Ev işi bayanın görevidir düşüncesi...

Valla ondan bundan bekleyene kadar kendi doldursa ya. Hem diyorsunuz kadının görevi mi hem de aile ortamında benden değil gorumcedeb de beklesin diyorsunuz. Demek ki siz de kadının görevi sanıyorsunuz bunları. Cidden başlık ve içerik uyumsuz

Anladığımı yazıyorum,eşiniz evlendi diye kendini farklı bir konumda falan görüyor.Ailesinin evinde kalk çay koy demeler,anne evinde her işi yaparken sizinle birlikteyken ''herhalde yapacaksın'' tavrı,bunlar eşinizin evliliği çok yanlış anladığının kanıtı.Konuşarak çözebilirsiniz ama bence,en azından evlenmeden önce eli yatkınmış.

Öyle mi dersiniz...kimisi görümcen otururken kalkma demiş bilemedim bakk
Kayınvalidene görümcenin kalkmaması batmaz da seninki batabilir Ben sorun çıkmasın kafasında biri olduğum için kalkar yaparım . Yaşlı kadın toplarken benim oturmam da içime sinmez zaten .

Evet hosuma hosuma gitmiyor.. Ve ben evlilikte huzurun bozulmamasi adina bu tarz durumlarda rica edilerek, yumusak bir uslupla konusulmasini isterim. Bunun icin niye kari koca birbirine girsin?. Oldu olacak bosansinlar

Ev işi kadina yakisir diyorsaniz ne diye "kadinin gorevi mi" diye konu aciyorsunuz? Goreviniz olan seyleri yaptiniz diye aferin mi bekliyorsunuz? :)) Onu da yapar kocaniz biter gider.

Bu devirde odun kirmak mi kaldi? Veya evde hergun tamir işi mi oluyor sanki...
Evdeki yatagi da esimle birlikte kurmustuk ayrica. Ben asiri esitlik olayinda da degilim sadece kendi kiymetimi biliyorum.

Sizin kadin tanimlamalariniza gore ben kadin degilim. Sizin kendinize yakistirdiklarinizi da kendime hic yakistirmiyorum.

Ben de yemek yapiyorum, ev temizliyorum hatta esimin ayagina su da getiririm ama esim de kalkar benim ayagima kahve getirir. Onu yapmam bunu yapmam ev isinde şunlar senin gorevin diyip 2 tabak tasiyarak bi salata yaparak ooooo yardim ediyooo olmaz. Ustelik ben calismiyorum.

Siz de hem calisin hem hizmet edin. Zarari bana degil kendi hayatiniz...
Mutluysaniz sıkınti yok.

Benimki de baya iş yapiyor ve söylüyor aynen böyle. Ben de ellerine saglik deyip öpüyorum bitiyor gidiyor :)

Peki neleri yapmayım?yemek mi hazırlamayayım evi mi temizlemeyeyim eşim zaten bir var bir yok evde

Zaruri isleri yapin ev supurme yemek yapma mutfak toplama gibi. Cesit cesit yemek yapmayin mesela. Haftalik buyuk temizlige esinizi dahil edin. Onun utulerini yapmayin. Yemekten sonra cayi siz demlemeyin

Eger siz butun gun evdeydseniz, adam butun gun isteyse, evde bide yardim beklemek cok sacma.
Cocugunuz olur, lohusa olursunuz, hamile/ hasta vs olursunuz tamam o zaman yardim eder.
Iki tarafta calisiyorsa tabi cogu sey musterek yapilir veya yardimci alinir.

Çalışıyorum

Yani ben de içimden gelerek yapıyorum ablacım eşim yap demiyor havlu su vs şeyleri..yeni nesil derken bana mı dediniz yoksa genel mi konuştunuz anlamadım
Genel konuştum canım. Kötü anlamda da demedim, sadece kendimi yaşlı hissettim o kadar :)

Bunu bir arkadaşa daha açıkladım size de açıklayayım...eşim tarafı bunları bayanın görevi olarak görüyor ya o zaman neden kardeşi varken bana söylüyor diyorum....

