ev hanımlıgı temizlik bütce yemek

Eski açtığınız konuya baktım da doğalgaz sobasıyla ilgili konu açmışsınız kombiye verecek param yok demişsiniz taktıramamışsınız eşiniz 1.500 gibi bir maaş alıyor ve siz kahvaltıyı bile dışarıdan söylüyorsunuz bir de az paraymış gibi tek kendime söylediğimde 10-12 tl para veriyrum demişsiniz az mı yani. Pazara gitseniz kilosu 4 tl bile olsa 3 çeşit sebze alırsınız. İki gün yeseniz 3 sebzede 6 gün eder yani bir gün karnınızı doyurmaya verdiğiniz parayla 6 gün idare edersiniz hadi bir gün gitsin de 2 gün gitmesin 3 gün sebze yapmayın. Bakliyat yapsanız bir poşeti 5 tl ancak kaç yemek çıkıyor bir poşetten. Kıyma alsanız yarım kilo baya köfte olur birazını buzluğa bile atarsınız yani 1.500 maaşla çok uçuyorsunuz nasıl yetiriyorsunuz.

Kuzucuğum ben evli değilim, ev hanımı hiç değilim. Öğrenciyim bildiğin, ama annem çalıştığı için bazı görevler bana düşüyor.
Okul olsa da olmasa da haftada 1 gün şöyle iyice bir temizlik yaparım, mutfakta dahil her yeri dezenfekte ederim.
Bu bile anneme büyük kolaylık oluyor. Mesela bulaşıkları falan makineye dizerim, yıkananları yerleştiririm.
Pek yemek yapmam ben, az çok bir şeyler bilirim ama genellikle annem hafta sonu çok çeşitli pişirir hafta içi de onlar yenir, yetişmeyeni de uydururuz bir şekilde.
Bazen kafama eserse pilav falan pişiririm, annem de yanına bir yemek uydurur akşam öyle geçiştiririz.
Dışarıdan da arada bir pide, köfte falan söyleriz ama çok nadirdir bu yani.
Kahvaltıya gelince onu dışarıdan söylemek biraz abes güzelim, peyniri kesip, hıyarı dilimleyemiyor musun kuşum? O kadarı fazla yani.
Kahvaltıları kendin hazırla ilk bunla başla sonra bizim gibi topluca yemek yap 1-2 gün idare etsin, buzdolabı icat edildi yani. Mesela börek falan yapıp buzluğa falan da atabilirsin, sarmaları sarıp pişirmeden falan. Hem dizi izlerken ben çok iş yaparım, dizine engel olmaz bu tür işler bir düşün derim.

temizliğe bir şey diyemiyorum bende aynı durumdayım çünkü:) çalışıyorum işten vakte kalan zaman da gezicez mi dinlenicez mi kendimize mi bakıcaz temizlikmi yapıcaz off off ama yemek konusu öyle değil dışardan yiyeceğime bir menemen yaparım bir patates kavururum ekmek arası bir şeyler yaparım veya çorba içerim daha iyi. yanlış anlaşılmasın bende dışardan yiyorum ama keyif için veya hiç ama hiç vaktim yoksa... mutfağı gözünüzde büyütmeyin pratik şeyler yapmaya çalışın hafta sonundan bir kilo kıyma alın mesela köfte yapın atın buzluğunuza yanına bir salata veya ekmek arası yapın dışardan söylemekten iyidir. buzluğunuzu aktif olarak kullanın fasülye, barbunya aklınıza ne geliyosa yazdan koyun kışın hemen pişirirsiniz. kahvaltıya bile dışardan söylüyorum demişsiniz peynir zeytin koyun yumurta haşlamanın nesi zor. illa çok çeşit yapmanıza gerek yok ki ama evde yenilen herşey daha iidir bence tertemiz sağlıklı misss misss

sen gene öğrenciymişsin canım ben evli değilim ama annemin alerjileri yüzünden evin hem temizliğini hem işini yapıyorum üstüne üstlük çalışıyorum da bunların hepsini akşam 6dan sonra yapıyorum herşeyim de yetişiyor zevkle de yapıyorum çok şükür koca evin yemeği bulaşığı çamaşırı ütüsü iki tane çocuk üstüne üstlük..insan istese herşeyi yapar da içinden gelmedi mi bir peyniri koymak bile ölüm gelir böyle..

