Ev işi bayanın görevidir düşüncesi...

Haklısınız.Oradayken sadece çay doldurma faslını ben yapıyorum

Calisiyo musun? Cocuk var mi? Eger ikisinede cevabin hayirsa bencede evde kalanin gorevi bu daha cok kadin erkek gozetmeksizin. Ama tabii erkegin yapacagi isler var.. mesela agir seyler kaldirmak vs. O ayri

Adam terliyor diye baş ucuna temiz havlu bıraktım uyumadan önce alt tarafı hepiniz adamı bebek yaptınız..ne çok abarttınız

siz memnunsaniz hayat sizin koca sizin,

ben yapmiyorum ben de memnunum, ve ben yapsam yani esim terliyor diye sirtina havlu koysam mesela (hasta degilken) kendime gulerim acikcasi, zira benim cocugum var 5 yasinda ve 2 yasinda, 2 yasindakine yaparim bunu 5 yasindakine yapmam, 5 yasindakine kendi yapmasini soylerim. o yuzden bana gore bebege yapilir bu hareket.

Haklısınız.Oradayken sadece çay doldurma faslını ben yapıyorum

Eşler arasında saygı varsa , " bunu yapmak zorundasın , tesekkursuz minnnetsiz bakışı yoksa doğru yoldalardir.

Bir ömür içinde bebek gibi bakmakta olacak, hiç ilgilememekte , kırmakta küsmekte..

Bunu okuduktan sonra icim yandi cok stresli bir isi var belki kotu bir gundedir lutfen kendinizi bunaltmayin gorumceye uymayin siz herhangi bir evde oyle oturacakmisiniz baska bir ortam gibi dusunun siz rahat olursaniz oda rahatlar ve size guvenir evde de bsy yapmaktan cekinmez

bende sizin ne yapmak istediğinizi anlamadım açıkçacı her temizlik yaptığımda yda bulaşık yıkadığımda eşim gelip teşekkür etmez :) hiç beklemedim he yeri geldğinde Allah razı olsun bu ev seninle yuva der ama özellikle gelip teşekkür edenini görmedim var mı acaba merak ettim :)

yapılması gerekenleri talep et eşinden. ve yardım bekliyormuş gibi değil. bugün şu işler var de.

valla ne dediysek bir cevabı yaptırmış ,
bir de bana konuyu tam okumadın demekle suçlamış ,

ama asıl derdini anlayan varsa beri gelsin ,

valla ne dediysek bir cevabı yaptırmış ,
bir de bana konuyu tam okumadın demekle suçlamış ,

ama asıl derdini anlayan varsa beri gelsin ,

ya tatlım ben istiyorum ki ben yorgun olup evle ilgili bir şey yaptığımda yoruldun gel dinlen... oyyy yoruldun mu ...ya da teşekkür ederim hayatım iyi ki varsın falan desin...bir de eşimin senin görevin ama ben sana yardım ediyorum düşüncesini değiştirmek istiyorum.bu benim derdim..sorsan ne cam sildim ne kapı şimdiye kadar yardımcı alıyorum sadece hafta sonu yeri süpürüyorum eşim siliyor üzerine balkon yıkıyor yıkarsa camasır atıp asıyorum bu.Eğer işten benden önce gelirse yemeği yapar.Eşim yardımcı oluyor hani burada bazı bayanların anlattığı kadar olamasa da...Ama kendi evinde ailesinin evinde her şeyini kendisi yapıyordu o atikliği göremiyorum.Hatta kv sanıyor ki eşim her şeyi yapıyor öyle değil ki artık...Bir ara eşim yatağını toplamadı diye görümcem afedersin ağzına etti yatağını niye toplamıyorsun ben mi toplıcam diye.Onlar gibi mi yapmalıyım bilemedim...Bir de kv de görümcemin otururken benden beklemesi eşimin çay doldurma olayını...

Tüm erkek annelerine rica ediyorum ben bu konuda.
Şanslıyım çünkü eşim asla böyle bir insan değil. Çamaşır yıkasam asar, asarsam katlar, katlarsam yerine koyar.
Bana sorma gereği bile duymadan evi süpürür yemek yapar vs.
Kayınvalidem sağ olsun güzel yetiştirmiş. Fakat bende evlendiğim ilk zamanlar eşimi uyardım.
İş paylaşımı yaparsak çabuk biter, çabuk biterse beraber daha fazla vakit geçirebiliriz.
Sağ olsun. Bir erkek annesi olursam kesinlikle karısına yardım etmemesi gerektiğini, o işin kendi işi olduğunu da hatırlamasını öğreteceğim.
İş annelerde bitiyor.
Yapmazsa yapmam keyfime bakarım. Ev tek benim evim değil sonuçta.

Bence adam tüm evin işini de yapsa bişey bulacağız kızacak.

Çünkü ne olursa olsun onlar rahat...eşim iş yapsa da aklında şu var...bu karımın görevi...işte bu sinirimi bozuyor.Yapıyor mesela bak ne güzel kocayım bak gelmeden bulaşığı yıkadım...sanki çok büyük bir şey yapmış

Benimki kendiliğinden yapmaz ama eğilimi var şimdiden alıştırmak istiyorum

Doğru söylüyorsunuz

Çok zor bir durum, ben pis evde yaşayamam. Sırf kocamla inatlaşacağım diye de sanırım evi pis bırakamazdım. Bir de beceriksizse öfleye pöfleye yapıyorsa ben yapayım daha iyi. Sanırım kontrolcüyüm. Ama sen değilsen söyleye söyleye yaptır bence acıma. O sana acıyor mu?

Sırtına koymuyorum komidinin üzerinde her zaman bir havlu tutuyorum yastık ıslandığında başına koysun diye koyar ya da koymaz kendisi bilir

Minnet duymazlar . Yaparsın yaparsın da bir gün yorgun olursun yapamazsın gözlerine batar. Çünkü nasıl alistirirsan öyle gider. Her sabah kahvaltı hazırladın diye kıymete binmiyorsun.
Ya da her akşam meyvesine kadar önüne hazır ettiğinde "canım karim'' demezler .
O yüzden gereken şeyleri yap yeter.
Her akşam yemeğini yap. Evinin temizliği aynı şekilde.
Ama yok havlusu yok suyu. Cart curt.
O kadar derine inersen daha çok beklerler.
İnsanoğlu iste...
Değer bilmez.

Doğru söylüyorsun canım ne kadar az verirsem o kadar iyi sanırım

ee işte bizde sana bunu söylemeye çalışıyoruz , herşeyi sen yaparsan bu senın görevin olur
madem ailesının evinde yapıyorsa kendı evinde de yapsın ozaman

tamam sen eşine hizmet etmekten gocunmaya bilirsin ama bu senın görevin oldukça
o da sana teşekkür etmekten uzaklaşacak ,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…