Valla ondan bundan bekleyene kadar kendi doldursa ya. Hem diyorsunuz kadının görevi mi hem de aile ortamında benden değil gorumcedeb de beklesin diyorsunuz. Demek ki siz de kadının görevi sanıyorsunuz bunları. Cidden başlık ve içerik uyumsuzya tatlım ben istiyorum ki ben yorgun olup evle ilgili bir şey yaptığımda yoruldun gel dinlen... oyyy yoruldun mu ...ya da teşekkür ederim hayatım iyi ki varsın falan desin...bir de eşimin senin görevin ama ben sana yardım ediyorum düşüncesini değiştirmek istiyorum.bu benim derdim..sorsan ne cam sildim ne kapı şimdiye kadar yardımcı alıyorum sadece hafta sonu yeri süpürüyorum eşim siliyor üzerine balkon yıkıyor yıkarsa camasır atıp asıyorum bu.Eğer işten benden önce gelirse yemeği yapar.Eşim yardımcı oluyor hani burada bazı bayanların anlattığı kadar olamasa da...Ama kendi evinde ailesinin evinde her şeyini kendisi yapıyordu o atikliği göremiyorum.Hatta kv sanıyor ki eşim her şeyi yapıyor öyle değil ki artık...Bir ara eşim yatağını toplamadı diye görümcem afedersin ağzına etti yatağını niye toplamıyorsun ben mi toplıcam diye.Onlar gibi mi yapmalıyım bilemedim...Bir de kv de görümcemin otururken benden beklemesi eşimin çay doldurma olayını...
ya tatlım ben istiyorum ki ben yorgun olup evle ilgili bir şey yaptığımda yoruldun gel dinlen... oyyy yoruldun mu ...ya da teşekkür ederim hayatım iyi ki varsın falan desin...bir de eşimin senin görevin ama ben sana yardım ediyorum düşüncesini değiştirmek istiyorum.bu benim derdim..sorsan ne cam sildim ne kapı şimdiye kadar yardımcı alıyorum sadece hafta sonu yeri süpürüyorum eşim siliyor üzerine balkon yıkıyor yıkarsa camasır atıp asıyorum bu.Eğer işten benden önce gelirse yemeği yapar.Eşim yardımcı oluyor hani burada bazı bayanların anlattığı kadar olamasa da...Ama kendi evinde ailesinin evinde her şeyini kendisi yapıyordu o atikliği göremiyorum.Hatta kv sanıyor ki eşim her şeyi yapıyor öyle değil ki artık...Bir ara eşim yatağını toplamadı diye görümcem afedersin ağzına etti yatağını niye toplamıyorsun ben mi toplıcam diye.Onlar gibi mi yapmalıyım bilemedim...Bir de kv de görümcemin otururken benden beklemesi eşimin çay doldurma olayını...
Kayınvalidene görümcenin kalkmaması batmaz da seninki batabilirÖyle mi dersiniz...kimisi görümcen otururken kalkma demiş bilemedim bakk
Evet hosuma hosuma gitmiyor.. Ve ben evlilikte huzurun bozulmamasi adina bu tarz durumlarda rica edilerek, yumusak bir uslupla konusulmasini isterim. Bunun icin niye kari koca birbirine girsin?. Oldu olacak bosansinlar
Eşim de diyor ki ben sana tamirat işi yap ağır şeyler taşı bir koşu markete gidip gel dolabı kur kaldır vs diyor muyum tornovida ver derim yardım edersiniz nasıl ev işinde ben sana yardım ediyorsam dedi...bunları yapar mısınız siz peki?mesela benim annem odun kırardı.Sanırım siz de öylesiniz..eşitliktir tamamdır ama herkese yakışan bir şey var bu bayana boş yere üzerine giderek tartışma çıkarmayın bence.Evde tartışmanın çıkarmamanın gerektiğini erkeğin de bu işlerin yapması gerektiğini ama aynı zamanda kadın ayrıntıcı olduğu için daha düzenli eli yatkın demiş.Bunun bilimsel sebeplerine m.ö den bu zamanımıza hangi geleneklerle geldiği hangi evrelerden geçtiğine değinmemiş.Erkeğe yakıştırılan güç meseleleri vardır kadın yakıştırılan başka naif işler vardır bayan bunu kastetmiş.Erkekler otursun hizmet edelim dememiş.
