- 11 Mayıs 2009
- 27.926
- 15.235
- 823
sen gene öğrenciymişsin canım ben evli değilim ama annemin alerjileri yüzünden evin hem temizliğini hem işini yapıyorum üstüne üstlük çalışıyorum da bunların hepsini akşam 6dan sonra yapıyorum herşeyim de yetişiyor zevkle de yapıyorum çok şükür koca evin yemeği bulaşığı çamaşırı ütüsü iki tane çocuk üstüne üstlük..insan istese herşeyi yapar da içinden gelmedi mi bir peyniri koymak bile ölüm gelir böyle..Kuzucuğum ben evli değilim, ev hanımı hiç değilim. Öğrenciyim bildiğin, ama annem çalıştığı için bazı görevler bana düşüyor.
Okul olsa da olmasa da haftada 1 gün şöyle iyice bir temizlik yaparım, mutfakta dahil her yeri dezenfekte ederim.
Bu bile anneme büyük kolaylık oluyor. Mesela bulaşıkları falan makineye dizerim, yıkananları yerleştiririm.
Pek yemek yapmam ben, az çok bir şeyler bilirim ama genellikle annem hafta sonu çok çeşitli pişirir hafta içi de onlar yenir, yetişmeyeni de uydururuz bir şekilde.
Bazen kafama eserse pilav falan pişiririm, annem de yanına bir yemek uydurur akşam öyle geçiştiririz.
Dışarıdan da arada bir pide, köfte falan söyleriz ama çok nadirdir bu yani.
Kahvaltıya gelince onu dışarıdan söylemek biraz abes güzelim, peyniri kesip, hıyarı dilimleyemiyor musun kuşum? O kadarı fazla yani.
Kahvaltıları kendin hazırla ilk bunla başla sonra bizim gibi topluca yemek yap 1-2 gün idare etsin, buzdolabı icat edildi yani. Mesela börek falan yapıp buzluğa falan da atabilirsin, sarmaları sarıp pişirmeden falan. Hem dizi izlerken ben çok iş yaparım, dizine engel olmaz bu tür işler bir düşün derim.
Eski açtığınız konuya baktım da doğalgaz sobasıyla ilgili konu açmışsınız kombiye verecek param yok demişsiniz taktıramamışsınız eşiniz 1.500 gibi bir maaş alıyor ve siz kahvaltıyı bile dışarıdan söylüyorsunuz bir de az paraymış gibi tek kendime söylediğimde 10-12 tl para veriyrum demişsiniz az mı yani. Pazara gitseniz kilosu 4 tl bile olsa 3 çeşit sebze alırsınız. İki gün yeseniz 3 sebzede 6 gün eder yani bir gün karnınızı doyurmaya verdiğiniz parayla 6 gün idare edersiniz hadi bir gün gitsin de 2 gün gitmesin 3 gün sebze yapmayın. Bakliyat yapsanız bir poşeti 5 tl ancak kaç yemek çıkıyor bir poşetten. Kıyma alsanız yarım kilo baya köfte olur birazını buzluğa bile atarsınız yani 1.500 maaşla çok uçuyorsunuz nasıl yetiriyorsunuz.
Katılıyorum canım. Ama annem hiç zorlamaz, yapmazsam neden yapmadın demez, yaparsam da çok memnun olur eline sağlık der. Biraz da ondan ötürü yapıyorum. Zorla olunca insanın yapası gelmez ki. Bizim evde çocuk olmadığı için şu anki düzen iyi idare ediyor. Olsaydı eğer günlük ev batardı, şükür ki yok.sen gene öğrenciymişsin canım ben evli değilim ama annemin alerjileri yüzünden evin hem temizliğini hem işini yapıyorum üstüne üstlük çalışıyorum da bunların hepsini akşam 6dan sonra yapıyorum herşeyim de yetişiyor zevkle de yapıyorum çok şükür koca evin yemeği bulaşığı çamaşırı ütüsü iki tane çocuk üstüne üstlük..insan istese herşeyi yapar da içinden gelmedi mi bir peyniri koymak bile ölüm gelir böyle..
aynen insan takdir gördükçe daha çok hevesle yapıyor temizlik zor gelirse yardımcı tutarsın da yemeği dışardan yemek çok saçma geliyor ama komşumuz var o da öyle yapıyor ben çalışıyorum nasılsa kendi param diyor kadın tuttu hem temizliği hem yemeği yaptırıyor (kahvaltıyı falan) akşam yemeklerini de dışarıdan söylüyorlar..o zaman evde de değil otelde kalsınlarKatılıyorum canım. Ama annem hiç zorlamaz, yapmazsam neden yapmadın demez, yaparsam da çok memnun olur eline sağlık der. Biraz da ondan ötürü yapıyorum. Zorla olunca insanın yapası gelmez ki. Bizim evde çocuk olmadığı için şu anki düzen iyi idare ediyor. Olsaydı eğer günlük ev batardı, şükür ki yok.
