- Konu Sahibi Dandinidastana2
-
Benim ailem basta annem ev hanimlarini asagilayan bir tiptir.beni de cok asagilamistir zamaninda.esim ise ezik kadina bayilir.bu ikisi bende motivasyon birakmadi zaten.egolarini boyle tatmin ettiler.annemle komsuculuk oynadim kocamda ezik karisina bakti.etrafimda muhattap olmak zorunda olduklarim calisan insanlar ve biktim anilarini dinlemekten.beni zaten konusturmuyolar bile.soru bile sormuyolar.muhabbvet onlarin ve kariyerlerinin uzerine odaklidir.Sizin meseleniz işe yarar hissetmemek.
Ve yaptığınız şeylerin muhtemelen eşiniz, aileniz vb kişiler tarafından onay ve tebrik görmemesi.
Bunu değiştirmek sizin elinizde.
Canınız istiyorsa o işi ya mükemmel yapın ya da yapmayın.
Konuşmak için çalışıyor olmak algısı hele ki çok yanlış.
Bir insanın kültürel ve iletişimsel donanımları, para kazanma amaçlı emek vermesine bağlı olamaz.
Kendinizi geliştirin, gündemi takip edin.
Yeni şeyler deneyin ve belki de yeteneğiniz olduğu bir alanı keşfeder, buna yönelirsiniz.
Yaptığınız temizliği bile hafife almayın, ağır iştir.
Ve bunu önce kendiniz dile getirip, takdir edin kendinizi.
Ardından söylemlerinize yansıtarak farkettirin.
Valla burda cogu kisi herkesin hayatini kendi hayati gibi saniyor, ama oyle degil. Kimi kadin kocasi izin vermiyor diye yerinden oynayamiyor. kadin okumus bilgili kulturli bir arastirmaci ustelik. Neleri var neleri. Yani ben calisirim demekle olmuyor demekki. Herkesin karakteri ayni degil, herkes guclu degil. Bak bu dogru demiyorum, ama var yani
15 aydan bahsediyorsunuz.mesele 15 yil olunca geriye donup bakinca tek aniniz ev isleri oluyorbence o zaman da haklı değil, kusura bakmasın arkadaş.
ben bu çağda hala eşim çalıştırmıyor cümlesini hic bir kadina yakistiramiyorum. hele ki maddi durumu iyi degilse. hem eksik bırakacak, evin gecimini sağlamakta zorlanacak hem calistirmayacak. farklı meseleler vardır, çocuğuna bakacak kimsesi yoktur, aldığı para bakiciyi bile karşılamaz belki anlarım. ama çalıştırmıyor olmamalı sebep.
ayrıca çalışan herkes dolu dolu mu muhabbet ediyor sanki? eski is yerimden arkadaslarim arıyor bazen o mudur istifa etmiş, bu kız boşanmış yeniden evleniyor, bu adamın çocuğu olmus'tan öteye gidemiyor sohbet.
15 aydır evdeyim, çok zor bir bebeğim var. ama ya okudugum bir kitap vardır elimde, ya da araştırdığım bir konu.
buraya girip yazı yazabilen birinin interneti de vardır değil mi? isterse sıkılmaya hic vakti kalmaz.
Oylede olmuyor cogu zaman maalesef.. kimisi zorunda oldugu icin calisiyor. Hobi olarak calisiyorum diyebe pek rastlamadim.. haklisin ama keske bu kadin kendini yiyecegine bi yerden baslasaever olmuyor malesef, herkesin yetiştirilme tarzı, yaşam tarzı farklı. ben kimseyi yermek ya da elestirmek icin oyle yazmadim, üzüldüğüm için yazdim. en azindan çalışıp calismama kararını vermek kadına bırakılmalı, boyle olmalı. kadın ister çalışsın ister calismasin.
15 aydan bahsediyorsunuz.mesele 15 yil olunca geriye donup bakinca tek aniniz ev isleri oluyor
Ünv mezunuymuşsunuz niye ezik olasınız çalışmak insanı çok yıpratıyor çocuğunuz da varmış çıkın çıkın gezin her ev işini de yapmayın mazeretler bulun takılmayın böyle şeylere maddi durumunuz yerindeyse çocuğunuzu büyütün sonra ilerde çalışırsınız inanın çalışmayana dışarıdan hoş geliyor ki ben işimi sevdiğim halde böyle diyorumEv hanimligindsn ve eziklik duygusundan biktim.gittigim hrryerdr ve her ortamda akranlarimin ve akrabalarimin calisiyor olmasindan bitmek tukenmek bilmeyrn is hayati anilarini dinlemekten.anlatacak bisey bulamamaktan(ev usleri haric).HATTA sadece dinleyici olmaktan ote gidememektrn.bombos ve sıkıcıcı monoton hayatimdan.hizmetci gibi butun gun is yapmaktan.konusmayi ve muhabbet etmeyi bile unutmaktan.etrafimdakilerin komsu teyzelerden ote gidemeyisinden(onlari cok seviyorum bu arada).
