Ev hanimligindan biktim.eziklik duygusundan biktim

Neden bu kadar taktınız anlamıyorum. Benim mesleğim war eczacı teknisyeniyim ama 7 yıldır çalışmıyorm.şimdi birde bebegim war onunla ilgileniyorum ew hanımı oldum gayet mutluyum arkadaşlarımın hepsi üni mezunu meslek sahibi ama konuşacak o kadar çok şeyimiz war ki her gün mutlaka telde konuşuruz iki günde birde mutlaka buluşuruz. Bence sorun sizin çalışmamanız değil arkadaşlarınızın iş kolik olması

15 aydan bahsediyorsunuz.mesele 15 yil olunca geriye donup bakinca tek aniniz ev isleri oluyor
20 yıldır evliyim büyük çoğunluğunu çalışmadan geçirdim. Geriye dönüp bakıyorum dediğiniz gibi ve şunları görüyorum. Çocuklarımın en önemli anlarına tanıklık ettim. Bebeğim anne sütü alsın diye hiç patronumla emzirme saati kavgası etmedim. Süt sağmak zorunda kalmadım. Şimdi çalışıyorum bu çocukları kime emanet edicem kim ben gibi bakar diye tasarlanmadim. Hayatımda hem çalışıp hem ev işi yaptığım için hiç öfke dolu olmadım. Vaktim yok diye istediğim Filme gidememe derdim de olmadı. Yada okumak istediğim bir kitabı okumama. Çalışan kadınların aksine ben hiç nasıl hazırlandığı belli olmayan adı yemek olan o zimbirtilari ailemin önüne koymadım. Vakit dar diye hiç bir dostumu ihmal etmedim. Kızıl haçta gönüllüyüm. Geceleri sokakta donmasın diye bir sürü insana yardım edebiliyorum. Ve daha bir çok yardım. Çalışsam bunun için gerekli enerjiiii nerdeee? Heykeltıraş kursuna gittim mesela. Toprakla hasır neşir olmanın beni nasıl mutlu ettiğini keşfettim. Ya size böyle anlatınca daha bir sevdim ben ev hanımı olmayı. İyi ki ev hanımıyım

Neden esimin yerinde olsaniz ayni seyi yapardiniz anlamadim

Merhaba.
Eğer üniversiteye gitmediyseniz öncekikle işe açıköğretim de olsa bir lisans programını bitirmekle başlayın. Bu sizi bu işe yaramazlık hissinden yüksek oranda kurtaracaktır.
İkinci olarak bu süreçte yoga, fitness veya pilates gibi hem kendinizi iyi hissettirecek hem de sosyalleştirecek yerlere gidin. Çocuğunuzu bırakacak bir yer bulabilirseniz tabi. Annenize veya eşinize bırakmayı deneyin.

Zamaniniz olusa bahsedermisiniz kizilhac yada diger isleri.yardim islerine girmek isteyip yön bulamayan benimgibiler icin.dnunyaya katkim olur belki ölup gitmeden

İnsana kendi evinin yuvasının işi ağır gelmez ki. Ayrıca şikayetlendiğiniz her konuda aslında bakarsanız ilk başta suç sizin. Sadece hayıflanma durumundasınız, birilerini suçlamadan önce bi silkelenin kalkın. Kendinizden başlayın. Anlatacak bişey bulamamanız evde boş oturmanız en büyük yanlış. Alın örgü öğrenin örgü ayıcıklar moda dünya paraya da satılıyor onlardan örün Pinterest ten fikirler edinin yapar satarsınız bile bu ayıcıkları, bol kitap okuyun inanın anlatacak şeyiniz artar,sonra gidin bi kursa ücretsiz olanlardan , dil öğrenin, bir hobi edinin ahşap oymacılık da yapabilirsiniz ney de çalabilirsiniz öyle dünya seçenek var bence evde youtube izlenerek öğrenilecek. Yada mesela yeni mükemmel yemekler deneyin kışlık yiyecek hazırlayıp kavanozlayın yada dondurun reçeller soslar yapın.. ohoo çalışmayıp yapılacak dünya iş geliyor aklıma. Spora da yazılın mesela. Şunlardan 3-5 tanesinş yapsanız en çok çalışan kadından daha yoğun gününüz geçer.
Yani çok çok iş var inanın. İlla ben çalışayım ama kocamla kötü olmayayım diyorsanız da bence eşinizin arıza çıkarmayacağı meslekler illa vardır mesela bebek bakıcılığı hem tüm gün bebek seversiniz çok da zevkli hem eşiniz en azından arıza çıkarmaz..

