ben cok sevmem temizlik ilk başta full time calışırken arada bir yardımvı gelirsi simdi part rime calışıyorum devamlı kadın geliyor ve iki çocuk var. ancak evi toparlarım ve yemeğimi kendim yaparım. sadece bir yıldır balığı dışarıdan söyleriz o da haftada nir. kısacası evin bereketi bence tasarrufta aynı maliyet nile tutsa yemeği evde pişirenlerdenim hiçbirsey atmam. ve de ortalık cok düzenli olmasa da akşam yatmadan önce bardak tabak muhakkak toplar makineye koyarım. giysi oyuncak falan olabilir ancak öutfak dağınıkşığı istemem. bence bu kadar bu işlerden uzaksanız bari çalıiın ve kazancınızla yardımcı tutun. boş duranı Allah sevmez.arkadaslar ben 6 senelik evliyim ama evde yemek yapmayı ve temizlik yapmayı sevmiyorum mecburen yapıyorum o ayrı ama öyle temizlik hastası degililm yani sehpa üstündeki bi bardak beni rahatsız etmez hadi bunu bi sekilde hallediyorum ama yemek konusu haftada 3 gun en az yemek yiyorum dısardan bagzen yapıyorum bagzen sadece esime yapıyorum kendim dısardan yiyorum hatta kahvaltıya bile dısardan söylüyroum sonra cok kızıyorum kendime icimde ev hanımlıgı yok benm oldum olası ev yemek temizlik hic sevmezdim siz nasıl yapıyosunuz cocuksuz bayanlar tabi bende cocukta yok
Haftada 3 gün dışarıdan söylüyorsunuz 10-12 lira diyorsunuz bunu bir hesaplayın aylık ne kadara geliyor eşiniz şimdi sesini çıkarmasa bile eninde sonuda belli eder.aslında degil hani yediklerimin ücreti en fazla 10 yada 12
Kiz bizim buralarda usengec kadinlar icin bir türkü var,
ev ji jıne ev ji jine agır keti malamıne...
tey tey teyyyy, loy loy loy...[/QUOTE turkce tercumesini yapta anlayak bacim.gerci zaza geliniym ama daha cakozlamiyorum dillerini
iyimis usengenc bayanlara duyrulur.esiniz size bisey demiyodur ama icinden gecenler kesin bunlardirO da kadin mi o da kadın mi? Ates dusurmus benim evime :))
Sanirim yazar burda karim ocagima incir agaci dikmis demek istiyor
Çocukken dinlemistim, aklimda yanlis kalmis da olabilir :))
bizimki öyle seyi sevmezz yaa zaten yedigimiz yerde yasarlı pide 7 lira 2 kisi icicek dahil 20 lira tutar esim hayatta icle fırına gitmez öylede beyenmez ben yaptırırım yemez sinir olursunBen de temizlik yapmayı sevmem özellikle süpürme ve silme. Yemek yapmayı sevdiğim de söylenemez o yüzden çoğu zaman fazla pişiriyorum ertesi günde yiyoruz böylece 2 günde bir yemek yapmış oluyorum annemle kaynanam da öyle yapıyor. Canımız kebap iskender falan çektiğinde dışarda yeriz sürekli dışardan yemeye hem para dayanmaz hem de sağlıklı bulmuyorum. Onun dışında pide falan canımız çektiyse içini hazırlıyorum eşim fırından yaptırıyor hem sağlıklı hem de dışardakilerden daha lezzetli ve pide içi hazırlama çok kolay canım sen de yapabilirsin 10 dk nı alır en fazla.
alıskanlık olmus bagzen:))ne şanslı kadınlar var yaa bazen düşünüyorum da
evde oturdukları halde yemek temizlik yapmaya üşenir veya sevmezler
eşleri de çok sorun yapmaz.. dışarıdan söylerler
ohhh kebap valla.. yanlış anlama konu sahibi kıskanma değil imrenme
bu arada ev işi bende sevmem.. ama yemek yapmayı çok severim..
hem kafam dağılır.. hem eşim çok beğenir genelde
bu arada konu sahibi arkadaş lütfen "bagzen" değil "bazen " :)
bende daha yeni kalktım daha kahvatı etmedimO Kadar nefret ediyorum ki şu anda kahvaltı hazırlamak yerine kk da takılıyorum ısrarla
amerika newyork yazmayı cok isterdim ama istanbul avrupa yakası (hangi ülkede yaşıyorsun çok merak ettim :-/
madddi durum kadın tutmaya yetmez ki esimde yaptırmaz bunuiçten gelmesi lazım yoksa kimse sevmez zaten ama beğenilmek önemli böyle şeylerde mesela ben öyle aman aman yemek yemeği sevmem ama yapmaya bayılırım çünkü ben yemeği yaptığım zaman karşımdaki ya çok güzel yapmışsın deyince mutlu oluyorum daha çok yapasım geliyor bir de farklı lezzetler tarifler deneyin gerçekten eğlenceli hale getirebilirsiniz temizlik konusunda yardımcı tutabilirsiniz bunlar sizi çok zorluyorsa da gündelik gelen bir bayan tutun hem yemeğinizi yapsın hemde temizliğinizi
ama maddi durum dışardan yemek alıp durmanıza yetiyor mu ? anlamadımmadddi durum kadın tutmaya yetmez ki esimde yaptırmaz bunu
iste anlattıgım bu pazar uzak evime kendim gidip alıyorum ama bagzen kendime kızdıgım zamamlar cok oluyo esim 12 14 saat calısıyo sen yıyosun diyrum bu yemekleri yanlız ben maastan al-lmıyorum yemek kartı var 700 tl ordan alıyroumEski açtığınız konuya baktım da doğalgaz sobasıyla ilgili konu açmışsınız kombiye verecek param yok demişsiniz taktıramamışsınız eşiniz 1.500 gibi bir maaş alıyor ve siz kahvaltıyı bile dışarıdan söylüyorsunuz bir de az paraymış gibi tek kendime söylediğimde 10-12 tl para veriyrum demişsiniz az mı yani. Pazara gitseniz kilosu 4 tl bile olsa 3 çeşit sebze alırsınız. İki gün yeseniz 3 sebzede 6 gün eder yani bir gün karnınızı doyurmaya verdiğiniz parayla 6 gün idare edersiniz hadi bir gün gitsin de 2 gün gitmesin 3 gün sebze yapmayın. Bakliyat yapsanız bir poşeti 5 tl ancak kaç yemek çıkıyor bir poşetten. Kıyma alsanız yarım kilo baya köfte olur birazını buzluğa bile atarsınız yani 1.500 maaşla çok uçuyorsunuz nasıl yetiriyorsunuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?