Ev hanimligindan biktim.eziklik duygusundan biktim

Basliği okuyunca bian ben bunu ne ara yazdimdiye gecti içimden seni çok iyi anliyorum hangi şehirde yasiyorsun?

Öğretmenim....
Yemin ediyorum otur evinde deseler otururum...
Ha ama evde iş yapmam lazim.
Elim dikişe yatkın net üzerinden beni tatmin edecek bir gelir elde etsem dikiş vs işinden şu an istifamı veririm.

Siz de varsa bi yeteneğiniz hobiniz mesleğiniz yapabilirsiniz bunu...

Vallahi ben artik ev kadinlarina ozeniyorum.calisiyoruz calisiyoruz yine yok.en azindan siz calismiyorsuuz bizim gibi akademik kadinlar nerde sizip orda kaliyoruz bosver artik hak veriyorum en iyisini yapiyorsun kiz.hayat yorgunuyuz biz sen bize bakma.tabi hak vermedigim ve kinadigim tek platform su buskuvileri ortuye saran fincanlara kurdele baglayan pembis gelinler.

Herkesin tercihi farkli olabiliyor.
23 yasinda atandim ve 33ume kadar farkli sehirlerde tek yasadim.Simdi evliyim.Birak isi evde otur,sana havadan maasini verecegiz deseler elimin tersiyle iterim.
Konu sahibi arkadas,hemen ust duzey yonetici olacaksiniz diye bir durum yok.Bakinin part-time is.Kendi ayaklarinizin uzerinde olmayi tekrar hissedin.Guveniniz yerine gelsin.Farkli ortamlarda bulunun.Olmadi mi ? Yoruldunuz mu ? Benden bu kadar der birakirsiniz.Kimse size neden demez.
Bir de senin sigortan benim diyen eş donemi gecti.80-90 li yillarda kaldi o.Esiniz izin vermiyorsa da calismaniza yatirsin emekliliginizi,odesin primlerinizi.Bakin bunlar cok gelecege yonelik seyler ama hayati onemi var.Turkiye sartlarinda emekli maasi olmayan bir kadin olmamali kesinlikle.

Ben sizi anlayamadım bu kadar rahatsızsınız çalışın madem. Annem izin vermiyor sonra kocam izin vermiyor diyerek çalışmamayı kabullenmişsiniz şimdi madem bu kadar sıkıntıdasınız değiştirmek yine sizin elinizde. Siz muhtemelen hiçbir şey yapmayıp hep çalıştırmıyorlar diye şikayet ederek yaşayacaksınız

Siz fecii bunalmışsınız yoksa sıkılmaya vaktiniz kalmaz. Bende heves ediyorum çalışan kadınlara ki benim çevremde fazla yok çalışan burdan duyuyorum genelde bir kadının çalışıyorum demesi bile bir özgüven hissi veriyordur evet sırf bu duyguyu hissetmek için bile bir ay dahi o duyguyu tatmak isterdim. Eminim bir kadının kendi parasını kazanabilmesi muhteşem bişeydir. Bende bu yüzden eşim hiç istemediği halde kpss çalışıyorum amacım şimdilik çalışmak değil yuksekpuan almak lise mevzunuyum 2016 da girdim 80 aldım 2020 de gireceğim hedefim 90 inş ki eşim hala boşuna çalışıyorsun girmeyeceksin diyor ama ben kafaya koydum bir kere kitaplarımı aldım çalışmaya başladım bile. Aldığım gün evde küçük bir kıyamet koptu ama eşimde alışacak. Ama ben sıkıldığım için yapmıyorum bunu ki sıkılmaya bakit kalmıyor iki çocuğum var keza sizinde çocuklarınız var üçe geçen kızımın başarısı beni de çok mutlu ediyor mesela çok emek veriyorum ona öğretmeni çok çok memnun şimdi bire başlayacak oğlum için çabalayacağım onun da başarılı olması için elimden geleni yapacağım ayrıca vatanına sahip çıkan vatanını seven saygılı sevgi dolu bir çocuk yetiştirmeye çalışırken bunun için çabalarken sıkılmaya vaktimiz kalmaz. Hatta şimdiden planlıyorum onlar okuldayken işlerimi bitirip okuldan gelince hepimiz dersin başına oturacağız okuma saatleri yapacağız okuduklarımızı birbirimize anlatacağız. Ne zaman sıkılalım ki

Anneniz çalışmayan kadınları asagiliyorsa , sizi neden calistirmadi ?

Yine de her şey kişinin elindedir.