Bitmis tukenmis ozguvenimden.beni hayatim boyunca hep asagilayan ve calistirmayan annemden.calistirmayan ve kisiligimi yok eden kocamdan.herseyden nefret ediyorum
Niye baslamiyorsun ise? Diploman var mi? Is gecmisin yoksa bile ne bileyim.. ben olsam en sacma isi bile yspardim senin yerinde olsam..15 aydan bahsediyorsunuz.mesele 15 yil olunca geriye donup bakinca tek aniniz ev isleri oluyor
Kacinci sorusumuzda.. niye calismiyorsun o zaman?Insanlar calisa calisa mucadeleyi ogreniyor yorulmamayi ogreniyor.evde otura otura ge bos bos gunu doldurmaya calisarak ise koreliyor sagliksizlasiyor.yorgun bitkin ve hicbirsey yapamam ölurum moduna giriyor.yalnizlasiyor.kalkistigim her is baltalandi.
Beni daima ezikleyen annemi asla affetmicem.
Biryerden baslamak diyorsunuz ama ben zaten hep disardayim.bos durmuyorum.sadece yaptigim islerin hicbir getirisi yok.tam tersi israf a sebep oluyorum.uretici degil tam bir tuketiciyim.mutsuz.
Nerden baslarim nasol yaparim diye dusunmeyi ve planlar kurmayi aliskanlik haline getirdim ve asla harekete gecemiyorum.cunku bana ogretmislerki sen bir halta yaramazsin.beynimde kodlanmis yikamiyorum
Insanlar calisa calisa mucadeleyi ogreniyor yorulmamayi ogreniyor.evde otura otura ge bos bos gunu doldurmaya calisarak ise koreliyor sagliksizlasiyor.yorgun bitkin ve hicbirsey yapamam ölurum moduna giriyor.yalnizlasiyor.kalkistigim her is baltalandi.
Beni daima ezikleyen annemi asla affetmicem.
Biryerden baslamak diyorsunuz ama ben zaten hep disardayim.bos durmuyorum.sadece yaptigim islerin hicbir getirisi yok.tam tersi israf a sebep oluyorum.uretici degil tam bir tuketiciyim.mutsuz.
Nerden baslarim nasol yaparim diye dusunmeyi ve planlar kurmayi aliskanlik haline getirdim ve asla harekete gecemiyorum.cunku bana ogretmislerki sen bir halta yaramazsin.beynimde kodlanmis yikamiyorum
Bu yastan sonra is yok zaten.esim kariyerinde yukseldi.karimi surda burda calistirmam diye isleri asagiliyor.kendi isini kur diyor.eminim is ciddiye binince baltalar.ben bir de şöyle düşünüyorum 15 ay değil 15 yıl olsa bu, çocuğumun her anına şahitlik etme fırsatı bulurdum.
bir türlü becerip yetistiremedigim ev islerine daha hakim olur, ondan da mutlu olurdum.
ya da okuyamadığım zaman bulamadigim kitapları okur istedigim saatte uyanır, istedigim saatte uyurdum.
sorun her ne yapıyorsanız, icinizde mutsuzluk olması.
illa çalışmak istiyorsanız, 15 senelik evliliğin üstüne eşiniz yine çalıştırmıyor mu?
Bu yastan sonra is yok zaten.esim kariyerinde yukseldi.karimi surda burda calistirmam diye isleri asagiliyor.kendi isini kur diyor.eminim is ciddiye binince baltalar.
Daha once calistim.issizlik coktu is bulamadim.is yeri kapandi vs..issizlik .ama sonra is bulsamda esim diretti calisma diye baski yapti.buldugum islerde cok mesai ve para odenmiyordu.dogruduzgun isim olamadiKacinci sorusumuzda.. niye calismiyorsun o zaman?
Benim ailem basta annem ev hanimlarini asagilayan bir tiptir.beni de cok asagilamistir zamaninda.esim ise ezik kadina bayilir.bu ikisi bende motivasyon birakmadi zaten.egolarini boyle tatmin ettiler.annemle komsuculuk oynadim kocamda ezik karisina bakti.etrafimda muhattap olmak zorunda olduklarim calisan insanlar ve biktim anilarini dinlemekten.beni zaten konusturmuyolar bile.soru bile sormuyolar.muhabbvet onlarin ve kariyerlerinin uzerine odaklidir.
Iki lafindan biri esim istemedi.. onceki konularina baktim buarada .. esinin yerinde olsam bende bahane bulup calistirmam seni ki bana bagimli ol..Daha once calistim.issizlik coktu is bulamadim.is yeri kapandi vs..issizlik .ama sonra is bulsamda esim diretti calisma diye baski yapti.buldugum islerde cok mesai ve para odenmiyordu.dogruduzgun isim olamadi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?