Ya bilerek mi laf çarpıtıyorsunuz yoksa burada sohbet yerine tartışmak mı istiyorsunuz...her konu açana bu soruyu sormasaydın o zaman..sorularınla cevapların bir değişik...diye saldırmak zorunda mı herkes..güzelce konuşmak varken ne gereği var anlamıyorum...size diyorum ki KADININ ELİ DAHA YATKINNNNNN ama siz bana çarpıtıp madem ev işi kadına yakışır neden kadının görevi mi diye soruyorsunuz diyorsunuz.Ben kadının görevi mi diyorum o hanımefendi de bunu söylemek istemiş kadının eli yatkın dağıtmadan yapar ama bu onun yapacağı anlamına onun görevi olduğu anlamına gelmez.Yani bunu anlamak zor olmasa gerek ne var bunu anlamakta çok mu zor illa tartışma yaratmak mı lazım.
Bu devirde odun kırma sizin gelişmiş şehirlerinizde kalmamış olabilir eskiden olsa yapacak mıydın?Zonguldakta evet hala odun kırarlar çünkü her yere doğalgaz gelmedi orada yaşasan yapacak mısın?her gün olmasın tamir işi her gün olmasına gerek yok ki illa ki erkeklik şeyler çıkar..yatağın neresini kurdunuz siz?güç gerektiren konulara gelince aşırı eşitlik taraftarı değilim diyorsunuz...demek ki erkek güçlü yaratılmış bu tarz tamirat işlerine daha yatkın...kadın da ev işine yatkın...araba sürmeye erkekler daha yatkın...bayanlar erkekler kadar kıvıramıyor bu işi..bayanlar çocuk bakmaya daha yatkın ama erkekler beceremiyor analar kadar...ne yapalım yani ayrıntılı mı açıklayalım?bu kadar çok muhalefete gerek yok.hanımefendi açıkca demiş kadın eli daha yatkın ama erkeklerin yapmayacağı anlamına gelmiyor diye.ben size bunu anlatmaya çalışırken tutmuş yine inatlaşıyorsunuz.
Ben kendime neyi yakıştırıyormuşum da benim kadın tanımıma göre kadın değilmişsin.Öyle konuşuyorsunuz ki insanı öyle bir şeyle vuruyorsunuz ki kadınlıkla resmen tahrik ediyorsunuz.Kendime neyi yakıştırmışım ben anlamadım kendime neyi yakıştırmışım da bu şekilde konuşuyorsunuz gerçekten kendimi zor tutuyorum kırıcı olmamak için.Çünkü sizin gibi olmak istemiyorum.Benim eşimin bana kahve getirmediğini meyve getirmediğini nerden biliyorsunuz?Bana da ayağına su getirmek saçma geldi ne yapayım sizin özelinizi mi eleştireyim kadın olarak nasıl yakıştırıyorsunuz kendinize diye...eşimin bütün yaptıklarını buraya yazacak değilim aklıma ilk gelen şeyleri söyledim sizi duyan da astığım astık kestiğim kestik bir eşleyim zanneder.
Bence sizde bu dil bu muhalefet varken ben sizin küçük gördüğünüz kadınlardan olayım daha iyi

tamam canım sağ ol

isteyince çok da güzel yemek yaparlar çok da güzel temizlik yaparlar. kadın nasıl ki hem iş hayatını hem ev işlerini anneliği bir arada götürmeye çalışıyor . erkek de çabalamalı çalışmalı eşine yardım etmeli.

Gorusler farkli iste.
Bizim kendimize birsey yakistirdigimiz yok hanimefendi. Bence siz "yatkinligi" savundugumuz icin gelmis bize birseyler seyler yakistirmaya calisiyorsunuz. Sizden farkli birsey mi dedim ben. Bakin evi temizliyorum, esimin ayagina su goturuyorum demissiniz. Esinizde size yardim ediyormus iste ne guzel... Ben sizden farkli olarak yalnizca kadinlarin ev isine daha yatkin oldugunu soyledim. Erkek otursun sen kadinsin yapmalisin demedim. sizin uzerime yapistirmaya calistiginiz seyi ben kabul etmiyorum! Caniniz tartismak ya da birilerine cahillik, kolelik, geri kafalilik atfetmek istiyorsa gidin sansinizi baska kisiler uzerinde deneyin lutfen...

Esiniz zaten size yardim ediyormus daha ne olsun.ne bekliyosunuz bugun camasirlaruni yikayip utuledin diye ayri bur ilgimi istiyorsun.eger sende calisiyorsan ev islerini paylasmak zorunda ama eger ev kadiniysan esinin yardimi yeterli bence.ne yapsin isten gelip camasir bulasigada mi girissin.kv ye gelince ben kv ye gidince zaten kendim hemen kalkarum yardim etmeye cunku kv 70 yasinda ondan bekliycek halim yok.gorumcemde ister kalkar ister kalkmaz kendi ayibi bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…