Ev hanimligindan biktim.eziklik duygusundan biktim

Benim ailem basta annem ev hanimlarini asagilayan bir tiptir.beni de cok asagilamistir zamaninda.esim ise ezik kadina bayilir.bu ikisi bende motivasyon birakmadi zaten.egolarini boyle tatmin ettiler.annemle komsuculuk oynadim kocamda ezik karisina bakti.etrafimda muhattap olmak zorunda olduklarim calisan insanlar ve biktim anilarini dinlemekten.beni zaten konusturmuyolar bile.soru bile sormuyolar.muhabbvet onlarin ve kariyerlerinin uzerine odaklidir.

ever olmuyor malesef, herkesin yetiştirilme tarzı, yaşam tarzı farklı. ben kimseyi yermek ya da elestirmek icin oyle yazmadim, üzüldüğüm için yazdim. en azindan çalışıp calismama kararını vermek kadına bırakılmalı, boyle olmalı. kadın ister çalışsın ister calismasin.

15 aydan bahsediyorsunuz.mesele 15 yil olunca geriye donup bakinca tek aniniz ev isleri oluyor

Oylede olmuyor cogu zaman maalesef.. kimisi zorunda oldugu icin calisiyor. Hobi olarak calisiyorum diyebe pek rastlamadim.. haklisin ama keske bu kadin kendini yiyecegine bi yerden baslasa

15 aydan bahsediyorsunuz.mesele 15 yil olunca geriye donup bakinca tek aniniz ev isleri oluyor

ben bir de şöyle düşünüyorum 15 ay değil 15 yıl olsa bu, çocuğumun her anına şahitlik etme fırsatı bulurdum.
bir türlü becerip yetistiremedigim ev islerine daha hakim olur, ondan da mutlu olurdum.
ya da okuyamadığım zaman bulamadigim kitapları okur istedigim saatte uyanır, istedigim saatte uyurdum.

sorun her ne yapıyorsanız, icinizde mutsuzluk olması.

illa çalışmak istiyorsanız, 15 senelik evliliğin üstüne eşiniz yine çalıştırmıyor mu?

Ev hanımıyım ikide yavru var eşim çok yoğun çalıştığı için evin her yükü nerdeyse bende ama napiyorum sabah aliyorum cocuklarimi doğru havuza 2 saat yüzüyoruz oynuyoruz eve gel duş alma yemek ve uyku molasi o esnada kahvemi içerim bazen dinlenirim bazen temizlik yaparim vs vs
Akşam üzeride alırım yine.cocuklarimi markete mi gidicez gideriz ordan yine 1 ya da 2 saat park kosturma eve gel oyun duş derken yatarlar bunları niye yazdim ev hanımıyım diye asla ezik degilim mutsuz pasif degilim elimden geldigince okumaya arastirmaya gayret ederim
Sizin tam olarak sorununuz ev hanimi olmak değil bence eşinizin ve anneninizin saçma tutumu yüzünden mutsuzsunuz ve son derexe haklisiniz ama çevre değişikliği yaparsanız belki farkli bir ortam yeni insanlar size iyi gelir.

Ünv mezunuymuşsunuz niye ezik olasınız çalışmak insanı çok yıpratıyor çocuğunuz da varmış çıkın çıkın gezin her ev işini de yapmayın mazeretler bulun takılmayın böyle şeylere maddi durumunuz yerindeyse çocuğunuzu büyütün sonra ilerde çalışırsınız inanın çalışmayana dışarıdan hoş geliyor ki ben işimi sevdiğim halde böyle diyorum

Insanlar calisa calisa mucadeleyi ogreniyor yorulmamayi ogreniyor.evde otura otura ge bos bos gunu doldurmaya calisarak ise koreliyor sagliksizlasiyor.yorgun bitkin ve hicbirsey yapamam ölurum moduna giriyor.yalnizlasiyor.kalkistigim her is baltalandi.
Beni daima ezikleyen annemi asla affetmicem.
Biryerden baslamak diyorsunuz ama ben zaten hep disardayim.bos durmuyorum.sadece yaptigim islerin hicbir getirisi yok.tam tersi israf a sebep oluyorum.uretici degil tam bir tuketiciyim.mutsuz.
Nerden baslarim nasol yaparim diye dusunmeyi ve planlar kurmayi aliskanlik haline getirdim ve asla harekete gecemiyorum.cunku bana ogretmislerki sen bir halta yaramazsin.beynimde kodlanmis yikamiyorum