maddi durumu ortada harcama ortada bu konuya ünlü düşünür nur yerlitaş misali cevap vermek istiyorum; günaaahh

Katılıyorum canım. Ama annem hiç zorlamaz, yapmazsam neden yapmadın demez, yaparsam da çok memnun olur eline sağlık der. Biraz da ondan ötürü yapıyorum. Zorla olunca insanın yapası gelmez ki. Bizim evde çocuk olmadığı için şu anki düzen iyi idare ediyor. Olsaydı eğer günlük ev batardı, şükür ki yok.
He ama şimdi evlensem, ev işlerinden kaçar mıyım dersen hayır, kendi evim diye daha çok özenirim. Anaç bir yapım yoktur ama çok titiz olmasam da aşırı dağınıklığa karşıyım.

aynen insan takdir gördükçe daha çok hevesle yapıyor temizlik zor gelirse yardımcı tutarsın da yemeği dışardan yemek çok saçma geliyor ama komşumuz var o da öyle yapıyor ben çalışıyorum nasılsa kendi param diyor kadın tuttu hem temizliği hem yemeği yaptırıyor (kahvaltıyı falan) akşam yemeklerini de dışarıdan söylüyorlar..o zaman evde de değil otelde kalsınlar bana abes geliyor

Canım çalışıyormuş kadın ama konu sahibi gün boyu evde. Boş boş vakit öldüreceğine, kalkıp 1 saatte eve süpürge tutup, yerleri silip, akşam da koca gelmeden bir makarna haşlayıp yanına salata yapsa daha iyi olmaz mı?
Ben mi tez canlıyım yoksa millet mi çok bezmiş anlamadım.

diyorum ya işte ben bile çalışıyorken herşeye yetişiyorum evde olsam bir de ohooo..
millet çok bezmiş değil de kolayına geliyor diyelim yatıp uyumak gezip tozmak varken yemek bulaşık ev işi niye?

diyorum ya işte ben bile çalışıyorken herşeye yetişiyorum evde olsam bir de ohooo..
millet çok bezmiş değil de kolayına geliyor diyelim yatıp uyumak gezip tozmak varken yemek bulaşık ev işi niye?
Eh haklısın galiba. Bizim evde herkesin bir görevi vardır ya, erkek kardeşim bile öyle alıştı. Mesela ben evi toparlarken, eve süpürge tutar. Hiç bir gün de ben yapmam demez, süpür deyince güzelce süpürür. Böyle yetiştirmek lazım işte Kız bizim oğlan temizlik yapıyor konu sahibi üşeniyor

kız sizin oğlan gene temizlik yapıyormuş bizimki de yapar da şimdi anlatacağım daha ilginç
biz bu yaz sözümüz olacaktı aileler iyice birbirini tanısın diye arada gelip gitmeler başladı biz sözlümün evine gittik onlar 3 erkek kardeşler ama annem onları öyle güzel yetiştirmiş ki kaynımın biri sehpa çıkartıyor biri mutfakta ayağa dönüyor benimki çayları servis ediyor kahveleri yapıyorlar falan düşün yani gerçekten yetiştirme böyle olur

hehehe işte öyle olacak canım, biz de yavaş yavaş aşılıyoruz işte ileride gelin hanım rahat etsin diye

hehehe işte öyle olacak canım, biz de yavaş yavaş aşılıyoruz işte ileride gelin hanım rahat etsin diye
öğrenecek tabiki canım ileride eşi çok hamarat her işe koşan bile olsa işin zorluğunu bildiği için kadir kıymet bilir yardımcı olur

Dışardan yemenin maddi külfetini geçtim, bütçe elveriyorsa mesele yok da korkunç sağlıksız bir beslenme şekli değil mi?
Mutfakta yemek yapmak için harcadığım süre maximum yarım saat. Tek çeşit ve bitecek kadar yapıyorum. Daha sağlıklı olduğunu düşünüyoruz çeşit çeşit yemekten, hem de israf edilmiyor. Eşim de işten gelince bazen salatayapıyor bazen yoğurt turşu falan çeşit yapıyoruz. Oldu bitti.