Eşim de diyor ki ben sana tamirat işi yap ağır şeyler taşı bir koşu markete gidip gel dolabı kur kaldır vs diyor muyum tornovida ver derim yardım edersiniz nasıl ev işinde ben sana yardım ediyorsam dedi...bunları yapar mısınız siz peki?mesela benim annem odun kırardı.Sanırım siz de öylesiniz..eşitliktir tamamdır ama herkese yakışan bir şey var bu bayana boş yere üzerine giderek tartışma çıkarmayın bence.Evde tartışmanın çıkarmamanın gerektiğini erkeğin de bu işlerin yapması gerektiğini ama aynı zamanda kadın ayrıntıcı olduğu için daha düzenli eli yatkın demiş.Bunun bilimsel sebeplerine m.ö den bu zamanımıza hangi geleneklerle geldiği hangi evrelerden geçtiğine değinmemiş.Erkeğe yakıştırılan güç meseleleri vardır kadın yakıştırılan başka naif işler vardır bayan bunu kastetmiş.Erkekler otursun hizmet edelim dememiş.
Benimki de baya iş yapiyor ve söylüyor aynen böyle. Ben de ellerine saglik deyip öpüyorum bitiyor gidiyor :)Çünkü ne olursa olsun onlar rahat...eşim iş yapsa da aklında şu var...bu karımın görevi...işte bu sinirimi bozuyor.Yapıyor mesela bak ne güzel kocayım bak gelmeden bulaşığı yıkadım...sanki çok büyük bir şey yapmış
Peki neleri yapmayım?yemek mi hazırlamayayım evi mi temizlemeyeyim eşim zaten bir var bir yok evde
Arkadaşlar ben 2 aylık evliyim.Eşim yemek hazırlarken salatayı yapar balkonu yıkar hazırladıklarımı taşır...sonrasında oturur çayını getiririm balkonda sohbet eder uyuruz sonrasında...Yalnız ben evlilikte şöyle bir şey umardım...aa eşim çamaşırlarımı yıkıyor ütülüyor yemeğimi hazırlıyor önüme getiriyor çarşaflarımı değiştiriyor..bunları düşünüp erkekler bize hep müteşekkir olurlar diye düşünüyordum.Bir kaç arkadaşın konusunu da okuyunca şimdi...iyice doldum..Ne yapabiliriz kızlar...gözlerine soka soka mı yapmalıyız acaba...Bir kk üyesi arkadaşımız 2 aylık çocuğuyla uykuyu zor bulurken eşi 'baaak senden kahvaltı bile beklemiyorum uyu diye' demiş.Sinir küpü oldum ya.Neden bu bizim görevimizmiş gibi algılanıyor.Mesela kv gittiğimizde neden görümcem değil de ben kalkayım bekler eşim...Ben yaparken görümceme kalk yengene yardım et demez ama görümcem yapsın biraz da diye otursam hayatım diye kaş göz yapar...Bunun bir çözümü olmalı..Dün hafta sonuydu ve işlerimi yaptım.Perdeyle ilgili bir sorun vardı nazı tuttu yorgunum sonra yapalım mı diye.Sonra tekrar söyledim tamam gel bakalım dedi.Öfledi püfledi öyle yapmaya çalıştı yapamadı zaten.Halbuki kv der ki perde asar yemek yapar çamaşır asar yardım eder...Balkondayken dedim kendisine...Annen öyle över böyle över karına gelince öfler püflersin dedim.Sonra zaten suratım da düştü.Sarıldı öptü yorgunum ya ondan aşkım cart curt...Önüne meyve getireyim gece terleyince havlu getireyim başına suyunu koyayım...belki de ayrıntı düşünmemek ilgilenmemek gerekiyor.