1- öncelikle bu duygulari hisseden tek siz değilsiniz, bazı kadınlar adete doğuştan ev hanımı gibidirler çok hamarat çok temiz çok becerili vs.ve yaptıkları işlerden de çok keyif alırlar, ama bazı kadınlar da görev gibi gorurler yemek, temizlik vb.seyleri çünkü onların da farklı özellikleri vardır çalışmak, okumak eğitim vs.gibi
Bende sizin gibi ikinci gruptayim mesela çalışyorum ve zaman zaman izin alıp evde olduğumda birkaç gün sonra sıkılıyorum çünkü herşey hep aynı artk kendimi taniyorm benden ev hanımı olmazmış
2- Size tavsiyem ilgi alanınızı mutlu olduğunuz şeyleri keşfedin ve o alana yönelin bu illaki çalışmak olmayabilir
Üniversite okuyabilirsiniz, seyahatlere turlara katılabilirsiniz, yardim kuruluşlarında gönüllü calisabilisiniz vs. Yapmak istedikten sonra seçenek çok aslında
3- Çocuklarınız kaç yaşında nerde yaşıyorsunuz

Ben de hem çalışıp hem de ev hanımı gibi evin butuuuun islerini yapmaktan bıktım diye düşündüm hep yıllarca, taa ki esimle ayrılma noktasına adım adım yürüdüğümüz bu günlere kadar..iyi ki isim ve maaşım var hem çocuğuma hem kendime bakacak kadar diyorum baska da bir sey demiyorum konu sahibi, ev hanımı olmak kesinlikle eziklik değildir amma bir yerden baslamalisin nokta.

bir arkadaşım var ta üniversiteden beri tanıyorum çalışmıyorum ama istiyorum ama çocuklar var falan diyor oysa çalışmak için hiçbir girişimde bulunmadı çalışmak çok zor diyor ozguvensiz. çocuğu büyüdü tam çalışma zamanı iken gene çocuk yaptı gene evde tıkalı kaldı ben artık inanmıyorum onun alışmak istediğine. esi boşanmak istemiş hemen 2. çocuğu yapmış aman boşanmayalım diye. esi çok sıkılıyor ondan tüm gün evde çok kilo aldı hep bana bağımlı diyor oysa gitse kursa vs çalışsa etse belki araları da daha iyi olacak şimdi her an boşanırız korkusu var. kadınlar bazen çalışmak istemiyor ama bahane buluyorlar.

Konu sahibi size önerim küçük bir bahçeniz olsun balkonunuzda meyve çimlendirip büyütün. İnanın tahmin edemeyeceğiniz kadar huzurlu yapar sizi bir çekirdeğe hayat vermek. Ben kızımın ödevi sayesinde başladım. 15 cm boyunda elma fidelerim var ve limon. Kayısı çekirdeğimiz beş cm kadar oldu karpuz çimlendirip ektik onlarda yavaş yavaş filizleniyor. Domatesimizi kuşlar yedi biraz tabii domates yok şuan yaprağını yiyorlar yeni yeni kendine geliyorlar ilk başta kızdım kuşlara sonra dedim canları sağolsun . Doğaya oksijen olsun diye yapıyorum doğaya katkımız olsun istiyorum sadece amaç büyüyüp meyve vermeleri değil yani. Size de öneririm çok mutlu olursunuz bebekleriniz gibi oluyor yeni filizlenen meyve çekirdekleri

Çalışmıyorum,bundan gocunmuyorum. Ektim öğretmen sürekli beni ezmeye çalışıyor garibim. Benim böyle bir derdim yok şükür. Düşünsene calissaydim bende habire eltimi yada gorumcemi ezmek için ugarasacaktim çok yorucu olmalı,hem dışarda çalış hem gel eltimi ezmeye çalış. Etiketini yidigim eltim benim.

Mesleği olup bazı sebeplerden çalışamayanları bir nebze anlayabiliyorum ama diğer kesimi anlamam mümkün değil. İşsiz,güçsüz evde geçirilen bomboş amaçsız bir hayat gibi geliyor bana. Mesleğiniz yoksa çalışmaktan ziyade okumaya çalışın önce. Hiçbişey için geç değil.

Ev kadiniyim Cokta mutluyum cocuklarima bakmak tan ev isinden gocunmam eziklik deil bu kendime zaman ayiririm cocuklari asla almam aliswerise mesela tek giderim hem Rahat hem gezme tozma cocuklar kreste ve okulda Ken hayat benim onemli olan kendinizi gelistirmek bos zamaniniz da hatice teyzeye takilcaniza sevdiniz bise yapin varsa imkaniniz calisin

Taşlayacaklar şimdi ama altı üstü öğretmen o da, holding CEOsu mu , çok nitelikli bir iş mi yapıyor atomu mu parçalıyor...kendisine böylece söyleyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…