Ev işi bayanın görevidir düşüncesi...

Evet sağ olsun yapmayanlar var eşinize teşekkür etmeyi ihmal etmeyin.Benim eşim evde kalıyor olsaydı hafta sonu olsaydı eminim daha çok yardımcı olurdu.Ama gecesi gündüzü yok ki kocamın

Erkeklere bu yüzü hemcinsleriniz vermiyordur belki ailesi öyle yetiştirmiştir.Kimsenin kimseye 24 saat hizmet edeceğini düşünmüyorum hem kimse bence sevdiği için yaptığı şeyleri hizmet olarak görmez.

Hanımefendi sizin içinizden gelmemiş yapmamışsınız.Ben baş ucuma su alırım her zaman uyumadan önce almışken ona da alıyorum.Ve baş ucuna temiz bir havlu koyuyorum terlerse kendisi gece serer başına diye.Bu kocamı çocuk olarak gördüğümden değil onu sevdiğimden...yani yorucu bir şey yapmıyorum aslında.Meyveyi de arada bir getiririm ama eşimin de hazırlayıp elleriyle yedirmişliği vardır bana

açtıgın konuyla yaptıgın yorumlar birbirini tutmuyor farkındamısın ,

sen ona hizmet etmeye devam et o da bunu senın görevin halıne getirsin bence bir sakıncası yok ,

ama lütfen şikayetlenerek konu açma ozaman hizmetini tam yap .

Siz doğru yoldan devam edin.Bana göre düzenli eş,düzenli ev,düzenli aile,düzenli toplum demek.

O da bana yardım eder bebeğiymiş gibi davranır.Emrivaki yapmaz önüne çay koysam teşekkür eder.Ama kv konusu bir muamma bilmiyorum o konuda ne yapıcam

Siz konumu okuyup tam olarak neyden yakındığımı tekrar bir anlayın bence.Ben görevim olarak gördüğünü söylemesinden yakındım.Teşekkür etmeleri için gözlerine sokarak mı yapmalıyız dedim.Hizmetini tam yap demeniz hiç hoş değil ben hizmetçi değilim.

Eşini severek yapıyosan niye gocundun
Ev işlerini eşinin gözüne soka soka niye yapıcaksinki oda kaç saat çalışıp kazandığı parayla evi geçindiriyor senin içiin harcadığı paranın lafını yapıyormu?
5 senelik evliyim çalışıyorum küçük çocugumda var eşim yardım eder ama genel olarak ben düşünür planlar ev işleirni yaparım ama dışarısıyla ilgili faturalar başka işler vs. eşim ilgilenir kimse yaptığı işten gocunmaz çünkü biz bir aileyiz ne ben onsuz ne o bensiz aile olamayız
çocugunda yok çalışmıyorsunda niye soyduğun meyveye kadar gocundun bukadar ayrıntılara takılırsan hayatı kaçırırsın Rabbim sağlık versin böyle şeyleri kafaya takmaya değmez canım bunalr hep şeytanın vesveseleri sakın haa huzurunu bozma böyle şeyler yüzünden.

Benim kendi gelirim var ben de sokarım gözüme sokarsa.Gocunmadım görevim olarak görmeye başlayıp alışacak hep teşekkür etmesini sağlamanın yollarını erkenden aramaya başladım.Ben anlamadım ki neyi savunduğunuzu...Ben şikayet ederek anlatmadım yanlış mı yapıyorum acaba dedim...eşim çünkü daha alıştırmamama rağmen kadının görevidir diyor

Eşim öyle yetişmemiş ben de öyle yetişmedim.Ama evlenince bir rahatlama geldi yani

Adam terliyor diye baş ucuna temiz havlu bıraktım uyumadan önce alt tarafı hepiniz adamı bebek yaptınız..ne çok abarttınız

Erkeklere bu yüzü hemcinsleriniz vermiyordur belki ailesi öyle yetiştirmiştir.Kimsenin kimseye 24 saat hizmet edeceğini düşünmüyorum hem kimse bence sevdiği için yaptığı şeyleri hizmet olarak görmez.

Ailesinin yanlis yetistirdigi adamlari almazsaniz azalarak biterler
Dogada butun canlilarin erkekleri daha guclu ve gosterislidir, cunku disileri etkilemek icin ustun niteliklerini sergilemek zorundadirlar, tek istisnasi insan irkinin erkegi, bizde kadinlar donuyor erkeklerin etrafinda, cunku seviyoruz dimi, e onlar daha mi az seviyor ki ortak bir eforda bulusamiyoruz?

Eşim de öyle annesi çalışandı kardeşi de eline bir şey sürmeyen bir kızdı...hatta eşim misafirlere çay koyarmış.Ama şimdi rahat gibi anasının evinde bulamadığı rahatı buluyor gibi

Eşim de diyor ki ben sana tamirat işi yap ağır şeyler taşı bir koşu markete gidip gel dolabı kur kaldır vs diyor muyum tornovida ver derim yardım edersiniz nasıl ev işinde ben sana yardım ediyorsam dedi...bunları yapar mısınız siz peki?mesela benim annem odun kırardı.Sanırım siz de öylesiniz..eşitliktir tamamdır ama herkese yakışan bir şey var bu bayana boş yere üzerine giderek tartışma çıkarmayın bence.Evde tartışmanın çıkarmamanın gerektiğini erkeğin de bu işlerin yapması gerektiğini ama aynı zamanda kadın ayrıntıcı olduğu için daha düzenli eli yatkın demiş.Bunun bilimsel sebeplerine m.ö den bu zamanımıza hangi geleneklerle geldiği hangi evrelerden geçtiğine değinmemiş.Erkeğe yakıştırılan güç meseleleri vardır kadın yakıştırılan başka naif işler vardır bayan bunu kastetmiş.Erkekler otursun hizmet edelim dememiş.

Sen sikayet mi ediyorsun yoksa kocani mi ovuyosun pek anlasilmiyor:))

Kocam kendi evinde iş yapardı çünkü annesi çalışıyor kardeşi de iş yapmaz.Her şeyi bilir eli yatkındır.Ama evdeyken camasır asarmış perde asarmış çay doldururmuş misafirlere vs vs...şimdi sanki kırıntıları kaldı gibi hissediyorum yani ailesinin yanındaki gibi yapmıyor.Biraz rahatladı.Bir de senin görevin demesi çok sinirimi bozdu.Yoksa iyidir ilgilenir yapar eder

O da bana yardım eder bebeğiymiş gibi davranır.Emrivaki yapmaz önüne çay koysam teşekkür eder.Ama kv konusu bir muamma bilmiyorum o konuda ne yapıcam

O zaman hiç dert etmeyin, karsilikliymis her şey.

Kv.de yardım edilir. Siz üstünüze düşeni yaparsınız fazlaya kaçmadan.
Eşinize, ben zaten yapıyorum yapmak istemediğinde beni kaşınla kaldırma deyin :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…