He ama şimdi evlensem, ev işlerinden kaçar mıyım dersen hayır, kendi evim diye daha çok özenirim. Anaç bir yapım yoktur ama çok titiz olmasam da aşırı dağınıklığa karşıyım.
Canım çalışıyormuş kadın ama konu sahibi gün boyu evde. Boş boş vakit öldüreceğine, kalkıp 1 saatte eve süpürge tutup, yerleri silip, akşam da koca gelmeden bir makarna haşlayıp yanına salata yapsa daha iyi olmaz mı?aynen insan takdir gördükçe daha çok hevesle yapıyor temizlik zor gelirse yardımcı tutarsın da yemeği dışardan yemek çok saçma geliyor ama komşumuz var o da öyle yapıyor ben çalışıyorum nasılsa kendi param diyor kadın tuttu hem temizliği hem yemeği yaptırıyor (kahvaltıyı falan) akşam yemeklerini de dışarıdan söylüyorlar..o zaman evde de değil otelde kalsınlarbana abes geliyor
diyorum ya işte ben bile çalışıyorken herşeye yetişiyorum evde olsam bir de ohooo..Canım çalışıyormuş kadın ama konu sahibi gün boyu evde. Boş boş vakit öldüreceğine, kalkıp 1 saatte eve süpürge tutup, yerleri silip, akşam da koca gelmeden bir makarna haşlayıp yanına salata yapsa daha iyi olmaz mı?
Ben mi tez canlıyım yoksa millet mi çok bezmiş anlamadım.
Eh haklısın galiba. Bizim evde herkesin bir görevi vardır ya, erkek kardeşim bile öyle alıştı. Mesela ben evi toparlarken, eve süpürge tutar. Hiç bir gün de ben yapmam demez, süpür deyince güzelce süpürür. Böyle yetiştirmek lazım iştediyorum ya işte ben bile çalışıyorken herşeye yetişiyorum evde olsam bir de ohooo..
millet çok bezmiş değil de kolayına geliyor diyelim yatıp uyumak gezip tozmak varken yemek bulaşık ev işi niye?
kız sizin oğlan gene temizlik yapıyormuş bizimki de yapar da şimdi anlatacağım daha ilginçEh haklısın galiba. Bizim evde herkesin bir görevi vardır ya, erkek kardeşim bile öyle alıştı. Mesela ben evi toparlarken, eve süpürge tutar. Hiç bir gün de ben yapmam demez, süpür deyince güzelce süpürür. Böyle yetiştirmek lazım işteKız bizim oğlan temizlik yapıyor konu sahibi üşeniyor
kız sizin oğlan gene temizlik yapıyormuş bizimki de yapar da şimdi anlatacağım daha ilginç
biz bu yaz sözümüz olacaktı aileler iyice birbirini tanısın diye arada gelip gitmeler başladı biz sözlümün evine gittik onlar 3 erkek kardeşler ama annem onları öyle güzel yetiştirmiş ki kaynımın biri sehpa çıkartıyor biri mutfakta ayağa dönüyor benimki çayları servis ediyor kahveleri yapıyorlar falan düşün yanigerçekten yetiştirme böyle olur
hehehe işte öyle olacak canım, biz de yavaş yavaş aşılıyoruz işte ileride gelin hanım rahat etsin diye
aaa evet daha önce dikkatli okumamışım, o zaman gerçekten tuhaf.Bazen eşine yapıp kendine dışarıdan söylüyormuş. İlk mesajını oku bak yeniden.
Çok tuhaf değil mi?
oooo bu da iyiymiş...Eski açtığınız konuya baktım da doğalgaz sobasıyla ilgili konu açmışsınız kombiye verecek param yok demişsiniz taktıramamışsınız eşiniz 1.500 gibi bir maaş alıyor ve siz kahvaltıyı bile dışarıdan söylüyorsunuz bir de az paraymış gibi tek kendime söylediğimde 10-12 tl para veriyrum demişsiniz az mı yani. Pazara gitseniz kilosu 4 tl bile olsa 3 çeşit sebze alırsınız. İki gün yeseniz 3 sebzede 6 gün eder yani bir gün karnınızı doyurmaya verdiğiniz parayla 6 gün idare edersiniz hadi bir gün gitsin de 2 gün gitmesin 3 gün sebze yapmayın. Bakliyat yapsanız bir poşeti 5 tl ancak kaç yemek çıkıyor bir poşetten. Kıyma alsanız yarım kilo baya köfte olur birazını buzluğa bile atarsınız yani 1.500 maaşla çok uçuyorsunuz nasıl yetiriyorsunuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?