldı esının yanına sımdı rahatı mukemmel
devlete atandıktan sonra kımse doguda kalmıyor
90 almak oyle kolay degıl kpssden hele mat yoksa bılıyorum
esınız bır sene katlanmaz mı buna
gercı bırde annem var dıyorsunuz da
zor bu ısler bende ruh saglıgımdan oldum dusune dusune bılıyorum

Baskalari bisiler dusunuyor diye calisilmaZ

Ben konuyu okurken bi calisma sevki göremedim acıkcası

Annenizden ferğgatta etmeniz gerekecek
calısma sevkı var ben okurken gordum fakat bıkkınlı

ikinci çocuk konusu bizim evde yıllardır gündem. ama geçen ay kadın doğuma gidip ikinci için tedavi olmanız gerek.sorunlar var deyince doktor eşimde şarteller attı. çok büyük bir kavga ettik. erteliyorsun. yıllar sürer de olmazsa senden bileceğim. 9-10 yaşına gelecek kardeşinin olduğunu anlamayacak bile filan dedi. ben de ablan 38 yaşında evlendi, 3 çocuğu var. bizim de olur, olmazsa da nasip. ben ilkinde zorlandığımda nasıl nasip, allah a şükret diyorsan şimdi de aynı şey geçerli dedim. tartıştık, konuştuk..

sizi dusunen bi esinizin olmasi guzel fakat dunyanin binbir turlu hali var.suanda maddi durumunuz iyi olabilir ama siz yine de korelmeyin,kolunuzda gercek altin bileziginiz egitiminiz duruyor.sIkintiya sokmayin kendinizi ama omur boyu evde oturma dusuncesi bile bana kabus gibi geliyor.

Baskalari bisiler dusunuyor diye calisilmaZ

Ben konuyu okurken bi calisma sevki göremedim acıkcası

Annenizden ferğgatta etmeniz gerekecek
calısma sevkı var ben okurken gordum fakat bıkkınlık var
bunu anlayabılıyorum cabalıyor cabalıyor ama olmuyor

ben çok rahat büyüdüm, ailemin maddi durumu çok çok iyi.yatlar, katlar şeklinde. etrafımdaki örnekler hep istediği için çalışan, o da genelde vakıf dernek işleri olan, eşlerinin işini verdikleri büyük davetlerle destekleyen, yardımcıları olan kadınlardı. kardeşim de sözlü, ailem hiç bir zaman çalış ya da çalışma demez. gerek de görmez, her imkan elinde zaten diye. benden çalışmamı da istemediler hiç bekarken ama ekonomik durum eksilere düşünce kendimi kanıtlamamı, bir derece eşitlememi istediler. eski toplantılara çağırılmadım hiç mesela o zamanlarda.

bense hep ailenin eğitim hastası kızıydım. dil eğitimi için, kültür gezisi için yurt dışına koşar giderdim.maddi kaygıyla çalışmak gündemim olmadı hiç, evlenene ve eşimin işleri bozulana dek. evlendiğimde de ilk yaptığım şey hemen ikinci bir akedemiye yazılmaktı mesela.

ne zaman ki başka sıkıntılara girdik, o zaman anyayı konyayı gördüm.hayatta kimseye güvenmeyeceğim dedim ve başladım. öğretmenlik hayalim değildi ama çok iyi ve donanımlı bir öğretmenim ve insanları, çocukları seviyorum. zaten ilk kpss de 70 almam alan sınavında çalışmadan da iyi olmam, yoksa diğer tarih, coğrafya zayıf şu anda, hatırlamam gerekli. bir şeyi içinden gelerek istemek içsel pekiştireçse; zorunluluklardan dolayı yapmak da dışsal pekiştireçse benim için para kazanmak dışsal bir pekiştireç. çok severek ücretli öğretmenlik yaptım mesela. sırf faydalı olmak adına ama para kazanmadım doğru düzgün, günü geçirdik.

