• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev işi ve yemek derdi

belli bir düzene koydum sayılır aslında bende ama mesela değişik bir yemek deniyim diyorum yok arkadaş gözümde büyüyor. o yüzdende yemek konusunda hep tekrara düşüyorm
Bende surekli yemek yapayim yedireyim derdindeuim :) dolaba giren yemeği pek sevmeyiz ... gece yarisi bir kasa balık ile gelse birisi evime usenmem yaparim ... degisik yemek yapmayı severim ... gece birde karniyarik yapmisligim vardir:)

mükemmeli istemiyorum da instagramda bakıyorum millet hem çalışıp hem de abartısız her akşam çeşitli yemekler tatlıalr muhteşem sunumlar ben böyle oluyorum :KK57: :KK53:

ama o çok farklı bir şey. sırf foto ve paylaşım için yapılan şeyler.
benim hiç tarzım değil mesela. yediğim bir lokmayı bile göstermek çok fena.
o yüzden kasmıyorum. elim çok hızlıdır. 1 saate 4 yemek yaparım ama inan çok yorulurum. gerek var mı böyle şeylere yok. karnım doysun yeter ;)

Yardımcı bayan alın hiç olmaZsa temiZlik derdiniz olmaz. Yemek konusundada 1 gün pişirin 3 gün yiyin yada 2 gün. Haftada 2-3 kez yemek pişirmiş olursunuz. Çok yorgun olduğunda yada canın yemek yapmak istemediğinde kahvaltılık yiyin.
Bn bu şekilde çözüm buldum.

çamaşırı haftaiçi halledin. gece serseniz ertesi akşam toplarsınız.
klozet ve lavaboyu yatmadan önce halledebilirsiniz.

mutfağı kahvaltınızı yaptıktan sonra siz elden geçirin.
eşiniz o sırada evi süpürsün.
kendinizi temizliğe adamayın.
gözünüzde büyütmeyin.
yemek için iki haftalık liste yapın.

baklagil/sebze/hamurişi benzeri (soslu bir makarna/ ev pizzası- börek- kahvaltılık yiyeceklerle çay/tavuk-köfte-et/
bu saydıklarımdan hangisini daha çok seviyorsanız bir gün daha onu yapın.
haftada iki sebze veya iki et türü.
fırın yemeklerini tercih edebilirsiniz.
bir hafta atıyorum karnabaharı kıymalı pişirirsiniz diğer hafta beşamel soslu kaşarlı yaparsınız.

bir hafta bir sebzeyi yaptıysam ara verir iki hafta sonra yaparım.
bir hafta kuru fasulye yaptıysam diğer hafta nohut yaparım.
tavuğu bazen haşlama olarak yaparım bazen tavuklu nohutlu pilav..
bir hafta izmir köfte yaparım diğer hafta tepsi kebabı gibi..

o yüzden kasmıyorum. elim çok hızlıdır. 1 saate 4 yemek yaparım ama inan çok yorulurum. gerek var mı böyle şeylere yok. karnım doysun yeter :KK66:
bende 40 yılda bir tatlı yaparsam çekerim sunum yapıp :KK53:

gözünüzde büyütmeyin.

baklagil/sebze/hamurişi benzeri (soslu bir makarna/ ev pizzası- börek- kahvaltılık yiyeceklerle çay/tavuk-köfte-et/
bir hafta atıyorum karnabaharı kıymalı pişirirsiniz diğer hafta beşamel soslu kaşarlı yaparsınız.

.

gözünüzde büyütmeyin.

klozet lavabo zaten hemen hemen her akşam yıkarım
evet genelde ben mutfağı hallederken eşim evi süpürüyor

öyle yapayım bende

Of ütü deme kusarım konuna :kusmuk:
Bir gun koca katili olabılı ütü yüzünden :KK43:
Bakalım ona da bir çare bulucam .
30 gömlek , 30 kumaş pantalon :deli:
Ayda 1 de birini tutsam kaç para alır acaba :bicak:
Haftada bir terziler oluyor ya ütü de yapanlar onlara verebilirsin aman aman bir fiyatıda olmaz.