Velhasıl kelam sızlanmak yerine harekete geçin

Sen kendinde dedin kocan ezik Kadin seviyor.. ee ezik seven insan neden seni bu durumdan kurtarsin? Buarada bence sen esinle mutlu degilsin.. sorun bu

erkeklerin çoğu bayılıyor kadının ezik olmasına, kendine güvenmeyen erkek ezik kadın seviyor.
söz meclisten dışarı, biliyor çünkü kendi gibi hanzoyu kendi ayakları ustunde duran kadın çekmez, basar tekmeyi.

Valla bekarken soyle guclu kadin severim soyle guzel kadin severimciler gidiyor yerlerinde yeller esiyor

Zamaniniz olusa bahsedermisiniz kizilhac yada diger isleri.yardim islerine girmek isteyip yön bulamayan benimgibiler icin.dnunyaya katkim olur belki ölup gitmeden
O kadar çok ki yapabileceğin şeyler. Delimisin sen üzülüyorsun ise yaramiyorum diye. Yurt dışındayım ben kan verme kampanyasında kan verirken yanımdaki bağışlayıcıyla sohbet ederken peşine takılmaya karar verdim, gel zaman git zaman bir baktım elimde sıcak çorba kış ayazında yardım dağıtıyorum. Bu öle bir tatmin duygusu ki dünyada yapabileceğin hiç bir kariyer bu hazzı vermez sana. Tatilde türkiye'de lösev e gittim mesela her şehirde büroları var. İnternetten bul yaşadığın şehirdeki adresi. Gönüllü olucam de, o kadar çok yardıma ihtiyaç var ki görsen şaşarsın. Sene içinde losevde satılması için bir sürü buzdolabı magneti yaptım bez çanta diktim oyuncaklar ördüm, taaaa buradan postaladim. Geliri çocuklara ve ailelerine dağıtılıyor ihtiyaç doğrultusunda. Çevrende çocuk hastanesi varsa oraya git. Hasta çocuklara yardım et. Küçükler hasta yatakta onlara kitap okuyan insanlara muhtaç mesela. Yada yaşadığın yerin muhtarına git. Anlat gönüllü olarak ne yapabileceğini. Sokak hayvanları derneklerine üye ol. İmkanın ne durumda bilmiyorum ama yapacak çok ama çok şey var sen yeter ki iste

3bucuk yaşında bir kızım var ondan öncesi hep calisiyordum 4yildir çalışmıyorum
Özlüyorum da çalışmayı ama kızımı bırakacak kimsem yok annem çalışıyor kardeşim çalışıyor

bende çok sıkılıyorum evde oturmaktan tığ işi bilmeyen ben bütün hepsini öğrendim
Evde kaldığım sürede

Bu sene kızımı yarım gün anaokuluna yazdirip ismek kurslarına yazilacagim sizde deneyin hem bir mesleğiniz olur hemde kafaniz dağılır

Çalışmıyorum hiç de anlattığınız gibi biri değilim öyle de sıkıcı bir hayatım yok, konuşmaya anlatmaya başlarsam saatlerce konuşurum bir çok çalışan arkadaşım çalışmaktan fırsat bulup araştırmadığı takip edemediği konuları bana sorarlar. Maddi durumunuz iyiyse sıkıcı olmak tercihtir bence.

