• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev işi ve yemek derdi

pembebogurtlen91

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2014
4.982
4.757
248
Selam kızlar ,

Daha evleneli 1 sene olmadı fakat ev işi ve yemek olayından çok sıkılmış bikmış durumdayım.

Hafta içi 6.30 da evden çıkıyorum akşam da 18:30-19:00 arası evde oluyorum hem iş yoğunluğu hem trafik derken çok yoruluyorum .

Her cumartesi esimle birlikte detaylı bir temizlik yapıyoruz . Hafta ici pek fazla temizlik yapmıyorum. Ev çabuk tozlaniyor sinir oluyorum .

Çamaşır işini de cumartesi hallediyorum. Haftasonu evde yemiyoruz. hafta ici de genelde 2 günlük yemek yapmaya çalışıyorum ama hiç çeşit yapamıyorum halim olmuyor üşeniyorum.

Sebze bakliyat ağırlıklı şeyler yapmaya çalışıyorum kızartma turu hamur işi yapmamaya çalışıyorum ama o kadar zor geliyor ki soğan doğramak bile :KK48:

ilk aylar da daha hevesle yapıyordum şimdi her gün ne yemek yapıcam diye düşünüyorum .

Niye böyle oldum bilmiyorum eşim yardım etmese halim duman olurdu sanırım :eek:

Siz çalışan arkadaşlar temizlik ve yemek işini nasıl hallediyorsunuz haftada bile kere detaylı temizlik yeterli mi normal mi . yemek konusunu nasil pratik hale getirebilirim

neler önerirsiniz

Son düzenleme:
Temizlik için yardımcı alın mutlaka. Maddi durumunuz neye elveriyorsa haftada bir ayda bir . Yemek işini de ben pazar günleri iki çeşit yapıyorum.İşten gelince yanına makarna pilav yapıyorum. 4 gün yetiyor. Cuma günleri pizza alıyorum eve giderken.

evim pis :D
sadece toplu görünüyor. kadın almaya utanıyorum düşün. ama ben oğluşla coşuyorum akşamları.
çocuk olmadan önce haftada bir yapardım.
yemek işini de 2 günlük yapıyorum. sulu yemekler tepsi yemekleri pilav türü tercih ediyorum.birara bakıcıya yaptırdım ama yiyemedik. ben aldım geri yemek işini.bence kendini darlama rahat bırak olduğu kadar ;)

Temizlik için yardımcı alın mutlaka. Maddi durumunuz neye elveriyorsa haftada bir ayda bir . Yemek işini de ben pazar günleri iki çeşit yapıyorum.İşten gelince yanına makarna pilav yapıyorum. 4 gün yetiyor. Cuma günleri pizza alıyorum eve giderken.
ilk başlarda ayda bir aldım ama eşim gerekli görmüyor. ikimiz yapıyoruz zaten ne gerek var diyor

Halıları yıkamaya verdin mi hic ..
Tozlarını vazelin yada krem ile al gec tozlanir ...
Ve günlük 15 20 dk kendine temizkuk icin zaman ayir ... o zaman da ne yapabilirsen haftasonu da isin hafifler ...
Yemek olayi da kucuk tencere tava kullan
Haftalik yemej listesini belirle her zaman uyulmuyor ama aklinda biseyler belirlenir
Tabu yemeğini günlük yapıyorsan .
Gerekirse hafta icide çamaşır yika

evim pis :KK70:
sadece toplu görünüyor. kadın almaya utanıyorum düşün. ama ben oğluşla coşuyorum akşamları.
çocuk olmadan önce haftada bir yapardım.
yemek işini de 2 günlük yapıyorum. sulu yemekler tepsi yemekleri pilav türü tercih ediyorum.birara bakıcıya yaptırdım ama yiyemedik. ben aldım geri yemek işini.bence kendini darlama rahat bırak olduğu kadar :KK66:
eşimde bazen çocuk olunca ne yapacaksın o zaman daha yorucu olacak diyor napıyım bünyem zayıf herhalde çabuk yoruluyorum

Halıları yıkamaya verdin mi hic ..
Tozlarını vazelin yada krem ile al gec tozlanir ...
Ve günlük 15 20 dk kendine temizkuk icin zaman ayir ... o zaman da ne yapabilirsen haftasonu da isin hafifler ...
Yemek olayi da kucuk tencere tava kullan
Haftalik yemej listesini belirle her zaman uyulmuyor ama aklinda biseyler belirlenir
Tabu yemeğini günlük yapıyorsan .
Gerekirse hafta icide çamaşır yika
kremi deneyeyim halılarımı 1 kere verdim yıkamaya beyaz olduğu için çabuk tozlanıyor. ama yıkandıktan sonra eskisi kadar tozlanmadı tabi

liste belirliyorum ama uymuyorum:KK48: 2 günlük yapıyorum genelde

Sabah 7,30 evden çıkıp akşam 7.00 de evde oluyorum .

Genellikle aperatif şeyler yıyoruz . Dondurucuda herseyım doğranmış bir şekilde hazır.
Nohutlarım , fasulyelerım hepsi mevcut ..
Nohut fasulye yapcaksam 1 gun akşamdan onu yapıyorum . Akşam gelıncede hemen 1 bardaktan pilav , burgur bişey .
Bende hafta içi temızlık yapmam ama kıyafetler konusunda sabah evde çıkarken mak. çalıştırıyorum ve programı erteleıyorum 5 saat sonra yanı 8 10 saatte mak. anca bitiyo .
Akşam gelınce de hemen asıyorum.

Mesela dun akşam pilavımı yaptım , tavuğumu yaptım :) Ohh kafam rahaatt :deli:
Evimde cillop gibi .

Temizlik için ayda 1 yardımcı almanı tavsiye ederim . Camlarını falan sildiirirsin . Dolaplarını veya şöyle alttan girsin üstte çıksın.

Evim 85 m2 oldugu halde , az eşya oldugu halde hatta ve hatta 2 kişi + 2 kedi oldugumuz halde öyle brır dağılıyor ki ..
Toz konusuna girme 1 hafta almasam mobilyaların üstü 1 parmak toz oluyor :(

hafta içi yapmıyorum cumartesi günü sil süpür toz al mutfak dolapları fırın içi küvet içi banyolar vs temizliyoruz işte detaylı dediğim

yani 2 kişisiniz. eşinle düzgün bi iş bölümü yaparsan sorun yaşamaman lazım. çoğu çalışan kadın aynı şartlarda.

ilk başlarda ayda bir aldım ama eşim gerekli görmüyor. ikimiz yapıyoruz zaten ne gerek var diyor
temzlikçi de pek iş görüyor zaten,
eşinin dediği şeyi ben kendi şeime söylüuorum yardım et bi saattte bitirelim diyorum hem içimize siner hem de param kalır diyorum da ,
o da temzlikçi al diyo, bu konuda şanslıymışsın,
bi saat yeter siz temzlk her hafta yapıyorsan, eşinle ikiniz bi girişti mi yeter de artar

Back
X