Anladığım kadarıyla siz kayınvalidenizdeyken eşinzin görümcenizden değil de sizden bir şeyleri beklemesi canınızı sıkmış. Şöyle bir şey var ki kızkardeşine kalk iş yap demesi biraz garip kaçabilir eşinize göre ama siz eşi olduğunuz için bir de malum bir gelin kavramı olduğu için o beklentiyle eşiniz size kaş göz yapmış olabilir. Anlattıklarınızdan anladığım kadarıyla eşiniz gayet yardımcı oluyor size aslında. Siz de fazlasıyla ona verici davranıyorsunuz doğal olarak. Bu iş için dengeyi gözeterek gitmek gerektiğini düşünüyorum, erkek-kadın ya da sen şu kadar yaptın ben bu kadar iş gördüm mevzusu olmamalı.
Benim eşim sağolsun evdeyken her konuda yardımcı olur. Ben işim sebebiyle bir kaç gün evde olamıyorum, o zaman yemeğini yapar bırakırım, bir kaç gün de evde olurum haftaiçi, o zaman da temizliği kendim hallederim çoğunlukla. Ütü falan olduğunda yapar, çamaşırları asar, nevresimi takar, sofra kurmaya kaldırmaya yardımcı olur. Yani ne olsa hayır demez sağolsun.
Esine yardim etmek kelimesi bile o kadar cirkin ki, neden esim bana yardim etsin? İkimiz bu evi, bu hayati paylasiyorsak butun sorumluluklarimiz ortak olmali, ne o ev gecindirmekle yukumlu ne ben temizlemekle...
Ama erkeklere bu yuzu hemcinslerim veriyor, bana da 24 saat hizmet eden bir gonullu bulsam ben de 24 saat yatarim.
12 senedir evliyim birgün meyve hazırlayıp getirmedi eşime ( kızma yaparım tabi ona can feda )
hiç terli sırta havlu koyum derdim olmadı çocukmu kaklıp kendı değiştirsin üstünü ,
başına niye su koyuyorsun , kendının eli ayağı yokmu sen onun anasımısın ,
Siz doğru yoldan devam edin.Bana göre düzenli eş,düzenli ev,düzenli aile,düzenli toplum demek.Hanımefendi sizin içinizden gelmemiş yapmamışsınız.Ben baş ucuma su alırım her zaman uyumadan önce almışken ona da alıyorum.Ve baş ucuna temiz bir havlu koyuyorum terlerse kendisi gece serer başına diye.Bu kocamı çocuk olarak gördüğümden değil onu sevdiğimden...yani yorucu bir şey yapmıyorum aslında.Meyveyi de arada bir getiririm ama eşimin de hazırlayıp elleriyle yedirmişliği vardır bana
Başta havlu v.s abartı geldi de söyle bir düşündüm bizler hayat arkadaşıyiz , siz onu düşüneceksiniz o sizi.
Eğer emrivaki yapan, su getir , şunu bunu getir diyen bir erkek değilse , sizi de düşünüyorsa birbirinizin ayrıntılarına dikkat edip yardimci olabilirsiniz.
....
Kv. evindeyken ne zaman kalkıp kalmayacaginizi size söylemesin , bunu konuşun onunla.
açtıgın konuyla yaptıgın yorumlar birbirini tutmuyor farkındamısın ,
sen ona hizmet etmeye devam et o da bunu senın görevin halıne getirsin bence bir sakıncası yok ,
ama lütfen şikayetlenerek konu açma ozaman hizmetini tam yap .
Alıştırmayın. Sonra siz çekersiniz ceremesini
Eşini severek yapıyosan niye gocundun
Ev işlerini eşinin gözüne soka soka niye yapıcaksinki oda kaç saat çalışıp kazandığı parayla evi geçindiriyor senin içiin harcadığı paranın lafını yapıyormu?