evim pis :KK70:
sadece toplu görünüyor. kadın almaya utanıyorum düşün. ama ben oğluşla coşuyorum akşamları.
çocuk olmadan önce haftada bir yapardım.
yemek işini de 2 günlük yapıyorum. sulu yemekler tepsi yemekleri pilav türü tercih ediyorum.birara bakıcıya yaptırdım ama yiyemedik. ben aldım geri yemek işini.bence kendini darlama rahat bırak olduğu kadar :KK66:
ne yemek yapıyorsunuz aynı dertten bende müzdaribim :(

o yüzden kasmıyorum. elim çok hızlıdır. 1 saate 4 yemek yaparım ama inan çok yorulurum. gerek var mı böyle şeylere yok. karnım doysun yeter :KK66:
ne yemek yapıyorsunuz genelde :oops:

Pazartesi tatil gunum temizlik yapiyorum mecbur bi haftayi gecince evde tozdan gecilmiyo. Kizim gunduz sadece 1-1.5 saat uyur o arada hemen yemegi yaparim esim sagolsun iki uc gunluk yer o yemegi . Bi erken geldigim gunde tekrar yemek yaparim iki gunluk. Kizim mizmiz oluyo hafta ici elimi temizlige surmem bile. Ama sizin eve gelis saatinizde baya gecmis. Yemek yapmayi yeni ogrendigim icin internetten bakiyorum guzel bi site var orasi baya faydali oluyo yemek fikri icin.

Allah'an eşiniz yardım ediyor bende çalışan bir bayanım gerçekten 3 seneye yaklaştım 2 seneye yakın hevesli yapiodum 5 6 aydır biktim yetismiyo bisey sürekli yemek telaşı öldürecek beni yapacak yemek bulamiyorumm
Selam kızlar ,

Daha evleneli 1 sene olmadı fakat ev işi ve yemek olayından çok sıkılmış bikmış durumdayım.

Hafta içi 6.30 da evden çıkıyorum akşam da 18:30-19:00 arası evde oluyorum hem iş yoğunluğu hem trafik derken çok yoruluyorum .

Her cumartesi esimle birlikte detaylı bir temizlik yapıyoruz . Hafta ici pek fazla temizlik yapmıyorum. Ev çabuk tozlaniyor sinir oluyorum .

Çamaşır işini de cumartesi hallediyorum. Haftasonu evde yemiyoruz. hafta ici de genelde 2 günlük yemek yapmaya çalışıyorum ama hiç çeşit yapamıyorum halim olmuyor üşeniyorum.

Sebze bakliyat ağırlıklı şeyler yapmaya çalışıyorum kızartma turu hamur işi yapmamaya çalışıyorum ama o kadar zor geliyor ki soğan doğramak bile :KK48:

ilk aylar da daha hevesle yapıyordum şimdi her gün ne yemek yapıcam diye düşünüyorum .

Niye böyle oldum bilmiyorum eşim yardım etmese halim duman olurdu sanırım :eek:

Siz çalışan arkadaşlar temizlik ve yemek işini nasıl hallediyorsunuz haftada bile kere detaylı temizlik yeterli mi normal mi . yemek konusunu nasil pratik hale getirebilirim

neler önerirsiniz
Al bendende okadar gerçekten çalışan bir bayanım ve 3 senelik evliyim 5 6 aydır çok sıkıldım evdeki döküntü bitmiyor eşiniz Allahtan yardım ediyor benim arkdslrmin geleceği zaman yardım etti bi eşim öyle dağınıktır bi sehpada 3 bardak olur ben ev işlerinde hizliymdir aksam 7de geliyorsanız bence yalandan süpürn silin haftasonnz boşa gitmez ben öyle yapıyorum herzan degl ama izinli olduğum gün ypmya calsyrm bi ara da dolaba kuru köfte yapiodum ve sulu köfte sigara börekleri çeşit çeşit onuda ypmiorm artk pratik oluyordu send söyle yapablrsin ve 0ratik yemekler seç hafta ici mesela kurufasuye pilav tavuk çorba bulgur pilavı et kızartması bunlar basinda çok beklemeyip teferruat gerektirmeyen seyler

Calisirken de yemek ve temizlik isini esimle beraber yapardim. Simdi cocuk var calismiyorum yine birlikte yapiyoruz. Neden dert ediyorsunuz ki sizin de esiniz sizle beraber yapiyormus nasilsa

Back
X