ev hanımlıgı temizlik bütce yemek

konu sahibesine çok şaşırdım.
lakın ben çalışıyorum ona rağmen hergun kahvaltı yaparız.
hafta sonu olsa da güzel bi kahvaltı hazırlayıp yesek dıye beklerım...
kendım dıyet modunda olmama ve b.peynır maydonoz dışında bısey yememe rağmen çok özenırım o sofraya ve cok mutlu olurum hazırlarken.
haftaiçide sadece cuma aksamları dısarda yerız.diğer günler aksamdan yaparım. daha sağlıklı olsun dıye..
ne bıleyım ev hanımı olsam hergun temızlık yemekle uğraşırdım.

bende yemek yapmasini sevmem ama mecburen yaparim elimde lezzetlidir
ama hayalim saglikli yemek yapan fabrikadir calisan hanimlara hizmet amacli
günlük yemek alinabilecek ucuz temiz bir yerrrrrr ama yokkkk

Haftada 3 cok fazlaymis, iyi para kazaniyo esiniz herhalde..
evet ben de bu konuya takıldım kaldım ama yorum yapamadım kızar diye.. ne güzel ya ben haftada bire bile razıyım bi güncük yemek hazırlama sofra kurma bulaşık yıkama derdim olmasa ne güzel olur yaa..

Merhabalar, Türkçemizde bagzen diye bir kelime yoktur. Bazendir doğrusu. Teşekkürler

Ne kadar tuhaf eşine yapıp konu sahibinin kendisi için dışarıdan istemesi. Sorun yemek yapmasa zaten eşine yapıyormuş neden kendi yemiyor ki?
aaa öyle miymiş? ben hem kendi hem eşi için dışardan söylüyor sandım

valla arkadasım bana kızarsan da kız soyleyeceklerım ıcın. turkıyede yasıyorsan dusuk gelırlı ınsanları dusun evde alacak et yok sebze yok pılav yapmak ıcın pırınc yok emınım kı bı cok ınsan keske evımde sunlar sunlar olsa da tenceremı kaynatsam sıcak yemek yapabılsem dıye hayal kuran yenı evlı veya cocuklu kımselerı dusun sız sırf sevmedıgınız ıcın ugrasmak ıstemedıgınız ıcın kolaya kacıyorsunuz allah muhafaza ınsan ogluyuz her zaman ısler yokus asagı gıtmez bıde bunun dık yokusu var bence kendınıze gelın eger babadab dededen sırtınız saglamsa benım yedı ceddıme mal varlıgım yeter dıyorsanız ona bısey dıyeme ama ...

valla hem titizim hem de hemen hemen hergün yemek yaparım.
eşim de ben de üç öğün evden yeriz.
eşim kahvaltı etmeden çıkmaz.
öğle yemeği için evden bişeyler getiririz ikimizde.
akşam gidince yine ev yemeği yeriz.
çok nadirdir dışardan yediğimiz.
hele dışardan eve sipariş hiç olmaz. gider yer geliriz BAZEN.
Çalışıyorum ve 6 ay öncesine kadar ayrıyetten öğrenciydim.
sevmek ve istemekle alakalı bişey sanırım.

Aynen bende vicdanen huzursuz olurum..

Ben çok temiz ve iyi bir yer olmadıkça dışarıdan asla yiyemem. Hele cadde üstü döner satıcıları falan. Bunların hepsi ileride kansere davetiye çıkarıyor. Kaldı ki adamlar ne kadar temiz ki yaptıkları ne kadar temiz olacak?

bende elinde temizlik bezleri domestoslarla falan dolaşan bir tip değilim ama işte elimden geldiğince yapıyorum.

yalnız şu dışarıdan yeme olayı çok garibime gitti,özellikle kahvaltıyı dahi dışarıdan isteyenini ilk defa duydum.sofraya bi tabak peynir bi yumurta koymak zor olmasa gerek.üstelik haftanın 3-4 günü ne olduğunu bilmediğiniz yemekleri yemek de çok sağlıksız.

bir de çalışmayan bir kadınsınız sanırım çocuk da yok yani evdesiniz,eşinizin kazandığı paralara yazık değil mi fuzuli bir şekilde harcanıyor.

içten gelmesi lazım yoksa kimse sevmez zaten ama beğenilmek önemli böyle şeylerde mesela ben öyle aman aman yemek yemeği sevmem ama yapmaya bayılırım çünkü ben yemeği yaptığım zaman karşımdaki ya çok güzel yapmışsın deyince mutlu oluyorum daha çok yapasım geliyor bir de farklı lezzetler tarifler deneyin gerçekten eğlenceli hale getirebilirsiniz temizlik konusunda yardımcı tutabilirsiniz bunlar sizi çok zorluyorsa da gündelik gelen bir bayan tutun hem yemeğinizi yapsın hemde temizliğinizi

Kızlar konu sahibesinin bu kadar çok üstüne gitmemeli diye düşünüyorum,
zaten bu yaptığından memnun olsa buraya konu açıp derdini anlatmaz bi çare bulmaya çalışmazdı.