eşim benim eski eğitim, kültür sevdama oynuyor biraz. çok şiddetli kavgalar ettik. hevesinin kırılması nasıl bir şeydir ilk defa ben şu sırada tecrübe ediyorum. iki senedir uğraşan ben, bu kavgalar ve kadın doğumdaki sorunlar nedeniyle sorguluyorum şimdi, ne için, ne uğruna diye. karar vermedim, durdurdum her şeyi. burası benim için arkadaş ortamı gibi. o yüzden danışmak istedim.

bu iki haftadır inceliyorum, iki hayatı da. akşam çocuk yatsa da çalışsam demek yerine onunla oyunlar oynuyorum. kimseyi umursamadan ben ne istiyorum, benim için iyi olan ne sorularına yoğunlaştım. plansız yaşayamıyorum ve yalnızca evde ev işleriyle. hep kendimi geliştirmem lazım. bu sorular kafamda oluştuğunda ilk işim oğlumu geçen sene verdiğim kreşe gitmek oldu mesela. çok istemişlerdi ders vermemi ama kendi derslerimden olmaz demiştim. tabi ki buyrun gelin dediler. sohbet gruplarını araştırdım. dil kursu buldum kendime. her durumda a planı, b planı, c planım hazır olmalı kafamda. her durumda. ilk büyük kavgamızı da dersaneye kayıt olduğumda yaşamıştık eşimle. yeter peşinde sürüklenmekten bıktım diye. kitaplarım elimin altında, onlara çalışıyorum. br yandan da gidip buralarla konuşuyorum.

biraz uzun oldu ama sizinle mesajlaşırken de düşünüyorum sesli bir şekilde. olumlu olumsuz her yorumunuza açığım.

Kaç yil ev hanimi olmak, arapça kursuna gitmek için mi okudun ? Bence boyle birşey yapma. Calis. Kendi ayaklarinin üzerinde dur. Eşine güvenip is birakma. Ne ilişkilerde ne de hayatta ne olacagi hic belli olmaz..

Bence de çalışmalısın. Ailen onca emek vermiş okutmuşlar. Hem bu zamana kadar çok yoğun tempoda evliliğin idare etmiş. Oğlun kocaman çocuk olmuş. Şuanda çalışıyor musunuz bilmiyorum. Eğer çalışıyorsanız işten çıkıp dersanenize devam edip sadece sınava hazırlanırsınız. Sonra da atanırsınız. Dersana çok vakitte tutmaz. Oğlunuza da zaman ayırırsınız.

Bence sizin tek eksiğiniz kendinize ait bir araba. Bu sayede de eşiniz peşinizden sürüklenmez ve istediğiniz yere kendiniz gidebilirsiniz. Ona da laf vermemiş olursunuz. Aileniz size araba konusunda destek veremez mi? Verebilirse siz de kullanabilirseniz eşinizin de sizin peşinizde sürüklenme durumu son bulur diye düşünüyorum.

bende yenı konu actım 28 yasındayım ve unıv ıng ogretmenlıgı okumak ıstıyorum
dıl cıkıslıyım baska bır dıl okudum ama pısmanım tekrar ıng donmek ıstıyorum ygs ve lys ye gırıcem
İnşallah yaparsın. Aynı yaşatayız ve ingilizce gerçekten hem keyifli, hem de çok kullanılan bir dil. Yaparsın inşallah, yaşımız geç değil bunları başarmamız için. Allah yardımcın olsun.

Aynen öyle düşüne düşüne.. Annem bensin çok zor. Hele ki bu sene kardeşimin nişanı var. Bir yandan dünürlük işlerini hep ben götürüyorum. Seneyeyse düğün olacak ve bensiz kimse yok kardeşimin yanında

sagolun
benımde esım '' sana unıv okuman ıcın bır sans verılmıs ama sen degerlendırememıssın yanlıs bolum tercıh edıp okumussun sımdı cocougunu dusunuyorsn madem buldugun ıs de calıs '' dedı cok uzuldum
4 sene okuyacaksında atanıp calısacaksın da dedı
aılem bılse ne der bılmıyorum kımseye demeden gırıp denıcem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…