Arkadaşlar ben 2 aylık evliyim.Eşim yemek hazırlarken salatayı yapar balkonu yıkar hazırladıklarımı taşır...sonrasında oturur çayını getiririm balkonda sohbet eder uyuruz sonrasında...Yalnız ben evlilikte şöyle bir şey umardım...aa eşim çamaşırlarımı yıkıyor ütülüyor yemeğimi hazırlıyor önüme getiriyor çarşaflarımı değiştiriyor..bunları düşünüp erkekler bize hep müteşekkir olurlar diye düşünüyordum.Bir kaç arkadaşın konusunu da okuyunca şimdi...iyice doldum..Ne yapabiliriz kızlar...gözlerine soka soka mı yapmalıyız acaba...Bir kk üyesi arkadaşımız 2 aylık çocuğuyla uykuyu zor bulurken eşi 'baaak senden kahvaltı bile beklemiyorum uyu diye' demiş.Sinir küpü oldum ya.Neden bu bizim görevimizmiş gibi algılanıyor.Mesela kv gittiğimizde neden görümcem değil de ben kalkayım bekler eşim...Ben yaparken görümceme kalk yengene yardım et demez ama görümcem yapsın biraz da diye otursam hayatım diye kaş göz yapar...Bunun bir çözümü olmalı..Dün hafta sonuydu ve işlerimi yaptım.Perdeyle ilgili bir sorun vardı nazı tuttu yorgunum sonra yapalım mı diye.Sonra tekrar söyledim tamam gel bakalım dedi.Öfledi püfledi öyle yapmaya çalıştı yapamadı zaten.Halbuki kv der ki perde asar yemek yapar çamaşır asar yardım eder...Balkondayken dedim kendisine...Annen öyle över böyle över karına gelince öfler püflersin dedim.Sonra zaten suratım da düştü.Sarıldı öptü yorgunum ya ondan aşkım cart curt...Önüne meyve getireyim gece terleyince havlu getireyim başına suyunu koyayım...belki de ayrıntı düşünmemek ilgilenmemek gerekiyor.
Eger siz butun gun evdeydseniz, adam butun gun isteyse, evde bide yardim beklemek cok sacma.
Cocugunuz olur, lohusa olursunuz, hamile/ hasta vs olursunuz tamam o zaman yardim eder.
Iki tarafta calisiyorsa tabi cogu sey musterek yapilir veya yardimci alinir.
Genel konuştum canım. Kötü anlamda da demedim, sadece kendimi yaşlı hissettim o kadar :)Yani ben de içimden gelerek yapıyorum ablacım eşim yap demiyor havlu su vs şeyleri..yeni nesil derken bana mı dediniz yoksa genel mi konuştunuz anlamadım
Valla ondan bundan bekleyene kadar kendi doldursa ya. Hem diyorsunuz kadının görevi mi hem de aile ortamında benden değil gorumcedeb de beklesin diyorsunuz. Demek ki siz de kadının görevi sanıyorsunuz bunları. Cidden başlık ve içerik uyumsuz
Doğru söylüyorsun canım ne kadar az verirsem o kadar iyi sanırım
Ev işi kadina yakisir diyorsaniz ne diye "kadinin gorevi mi" diye konu aciyorsunuz? Goreviniz olan seyleri yaptiniz diye aferin mi bekliyorsunuz? :)) Onu da yapar kocaniz biter gider.
Bu devirde odun kirmak mi kaldi? Veya evde hergun tamir işi mi oluyor sanki...
Evdeki yatagi da esimle birlikte kurmustuk ayrica. Ben asiri esitlik olayinda da degilim sadece kendi kiymetimi biliyorum.
Sizin kadin tanimlamalariniza gore ben kadin degilim. Sizin kendinize yakistirdiklarinizi da kendime hic yakistirmiyorum.
