- 6 Nisan 2020
- 213
- 88
- 13
- 29
- Konu Sahibi CatLover06
-
Ev işi dışında ne işle uğraşıyorsunuz.Okul falan mı var yada?
Aynı hane içinde yaşıyorsak ev işi yapmak zorundayız. Annemiz ablamız abimiz hizmetçimiz değil tabii ki. Ben ailemle yaşarken haftada bir evi süpürür, silerdim. Tatlı yapardım 3 4 güne bir. Salataya falan yardım ederdim. Bence bunlar olmalı. Kalan zamanda odanıza çekilip ders çalışıp, kitap okuyun. Bir düzen belirlerseniz kimse karışmaz.
Yardım etmediğim ya da ortalığı dağıttığım zaman annem söylenirdi, haklıydı da. Bir evde yaşıyorsak ev işlerinin ucundan tutmak zorundayız. Ama yapmazsan kocan döver demedi bana kimse. Genelde kocanın dövmeyi bırak en ufak kötü söz bile söyleyemeyeceği öyle bir durum olursa ailemin benim arkamda kocamın karşısında olacağı öğretildi, gösterildi. O kısım aşırı sıkıntılı sizde. Sorun bakalım kocanız döverse anneniz ne yapacakmış?
Anneniz sizin akrabaya ne kadar becerikli olduğunuzu kanıtlama derdinde yapmayın zaten yani kendinizi kasmayın erkek kardeşine abine aynı baskıyı yapmıyorsa sanda yapamaz lütfen güzel bir kariyer yap akrabalar güzel kariyeri olan kızın cekemezler içten içe onun için seni Kendi seviyelerine Kendi doğrularını kanıtlamaya çalışırlar anneniz gibi ebeveyn lrrde buna çanak tutarlar
İyi bi kariyer hedefim var. Yabancı dilimi geliştirip yüksek lisans yapacağım. Ama mesela köye bi keresinde ders çalışayım vaktim boş geçmesin diye kitap götürdüm. Tam derse oturuyorum is yap diyor akrabalar. Hatta sen ev işi yapmamak için ders çalışiyorsun bile dediler. Gerçekten bi cekememezlik olduğunu düşünüyorum
[/QUOTE
Kendi kızları okumayip evlendi ise seninde onlar gibi olmanı isterler gözün açılsın iş güç sahibi olmanı istemezler aslında seni kıskanıyor lar annenede he he de geç emin ol ilerde iş güç sahibi olduğunda seninle en çok annen gurur duyacakİyi bi kariyer hedefim var. Yabancı dilimi geliştirip yüksek lisans yapacağım. Ama mesela köye bi keresinde ders çalışayım vaktim boş geçmesin diye kitap götürdüm. Tam derse oturuyorum is yap diyor akrabalar. Hatta sen ev işi yapmamak için ders çalışiyorsun bile dediler. Gerçekten bi cekememezlik olduğunu düşünüyorum
Yapmanız gerektiği kadarını kadar yapıyorsanız içiniz rahat olsun yan gelip yatmıyor evdekilere yardım ediyorsanız tabii ki kendinize de vakit ayıracaksınız siz evli ev hanımı başka sorumluluğu olmayan bir insan değilsiniz neticede hayatınızda başka sorumluluklarınız da var her dakika hiç kimse evinde temizlik, yemek vs. yapmıyor zaten annenizin lafları çok çirkin. Evlenince sizi kocanız döverse en başta annenizin arkanızda olmadığını ve size sahip çıkmayacağını da görmüş oldunuz ki en başta onun sizi koruması gerekirken söyledikleri kusura bakmayın da gerçekten seviyesizce.
Valla bekarken hiç iş yapmazdım ama annem ben evlenirken eşime kızımın gözünde haksız yere yaş görürsem kendini bittin bil demişti.
Üzgünüm ama öyle bir anneye de yaranmaya çalışılmaz.
Bazen tembellik yapıyorum evet ama bazen de elimden geleni yapıyorum.
Şimdi ev işi sadece temizlik değil önce orada bir anlaşalım. Sofra kurulup kaldırılırken, yemek hazırlanırken, misafir geldiğinde falan oturup bakıyorsan söylenirler ve haklı olurlar bu durumda.Temizlik vs yaptığı zaman elimden geleni yapıyorum ben de. Ama ailem ve akrabalarım yine de iş yapmıyor diyorlarSenin yaptığından is mi olur diyor akrabalar. Halbuki gayet temizim de
Şimdi ev işi sadece temizlik değil önce orada bir anlaşalım. Sofra kurulup kaldırılırken, yemek hazırlanırken, misafir geldiğinde falan oturup bakıyorsan söylenirler ve haklı olurlar bu durumda.
Yapmayinca da evlenince de yapmazsın kocan dover diyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?