Çok bunalmışsın belli patlayacak duruma gelmişsin ama tüm kadınlar aynı kimsenin bi farkı yok çalışan kadınlar daha zor durumda İnanlı ev hayatı iş hayatı ikisini aynı anda idare etmek kolaymı sadece onlar iş temposundan dolayı şikayetçi olamıyorlar sıkıntıdan monotonluktan kurtulmak için illa çalışmaya gerek yok beceri kurslarına git bişeyler üretmiş olursun kadınlar arası meşhur olan gün yap yada gün yapamazsan haftada 1 sırayla 5 çayı düzenle o zamanda bunlardan şikayetçi olacaksın bende evlendi iş hayatını bıraktım hep şikayet ettim kursa giyorum çini kursu ayda 2 defa günüm var her hafta birinde 5 çaylarımız var günde 1 saat spor salonu var şimdide yoruluyorum kendime evime vakit ayıramıyorum diye şikayet ediyorum....kendine uğraş bulursan yeni insanlarda tanırsın aynı şartlarda olan daha niye rahat edersin

Hayatta yapmak istediğimiz yapamadığımız şeyler canımızı çok yakıyor.
Kocanızın ve annenizin sizi engellemiş olması öfkenizi çok artırmış.
Bence haklısınız. Herkes kendi hayatını kendi şekillendirmeli. Bir başkasının baskısıyla olmamalı.
Ama unutmayım ev hanımı olmak normal güzel bişey.
İş kadını olmak da normal güzel. İkisinin de ayrı zorlukları vardır.
Size tercihi zorunda bırakmışlar . Kendi istediğinize engel olmuşlar. İşte o kötü.
Tam tersi olsaydıda aynı şeyi söylerdim. Yani ihtiyaç olmadığı halde mobing olan bir işyerinde çalışmak zorunda bırakılsaydınız ve evde olmak isteseydiniz o da kötüydü.
..
Vazgeçmeyin sakin bir dille eşinize çalışmak istediğinizi hayatın geçtiğini belirtin. Biz İnsanlar tahmin ettiğimizden daha güçlüyüz.
Dediğim gibi öfkelenmekte haklısınız.

Ee cocuk da yokmus asgari ucret falan deme başla bir işe hele de güzel bir ortam iyi is arkadaşların olursa cok da mutlu olursun.Instagrama bak kafayi yemisler bazilari duzenleyici kutular sacmasapan sunumlar bugün şurayı duzenledim bugün burayi...Evde kaldikca ev isi bitmez hayat kısa toz almaya gelmedik üretelim calisalim .Cocuk buyutmek isteyenleri anlarim 4yas 5 yasa kadar evde takılsın maddi zorluğu yoksa ama sonrasinda biraz dış dunya iş hayati şart özgüvene iyi geliyor. En ozguvenliyim mutluyum diyen ev hanimlarinda bile sakladiklari bir imrenme var calismaya.

Diyorsunuz, peki nereden biliyorsunuz bunu, nasıl bir genelleme yapıyorsunuz?

Daha önce 7 yıl çalışmış, 4 yıldır çalışmayan bundan sonrası içinde çalışmayı düşünmeyen bir kadın olarak, en son imrenecegim konu çalışan kadınlar olur sanırım.

Herkes istediğini yapsın, isteyen çalışsın isteyen çalışmasın ama çalışmayan kadınların hepsi için bir genelleme yapmaktan vazgeçin.

Canım bende diplomalı ev hanımının bu arada 10 yıllık tecrübeden sonra evlenince işi biraltim...eşim kazanıyor çok şükür 2 çocuk,ailem uzak kime bırakayım ,nereye vereyim...bende hergun temizlik yapıyorum yapmasan olmuyor,eee yemek zaten mecbur...ama kendimi hiç ezik hissetmiyirum...sizin cevreniz sıkmış canınızı biraz ,kimseye birşey kanıtlamak zorunda değilsiniz ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…