Ben de yemek yapiyorum, ev temizliyorum hatta esimin ayagina su da getiririm ama esim de kalkar benim ayagima kahve getirir. Onu yapmam bunu yapmam ev isinde şunlar senin gorevin diyip 2 tabak tasiyarak bi salata yaparak ooooo yardim ediyooo olmaz. Ustelik ben calismiyorum.
Siz de hem calisin hem hizmet edin. Zarari bana degil kendi hayatiniz...
Mutluysaniz sıkınti yok.
kıskançlığı anlatmıyor sadece değil mi
ee işte bizde sana bunu söylemeye çalışıyoruz , herşeyi sen yaparsan bu senın görevin olur
madem ailesının evinde yapıyorsa kendı evinde de yapsın ozaman
tamam sen eşine hizmet etmekten gocunmaya bilirsin ama bu senın görevin oldukça
o da sana teşekkür etmekten uzaklaşacak ,
hayır izle
Gorusler farkli iste.Aşağılık demeyelim de yanlış diyelim. Küçük bir örneklem grubunu alıp genellemek yanlış. Zaten insanın çevresi genelde aynı davranışa sahip kişiler ile oruludur. Çevrede aynı örnekleri görmek mümkün. Benim de tam zıttı görüşlerim mesela. Bir de evrimle ilgili kitaplarda yazdığına göre bu olay yatkınlık değil evrimsel bir süreç ama dünya değiştiği için özellikle son 30 yıldır bu durum değişmeye başladı. Bir 20 seneye de kalkar inşallah bu görüş. Kadınların daha çok iş hayatına katılması ve çocuklarını daha bilinçli yetiştirmesi ile. Ne kadar çok olursa böyle ebeveyn süre kısalır tabii.
Bizim kendimize birsey yakistirdigimiz yok hanimefendi. Bence siz "yatkinligi" savundugumuz icin gelmis bize birseyler seyler yakistirmaya calisiyorsunuz. Sizden farkli birsey mi dedim ben. Bakin evi temizliyorum, esimin ayagina su goturuyorum demissiniz. Esinizde size yardim ediyormus iste ne guzel... Ben sizden farkli olarak yalnizca kadinlarin ev isine daha yatkin oldugunu soyledim. Erkek otursun sen kadinsin yapmalisin demedim. sizin uzerime yapistirmaya calistiginiz seyi ben kabul etmiyorum! Caniniz tartismak ya da birilerine cahillik, kolelik, geri kafalilik atfetmek istiyorsa gidin sansinizi baska kisiler uzerinde deneyin lutfen...Ev işi kadina yakisir diyorsaniz ne diye "kadinin gorevi mi" diye konu aciyorsunuz? Goreviniz olan seyleri yaptiniz diye aferin mi bekliyorsunuz? :)) Onu da yapar kocaniz biter gider.
Bu devirde odun kirmak mi kaldi? Veya evde hergun tamir işi mi oluyor sanki...
Evdeki yatagi da esimle birlikte kurmustuk ayrica. Ben asiri esitlik olayinda da degilim sadece kendi kiymetimi biliyorum.
Sizin kadin tanimlamalariniza gore ben kadin degilim. Sizin kendinize yakistirdiklarinizi da kendime hic yakistirmiyorum.
Ben de yemek yapiyorum, ev temizliyorum hatta esimin ayagina su da getiririm ama esim de kalkar benim ayagima kahve getirir. Onu yapmam bunu yapmam ev isinde şunlar senin gorevin diyip 2 tabak tasiyarak bi salata yaparak ooooo yardim ediyooo olmaz. Ustelik ben calismiyorum.
Siz de hem calisin hem hizmet edin. Zarari bana degil kendi hayatiniz...
Mutluysaniz sıkınti yok.
belkide ama cogu kisi oyle ne yazik ki kabul etmek istemesekde hala cinsiyet ayrimi yapiliyor erke yada kiz cocuk olmasin hayirli evlat olsunEşim öyle yetişmemiş ben de öyle yetişmedim.Ama evlenince bir rahatlama geldi yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?