Kacinci sorusumuzda.. niye calismiyorsun o zaman?

o zaman profesyonel yardım almanız sizin için en iyisi olur bana kalırsa. çünkü siz kendinizi buna sartlandirmissiniz.

annenizle olan meseleniz de sizi kotu etkiliyor bence. buna takılı kalmışsınız ve onunuzde engel olarak goruyorsunuz. cevremizdeki insanların davranışlarını biz belirleyemeyiz, anneniz sizi ezdiyse de ezilmemek sizin elinizdeydi.

Derdin bu olsun evde çalışmıyormuşun çalışıyorsun ama göze gözükmediği için yada ev hanımılığın ekonomik değeri olmadığı için bence böyle hissetmen normal toplum oku çalış diye sürekli baskı var hakkı yanları var ama mutluluk çalışıp çalışmamakla alakalı değil kendinizi koşullandırmışsın illa çalışıp mutlu olacağım diye yada bekar birisinin evlenince mutlu olacağını sanması gibi tamam da mutluluk garantili birşey değil aksi herzaman olabilir denemeden bilemezsin çalışıp çok mutsuz olan annelerde var annesi çalıştığı için mutsuz olan çocuklarda var çocuklarının mutsuzluğunu görüp ekonomik olarak darda olduğu için çalışmaya mecbur annelerin katmerlenen çocuk özlemi vs uzar gider

Bu yastan sonra is yok zaten.esim kariyerinde yukseldi.karimi surda burda calistirmam diye isleri asagiliyor.kendi isini kur diyor.eminim is ciddiye binince baltalar.

Bu yastan sonra is yok zaten.esim kariyerinde yukseldi.karimi surda burda calistirmam diye isleri asagiliyor.kendi isini kur diyor.eminim is ciddiye binince baltalar.

siz bir deneyin bakalım, baltalar mi yoksa eve giren 2. bir para mutlu mu eder? denemeden bilemezsiniz. kendinizi kucumsemeyin ve kucumsemelerine izin vermeyin. bu kadar yillik evliliğin üzerine kendi ayakları üstünde durmak isteyen bir kadina kimse yapma otur deme hakkına sahip olmamali.

zaten çok fazla özveride bulunmussunuz

Çalışmıyorum ve mutluyum diyenleri pek anlamıyorum. Çalışmakta meselenin sadece para olduğunu düşünmüyorum asla. Ulke şartlarında calismak bazen eziyete dönsede yinede calismamak bir tercih olmamali. Maddi durumun cok iyiyse kendi egitimine yatar cok iyi işler bul, yine çalış yani.

Sorun çalışıp çalışmama değil. Sorun senin çevrende. Ne annem ne eşim benim duruşumu değiştiremez. Birilerinin dediklerine bakarak şekil almayın. He bu arada çalışmadığınız için o ortamlarda söz sahibi olmadığınızi düşünüyorsunuz ama bence sizin çevrede sıkıntı var.. Siz çalışsanız bile onlar makama bakacak. Bu kezde rutbenizin düşük olmasından vuracaklar. Önce kendi içinizdeki aşağılanma duygusunu yenin..

Daha once calistim.issizlik coktu is bulamadim.is yeri kapandi vs..issizlik .ama sonra is bulsamda esim diretti calisma diye baski yapti.buldugum islerde cok mesai ve para odenmiyordu.dogruduzgun isim olamadi
Iki lafindan biri esim istemedi.. onceki konularina baktim buarada .. esinin yerinde olsam bende bahane bulup calistirmam seni ki bana bagimli ol..

Paran varsa tatillere filan cik ye ic gez.. etkinliklere katil kurslara..bak o zaman o calisiyorum diye hava basan kadinlara kac basiyorsun

Artik zaten benim meselem calismakmi yoksa kariyer yapamadan ölcem omu.kariyer odakli hayallerimin suya dusmesi mi.beceriksizligimmi.(aslinda zamaninda fena tirmaladim olmayinca olmuyo).sanssizlikmi anlamadim.kendi icinde kisir döngu iste.asla bana gore degildi boylesi.boylesi beni daha cok yordu.simdilerde boyle ah vah edip duruyorum kendime.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…