5 senelik evliyim çalışıyorum küçük çocugumda var eşim yardım eder ama genel olarak ben düşünür planlar ev işleirni yaparım ama dışarısıyla ilgili faturalar başka işler vs. eşim ilgilenir kimse yaptığı işten gocunmaz çünkü biz bir aileyiz ne ben onsuz ne o bensiz aile olamayız
çocugunda yok çalışmıyorsunda niye soyduğun meyveye kadar gocundun bukadar ayrıntılara takılırsan hayatı kaçırırsın Rabbim sağlık versin böyle şeyleri kafaya takmaya değmez canım bunalr hep şeytanın vesveseleri sakın haa huzurunu bozma böyle şeyler yüzünden.
neden boyle biliyormusun kiz cocuklari aksam gezmez kiz cocuklari annesine yardim eder calismaz cocuk bakar diyen zihniyetin yetisdirdigi cocuklar cogu turk erkegi. benin esimde oyle seninki perde takiyormus benimki yerden kirlet kaldirmaz o yuzden cocuklarimi ona gore egitiyorum bulasik makinasini oglum bana verir ben yerine koyarim mandal verir camasir sererim yatagini kendi toplar sonrada disari mac oynamaya gider .
Erkegin ustun olmadigini anladigimiz zaman kocalarimiz ev isi yapacak.
Suan cok hastayim ve bebek gibi bakiliyorum. Esim hasta olsun o da bebek gibi bakilir. Bazen birimizin isi gucu daha yogun olur, stresli olur, o zaman digeri ev islerinde daha aktif olur.
Ama hic bir sey yokken adama bebek muamelesi yapsam ne kendime ne ona saygim kalir.
Erkeklere bu yüzü hemcinsleriniz vermiyordur belki ailesi öyle yetiştirmiştir.Kimsenin kimseye 24 saat hizmet edeceğini düşünmüyorum hem kimse bence sevdiği için yaptığı şeyleri hizmet olarak görmez.
ayrıca zora düşünce erkeklerde mis gibi iş yapıyorlar. o adamlar şehir dışına üniversite okumaya gidince tek başına bulaşıkta yıkayıp yemek yapmayıda öğreniyorlar ama annelerine güveniyorlar sonrada "aman evleneyim sonuçta evde eşim var hizmetçilik yapar,çocuk yapar,bakar akşam karnımıda doyurur.sonra ben eşte olurum babada olurum." kafasındalar. zaten evlilik kadına kötülük erkeğe hediye resmen.
Hepsi yetiştirme tarzı ile alakalı. Benim eşimin annesi hem kiz hem erkek çocuklarına hep eşit davranmış her konuda. Ona göre eşimin eli de bir çok ev işine yatkın. Oğullarına hiç iş yaptirmayan anneler sorun
Bunca yıldır eş kişisine havlu vermişliğim yok
Bende kadın mıyım bee
Siz "Kadinlar ev isine daha yatkindir. Yetistirilme biciminden kaynaklaniyordur" filan demediniz.
Yaradiliş geregi erkekler yapamiyor dediniz basbayagi. Cooook fark var arada. Yaradilis geregi erkekler ev isi yapamaz beceremez. Istiyorlarsa yapsinlar, yapmiyorlarsa evet paşadir oturur kadin cingar cikarmasin demeye de getiriyorsunuz hatta diyorsunuz. Konu sahibi eşi gibi disarda calisip para getiriyorsa, adam da eşi gibi ev isi yapacak ayni zamanda. Gayette cingar cikarilir. Hosunuza gitmese de...
Iki aylik evliliğin içine nasil bu kadar şey yaşadiniz?
Sen sikayet mi ediyorsun yoksa kocani mi ovuyosun pek anlasilmiyor:))
O da bana yardım eder bebeğiymiş gibi davranır.Emrivaki yapmaz önüne çay koysam teşekkür eder.Ama kv konusu bir muamma bilmiyorum o konuda ne yapıcam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?