Soruna gelince eşine göre yaşamaktan vazgeç evde kendi düzenini kur gece izliyceğin dizileri gündüz internettende izliyebilirsin,her sabah kedine kahvaltı hazırlamak zorunda değilsin ekmeğin içine bi peynir koy yanınada sallama bi çay yap ye dışardan söylemekten daha iyi,

sabah erkenden biraz biraz toplamaya başlasan evi sonrada eşinin gelmesine yakın bi yemek at ocağa kendinide zorla yoksa ileride sağlık ve kilo problemin olabilir.

Şahsen ben çalışıyorum,eşim benden önce geliyo eve ama benim işeyerime gelip benim çıkmamı bekler burdan sonra direk eve gideriz ben sadece montumu çıkartıp hemen mutfağa girerim yemeği ocağa atar öyle üstümü değiştirim,biz sadece pazarları kahvaltı yapıyoruz bazen bende hadi dışarda kahvaltı edelim falan diyorum ama eşim ayda 1 kere falan ancak müsade eder,yani eş konusundan şanslısın gerçekten ben her akşam dışardan yemek söylesem çalıştığım halde eşimin dilinden kurtulamam bide evde olsam allah muhafazaa

6 senede eşiniz dışarıdan söylenen yemeklerden bıkmadı mı. Eşinize yapıp kendiniz neden dışarıdan yiyorsunuz zate o yemeği yapıyorsunuz biraz fazla yapın ayrıca evdesiniz sanırım peki tüm gün ne yapıyorsunuz hiç mi canınız sıkılmıyor mantı açmak filan mecburiyetinde değilsiniz ama hem bütçenize hem sağlığınıza zarar ayrıca kahvaltıyı bile dışarıdan eve söylemek nedir bunu da ilk defa duydum hadi yemek yapmak neyse de kahvaltılık çıkarmaya da üşenir mi insan çocuğunuz yok mu olursa onun maması, çorbası, özel yemekleri olması lazım onları nasıl yapacaksınız bir fikriniz var mı? valla çalışıyorum eve gidiyorum koştur koştır yemek yapıyorum pazarları iki üç günlük yapıp koyuyorum onlar bitince baklagil filan yapıyorum kolay oluyor düdüklü tencereler var artık. Dün eve giderken balık aldım mesela ayıklıyorlarda ama ben kendim ayıklarım 18.30 da evdeydim ayıkla yıka kızart 8 e geliyordu masadaydık bir de salata mis gibi yedik 12 tl ye iki kişi tıka basa doyduk, bir poşet baklagil alsan ne kadar ki yemek yapsan iki kişi gün yersiniz dışarıda bir akşamlık yemeğe iki kişi daha fazla para veriyorsunuz israf.

1 hafta öncesine kadar bende evdeydim. Benim eşim de bir hafta gündüz bir hafta gece çalışıyor. Gece çalışırken sabah 5 e kadar beklerdim 1 hafta yemek yapmamak güzel oluyor ama kendime atıştırmalık bişeyler yaparım kahvaltılık tarzı.

1 haftadır çalışıyorum Şimdide eve gidince ertesi günün yemeğini yapıyorum. Zaten haftada 2 kere de kayinpederlere gidiyoruz :)

Dışardan yemeğe karşıyım ya çok sağlıksız hiç bişey yemem daha iyi bana göre :)

Temızlık ıcten gelır ama yemek yapmak ısı yapa yapa zevklı hale gelır su an cocuguz yokmus ama coxıgınuz olduunda yemek yapma sevkınız dahada artacagını dusunuyorm cunku cocuklar annelerın yemeklerını cok severler ve de cocugunuza hazır yenek yedırmeyı ısttemezsınız esınız yemek yemege duskun mu?

kahvaltı olayına takıldım.en sevdğim öğündür.dışarıdan söylenmesi çok ilginç.
ben 1,5 yılllık evliyim.yemeklerimi 2 günlük yaparım haftada 3 kere yemek pişriyorum ortalama. örneğin 1 gün kahvaltı ederiz.çalıştığımız için zaman çok önemli zamanla yarışıyoruz resmen.kıymetini bil bence.mesela soğan aldığımda hepsini doğruyorum kavurup buzluğa atıyorum.çok rahat oluyor.karnabahar ıspanak vs önceden yıkayıp temziliyorum.haşlanmış nohut kurufasulye mutlaka bulundururum.haftasonları kahvaltıyı eşimle hazırlarız.en büyük zevkimizidr.o olmda ben kendime hazırlarım tv karşısında muhteşem bir keyif benim için :)genel temizliğimi cuma akşamları yapıyorum.haftasonu uğraşmayım diye.ben her işimi hafta içi halederim.çamaşır ütü vs.yorucu oluyor ama haftasonu dinleniyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…