Temizlik konusunda bende pek sevmiyorum. Haftada bir yardımcı geliyor siliyor süpürüyor oldu bitti. Dışardan yemeye ayıracak bütçeniz varsa yardımcıya da ayırabilirsiniz diye düşünüyorum.

Bunları hangi kadın severek yapar ki?
İster ev hanımı ol, ister çalışan kadın, o işler hep eziyet
Değişemezsin bu saatten sonra, eşin de bişey demiyorsa yaşa gitsin böyle, sıkıntı yapma.
Hayat bulaşık yıkayıp cam silmekten, yemek yapıp yerleri ovalamaktan ibaret değil

Bu arada yemek konusunda bazı arkadaşlar çok doğru söylemiş, hele eşinin maaşı 1500 ise dışarıdan yemek çok masraflı olur. Ve de sağlıksız.
Temizlik konusunda bişey demiyorum, çünkü gerçekten temizliği ben de sevmiyorum ama temiz evde oturmayı sevdiğim için mecbur temizliyorum

Bazen eşine yapıp kendine dışarıdan söylüyormuş. İlk mesajını oku bak yeniden.
Çok tuhaf değil mi?
aaa evet daha önce dikkatli okumamışım, o zaman gerçekten tuhaf.
belki kendi sağlıklı beslenmeyi sevmiyor, yemek yapmayı değil de. ya da alışkanlık dışarıdan yiye yiye.. gerçi ben sıkılıyorum bi süre sonra ev yemeği arıyorum. bilemedim valla, dediğin gibi tuhaf.

oooo bu da iyiymiş... ben de konu sahibi anlatınca dedim heralde kocasının maaşı çooooookkkkk iyi günlük verdiği 10 TL gözüne gelmiyor. 1.500 liraya kocası cidden iyiymiş de laf etmiyor dışardan yemek yemeye. benimki kırk yılın başında bir dışarda yiyelim dediğimde bile bu sıkışıklıkta bi de dışarıda yemeğe para mı verelim der, bi de ben çalışıyorum ona rağmen dışarda yemek yemek bize epeeeeeyyyy lüks.. ( yanlış anlaşılmasın eşim cimri değildir aksine eli açıktır ama durumumuz çok iyi olmadığı için bu tarz şeyleri pek yapmamaya çalışır.)

Yemek yapmayi bende cok seviyorum hatta puanim yeterse gastronomi ojumayi bile dusunuyorum üretiyorumda. Ustelik iki kişiyiz bi corba bide ana yemek yetiyor yanina salata vs. Tamamdir hemde sağlıklı. Temizlikten muzdaribim ama ayda 2 kere yardimci geliyor. Onun disinda gunluk supurge , vilada yetiyor. Tozu 3-4 gundr bir aliyorum. Tuvalate banyo haftadq bir ovuyorum. Gunluk yemek temizlik en fazla 2 saatimi aliyor :). Ama esim cok duzenli bununda etkisi var tabi..

Ben kahvalti olayina takildim hatunlar.kahvaltiyi biz ayda bi kere esimin izni varken beraber gezme tozma olsun diye disarda yeriz oda her ay olmaz.gidincede "bunlari ben de yapiyorum" demekten de kendimi hic alamam ama maksat dgisiklik olsun.

Eve kahvalti soyleyeni ilk duydum valla.ne yalan soyliim.kahvalti dediin nedir ki.benim.kahvaltilik takim var.azar azar herseyden koyup dolaba kaldiriyorum sabah hop.cikar kahvalti hazir.yanina bir sey hazorlamak yarim saat bike surmuyor.ben mantii anlamadim valla.

Temzilik.mevzusu evet angarya ama bazen banada bir heves geliyor yapiveriyorum.surekli elinde bez ardinda supurge gezen hanimlarada imrenirim ama asla oyle olamadim.

Disardan yemek.soyleme cok hastaysam yorgunsam usengecsem ancak o zaman o da nadir.kolay bisey yapmayi da terch ederim.arada bir de degisiklik olsun diye gideriz yeriz benimde genelde midem bozulur.sagliksiz hep.ne kadar guvenilir olsada illaki bi hile vardir ben.oyle dusunuyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…